končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Syrové lievancePOTREBNÉ PRÍSADY 1/4 l vriaceho osoleného mlieka 100 g hrubej múky 200 g varených zemiakov 100 g strúhaného syra 2 vajcia 50 g tuku POSTUP PRÍPRAVY Do vriaceho osoleného mlieka vsypeme za stáleho miešania hrubú múku. Pripravíme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do nej pridáme v šupke uvarené a potom olúpané zemiaky, ktoré sme nastrúhali na jemnom strúhadle. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a vajcia. Vypracujeme cesto a lyžicou dávame na vymastený lievanečník a rozotrieme. Lievance opekáme na tuku dozlatista. Ešte horúce ich posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Cesnakové trojuholníkyPOTREBNÉ PRÍSADY Na kvások:50 g droždia 1 lyžičku kryštálového cukru 50 ml mlieka Na cesto:800 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky 450 ml mlieka, 100 ml oleja Na plnku:1 maslo, 1 lyžicu soli 7 strúčikov cesnaku, 2 žĺtky 300 g postrúhaného eidamu 1 vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY 1Pripravíme cesto: Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k preosiatej múke spolu s mliekom a olejom. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť. 2 Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na päť častí a necháme ešte chvíľu kysnúť. Jednotlivé časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme a krájame tak, aby nám vznikli trojuholníky. 3 Plech vyložíme papierom na pečenie, trojuholníky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 28.12.2013, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Šúlky s bryndzouPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1 vajce, 2 dcl vody, soľ, 1 cibuľa, 15 dkg bryndze, asi 7 zemiakov, údená slanina POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca s vodou (4 litre) pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Pokiaľ sa zemiaky varia, pridáme šúľky, ktoré si medzi tým pripravíme nasledovne: do 1/2 kg hladkej múky pridáme 1 celé vajce, soľ podľa chuti, asi 2 dcl vody a všetko spolu vymiesime na redšie cesto. Na dobre pomúčenú tablicu dlaňami vytvarujeme cesto o hrúbke 3 cm a šírke 3-4 cm. Cesto narežeme na menšie kúsky, ktoré potom šúľame na dĺžku 10 cm. Do vriacej vody ku zemiakom ich postupne necháme aspoň 10 min. variť. Potom ich varechou vyberieme na misu. Zmiešame s bryndzou alebo kyslou kapustou . Posolíme,posypeme vyškvarenou slaninkou spolu s cibuľkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKOPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Vynikajúci chlebík podľa Miruška B. (miruška) ID 1104,ktorý nestíham doma piecť....dávam do neho aj drvenú rascu ľanové semienka a opražené slnečnicové semienka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 12.5.2012, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievka s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 100g obyčajné maslo v kocke,7-8 strúčikov cesnaku,hrubú a hladkú múku,soľ,drvenú rascu a petržlenovú vňať POSTUP PRÍPRAVY Ja viem že cesnakových polievok je tu veľa,ale táto je veľmi chutná a zaručene ju zjedia aj deti....na masle opražíme nastrúnaný cesnak,pridáme hrubú múku chvíľu popražíme a zalejeme vodou a necháme variť.Vajíčka si dáme do misky do nich podľa veľkosti vajec pridávame po lyžiciach hladkú múku až nám vznikne také redšie cesto ako na halušky.Po zavarení vody pridáme do polievky halušky pridáme soľ drvenú rascu a petržlenovú vňať....chvíľu povaríme a prajem Dobrú chuť....je výborná,ale iba s obyčajným maslom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2012, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Bryndzová nátierkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY cca 200g bryndze,100g obyčajného masla v kocke,2-3strúčiky cesnaku,pažítka POSTUP PRÍPRAVY Maslo necháme zmäknúť....ja ho dávam do mikrovlnky na minútu program rozmraziť ((neodporúčam ho zamieňať za rastlinné maslá typu Perla a Rama)) potom zmiešame s bryndzou,cesnakom a petržlenovou vňaťou.Soliť netreba bryndza je slaná dosť....je to výborná ,rýchla a hlavne chutná nátierka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 15.8.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Ľahký letný šalátPOTREBNÉ PRÍSADY Paradajky,paprika,šampiňóny,cottage cheese-biely,pažítka a na dochutenie ml.čierne korenie a soľ.Na ozdobu môžeme použiť strúhaný syr. Suroviny upravíme podľa počtu osôb. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky a papriku umyjeme ,pokrájame na kocky samozrejme že papriku bez jadierok niekto síce aj z paradajok vyberá jadierka ,ale ja nie,šampiňóny tiež pokrájame a obvaríme vo vriacej vode asi 2 minúty potom scedíme. Zmiešame paradajky,papriku,šampiňóny,cottage cheese, pokrájanú pažítku a dochutíme soľou a korením a posypeme strúhaným syrom .Je to ozaj skvelá pochúťka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.5.2010, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Výborný zemiakový chlebíkPRO INSPIRACI POSTUP PRÍPRAVY Chlebík upečený podľa receptu od Marta G. (Egreska) ID 53992 ,je veľmi dobrý ,chrumkavá kôrka a stred krásne mäkký ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2010, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18) | << predošlé 1, 2 |