. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Paťa C. (Pata333) ID 278922
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.6.2013
Naposledy: 23.1.2021 21:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 32
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové stehno na belehradský sposob



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g bravčového stehna, 1 stredná cibuľa, 2 paradajky, 2 zeleninové papriky, 50 g oleja, m.č. korenie, soľ, hladká múka, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové stehno umyjeme, nakrájame a naklepeme. Osolíme, okoreníme a na krajoch narežeme,aby sa nekrútili. Rezne zľahka obalíme hladkou múkou a z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji. Maso vyberieme a na výpeku podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, paradajky. Chvíľu dusíme, pridáme rezne, podlejeme vodou alebo masovým vývarom. Dochutíme soľou, vegetou a č.m. korením (prípadne štipľavou paprikou). Zakryjeme a udusíme do makka. Podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi. Ozdobíme čerstvou zeleninou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 7.2.2015, 10:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Roštenky s hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

4 roštenky (asi 600 g),soľ, m.č. korenie, paprika a rasca, 1 veľká cibuľa, plnotučná horčica, 2 strúčiky cesnaku, hrsť sušených húb, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Naklepané roštenky, osolíme a okoreníme, opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán, pridáme papriku, podlejeme troškou vody. Na roštenky nastrúhame cibuľu, pokvapkáme horčicou a krátko dusíme. Podľa potreby podlievame teplou vodou, plátky obraciame ku koncu dusenia pridáme cesnak, rascu a huby. Dodusíme domakka a podávame s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZVERINA

Jelenie rezne na cibuľke



POTREBNÉ PRÍSADY

Maso z jelenieho stehna alebo pleca ( najlepšie z mladého kusa alebo lane, može však byť aj so srnca alebo daniela), cibuľa, soľ, č.m. paprika, č.m.korenie, horčica

POSTUP PRÍPRAVY

Maso zbavíme blán a šliach. Nakrájame na plátky, kt. naklepeme, posolíme a z 1-nej strany posypeme č.m. korením, z 2-hej strany zase paprikou. Možeme zľahka potrieť horčicou. Plátky odložíme do chladu a necháme postáť niekoľko hodín. Odstavíme maso a vkladáme do rozpáleného tuku a krátko opečieme z oboch strán. Vo vačšom hrnci opražíme vo výpeku na drobno posekanú cibuľu. Na ňu poukladáme pláty, podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do makka. Ak varíme v pomalovarnom hrnci ( bez prikrývky) prudké opekanie si možeme odpustiť.( V ňom sa jedlo varí tak šetrne, že sa z masa živiny nevyplavujú). Vtedy jednoducho všetko uložte do hrnca a na plno varte cca 5 hodín... do makka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Kebabčata



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mletého masa, 2 cibule, lyžica jemne nasekanej petržlenovej vňate (alebo sušenej), soľ, č.m. korenie, 7 lyžíc studenej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Jemne pomleté maso zmiešame s nadrobno pokrájanou cibuľou, nasekanou petržlenovou vňatou, soľou, č. m. korením a v mise stále miešame. Medzitým po lyžiciach pridáme studenú vodu a stále miešame. Masovú zmes vložíme na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky, pred prípravou mokrou rukou utvoríme valčeky vo veľkosti malíčkov, kt. hneď grilujeme na rošte ( asi 4-5 minút z každej strany) alebo vypražíme na malom množstve oleja a na teflónovej panvici. Často otáčame, aby sa pekne prepiekli. Podávame s jemne nakrájanou cibuľou (najlepšie vňaťou), paprikovým šalátom, horčicou a s chlebom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kurča pečené na zemiakoch



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kurča, soľ, 130 g masla, 500 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do maslom vymastenej misky na pečenie poukladáme asi pol centimetra silné plátky surových zemiakov. Každú vrstvu primerane osolíme. Umyté kurča na hrudi rozrežeme, z oboch strán posolíme a roztvorené položíme na zemiaky chrbtom hore. Okolo kurčaťa na okrajoch ešte poukladáme tenké plátky masla. Prikryjeme pokrievkou a v rúre pečieme na 200°C, dokiaľ nie je maso makké. Pred dopečením necháme kurča chvíľu bez pokrievky zlatnúť. Podávame so zeleninovým šalátom. Ak chceme kurča na grécky sposob pri príprave posypeme zemiaky i kurča mletou škoricou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.6.2013, 15:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia v panáde zo zemiakovým šalátom a olivami



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kuracie prsia, 200 g strúhanky, 300 ml mlieka, 200 ml mlieka ( na namáčanie), 200 g hladkej múky, 3 cesnaky- strúčiky, 1 kypriaci prášok do pečiva, lyžica bazalky, lyžica sladkej papriky, lyžica pálivej papriky, 1/2 lyžičky č. m. korenia, lyžičku soli, olej, petržlenová vňať....NA ZEMIAKOVÝ ŠALÁT S OLIVAMI POTREBUJEME-500 g zemiakov, 150 g olív, 4 cibule, 4 lyžice balzamikového octu, 1 lyžica cukru, 2 lyžice kapary s nálevom, 100 ml oleja, 1 strúčik cesnaku, 100 ml vody, petrželová vňať, soľ, č.m. korenie

POSTUP PRÍPRAVY

SUCHÁ PANÁDA- Do jednej misy nasypeme múku, strúhanku, kypriaci prášok, soľ, č. korenie, sladkú a štipľavú papriku, lisovaný cesnak a všetko zamiešame....MOKRÁ PANÁDA-Do druhej misy dáme mlieko, bazalku, vňať petržlenovú, pridáme 5 lyžíc panády suchej z prvej misy a premiešame....Kuracie prsia nakrájame na kúsky, najskor namočíme do mlieka a potom obalíme v panáde. Čiže najprv do mokrej a potom do suchej panády obalíme. Smažíme na oleji do chrumkava. Odporúčam k tomuto masku si spraviť zemiakový šalát s olivami ktorý
ZNIE- Zemiaky uvaríme, olúpeme, necháme vychladnúť a nakrájame na plátky. Do 100 ml vriacej vody s octom a cukrom dáme na plátky nakrájanú cibuľu a varíme asi 5 minút do zmaknutia. Pridáme nakrájané kapary s nálevom, olivy, roztlačený cesnak a chvíľu povaríme. Nasypeme do misy na nakrájané zemiaky, pridáme petržlenovú vňať, osolíme a zľahka premiešame. Hotovo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

GRILOVANIE

Bravčové kotlety s horčicou



POTREBNÉ PRÍSADY

4 bravčové kotlety, 1 cibuľa, olej, horčica, pažítka, č. m. korenie, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené a vykostené maso naklepeme, okraje narežeme a maso potrieme olejom. Grilujeme z každej strany asi 4 minúty, potom porcie poukladáme na tanier, osolíme, okoreníme, podlejeme vypečenou šťavou a potrieme horčicou. Ozdobíme kopkami jemne posekanej cibule, zmiešanej s posekanou pažítkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie prsia alebo noha v cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTÍČKO- 1 žĺtok, 80 g hladkej múky, štipka prášku do pečiva, 2 lyžice bieleho vína alebo vody, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

3 porcie kuracích pŕs mierne naklepeme, osolíme, obalíme v hladkej múke potom v cestíčku a vyprážame vo vriacom oleji z oboch strán.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Kotlety pečené v alobale



POTREBNÉ PRÍSADY

4 kotlety, alobal, 100 g slaniny, 150 g šunky, 4 plátky syra, sladká mletá paprika, soľ, zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Každú kotletu balíme jednotlivo. Na alobal kladieme plátky slaniny a na ne plátky zemiakov, posolíme, na zemiaky položíme plátky šunky a nakoniec plátok syra. Všetko zabalíme do alobalu a kladieme na hlbší plech vedľa seba. Pečieme v rúre na 200°C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečené kuracie stehná



POTREBNÉ PRÍSADY

5 horných kuracích stehien, 300 g šampiónov, polohrubá múka, maslo, č. m. paprika, č. m. korenie, drvená rasca, soľ, 600 g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dajte trochu soli, papriky, korenia, polohrubej múky. V tejto zmesi obaľte horné kuracie stehná. Misu z jenského skla vyložte maslom, uložte kuracie stehná, pridajte šampióny pokrájané na plátky, zemiaky pokrájané na plátky, obložte nimi dookola stehná. Dochuťte drvenou rascou, zakryte a pečte v rúre na 200°C asi 50 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2013, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 32 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu