končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Šošovicová polievočka :-)POTREBNÉ PRÍSADY asi 100g šošovice,1 cibuľa,3 strúčiky cesnaku, 1 pór, 2 mrkvy, rajčinový pretlak - domáci(rajčiny pokrájať,podusiť,pomixovať,prepasírovať a povariť - žiadna konzerva)! bobkový list,morská soľ, bylinky,tymián POSTUP PRÍPRAVY Šošovicu si dopredu namočime, pred varením vodu vylejeme.Na olivovom oleji podusíme cibuľu a pór.Pridáme mrkvu,prelisovaný cesnak,šošovicu,zalejeme vodou a krátko povaríme.Pridáme domáci pretlak podľa chuti,soľ a bylinky. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zdravá brokolicovo - avokádová polievočka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g brokolice, 1 zrelé avokádo, 1 stredná cibuľa, 1 - 2 strúčiky cesnaku ( podľa chuti ), 1 stonka celeru, morská soľ, bylinky POSTUP PRÍPRAVY Výborná, zdravá, rýchla a vitamínová bomba!! Brokolicu dôkladne umyjeme,rozdelíme ružičky a spolu s nakrájanou cibuľou krátko necháme prejsť varom.Pridáme nakrájané avokádo,celer a prelisovaný cesnak.Všetko spolu ponorným mixérom rozmixujeme.Dochutíme až na záver soľou a bylinkami. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zdravá cícerová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY asi 250g cíceru ( nie v náleve), 2 mrkvy, 2 stonky celeru, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku,morská soľ,libeček POSTUP PRÍPRAVY Výborná a zdravá polievočka,varená vez bujónu,vegety,zásmažiek,nálevu a pod.škodlivín. Cícer si namočíme na noc,čím dlhšie,tým lepšie. Pred varením vodu zlejeme,cícer zelejeme čistou vodou a dáme variť.Keď je cícer polomäkký,pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno,mrkvu,celer a cesnak.Krátko povaríme a až na koniec posolíme.Rozmixujeme ponorným mixérom,ozdobíme pórom a posypeme bylinkami:libeček,petrž.vňať. Polievočka je výborná,sýta a hlavne zdravá.Takto isto sa dá pripraviť aj hrachová......namiesto cíceru použijete hrach. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 5.1.2013, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
HRACHOVAPOTREBNÉ PRÍSADY polievka- Koreňovú zeleninu ,mrkva,hrach poleny zlty,vegeta,bujon,olej,2 lyz.hl.muky, udene mäso ,korenie,sladka paprika, POSTUP PRÍPRAVY Koreňovú zeleninu očistíme a nasekame,dáme do hrnca k udenemu mäsu,dolejeme vodu a do nej hrach, koreňovú zeleninu,a dame varit pomaly ason na hodinku., ak je meso hotove vyberieme ho,a pridáme čierne korenie ,vegetu,bujon,korenie.Počas varenia zeleniny si pripravíme zápražku.. mletú papriku a ešte krátko prehrejeme..pridáme soľ, kocku zeleninového bujónu a zápražku,petržlenovú vňaťúplne na konci, a všetko varíme aspoň 2 minuty. -udee vyberieme,urobime si medzitim domacu parenú knedlu,udusime kapustu -amame kapustu ,knedlu ,mäso ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
TEKVICOVá SO SMOTANOUPOTREBNÉ PRÍSADY -tekvica,3 mrkvy, môže byť aj petržlen, 1 cibuľa, 1/4 kávovej lyžičky mletého zázvoru, soľ , štipka mletého korenia, 2 cm prúžok masla,smotana na varenie POSTUP PRÍPRAVY tekvicu narežeme na kusky,pridame zeleninu,podla chuti, dáme varit,pridáme korenie,čtipku zázvoru-nemusí byť,sol,-ked je uvarenázelenina rozmixujeme,pridáme smotanu ešte necháme prejsť varom minútu-podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Michaela s. (misela34) ID 265367 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Paradajková polievka jednoduchá mierne pikantnáPOTREBNÉ PRÍSADY 500 - 700 ml paradajkovej šťavy, 1 kocka zeleninového bujonu, 1 bobkový list, 2 čajové lyžičky citronovej šťavy, 2 čajové lyžičky kryšt. cukru, soľ, mčk... POSTUP PRÍPRAVY Zeleninový bujon rozpustíme v menšom množstve vriacej vody...pridáme paradajkovú šťavu a bobkový list...nechať prevrieť...dochutiť citrónovou šťavou, cukrom a soľou....toto je základný recept...my zvykneme hlavne v lete pridať bylinky petržlen alebo bazalku prípadne cibuľu na vačšie kusy nakrájanú...dobrú chuť. Možeme posypať parmezánom.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná/Silvestrovská kapustnica - "Životabudič"POTREBNÉ PRÍSADY Tak mi trvalo pár rôčkov, kým som našla pre moju rodinku tú "našu kapustnicu“ :) Už ju aj moja mamka varí podľa mňa :) Množstvo je na cca 6 litrov poctivej kapustnice. Suroviny: Údené koleno (plece, krkovička, rebierka, skrátka - pekné voňavé údené mäsko) cca 1 kg, // 2 kg kyslej kapusty // 2 cibule // 4-6 strúčkov cesnaku // Celé čierne korenie (20 ks) // Celé nové korenie (8-10 ks) // Bobkový list (3-4 ks) // Mletá sladká paprika (4 ČL) // Mletá pálivá paprika (1/2 ČL) alebo primeraný kus feferónky // Mleté čierne korenie (2 ČL) // Mletá rasca (1 ČL) // Vegeta (Dobrotka) (2 ČL) // Hovädzí bujón (2 ks) // Sušené hríby (2-3 hrste) // Domáca údená klobáska (20-30 cm) // Šľahačková smotana 33% (malá-2 ks) POSTUP PRÍPRAVY Najskôr dáme variť údené mäsko do studenej vody tak, aby bolo podľa možnosti ponorené, zakryjeme a necháme pomaly variť aj 2 hodiny, kým je úplne mäkké (odpadáva od kosti), tým máme základ na našu kapustnicu. Následne môžeme ho vybrať, ale ak máme dostatočne veľký hrniec, nemusíme. Pridáme kapustičku, pre lepšiu manipuláciu pri konzumácii doporučujem pokrájať na drobnejšie, ja som dala prvé kilo komplet aj so šťavou (a veru „písala“ :) my takú máme radi), ale druhé kilo už radšej bez šťavy, každému podľa vkusu a hneď dáme všetky koreniny: celé + mleté čierne korenie, celé nové korenie, sladkú + pálivú papriku, bobkové listy, cesnak a cibuľu pokrájané nadrobno, vegetu (bez Glutamanu), ďalej mletá rasca, masox-hovädzí bujón, sušené huby (môžete predtým namočiť, tie kupované nie a nie zmäknúť), zatiaľ nesolíme. Dolejeme vodou, kľudne viac, vyvarí sa, zakryjeme a pomaly varíme a varíme, čím dlhšie, tým lepšie, všetky chute nech sa pekne vyvaria a vydajú svoju chuť. Ak ste tam nechali to mäsko, tak ho vyberte (čo si budeme vravieť, supy už dávno krúžia za tými vôňami:)), keď sem-tam ostane kúsok, nevadí, chlapov to poteší :) a dolejte primerane vodu. Ja to varím takmer celý deň, na pomalom ohni, po cca 2-3 hodinách tam hodíme klobásku, VCELKU (zachová si chuť aj odovzdá čo-to do polievočky) a ešte kľudne hodinku nech si tam bublá. Potom ju vyberieme, pokrájame na tenké kolieska a hodíme naspäť. A už je čas na finále: Dve sladké smotanky vylejeme do misky, pridáme tak 2-3 PL hladkej múky, nechceme z toho mať omáčku, môžeme doriediť mliekom alebo vodou, rozhabarkujeme do hladka a pre istotu ešte cez sitko vlejeme do kapustnice, stále miešame! Necháme prevrieť, to je minútka. Teoreticky by jej už nemalo nič chýbať, ak je veľmi kyslá, môžeme docukriť, resp. dosoliť a doštipľavieť :) Každému podľa vkusu. Ale čo je hlavné, treba ju variť deň vopred, nech sa pekne uleží a chute sa prepoja. Čo Vám budem hovoriť, je fantastická :) Tešíme sa na ňu rok čo rok. Dobrú chuť a Šťastný Nový Rok! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Maria K. (merry) ID 73219 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 31.12.2015, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vianočná kapustnica bez mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY kapusta,hríby,pochuťková smotana,mlieko,muka,sol korenie POSTUP PRÍPRAVY dame varit kapustu,ked vrie dame hriby (ktore sme mali namocene v mlieku),varime, ked je vsetko uvarene,v troche mlieka si rozmiesame muku na zahustenie,pridame smotanu,dochutime ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2013, 13:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Moja vianocna kapustnicaPOTREBNÉ PRÍSADY kysla kapusta /kupujeme tuto v Lidli, je uzasna, nie je tam ziadna pridana ´haved´a takuto ju mam najradsej/, 1 cibula, 2x bobkovy list, 75 dkg bravcoveho masa /davam aj menej/, hrst susenych hribov, 3 lzc paradajkoveho pretlaku /ja davam jeden cely maly pretlak/, 2 udene klobasy, slanina, muka, cesnak, cierne korenie, sol, voda, trosku oleja, rasca POSTUP PRÍPRAVY Kapustnica je najlepsia, ked aspon den postoji. Tohto roku som sa rozhodla ju varit den pred Stredrym vecerom, aby som mala zajtra menej prace a jednak, aby mala kapusta lepsiu chut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Adriana H. (Adri26) ID 82470 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.12.2012, 23:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
IVANOVA KAPUSTNICAPOTREBNÉ PRÍSADY klobása, údené mäso, sušené hríby, zemiaky, kyslá kapusta, zemiaky, korenie, vegeta, pažítka, cibuľa, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Kilo gombaseckej klobásy som nakrájal na 2cm kolieska, pridal sušené hríby a varil 10 minút v litri vody. Gombaseckú klobásu mám najradšej, neobsahuje žiadne šľachy, kosti a chrupavky ako tie ostatné. Dobrá je aj žitavská klobása, len je dosť štipľavá. Mastnú červenú paprikovú vodu som potom zlial. Kto má rád mastnú kapustnicu, tento krok vynechá. Do hrnca som pridal kilo moravského údeného mäsa nakrájaného na kocky, 2 litre vody a celé to varil pol hodinu. Potom som pridal nemeckú kapustu Wein-Sauerkraut z 800g plechovky, je jemná a vínny nálev jej pridal úžasnú chuť. A hlavne nie je plná rasce, guličiek korenia, bobkového listu a drevených kapustných hlúbov ako tá slovenská. Pred varením ju ešte preplachujem vodou. Kto má rád kyslejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Kapustu potom posekám na drobné kúsky. Komu nevadia dlhé kapustné slíže ťahajúce sa po brade, tento krok vynechá. Prilial som vodu a na zahustenie sáčkovú gulášovú polievku Od babičky. Kto má rád redšiu vodovejšiu kapustnicu, tento krok vynechá. Celé sa to varí ešte pol hodinu, potom pridám kilo na kocky nakrájaných zemiakov, sušenú pažítku, lyžičku mletého 4-farebného korenia, 1 hlavičku rozpučeného cesnaku (alebo lyžicu sušeného granulovaného) a varím to ešte 10-20 minút, až kým nezmäknú zemiaky. Ochutnám a prípadne dosolím vegetou ale väčšinou ju soliť ani netreba. Do uvarenej kapustnice nakoniec pridám dozlatista a domäkka na troche oleja usmaženú cibuľu. Ak sa totiž usmažená cibuľa pridá až po uvarení kapustnice, nestratí sa jej chuť ako keby sme ju dali na začiatku varenia. Túto kapustnicu varievam roky rokúce a zatiaľ chutila každému. Výborná je na druhý deň, ešte lepšia na tretí ale toho sa väčšinou už kapustnica “nedožije”. Celkové náklady na 6 litrov kapustnice sú asi 14 eur. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 28.12.2012, 19:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 151-160) | << predošlé 1,.,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21,.,126 ďalšie >> |