končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |
HOVÄDZIE MÄSO |
Pecene masove gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu :http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/01/pecene-masove-gulky.html POSTUP PRÍPRAVY 1 stredne velky zelerovy stonok 1 stredne velka mrkva olivovy olej 1 CL soli + viac pre zeleninu cierne korenie 900 g mleteho hovadzieho masa 1 PL rajcinoveho pretlaku 1 CL mletej papriky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2014, 9:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovadzie maso s mrkvou a žemľovou knedľou - pečeňová a žlčníková diéta (bez tuku a bez žĺtka)POTREBNÉ PRÍSADY Hovadzie chudé zadné 500 g (uvarené z polievky), na dusenú mrkvu: 2 veľké mrkvy, 1 PL hladkej múky, 1/4 malej cibule, soľ, na knedľu: 1 starší vodový rožok, 200 ml nízkotučného mlieka, 200 g hrubej múky, 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva, 2 bielky, soľ, maslo na vymastenie, šálky. POSTUP PRÍPRAVY Vhodné pri diéte bez tukov (povolené minimum masla resp. oleja pridať do hotového pokrmu a nevariť) a bez žĺtka (bielok sa neobmedzuje). Hovadzie maso si uvarím vopred, pridám zeleninu, soľ a mám zároveň polievku. Mrkvu očistíme a nakrájame na kocky alebo postrúhame na hrubom strúhadle, vložime do suchého hrnca a opražíme. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a poprášime lyžicou múky. Ešte chvíľu opražíme a keď sa začne múka lepiť na hrniec zalejeme vodou, tak aby bola mrkva ponorená. Osolíme, prikryjeme a dusíme do makka. Suchý rožok si pokrájame na malé kocky a dáme do misky s mliekom, múkou a práškom do pečiva a spracujeme. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a pridáme k cestu. Šálky vymastíme kúskom masla naplníme do 3/4 cestom, vložíme do hrnca s vriacou vodou a varíme prikryté cca 30-35 minút. Po uvarení vyklopíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Miriam D. (Tili) ID 6544 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 17.8.2017, 15:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Uruguajsky steak so zelenymi fazulkamiPOTREBNÉ PRÍSADY NA STEAKY POTREBUEME: steakove maso, chilli papricky, ruzove a zelene korenie, sol, oivovy olej NA FAZULKY POTREBUJEME: cerstve zelene fazulky, cesnak, olivovy olej, slaninu NA SMAZENE ZEMIAKY POTREBUJEME: zemiaky, struhanku, pikantnu zmes korenia na zemiaky, olej na smazenie NA AVOKADOVY DIP POTREBUJEME: 4 lyžice majonezy ,1 zrelé avokádo,1 lyžicu pálivej sladkej thajskej omáčky,1 malú cibuľu,1 strednú rajčinu,Šťavu z polky limetky,Štipku soli,Čerstvé mleté korenie POSTUP PRÍPRAVY STEAKY: nasolime, polejeme olivovym olejom a polozime navrch prerezanu, jadierok zbavenu chilli papricku. Po cca pol hodinke mozeme dat smazit na panvicu. z kazdej strany cca minutu a potom do vopred vyhriatej rury 200stupnov vlozime na 6-8 min dopiect. zalezi od hrubky steakov a od toho ako ich mate radi, ci uz krvavsie alebo uplne prepecene (na tie budete potrebovat viac ako 8min) FAZULKY: vlozime do vriacej vody na par minut, dokym nemaju chut varenych nie vsak rozvarenych!!!! scedime a okamzite vlozime do LADOVEJ VODY. takto nam lusky zostanu ako cerstve a nebudu gumene a bez farby. scedime po par minutach a nechame odkvapkat. na panvicu si dame trochu olivoveho oleja a pridame cesnak, slaninku a osmazime. Na koniec pridame scedene lusky a spolu jemne osmazime. Staci len zo 3 minutky. .........................................................................................................................................................SMAZENE ZEMIAKY: zemiaky si osupeme, nakrajame na kocky a sparime. Struhanku si zmiesame so zmesou korenia a zemiaky v nej vyvalame. Nasledne dame smazit na oleji a odkvapkat v sitku alebo na servitke. Zemiaciky su krasne chrumkave:-) .....................................................................................................................AVOKADOVY DIP: avokado si osupeme, zbavime kostky a roztlacime vydlickou. Pridame na drobunko nakrajanu cibulku a na male kocky nakrajanu paradajku. Dalej pridame stavu z limety, thajsku omacku a majonezu. sol a korenie je lepsie na koniec a podla chuti. ................................................................................................................VERIM ZE VAM BUDE CHUTIT AKO AJ NAM VCERA CHUTILO, Mozno pre niekoho trosku slavnostnejsie, no ja som mala vsetko doma tak to nejako extra naklady neboli. Prajem dobru chut. a obrazky pridam len ich musim pozmensovat:-D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika H. (Monique2008) ID 209826 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.6.2012, 18:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
KOLOZVARSKA KAPUSTICKA :DPOTREBNÉ PRÍSADY PODLA MNOZSTAVA JA DAVAM 1kg hovadyieho maska 1.5kg kyslej kapusty 2hrnceky ryze 700gparadajkoveho pretlaku 4ks hovadzieho bujonu 2cibulky 4struky cesnaku mlety peper cervena sladka paprika sol POSTUP PRÍPRAVY Masko si pomelieme pridame cibulku ,cesnak peper ,papriku,sol,premiesame oprazime vo vacsiom hrnci pridame zaliaty bujon cca v pol litry vody premiesame dusime .Dva hrnecky ryze zalejeme troma hrncekmy vody ,varime nie do uplneho konca vypneme este ked v nej mame trosku vody odstavime .Ja osobne kyslu kapustu milujem a tak ju nikdy nepremivam :) V dalsom hrnci si roztopime masielko ja davam polku a pridame kyslu nepremitu kapustu podusime . Ak je masko skoro hotove ochutname :))) pridame pol flase paradajkoveho pretlaku premiesame a postupne pridavame ryzu a kapusticku poriadne vsetko premiesama a dolejeme zvysok pretlaku ja este premijem flasu 1dc prevarenou vodou a vlejem do hrnca nechame to pomalicky vriet na slabom ohni cca 45min podla dovarania :D Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Erika P. (ERIKA 28) ID 253491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.8.2013, 21:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľacie kocky v rokfortovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mäso: teľacie /ale kľudne aj kuracie, alebo bravčové/..... MARINÁDA: 1dcl mlieko, 2PL olej, 4stručky cesnaku- roztlačiť, 1PL worcester, soľ, mleté korenie.... olej na smaženie..... NA ŠŤAVU: 2ks cibuľa, syr črievko /obyčajné a nivové/, 200g syr so zelenou plesňou, 200g iný tvrdý syr/eidam, ementál/, 1ČL rozmarín, 2ČLbazalka, 1KL muškátový orech mletý, celá oranž. smotana alebo mlieko, + dobrovolne víno /ja som nedala/... NA OZDOBU: pražené polky orechov POSTUP PRÍPRAVY 1/ mäso nakrájame na kocky 2/ pripravíme marinádu, mäso v nej ponecháme minim. 2hodiny, najlepšie celu noc 3/ smažíme s občasným miešaním na panvici chvilku,len kým zvonka kocky nestratia farbu surového mäsa 4/ osmažené mäso vyberieme dierovanou lyžicou z panvice na plech, výpek z panvice zlejeme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Maďarský guľáš s karlovarskou knedľouPOTREBNÉ PRÍSADY Guľáš: hovädzie mäso 800g, cibuľa, bravčová masť, soľ, mleté čierne korenie, korenie na maďarský guľáš , štipľavá paprika, zelená paprika 3 ks, paradajky 3 - 4ks. POSTUP PRÍPRAVY Guľáš: Cibuľu osmažíme na masti, pridáme hovädzie mäso, necháme zatiahnuť, osolíme, okoreníme, pridáme korenie na madarský guľáš, zalejeme horúcou vodou a necháme dusiť cca hodinu a pol, zároveň kontrolujeme a dolievame vodu podľa potreby. Po hodine a pol pridáme nakrájanú zelenú papriku a ošupané nakrájané paradajky a necháme dusiť dalšiu hodinu až hodinu a pol na miernom ohni. Ku koncu pridáme štipľavú papriku, prípadne dochutíme soľou. Karlovarský knedlík: použila som 5 starších rožkov, pridala 3 žltka, 2 dcl mlieka do ktorého som pridala cca štvrťku rozpusteného masla, osolila, okorenila, pridala pažítku, sušenú petržlenovú vňať, vyšľahala sneh z bielkov a všetko premiešala. Vytvarovala som na potravinovej fólii 2 knedle a vložila do vriacej vody. Varila som 10 min z jednej a 10 min z druhej strany. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 15.1.2021, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborné hovädzie líčka na červenom víne podľa Zdeňka PohlreichaPOTREBNÉ PRÍSADY hovädzie líčka (množstvo podľa počtu hladošov - ja som robila zo 700 g), bravčová masť cca 2 kopcové polievkové lyžice, 2 mrkvy, 1/4 veľkej buľvy zeleru, 1 liter kuracieho vývaru, 1 veľká cibuľa pokrájaná na jemno, 1 kopcovitá PL rajčinového pretlaku, soľ, korenie, 1/2 l červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY Konečne sa mi podarilo zohnať hovädzie líčka, ktoré som už dlho chcela vyskúšať. Z množstva receptov som zvolila postup Zdeňka Pohlreicha ... aj keď ide o zdĺhavý proces oplatilo sa ... výsledok úžasný ... len sa ta po ňom zaprášilo ... takže ideme na to : mäso odblaníme, nakrájame na väčšie kúsky cca 4 x 4 cm, opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa dobre zatiahlo. Volte tak veľký hrniec, aby sa na dno mäso dobre uložilo, ale aby zároveň nebol moc veľký. Inak by sa mohlo začať nedostatočnou teplotou dusiť a vytiekla by z neho šťava. Mäso potom vyberieme a vo výpeku restujeme mrkvu (na kolieska) a zeler (primerane veľké kúsky). Cibuľu pridáme v polovici restovania mrkvy a zeleru. Pripečené časti pravidelne oškrabávate z dna. Moc to nepreháňame s teplotou, aby zelenina nezhorkla, vložíme mäso, pridáme pretlak a miešame, kým sa zelenina nevypraží až na tuk, nakoniec pridáme to najlepšie – víno. Použite také víno, ktoré by ste sa nebáli vziať do úst." Víno sa nechá odvariť, poznáte to podľa toho, že miesto bublania vareného vína počujete prskanie tuku. Niektorí kuchári radia, nalievať víno po častiach – odvariť a opäť priliať, ja som to tam šupla naraz. Teraz už zostáva len zaliať zmes vývarom, osoliť a okoreniť. Všetky ingrediencie prevaríme a dáme ich do rúry. Nastavíme teplotu na 140 °C a zakryté pečieme 3 hodiny. Po 3 hodinách scedíme omáčku do menšieho hrnca, a už bez varu zahustíme kocôčkou masla. Dochutíme soľou a korením. Podávame zo zemiakovou kašou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.3.2023, 19:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Plnená pečená tekvicaPOTREBNÉ PRÍSADY tekvica, hovadzie mlete maso, ryza POSTUP PRÍPRAVY nizsie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) miriam v. (mirocka1) ID 18717 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie srdce na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzieho srdca 40 g rastlinného oleja 60 g cibule mletá sladká červená paprika 80 g zeleniny soľ 2,5 dl kyslej smotany 2,5 dl mlieka alebo jogurtu 20 g hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speňte nadrobno pokrájanú cibuľu, zeleninu a červenú papriku. Pridajte na menšie kocky pokrájané srdce, zalejte vodou, osoľte a prikryté duste. Keď sa voda vyvarí, podlejte ho ešte trochou vývaru, kým srdce nezmäkne. Nakoniec pridajte kyslú smotanu a mlieko alebo jogurt, rozhabarkované s hladkou múkou. Podávajte s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka Tarabova (cocacola3) ID 20161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzie čínske reznePOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie mäso cca 1kg, strúhanka, vajce, fľaška leča, paradajky, cibuľa,koreniny a olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne vyklepeme a obalíme v strúhanke, potom ho obalíme v rozšľahanom vajíčku a opražíme na oleji.Vypražené ho dáme na pekáč, alebo plech poukladáme naň pokrájané paradajky , lečo a cibuľku nakrájanú na kolieska podlejeme výpekom a vodou,Toto všetko dáme do rúry a dobre prepečieme. Podávame s ryžou a hranolčekmi. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Daniela M. (Danuska55) ID 2483 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,21 ďalšie >> |