. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Pikant



POTREBNÉ PRÍSADY

Na túto dobrotu budeme potrebovať: 2 kg kápie, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 5-10 feferóniek, 2 dcl octu, 2 dcl oleja, 200 g cukru, 1 deko.

POSTUP PRÍPRAVY

Kápiu, paradajky, cibuľu a feferónky pokrájame na kúsky, rozvaríme a rozmixujeme, prípadne prepasírujeme. Do vzniknutej zmesi pridáme ocot, olej, cukor a deko a varíme 1 hodinu. Naplníme do poharov a sterilizujeme aby chytili viečka. Táto nátierka je výborná na chlieb, hrianky, pizzu...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Jana T. (Doli) ID 9581 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2011, 13:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy na sucho v mikrovlnke



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechy a poháre

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy celé dáme do mikrovlnky v otvorených pohároch na 1,5 minúty na najvyšší stupeň, potom hneď zaviečkujeme, otočíme hore dnom aspoň na pol dňa ... vlhkosť po uzavretí pohára sa o pár minút "stratí". Orechy tak vydržia dlllllllho.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 26.12.2020, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zaváranie bez cukru so solou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

ovocie,štipka soli,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Neviem či to tu už bolo,ale nám takto zavárané ovocie velmi chutí.Do pohára dáme ovocie,štipku soli,len tak medzi prsty,zalejeme vodou z vodovodu,zavrieme,zasterilizujeme,necháme spinkat na poličke minimálne 2 mesiace.Po otvorení chutí ako čerstvé.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

monika s. (schugova) ID 21592 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.2.2011, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Želé z vareného vína



POTREBNÉ PRÍSADY

400 ml cerveného vína * 3 PL krystaloveho cukru * 1 zvitok skorice * 3-4 klinceky * 6 platkov zelatiny

POSTUP PRÍPRAVY

Čo dodať?..ak ste milovníkmi vareného vína,tak ako ja,prídete si na svoje:)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

martina p. (mauka) ID 8602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 2.1.2011, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Údené hríby



POTREBNÉ PRÍSADY

Na údenie sa používajú len hríbovité huby, teda vysokokvalitné, zdravé s tvrdou dužinou, pochopiteľne bez známok červivosti. 2-3 kg menších hríbovitých húb /hríb dubový, smrekový, suchohríb hnedý, kozáky/, 10 zrniek celého čierneho korenia, 5 zrniek celého bieleho korenia, 2 ks bobkový list, 3-4 guličky jalovca, štipka tymiánu,, štipka pamajoránu /oregano/, menší strúčik cesnaku, olej /slnečnicový, sójový, repkový/, 2-3 polievkové lyžice soli

POSTUP PRÍPRAVY

Huby očistíme, väčšie kusy prekrojíme, posolíme a necháme asi 3 hodiny odležať. Potom ich 5-7 minút blanšírujeme, necháme odkvapkať a kladieme na kovové sito jeden vedľa druhého v jednej vrstve. Vložíme do údiarne a pomaly údime 2 hodiny, pričom teplota dymu nesmie prekročiť 55-600 C, počas údenia huby jemne 2-3 pootáčame.

Hotové huby dáme do suchej 3 litrovej fľaše, pridáme celé čierne a biele korenie, bobkový list, gulôčky jalovca, tymián, majoránku a strúčik cesnaku. Zalejeme olejom a sterilizujeme cca. 60 minút pri teplote nie viac ako 100 stupňov. Olej nesmie vrieť!

Doporučujem vložiť fľašu s údenými hubami v oleji do vodného kúpeľa a takto sterilizovať. Takto pripravenú delikatesu necháme potom 21 dní odležať a potom podávame ako samotnú pochúťku s hriankami, ako prílohu k mäsu ale najlepšie je použiť pri príprave roštenky z hovädzieho alebo diviny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

mirbod b. (mirbod) ID 55382 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.11.2010, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Paneláková kvasená kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

narezaná kapusta - soľ - rasca - čierne korenie - nové korenie - bobkový list - jablká - cibuľa - čerstvá cvikľa

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrý deň, rada by som sa podelila o recept, ktorý mamina kedysi našla v časopise a už 10 rokov kapustu nerobíme inak, pretože predsa len v paneláku je tento spôsob prípravy oveľa praktickejší a chuťovo je kapusta porovnateľná (možno aj lepšia :-))
Zdravú, očistenú kapustu pokrájame na jemné rezančeky a nasolíme - na 1 kg kapusty 15-20 g soli. Necháme postáť kým kapusta nepusí šťavu.
Na dno zaváraninového pohára nasypeme trocha rasce, nového a čierneho korenia a plátok cvikle, na bok pohára dáme bobkový list, kúsok jablka a cibule. Naplníme pripravenou odstátou kapustou aj so šťavou a horúcim viečkom uzavrieme. Poháre uložíme na teplé miesto a tam necháme 4 týždne kvasiť. Potom poháre preložíme na chladné miesto.
Nie každá kapusta pustí po nasolení dostatočné množstvo "šťavy", v takom prípade môžeme pred uzatvorením pohára doliať vodu.
Kapustu do pohára len jemne pritlačíme (nie ako do suda).
Doporučujem poháre s viečkom na závit.
Ak pred konzumáciou zistíme, že je málo vykvasenej vody v pohári, tak pohár otvoríme, dolejeme vody po vrch a necháme ešte 2 - 3 dní "dokvasiť"
Pár krát sa mi stalo, že kapusta počas kvasenia vykypela - boli zle dotiahnuté viečka, takže treba dotiahnuť - ale to už robím aj preventívne každý týždeň počas kvasenia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Lucia K. (Lucia8504) ID 98072 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 9.10.2013, 14:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JABLKOVO_DULOVY DZUS*****



POTREBNÉ PRÍSADY

jablká,dule,kyselina citronová,kyselina sorbová,kryštálový cukor,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká ošúpeme,vykrojíme jaderníky,vložíme do vody s kyselinou citronovou,aby nezoxidovali.Dule nešúpeme,len vykrojíme jaderníky.Dáme do dvoch nádob a zalejeme vodou.Varíme asi 15-20 minút.Po častiach rozmixujeme,dule prepasírujeme cez sitko.Pridáme cukor a vodu podľa potreby a necháme zovrieť.Ochutíme kyselinou citronovou a nakoniec vmiešame podľa návodu Petol.Plníme do sklenných fliaš.NESTERILIZUJEME

Džús má byť hustejší,aby sme zbytočne neskladovali vodu,kyselkavý a nasladlý.

Pijeme vychladený,ak je veľmi koncentrovaný,riedime pitnou vodou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pomarančový džem...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg. pomarancov, 1/2 l. neprecedenej pomarancovej stavy, 1 balicek zelirovacej hmoty na 1 kg. ovocia, 1 kg. krystaloveho cukru, stava z 1 citrona, 1 struk vanilky, kusok celej skorice, 3-4 klinceky, 1 badian, 3 cl. Campari alebo cerveneho ovocneho sirupu...

POSTUP PRÍPRAVY

.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Veronika G. (veronika45) ID 20591 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 29.7.2012, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

jablkový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg jabĺk, 400 g kryštálového cukru, 2 PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

jablká si očistíme nakrájame, pridáme cukor, ocot a dáme do chladničky na 24 hodín. Na druhý deň uvaríme, rozmixujeme a horúce dáme do pohárov, ktoré otočíme hore dnom, zakryjeme do deky a necháme vychladnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina Š. (avivazka) ID 137431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 1.11.2014, 19:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Červená kapusta - sterilizovaná



POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 - 2 kg hlávka červenej kapusty a 1,5 - 2 kg bielej kapusty ( 1:1 ), 1 deko, 3 stredne veľké cibule

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkoch

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.9.2011, 12:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 121-130)<< predošlé 1,.,8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu