. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MLETÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >>

MLETÉ MÄSO

Pastiersky koláč - Shepherd´s Pie



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu.
Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min.
Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl.

Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom.

Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

LASAGNE od Lindy (ID 703)



POTREBNÉ PRÍSADY

presne ten istý postup ako píše Linda, len som neoodolala tej fotke :o)
****************************************************************************
lasagne (do zapekacej misky s rozmermi 27*18, IKEA - MIXTUR) 9 plátkov,
250gr mletého mäsa,
lúpané paradajky v konzerve,
za hrsť mrazeného hrášku,
cibuľa, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladká červená paprika,
plátky syra - 4-6 ks (prípadne 200gr strúhaného syra),
100g masla, 2PL lyžice hladkej múky, 200ml mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Lasagne som si (pre istotu...) predvarila vo vriacej vode (cca 7min.)...
Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml. červenú papriku, podlejeme a varíme. Keď sa voda odparí a mäsko je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa :o)

Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaličky zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku.
Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme to plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom.

Necháme piecť 20-30min, pri 200stup.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mexická chilli polievka - neodolateľná



POTREBNÉ PRÍSADY

500g mletého mäsa, 1cibuľa, soľ, MČK, ml.paprika, pohár leča, 1 konzerva červenej fazule, čili, zásmažka

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som túto úžasnú polievku varila, a tak mi napadlo, že sa s Vami, žienky , podelím o recept na túto dobrotu.
Keď som tento recept dostala, veľmi som mu nefandila, lebo lečo v polievke...? Ale za nejaký čas som ho zo zvedavosti vyskúšala a od tej doby sa v celom našom príbuzenstve zaradil medzi delikatesy. Je to výborná pochúťka pre známych, ktorí si ju vždy pred návštevou u nás objednávajú - čo viac si môžem želať: hotová je za pol hodinky a je jej plný hrniec! A večer umyjem prázdny hrniec. Minulý rok na Silvestra som ju na želanie mojich domácich robila namiesto kapustnice.

Postup prikladám:
Mleté mäso (bravčové - nie bôčik, ten je veľmi mastný, alebo aj mix s hovädzím) podusím na cibuli. Oleja pod cibuľu dávam minimum, lebo mäso pustí tuk a ešte príde zásmažka. Osolím, okorením, ml.paprika, podlejem vodou (asi 3/4 l). Nechám povariť asi 10 min., vsypem (vlejem?) 7dl pohár leča, prepláchnutú fazuľu z konzervy, už len prehrejem 5 min., dochutím čili pastou (s tou veľmi opatrne, radšej ochutnávajte a po troškách dochucujte, aby z toho nebola žieravina). Ja dávam čili veľmi decentne, kto chce, nech si dochutí na tanieri. Zahustím zásmažkou.
Teraz zisťujem, že písanie tohto receptu mi trvalo dlhšie ako samotné varenie polievky. Želám dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 16.7.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírky s cuketou (bez vyprážania)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1/2 kg mleté mäso * 1 cuketa * vajíčko * 2 PL hladká múka * 3 PL strúhanka * 3 strúčiky cesnaku * 1 KL majoránka * 1 KL bazalka * 2 KL soľ

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2008, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pirohy plnené mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:500 g hladkej múky (polohrubej),1 vajíčko,1ČL soli,200ml vody\\r\\nPLNKA:400-500g mletého mäsa,1 menšiu cibiľu,2 strúčiky cesnaku,racsu,MČK,mletú červenú papriku,1 bujón,trošku vegety

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska( nemusia byt,ani ja som nerobila kolieska,iba som nakrajala na "štvorce" ).
Plnka:Cibuľku a jeden strúčik cesnaku si nakrajame a orestujeme spolu s rascou,pridáme mäsko a tiež orestujeme.Pridáme korenie,okrem bujónu.Podlejeme 2dcl vody,pridáme bujón a nechame dusit.Dusíme do mäkka.Potom odstavíme.
Touto zmesou plníme pirohy.Dáme ich variť do vriacej osolenej a 2-3 kockami bujónu ochutenej vody.Potom scedíme a premiešame ich v tom čo sa robilo mäsko.
Dobrú chuť:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.7.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Pastierska pita



POTREBNÉ PRÍSADY

50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne.
Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu.
Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

МУСАКА (bulharská MUSAKA)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra

POSTUP PRÍPRAVY

Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Mäsovo-cesnakové guľky na ihle



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté bravčové mäso – asi 500 g * veľká cibuľa * 2 vajcia * soľ * MČK * pol zmesi knedličkovej zmesi v prášku * hlávka cesnaku * tvrdý syr * NA VYSMÁŽANIE: olej, strúhanka * PRÍLOHA: zemiaky s petržlenovou vňaťou * čerstvá zelenina * šalát

POSTUP PRÍPRAVY

Obmena fašírok: vysmažené guľky z mletého mäsa s celou hlávkou cesnaku, naukladané do misy, posypané tvrdým syrom a nakoniec napichané na ihly :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Čevabčiči



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg bravčové pliecko, soľ, korenie, sladká paprika na obaľovanie hl.múka, sladká paprika ako príloha cibuľa, horčica, zamiaky,

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso pomelieme pridáme soľ, korenie a papriku všetko dobre premiešame a tvarujeme malé valčeky ktoré obaľujeme v múke do ktorej pridáme červenú papriku. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame zo zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.10.2009, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Fašírka s vajíčkom.



POTREBNÉ PRÍSADY

mleté mäso - 70 dkg - 1 kg, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak a zahustíme strúhankou.
Polovicou mäsa vystelieme formu na srnčí chrbát, uložíme vajíčka, prikryjeme druhou polovicou mäsa, povrch posypeme strúhankou a dáme do rúry zapiecť asi na hodinu. Po upečení pokrájame a podávame napr. s fazuľkovým prívarkom a zemiakmi. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu