. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

KVASÁKY na balkánsky spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky (na 3,5 litrový pohár cca 2 kg) *
1 chren *
1 hlavička cesnaku *
kôpor *
30 g soli na 1 liter vody *
voda *
(hroznový a/alebo višňový list)

POSTUP PRÍPRAVY

Recept na tieto výborné kvasáky mám od môjho tatina. Ten mi k receptu "pribalil" aj vysvetlenie, o ktoré sa s vami podelím. :-)
Uhorky prejdú procesom mliečneho kvasenia = cukor v uhorkách sa premieňa na kyselinu mliečnu, octovú, oxid uhličitý a iné zložky. To sa udeje len za pomoci osolenej vody.
No ale dosť bolo teórie na úvod, v obrázkovom postupe sa ešte nejaká sem-tam objaví.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 19.8.2009, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

BARANIE ROŽKY ALEBO AJ UHORKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Baranie rožky alebo uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev:
3L vody
100 g kuchynskej soli
350-400 g kryštálový cukor
1 L octu
(ak máte baranie rožky v menšom množstve tak si urobte nálev iba z polovičných dávok)
Uhorky zalievam rovnakým nálevom, je skvelý !!!!!
Nálev si iba zohrejeme, aby sa prísady rozpustili, a vychladeným zalievame zaváraniny.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Fazuľový sladkokyslý šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg cibule, 1kg paradajok, 1kg papriky, 1kg uvarenej fazule

POSTUP PRÍPRAVY

Všetku zeleninu nakrájame a zmiešame, zalejeme nálevom (uvariť 2dcl octu, 2dcl oleja, 25dkg cukru, 1 preosiate deko.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Ivana B. (1ivka) ID 20587 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jablkový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept je od: Silvia Bodláková babetko.sk
500 ml vody, 3 stredne veľké jablká bez jadrovníka, 2 pol. lyžice uvareného silného zeleného čaju, 500 g kryštálového cukru, 1 mokka kávová lyžička kyseliny citrónovej.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nakrájame a necháme vo vode uvariť asi 10 minút. Potom pridáme zelený čaj a necháme asi 10 minút postáť. Scedíme do hrnca s cukrom a kyselinou citrónovou. Dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Chvíľu necháme postáť a premiešame, aby sa rozpustil cukor. Potom privediem do varu a za stáleho miešania povaríme asi 3 minúty. Vlejeme do sklenených fliaš (používam menšie sklenené fľaše od štiav od sunárky a podobne). Fľaše zavrieme a vložíme do hrnca s vodou tak, aby voda siahala si do polovice výšky fliaš. Hrniec prikryjeme a necháme prevariť asi 2 – 3 minúty. Potom vypneme a necháme vo vode vychladnúť. Sirup potom riedim asi 1 : 4 alebo 1 : 5.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 5.10.2009, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

UTOPENCI - LEVNÉ, RYCHLÉ A JEDNODUCHÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

2 sklenice nálevu odsterilovaných okurek, 1/2 kg točeného slovenského nebo kuřecího salámu, cibule - nebo můžeme si přidávat něco, co vás napadne např. sterilovanou okurku i papriky, mrkev atd.

POSTUP PRÍPRAVY

Nedříve si vezmeme sklenici s nálevem od okurek. Salám oloupeme a nakrájíme na polovinu nebo vcelku. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka a vložíme ji jednu vrstvu na dno sklenice. Potom na tuto cibuli poklademe vrstvu salámu. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice, tak aby poslední vrsva cibule byla pod hladinou nálevu. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít a necháme v ledničce uležet nejméně 3 dny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Helena Z. (ZVK) ID 49606 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.6.2008, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

FAZULKA ZAVARANA_PODLA MNA*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelená fazuľka,voda,ocot,soľ,kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľku oplachneme,konce odkrojíme,dáme do hrnca a uvaríme.Má byť uvarená tak,aby sa dala jesť.Osolíme a dáme ocot v takom množstve,aby bola viac slaná a kyslá ako hotové jedlo z nej.Do umytých pohárov dáme oplachnutý kôpor a plníme uvarenou fazuľkou aj s nálevom,v ktorom sa varili.Poháre zaviečkujeme a sterilizujeme 15 minút.Potom ich vyberieme z hrnca,otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.AK niektorý pohár slabo tesní,dotiahneme uzáver hned,lebo vidíme,či vyteká.

Fazuľka sa nekazí,je chutná a jedlo z nej máme rýchlo hotové.Ja ju neprekrajujem na drobno,max.na tri časti.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 1.8.2010, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Černicovo-jablkový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

černice, jablká (najlepšie poslúžia popadané a nie úplne zrelé, lebo obsahujú najviac pektínu, kým sú také nezrelé) cukor, ml.škorica

POSTUP PRÍPRAVY

&

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2009, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Mrazená petržlenová vňať na zimu



POTREBNÉ PRÍSADY

Petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Po roku upravujem svoj úplne prvý recept sem vložený a už robím vňaťku len tak ako mi poradili dievčatá v komentároch, je to jednoduché a ja im ďakujem, keby som to sem nedala, nič sa nedozviem a robím podľa starého spôsobu, ktorý som kedysi našla v časopise. Takže sa riaďte nižšie uvedeným postupom, veď aj vňaťka si zaslúži mať svoj vlastný obrázkový postup, no nie?


Petržlenovú vňať si natrháme u svokry na záhrade, umyjeme, necháme vysušiť. Nachystáme si najväčšiu dosku, ostrý nôž a pevné nervy. Vňaťku sa snažíme nasekať na čo najmenšie kúsky, ktoré potom vkladáme do nádobky na ľad, ale takej ohybnej, aby sa dobre vyberali, alebo do podložky od bonbónov. Zalejeme studenou vodou, položíme na tácku a dáme zmraziť. Po zmrazení vyklopíme a každý kúsok zabalíme do alobalu, ktorý sme si prezieravo našetrili z čokolád, teda, ktoré ho ešte majú. Keď nie, musíme použiť a rozkrájať veľký. Dáme do vrecka a šupneme do mrazničky. V zime ako keby sme našli a používame, kým sa nám neminie a svokre nenarastie nová. Naraz je s tým viac roboty, ale potom tá chuť čerstvej vňaťky stojí za to a keď sú zabalené, nespoja sa do jednej veľkej "guče" a je to pekne naporcované, stačí rozbaliť - dôležité - a hodiť do hotového jedla. Pekný deň!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 23.10.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

ribezľový sirup



POTREBNÉ PRÍSADY

5kg červených ribezlí, 3l vody , 3dcl. octu , na 1l štavy 800g cukru

POSTUP PRÍPRAVY

3 l vody + 3 dcl octu prevaríme, necháme vychladnúť a zalejem mierne rozpučené odstopkované ribezle, necháme stáť 24 hodín. po scedení cez gázu alebo husté sito pridáme na 1l štavy, 800g kryš.cukru . necháme rozpustiť, zohrejeme na bod varu a horúce nalievame do fliaš, uzatvorime a dáme naležato vychladnúť.

sirup sa nekazí, nemusíte dávať do neho žiadnu chémiu- veľmi dobrý pre detičky. ja používam 1/2 l fľaše od pálenky s kovovými (originál) uzávermi. najlepšie tesnia.

dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Jana B. (naja32) ID 104317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.9.2012, 21:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Rajčinový pretlak



POTREBNÉ PRÍSADY

rajčiny v akom kolvek množstve

POSTUP PRÍPRAVY

poumývané rajčiny nakrájame,dáme dusit,potom pomixujeme,prepasírujeme a dáme to hrnca varit ešte 30min,potom plníme do pohárov ale stále máme hrniec na sporáku....dávame do suchého dúnctu...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

lucia h. (3bitka) ID 69705 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.8.2011, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu