končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
KVASÁKY na balkánsky spôsobPOTREBNÉ PRÍSADY uhorky (na 3,5 litrový pohár cca 2 kg) * 1 chren * 1 hlavička cesnaku * kôpor * 30 g soli na 1 liter vody * voda * (hroznový a/alebo višňový list) POSTUP PRÍPRAVY Recept na tieto výborné kvasáky mám od môjho tatina. Ten mi k receptu "pribalil" aj vysvetlenie, o ktoré sa s vami podelím. :-) Uhorky prejdú procesom mliečneho kvasenia = cukor v uhorkách sa premieňa na kyselinu mliečnu, octovú, oxid uhličitý a iné zložky. To sa udeje len za pomoci osolenej vody. No ale dosť bolo teórie na úvod, v obrázkovom postupe sa ešte nejaká sem-tam objaví. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 19.8.2009, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
BARANIE ROŽKY ALEBO AJ UHORKYPOTREBNÉ PRÍSADY Baranie rožky alebo uhorky POSTUP PRÍPRAVY Nálev: 3L vody 100 g kuchynskej soli 350-400 g kryštálový cukor 1 L octu (ak máte baranie rožky v menšom množstve tak si urobte nálev iba z polovičných dávok) Uhorky zalievam rovnakým nálevom, je skvelý !!!!! Nálev si iba zohrejeme, aby sa prísady rozpustili, a vychladeným zalievame zaváraniny. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Fazuľový sladkokyslý šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg cibule, 1kg paradajok, 1kg papriky, 1kg uvarenej fazule POSTUP PRÍPRAVY Všetku zeleninu nakrájame a zmiešame, zalejeme nálevom (uvariť 2dcl octu, 2dcl oleja, 25dkg cukru, 1 preosiate deko. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivana B. (1ivka) ID 20587 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jablkový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY Recept je od: Silvia Bodláková babetko.sk 500 ml vody, 3 stredne veľké jablká bez jadrovníka, 2 pol. lyžice uvareného silného zeleného čaju, 500 g kryštálového cukru, 1 mokka kávová lyžička kyseliny citrónovej. POSTUP PRÍPRAVY Jablká nakrájame a necháme vo vode uvariť asi 10 minút. Potom pridáme zelený čaj a necháme asi 10 minút postáť. Scedíme do hrnca s cukrom a kyselinou citrónovou. Dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Chvíľu necháme postáť a premiešame, aby sa rozpustil cukor. Potom privediem do varu a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Vlejeme do sklenených fliaš (používam menšie sklenené fľaše od štiav od sunárky a podobne). Fľaše zavrieme a vložíme do hrnca s vodou tak, aby voda siahala si do polovice výšky fliaš. Hrniec prikryjeme a necháme prevariť asi 2 – 3 minúty. Potom vypneme a necháme vo vode vychladnúť. Sirup potom riedim asi 1 : 4 alebo 1 : 5. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.10.2009, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
UTOPENCI - LEVNÉ, RYCHLÉ A JEDNODUCHÉPOTREBNÉ PRÍSADY 2 sklenice nálevu odsterilovaných okurek, 1/2 kg točeného slovenského nebo kuřecího salámu, cibule - nebo můžeme si přidávat něco, co vás napadne např. sterilovanou okurku i papriky, mrkev atd. POSTUP PRÍPRAVY Nedříve si vezmeme sklenici s nálevem od okurek. Salám oloupeme a nakrájíme na polovinu nebo vcelku. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka a vložíme ji jednu vrstvu na dno sklenice. Potom na tuto cibuli poklademe vrstvu salámu. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice, tak aby poslední vrsva cibule byla pod hladinou nálevu. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít a necháme v ledničce uležet nejméně 3 dny. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2008, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
FAZULKA ZAVARANA_PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY Zelená fazuľka,voda,ocot,soľ,kôpor POSTUP PRÍPRAVY Fazuľku oplachneme,konce odkrojíme,dáme do hrnca a uvaríme.Má byť uvarená tak,aby sa dala jesť.Osolíme a dáme ocot v takom množstve,aby bola viac slaná a kyslá ako hotové jedlo z nej.Do umytých pohárov dáme oplachnutý kôpor a plníme uvarenou fazuľkou aj s nálevom,v ktorom sa varili.Poháre zaviečkujeme a sterilizujeme 15 minút.Potom ich vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.AK niektorý pohár slabo tesní,dotiahneme uzáver hned,lebo vidíme,či vyteká. Fazuľka sa nekazí,je chutná a jedlo z nej máme rýchlo hotové.Ja ju neprekrajujem na drobno,max.na tri časti. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.8.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Černicovo-jablkový džemPOTREBNÉ PRÍSADY černice, jablká (najlepšie poslúžia popadané a nie úplne zrelé, lebo obsahujú najviac pektínu, kým sú také nezrelé) cukor, ml.škorica POSTUP PRÍPRAVY & OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2009, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Mrazená petržlenová vňať na zimuPOTREBNÉ PRÍSADY Petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Po roku upravujem svoj úplne prvý recept sem vložený a už robím vňaťku len tak ako mi poradili dievčatá v komentároch, je to jednoduché a ja im ďakujem, keby som to sem nedala, nič sa nedozviem a robím podľa starého spôsobu, ktorý som kedysi našla v časopise. Takže sa riaďte nižšie uvedeným postupom, veď aj vňaťka si zaslúži mať svoj vlastný obrázkový postup, no nie? Petržlenovú vňať si natrháme u svokry na záhrade, umyjeme, necháme vysušiť. Nachystáme si najväčšiu dosku, ostrý nôž a pevné nervy. Vňaťku sa snažíme nasekať na čo najmenšie kúsky, ktoré potom vkladáme do nádobky na ľad, ale takej ohybnej, aby sa dobre vyberali, alebo do podložky od bonbónov. Zalejeme studenou vodou, položíme na tácku a dáme zmraziť. Po zmrazení vyklopíme a každý kúsok zabalíme do alobalu, ktorý sme si prezieravo našetrili z čokolád, teda, ktoré ho ešte majú. Keď nie, musíme použiť a rozkrájať veľký. Dáme do vrecka a šupneme do mrazničky. V zime ako keby sme našli a používame, kým sa nám neminie a svokre nenarastie nová. Naraz je s tým viac roboty, ale potom tá chuť čerstvej vňaťky stojí za to a keď sú zabalené, nespoja sa do jednej veľkej "guče" a je to pekne naporcované, stačí rozbaliť - dôležité - a hodiť do hotového jedla. Pekný deň! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 23.10.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ribezľový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY 5kg červených ribezlí, 3l vody , 3dcl. octu , na 1l štavy 800g cukru POSTUP PRÍPRAVY 3 l vody + 3 dcl octu prevaríme, necháme vychladnúť a zalejem mierne rozpučené odstopkované ribezle, necháme stáť 24 hodín. po scedení cez gázu alebo husté sito pridáme na 1l štavy, 800g kryš.cukru . necháme rozpustiť, zohrejeme na bod varu a horúce nalievame do fliaš, uzatvorime a dáme naležato vychladnúť. sirup sa nekazí, nemusíte dávať do neho žiadnu chémiu- veľmi dobrý pre detičky. ja používam 1/2 l fľaše od pálenky s kovovými (originál) uzávermi. najlepšie tesnia. dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Jana B. (naja32) ID 104317 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rajčinový pretlakPOTREBNÉ PRÍSADY rajčiny v akom kolvek množstve POSTUP PRÍPRAVY poumývané rajčiny nakrájame,dáme dusit,potom pomixujeme,prepasírujeme a dáme to hrnca varit ešte 30min,potom plníme do pohárov ale stále máme hrniec na sporáku....dávame do suchého dúnctu... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2011, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 161-170) | << predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,43 ďalšie >> |