končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
DIETY |
Cestoviny s brokolicouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa,olivový olej,brokolica,strúčik cesnaku,soľ a cestoviny POSTUP PRÍPRAVY Nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji do ružova pridáme nasekanú brokolicu udusíme cca 15-20 minút osolíme a dáme postrúhaný cesnak,necháme ešte chvíľu dusiť také 2 minúty potom roztlačíme na kašu a zmiešame s uvarenými cestovinami....je to ozaj výborné....vhodné aj do 90 DD na uhľohydráty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCA MEDICÍNA |
Makové mliekoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mak a voda POSTUP PRÍPRAVY Najvýznamnejší zdroj vápnika – mak. Recept na makové mlieko Autor Natália Krížová Dátum 9. Máj 2012 Mak siaty (Papaver somniferum) Strach z menopauzy živený najmä médiami a farmaceutickým priemyslom sa podvedome dostal do hláv mnohých žien, strašenie osteoporózou hlodá ako červ a človek začne premýšľať aká prevencia by bola vhodná. Samozrejme, aby to nebolo príliš drahé, neničilo pečeň, bolo to účinné a nemalo vedľajšie účinky. Jeden taký liek existuje. Makové mlieko. Skôr ako vám prezradím recept na jeho výrobu pozrite sa maku na dušu. Mak siaty je bohatým zdrojom vápnika obsahuje ho 12 násobne viacej, ako kravské mlieko, ale aj iných minerálov, vitamínov a nenasýtených mastných kyselín. 100 gramov zrelého maku siateho obsahuje: 41,56 g tukov, 28,13 g sacharidov, 17,99 g bielkovín, 19, 5g vlákniny, minerály a vitamíny. * Po prečítaní ste sa, dúfam, v duchu ospravedlnili kráľovi zvanému Mak, že ste doteraz netušili, aký dôležitý je pre váš život. Napraviť to môžete už dnes. Okrem makových závinov, či plniek a posýpok, využijete ešte možnosť pitia makového mlieka a vnútorného aj vonkajšieho užívania makového oleja. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 8.12.2020, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Vajíčková nátierka,alebo čo chladnička dala.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Uvarené vajíčka,obyčajné maslo,cibuľa,kyslá uhorka,petržlenová vňať,soľ,korenie,plnotučná horčica,strúhaný syr ( mala som ementál a nivu tak som ich zmiešala ) a zvyšnú šunku ( mala som kuraciu ). POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu vymiešame a natrieme na pokrájanú bagetu ozdobíme petržlenovou vňaťou.Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracia roláda plnená brokolicou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia,brokolica,syr niva,šľahačka,kari korenie,soľ,olivový olej,cibuľa a tenké plátky slaniny POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme dusiť na olej s cibuľkou.Kuracie prsia narežeme na rezne,trochu naklepeme a rozložíme na potravinovú fóliu.Na to dáme posekanú brolicu zmiešanú so syrom a rozotrieme na mäso,posypeme kari korením a pomocou fólie zvinieme do tvaru rolády,obložíme plátkami slaniny zviažeme,aby sa nám celá naša snaha nerozpadla a opatrne opečieme na oleji.Podlejeme vodou a dáme do rúry piecť najprv na 200°C po 10 minútach stíšime teplotu na 120°C a dopečieme do mäkka cca 20 minút.Do výpeku pridáme rozmixovanú zvyšnú brokolicu,syr a šľahačku,dochutíme soľou a kari korením.Rozmixovaná brokolica nám to krásne zahustí a nemusíme používať múku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 12.5.2012, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
KhirčíPOTREBNÉ PRÍSADY Ryža 300g, Šošovica 250g, Cesnak 4 strúčiky, Cibula 1 ks, Klinček 7 ks, Olivový panenský 2 PL, Chilli 1 KL,Zázvor 1 KL,Kari korenie 1KL, soľ, POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu preberiem, prepláchnem a v čistej vode ju nechám máčať aspoň 3-4 hodiny, niekedy ju nechám aj cez noc... Potom - keď už idem variť khirčí - ju krátko povarím v dvojnásobnom množstve čistej vody (stačí 20minút, max. pol hodiny). Kým sa povarí šošovica preberiem ryžu, dobre prepláchnem a nechám v sitku odkvapkať. Nasekám cibuľu a vo vysokej veľkej panvici ju na oleji opražím spolu s ryžou, pridám korenia (kari, Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.6.2012, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Lanšmít v alobalePOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva lanšmitu 4 plátky tvrdého syra horčica olej 4 štvorce alobalu POSTUP PRÍPRAVY Konzervu otvorte z oboch strán, obsah vytlačte, odstráňte tuk a lanšmit nakrájajte na 8 koliesok. Štyri kolieska potrite tenkou vrstvou horčice na ňu poukladajte plátky syra, opäť potrite horčicou a priklopte kolieskom lanšmitu. Porcie zabaľte do alobalu a pečte v rúre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (5) posledné: 5.10.2016, 17:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Dusená zeleninka do 90 dňovej diétyPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľu,pór,brokolicu,paprika,paradajky,cuketa,baklažán,soľ,kari korenie malá lyžička panenského olivového oleja alebo úplne bez oleja.....nepoužijeme žiadnu vegetu ..soľ a kari sú úplne postačujúce POSTUP PRÍPRAVY Ahojte dievčence tu je sľúbený recept na fajnú zeleninku ako ju robievam ja ....zje ju aj môj 15-ročný syn.....Na keramickú panvicu dáme olej alebo ak chcete aj bez oleja pridáme nakrájanú cibuľku môže byť aj jarná s vňaťou podusíme...pridáme umytú,očistenú a nakrájanú ostatnú zeleninu,posledné paradajky...nezalievame žiadnou vodou ( zelenina si samá pustí šťavu )iba trochu posolíme a pridáme kari korenie tak 1,5 čajovej lyžičky môžete aj viac ak chcete pikantnejšie zakryjeme stíšime plameň a dusíme 5 minút ...premiešame a dusíme ďalších asi 5 minút malo by to byť chrumkavé nie rozvarené ..treba kontrolovať a prajeme si DOBRÚ CHUŤ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
Redkvičkový šalát so syrom a šunkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 zväzky reďkvičiek 2 ks cibule 150 g hydinovej šunky 100 g syra gouda 1 zväzok žeruchy NA ZÁLIEVKU 2 lyžice bieleho vinného octu 2 štipky soli 2 štipky čerstvo pomletého korenia 2 lyžičky horčice 2 lyžice oleja 1 štipka cukru POSTUP PRÍPRAVY Tak dievčence teraz je dostať kúpiť reďkvičku,ktorú ja zbožňujem a dokázala by som ju jesť každý deň tak pridávam jeden recept na výborný šalátik,ktorý som našla na českom nete a je vhodný aj do 90 dňovej diétky do bielkovinového dňa.Reďkvičky nakrájame na plátky. Olúpanú cibuľu nakrájame na tenké plátky. Šunku a syr gouda nakrájame na tenké pásiky. Všetko dáme do misy. Biely vinný ocot s 2 lyžicami vody, soľ, korenie, horčicu, olej a cukor vyšľaháme v miske. Zálievkou zalejeme zeleninu v mise. Posypeme žeruchou a podávame.Ja nedávam surovú cibuľu ,ale ju minútku povarím vo vode. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Sviečková na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 600g hovädzie mäso (zadné) 300g mrkva 150g zeler 150g petržlen 150g cibuľa 150g slanina 2ks bobkový list 6 guľôčok nového korenia 6 guľôčok celé čierne korenie 50g kyslá smotana 100ml mlieko 50ml smotana na šľahanie 30g múka hladká 1 ks limetka alebo citrón 1 PLhorčica 100ml olej 50g cukor POSTUP PRÍPRAVY Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave. Toto je najlepší recept aký som kedy našla na sviečkovú.Fotka je z varechy ja som k nej robila normálnu kysnutú knedľu.Ďalej v recepte sa uvádza citrón,ale mala som limetku tak som dala tú,ale robila som to aj s citrónom....Mäso očistíme a našpikujeme slaninou a mrkvou. Osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán. Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame nadrobno a restujeme na oleji s trochou slaniny. Pridáme cibuľu nasekanú nadrobno a ešte restujeme. Nakoniec pridáme cukor s horčicou a necháme skaramelizovať. Zakvapkáme šťavou z citróna a necháme vydusiť. Základ zalejeme trochou vody a vložíme doň opečené mäso, korenie a soľ. Vodu v priebehu dusenia dolievame (mala by byť asi do polovice mäsa). Len čo je mäso mäkké, vyberieme ho a dorobíme omáčku. Do omáčky pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna a mlieko s rozmiešanou múkou. Pridáme kyslú smotanu a všetko zjemníme smotanou. Dochutíme soľou, cukrom a prípadne citrónovou šťavou a dôkladne prevaríme. Nakoniec omáčku prepasírujeme tak, aby všetka zelenina zostala v omáčke. Tip šéfkuchára: Ako príloha sú vynikajúce karlovarské knedle z toastového chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.9.2017, 10:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Bryndzové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g masla, 160 g bryndze, 300 g hladkej múky, soľ, vajce POSTUP PRÍPRAVY Z masla, bryndze, múky, soli a vajca vymiešame cesto, ktoré necháme hodinu postáť. Na pomúčenej doske ho na hrubo rozvaľkáme a vykrajujeme formičkou malé pagáčiky. Povrch ozdobíme nožom potrieme vajcom, poukladáme na vymastený plech a pečieme v mierne vyhriatej rúre do zlatista. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 27.11.2018, 10:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 18 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |