. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebik s ciernym pivom



POTREBNÉ PRÍSADY

450ml cierneho piva* 1 kocka drozdia* 1/2 KL cukru* 2KL soli* 375g hladkej muky T650 375g raznej muky* rasca* 1PL rozpustenej masti

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetky suroviny v rovnakom poradi ako je uvedene vyssie dame do nadoby z DP a nechame vymiesit (u Moulinexu program 12). Potom nechame vykysnut, premiesime a dame opat podkysnut do osatky. Ja peciem prvych 10 min. na max, potom zmensim ruru na 150C a peciem dalsich 40min. Takyto chlebik ste este nejedli!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Maria I. (mucilienka) ID 47050 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.3.2014, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

***Pite- prekladane s kysnuteho cesta s masovou a jogurtovou plnkou***



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto***250ml mlieka***120ml vody***50ml oleja***1 kavovu lyzicku soli***600g hladkej muky***3\4 kocky drozdia ***Masova plnka*** 500g mleteho hov.maska***1 vacssia cibula***sol,vegeta,cierne korenie ***Jogurtova plnka***2 vajicka***300ml bieleho jogurtu***sol ***Na prelievanie***100g masla***50ml oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Dalsi sposob pripravy PITE...:))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

alije k. (alka36) ID 79302 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.6.2011, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Úžasný sladký chlebík so slivkami a čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

* 20g čerstvých kvasníc (2,5 KL sušených) * 350 ml vlažnej vody * 500g hladkej múky (T650) * 1/2 KL soli * 100g hnedého cukru * 30g zmäknutého masla a kúsok na vymazanie formy * 200g nahrubo pokrájaných sušených sliviek bez kôstky (ja som dala celé polovice) * 200g nahrubo nasekanej čokolády na varenie * 1 celé rozšľahané vajce

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo veľkej miske zmiešame cukor, múku, a soľ 2. V strede spravíme jamku do ktorej nalejeme vlažnú vodu a rozdrobíme kvasnice 3. Kvasnice necháme roztopiť a ľahko zmiešame s múkou 4. Cesto preložíme na pomúčenú dosku a miesime cca 10 minút pokým nie je hladké a pružné (robotko to na najpomalšom stupni zvládne za 10 minút tiež) 5. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste hodinu, pokým nezdvojnásobí objem (ak ho dáme na radiátor, ušetríme cca 15 minút) 6. Formu na 500g chlebík vymažeme maslom 7. Prvý krát vykysnuté cesto vyberieme a v rukách prekladáme a naťahujeme aby sa prevzdušnilo a zrazilo na pôvodnú veľkosť 8. Potom necháme cesto 10 minút odpočinúť 9. Na cesto nasypeme slivky, čokoládu, zmäknuté maslo a rozšľahané vajce 10. Rukami jemne tieto prísady vtláčame do cesta, kým nie sú rovnomerne rozložené a cesto nevstrebe rozšľahané vajce (pozor cesto je pekelne lepkavé, ale dá sa to vydržať a výsledok za to určite stojí) 11. Cesto s prísadami dáme do vymazanej formy v ktorej budeme piecť a necháme prikryté utierkou zase kysnúť - tentoraz 30 minút (Pozor cesto narastie cca 1,5 cm nad okraj formy) 12. Pečieme v predhriatej rúre na 180 st.C úplne na spodku cca 45 minút pokým bochník nie je zlatohnedý (úroveň prepečenia môžeme zistiť špajlou) - Asi tak po 20 minútach sa začne šíriť krásne slinkypodporujúca vôňa. Ak máme pocit, že vršok už bude a spodok je stále svetlý, môžeme dopiecť tak, že vršok prikryjeme alobalom.
Tento chlebík je fakt výborná lahôdka a slivky s čokoládou nasekané nahrubo zabezpečia, že je plný lahodných a šťavnatých chutí.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 29.5.2011, 15:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Výborný a zdravý domáci celozrnný chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hladkej celozrnnej múky, 250g hladkej špaldovej celozrnnej múky, 3 PL Olivového oleja, 20g kvasníc, 2,5 ČL soli, 1,5 ČL korenia na chlebík z DM, 3 PL drvených ľanových semienok, 3 PL sezamových semienok, 3 PL lúpanej slnečnice, 500 - 550 ml vlažnej vody , 1/2 ČL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

* Múku, soľ, semienka a korenie zmiešame v miske * Doprostred misky spravíme priehlbinku do ktorej rozdrobíme kvasnice, nasypeme 1/2 ČL cukru a nalejeme 500 ml vody * Počkáme až sa kvasnice rozpustia, pridáme olej a začneme miesiť (ak je zmes príliš tuhá prilievame postupne zbytok 50 ml vody) * Robotko cesto pri najpomalšej rýchlosti krásne vymiesi za cca 10 minút * Cesto odlepíme od stien misky a tieto natrieme mašlovačkou olivovým olejom * Vršok cesta v miske poprášime múkou a necháme prikryté utierkou kysnúť 45 - 60 minút (podľa teploty ktorá je v miestnosti) * Po zdvojnásobení objemu cesto z misky vyberieme, vzájomne prekladáme a prehýbame, tak aby sa zase zmenšilo na pôvodnú veľkosť * Povrch nádoby v ktorej budeme chlebík piecť vymažeme masťou, vložíme do nej cesto a necháme kysnúť, tentoraz 35 - 45 minút (ja používam 2,5l oválny pekáčik z jenského skla) * Rúru vyhrejeme na 220 st. C a na spodok umiestnime starý plech alebo plechový hrnček s práve zovretou vodou (3 - 5 dl) * Po dokysnutí vložíme chlebík doprostred rúry a pečieme bez otvárania 25 minút na 220 st. * Potom rúru otvoríme, hrnček alebo plech s vodou vyberieme, mriežku s chlebíkom preložíme do spodnej časti rúry, navrch chlebíka dáme alobal aby sa nám náhodou neprichytil a pečieme tentoraz na 200 st. cca 30 minút * upečenosť si môžeme overiť ihlicou * po upečení chlebík vyberieme, ešte teplý jemne potrieme olivovým olejom, alebo masťou a necháme voľne chladnúť * časy pečenia sú prispôsobené mojej rúre, ktorá pečie slabšie, takže je dobré to na prvý krát sledovať a prípadne si ich skrátiť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 21.2.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chinois



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 400g hladkej muky, 50g krystaloveho cukru, 20g drozdia, 100ml mlieka, 90g masla, 2 vajcia, sol. Plnka: 250ml mlieka, 100g krystaloveho cukru, 2 zltky, 1,5 PL van. cukru, 30g hladkej muky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tuto maskrtu som prvykrat objavila v obchode asi pred rokom, a je naozaj vynikajuca. Na internete som si vyhladala recept, vyskusala a kedze bol chutny, rozhodla som sa s nim podelit:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 204 návštěvníkov)

Janka E. (layla) ID 9231 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (171) posledné: 19.8.2014, 8:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Nutelové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 l mlieka, 1 KL oleja, 1KL soli, 6PL kryštálového cukru, 700 g hladkej múky, 1 droždie nutela /náplň/, 1 vajce na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho rozdelíme na 2 časti. Do jednej časti pridáme kakao a vymiešame. Obe cestá rozdelíme na 4 bochníky a každý rozváľkame na 0,5cm plát. Na biele cesto položíme hnedé a zľahka vyvaľkáme do tvaru kruhu. Potom ho rozdelíme na 4 alebo 8 častí /podľa toho, aké veľké rožteky chceme/. Na každú časť dáme 1 KL nutely a zatočíme. Necháme ešte kysnúť na plechu cca 1 hodinu. /ja nenechávam/ :D
Potrieme vajíčkom a upečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Nakoniec pocukrujeme.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Martinka J. (matulienkaja) ID 92137 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.2.2011, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Francúzska bageta



POTREBNÉ PRÍSADY

KVASOK: 50 g psenicnej celozrnnej muky * 50 ml vody * CESTO: 600 g bielej psenicnej muky * 1 PL soli * 1/2 kocky drozdia * 1 lyzicka medu *300 ml vody

POSTUP PRÍPRAVY

Minulý týždeň som skúšala hneď 2 recepty na francúzske bagety..prvý bol od Martina P. (Mata74),a i keď bagetky boli na oko pekné,chuťovo mi skor pripomínali koláčové cesto..proste im chýbala tá chlebíková chuť..tak som vyskúšala iný recept z knižky "Basic baking",a na chuti bagetiek som si konečne prišla na svoje..chutia naozaj veeeelmi dobre:)..ale zas sa mi nepáči ,že sú príliš hnedé,viac chlebíkové ako bagetové..takže budem skúšať ďaléj,v zálohe mám ešte pár bagetových receptov,s kt.sa v prípade úspešnosti rada podelím:)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 7.11.2014, 17:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlieb s bylinkovým olejom



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladká múka * pol kocky droždia * 15 g cukor * rasca * 325 ml vody * 10 g soli _____ olivový olej, tymián, rozmarín, provensálske bylinky

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiesime, necháme trištvrť hodinky nakysnúť. Potom na doske roztiahneme a namastíme ochuteným olejom. Zvinieme a uložíme na plech. Necháme podkysnúť a upečieme. Pre pečením potieram slanou vodou, potom raz počas pečenia a po vytiahnutí z rúry.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.1.2011, 20:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

domáci celozrnný chlieb so semienkami



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g polohrubej múky, 150 g celozrnnej múky, 1/2 sáčka sušeného droždia alebo 1/2 kocky čerstvého droždia ,1/2 sáčka PDP, mlieko+ voda podľa potreby, 2 PL oleja, 1 PL octu, 1 KL cukru, 1 KL soli, 1 KL rasce, hrsť ovsených vločiek, hrsť slnečnicových semienok, hrsť ľanových semienok, hrsť ovsených vločiek, hrsť pšeničných otrúb

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme všetky suché suroviny, premiešame, pridáme ocot, vlažné mlieko alebo vodu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme olej, aby droždie lepšie pracovalo. Cesto pomúčime a necháme asi hodinku odpočívať na teplom mieste. Potom vytvarujeme bochník, môžme dať do formy, pravdaže nemusíme. Narežeme a dáme piecť do rúry do zlatista. Počas pečenia potrieme 2x slanou vodou a poslednýkrát,keď vyberieme z rúry. Necháme vychladnúť a môžme pochutnávať...Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Ľudmila H. (ludik3) ID 80421 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (50) posledné: 13.9.2022, 17:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml vlažného mlieka, 1,5 PL octu, 2,5 PL oleja, 2,5 KL soli, 1,5 KL rasce, 375 g hladkej múky, 175 g celozrnej múky, 1,5 KL sušeného droždia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady dáme do domácej pekárne /ja dávam v poradí, ako je napísané/, zapneme program BASIC a už len čakáme na úžasný a voňavý chlebík.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Martinka J. (matulienkaja) ID 92137 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.1.2011, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 618 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,62 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu