. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Iveta G. (Timea505) ID 128086
Oblasť: Rajec
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.12.2009
Naposledy: 10.6.2021 15:39
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 18
NÁVODY 5
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18)<< predošlé 1, 2

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Syrové lievance



POTREBNÉ PRÍSADY

1/4 l vriaceho osoleného mlieka 100 g hrubej múky 200 g varených zemiakov 100 g strúhaného syra 2 vajcia 50 g tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Do vriaceho osoleného mlieka vsypeme za stáleho miešania hrubú múku. Pripravíme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Do nej pridáme v šupke uvarené a potom olúpané zemiaky, ktoré sme nastrúhali na jemnom strúhadle. Ďalej pridáme nastrúhaný syr a vajcia. Vypracujeme cesto a lyžicou dávame na vymastený lievanečník a rozotrieme. Lievance opekáme na tuku dozlatista. Ešte horúce ich posypeme strúhaným syrom. Podávame so zeleninou a zemiakovou kašou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Cesnakové trojuholníky



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kvások:50 g droždia 1 lyžičku kryštálového cukru 50 ml mlieka Na cesto:800 g polohrubej múky + na pomúčenie dosky 450 ml mlieka, 100 ml oleja Na plnku:1 maslo, 1 lyžicu soli 7 strúčikov cesnaku, 2 žĺtky 300 g postrúhaného eidamu 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

1Pripravíme cesto: Z droždia, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. Po vykysnutí ho pridáme k preosiatej múke spolu s mliekom a olejom. Cesto dobre vymiesime a necháme vykysnúť.
2 Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na päť častí a necháme ešte chvíľu kysnúť. Jednotlivé časti cesta rozvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme a krájame tak, aby nám vznikli trojuholníky.
3 Plech vyložíme papierom na pečenie, trojuholníky poukladáme a potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C
asi 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.12.2013, 9:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Šúlky s bryndzou



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, 1 vajce, 2 dcl vody, soľ, 1 cibuľa, 15 dkg bryndze, asi 7 zemiakov, údená slanina

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca s vodou (4 litre) pridáme na menšie kúsky nakrájané zemiaky. Pokiaľ sa zemiaky varia, pridáme šúľky, ktoré si medzi tým pripravíme nasledovne: do 1/2 kg hladkej múky pridáme 1 celé vajce, soľ podľa chuti, asi 2 dcl vody a všetko spolu vymiesime na redšie cesto. Na dobre pomúčenú tablicu dlaňami vytvarujeme cesto o hrúbke 3 cm a šírke 3-4 cm. Cesto narežeme na menšie kúsky, ktoré potom šúľame na dĺžku 10 cm. Do vriacej vody ku zemiakom ich postupne necháme aspoň 10 min. variť. Potom ich varechou vyberieme na misu. Zmiešame s bryndzou alebo kyslou kapustou . Posolíme,posypeme vyškvarenou slaninkou spolu s cibuľkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CHLEBÍČEK ĽAHKÝ AKO PIERKO


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Vynikajúci chlebík podľa Miruška B. (miruška) ID 1104,ktorý nestíham doma piecť....dávam do neho aj drvenú rascu ľanové semienka a opražené slnečnicové semienka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 12.5.2012, 9:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cesnaková polievka s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

100g obyčajné maslo v kocke,7-8 strúčikov cesnaku,hrubú a hladkú múku,soľ,drvenú rascu a petržlenovú vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Ja viem že cesnakových polievok je tu veľa,ale táto je veľmi chutná a zaručene ju zjedia aj deti....na masle opražíme nastrúnaný cesnak,pridáme hrubú múku chvíľu popražíme a zalejeme vodou a necháme variť.Vajíčka si dáme do misky do nich podľa veľkosti vajec pridávame po lyžiciach hladkú múku až nám vznikne také redšie cesto ako na halušky.Po zavarení vody pridáme do polievky halušky pridáme soľ drvenú rascu a petržlenovú vňať....chvíľu povaríme a prajem Dobrú chuť....je výborná,ale iba s obyčajným maslom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2012, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bryndzová nátierka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

cca 200g bryndze,100g obyčajného masla v kocke,2-3strúčiky cesnaku,pažítka

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo necháme zmäknúť....ja ho dávam do mikrovlnky na minútu program rozmraziť ((neodporúčam ho zamieňať za rastlinné maslá typu Perla a Rama)) potom zmiešame s bryndzou,cesnakom a petržlenovou vňaťou.Soliť netreba bryndza je slaná dosť....je to výborná ,rýchla a hlavne chutná nátierka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.8.2012, 22:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Ľahký letný šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Paradajky,paprika,šampiňóny,cottage cheese-biely,pažítka a na dochutenie ml.čierne korenie a soľ.Na ozdobu môžeme použiť strúhaný syr. Suroviny upravíme podľa počtu osôb.

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky a papriku umyjeme ,pokrájame na kocky samozrejme že papriku bez jadierok niekto síce aj z paradajok vyberá jadierka ,ale ja nie,šampiňóny tiež pokrájame a obvaríme vo vriacej vode asi 2 minúty potom scedíme. Zmiešame paradajky,papriku,šampiňóny,cottage cheese, pokrájanú pažítku a dochutíme soľou a korením a posypeme strúhaným syrom .Je to ozaj skvelá pochúťka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.5.2010, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný zemiakový chlebík


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

Chlebík upečený podľa receptu od Marta G. (Egreska) ID 53992 ,je veľmi dobrý ,chrumkavá kôrka a stred krásne mäkký

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 5.5.2010, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 18 (zobrazuje sa 11-18)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu