končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové stehno na belehradský sposobPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g bravčového stehna, 1 stredná cibuľa, 2 paradajky, 2 zeleninové papriky, 50 g oleja, m.č. korenie, soľ, hladká múka, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Bravčové stehno umyjeme, nakrájame a naklepeme. Osolíme, okoreníme a na krajoch narežeme,aby sa nekrútili. Rezne zľahka obalíme hladkou múkou a z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji. Maso vyberieme a na výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, paradajky. Chvíľu dusíme, pridáme rezne, podlejeme vodou alebo masovým vývarom. Dochutíme soľou, vegetou a č.m. korením (prípadne štipľavou paprikou). Zakryjeme a udusíme do makka. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi. Ozdobíme čerstvou zeleninou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.2.2015, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenky s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 roštenky (asi 600 g),soľ, m.č. korenie, paprika a rasca, 1 veľká cibuľa, plnotučná horčica, 2 strúčiky cesnaku, hrsť sušených húb, olej POSTUP PRÍPRAVY Naklepané roštenky, osolíme a okoreníme, opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, pridáme papriku, podlejeme troškou vody. Na roštenky nastrúhame cibuľu, pokvapkáme horčicou a krátko dusíme. Podľa potreby podlievame teplou vodou, plátky obraciame ku koncu dusenia pridáme cesnak, rascu a huby. Dodusíme domakka a podávame s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Jelenie rezne na cibuľkePOTREBNÉ PRÍSADY Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica POSTUP PRÍPRAVY Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
KebabčataPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého masa, 2 cibule, lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate (alebo sušenej), soľ, č.m. korenie, 7 lyžíc studenej vody POSTUP PRÍPRAVY Jemne pomleté maso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, nasekanou petržlenovou vňatou, soľou, č. m. korením a v mise stále miešame. Medzitým po lyžiciach pridáme studenú vodu a stále miešame. Masovú zmes vložíme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky, pred prípravou mokrou rukou utvoríme valčeky vo veľkosti malíčkov, kt. hneď grilujeme na rošte ( asi 4-5 minút z každej strany) alebo vypražíme na malom množstve oleja a na teflónovej panvici. Často otáčame, aby sa pekne prepiekli. Podávame s jemne nakrájanou cibuľou (najlepšie vňaťou), paprikovým šalátom, horčicou a s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča pečené na zemiakochPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie POSTUP PRÍPRAVY SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
GRILOVANIE |
Bravčové kotlety s horčicouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové kotlety, 1 cibuľa, olej, horčica, pažítka, č. m. korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Očistené a vykostené maso naklepeme, okraje narežeme a maso potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4 minúty, potom porcie poukladáme na tanier, osolíme, okoreníme, podlejeme vypečenou šťavou a potrieme horčicou. Ozdobíme kopkami jemne posekanej cibule, zmiešanej s posekanou pažítkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia alebo noha v cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ POSTUP PRÍPRAVY 3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Kotlety pečené v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 4 kotlety, alobal, 100 g slaniny, 150 g šunky, 4 plátky syra, sladká mletá paprika, soľ, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Každú kotletu balíme jednotlivo. Na alobal kladieme plátky slaniny a na ne plátky zemiakov, posolíme, na zemiaky položíme plátky šunky a nakoniec plátok syra. Všetko zabalíme do alobalu a kladieme na hlbší plech vedľa seba. Pečieme v rúre na 200°C. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečené kuracie stehnáPOTREBNÉ PRÍSADY 5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |