končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Pastiersky koláč - Shepherd´s PiePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom. Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LASAGNE od Lindy (ID 703)POTREBNÉ PRÍSADY presne ten istý postup ako píše Linda, len som neoodolala tej fotke :o) **************************************************************************** lasagne (do zapekacej misky s rozmermi 27*18, IKEA - MIXTUR) 9 plátkov, 250gr mletého mäsa, lúpané paradajky v konzerve, za hrsť mrazeného hrášku, cibuľa, cesnak, olej, čierne korenie, soľ, sladká červená paprika, plátky syra - 4-6 ks (prípadne 200gr strúhaného syra), 100g masla, 2PL lyžice hladkej múky, 200ml mlieka POSTUP PRÍPRAVY Lasagne som si (pre istotu...) predvarila vo vriacej vode (cca 7min.)... Na oleji opražíme do zlatista cibuľku, pridáme mleté mäso, opečieme do "biela", pridáme soľ, korenie, ml. červenú papriku, podlejeme a varíme. Keď sa voda odparí a mäsko je mäkké, pridáme mrazený hrášok a rozmixované lúpané paradajky. Varíme ešte asi 5min, kým nevznikne chutná masa :o) Maslo roztopíme, pridáme múku a pomaličky zalejeme mliekom. Urobíme bešamelovú omáčku. Plátky lasagne poukladáme do zapekacej misky, potom vrstvíme mäsovú zmes, bešamel, plátky syra, opäť ďalšia vrstva, ukončíme to plátkami cestovín a opäť zalejeme bešamelom. Necháme piecť 20-30min, pri 200stup. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Iveta B. (rabiva) ID 556 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.6.2007, 12:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mexická chilli polievka - neodolateľnáPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého mäsa, 1cibuľa, soľ, MČK, ml.paprika, pohár leča, 1 konzerva červenej fazule, čili, zásmažka POSTUP PRÍPRAVY Dnes som túto úžasnú polievku varila, a tak mi napadlo, že sa s Vami, žienky , podelím o recept na túto dobrotu. Keď som tento recept dostala, veľmi som mu nefandila, lebo lečo v polievke...? Ale za nejaký čas som ho zo zvedavosti vyskúšala a od tej doby sa v celom našom príbuzenstve zaradil medzi delikatesy. Je to výborná pochúťka pre známych, ktorí si ju vždy pred návštevou u nás objednávajú - čo viac si môžem želať: hotová je za pol hodinky a je jej plný hrniec! A večer umyjem prázdny hrniec. Minulý rok na Silvestra som ju na želanie mojich domácich robila namiesto kapustnice. Postup prikladám: Mleté mäso (bravčové - nie bôčik, ten je veľmi mastný, alebo aj mix s hovädzím) podusím na cibuli. Oleja pod cibuľu dávam minimum, lebo mäso pustí tuk a ešte príde zásmažka. Osolím, okorením, ml.paprika, podlejem vodou (asi 3/4 l). Nechám povariť asi 10 min., vsypem (vlejem?) 7dl pohár leča, prepláchnutú fazuľu z konzervy, už len prehrejem 5 min., dochutím čili pastou (s tou veľmi opatrne, radšej ochutnávajte a po troškách dochucujte, aby z toho nebola žieravina). Ja dávam čili veľmi decentne, kto chce, nech si dochutí na tanieri. Zahustím zásmažkou. Teraz zisťujem, že písanie tohto receptu mi trvalo dlhšie ako samotné varenie polievky. Želám dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 16.7.2010, 16:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírky s cuketou (bez vyprážania)POTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 kg mleté mäso * 1 cuketa * vajíčko * 2 PL hladká múka * 3 PL strúhanka * 3 strúčiky cesnaku * 1 KL majoránka * 1 KL bazalka * 2 KL soľ POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 19.9.2008, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pirohy plnené mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO:500 g hladkej múky (polohrubej),1 vajíčko,1ČL soli,200ml vody\\r\\nPLNKA:400-500g mletého mäsa,1 menšiu cibiľu,2 strúčiky cesnaku,racsu,MČK,mletú červenú papriku,1 bujón,trošku vegety POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto ako na rezance.Vyvaľkáme ho a vykrajujeme kolieska( nemusia byt,ani ja som nerobila kolieska,iba som nakrajala na "štvorce" ). Plnka:Cibuľku a jeden strúčik cesnaku si nakrajame a orestujeme spolu s rascou,pridáme mäsko a tiež orestujeme.Pridáme korenie,okrem bujónu.Podlejeme 2dcl vody,pridáme bujón a nechame dusit.Dusíme do mäkka.Potom odstavíme. Touto zmesou plníme pirohy.Dáme ich variť do vriacej osolenej a 2-3 kockami bujónu ochutenej vody.Potom scedíme a premiešame ich v tom čo sa robilo mäsko. Dobrú chuť:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 24.7.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastierska pitaPOTREBNÉ PRÍSADY 50 dk mletého mäsa (hovädzie, bravčové alebo teľacie), 20 g masla, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 PL worchesterovej omáčky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 mrkvy, za pohár zeleného hrášku, soľ, čierne mleté korenie, 2 bobkové lístky, asi 2 dl mäsového vývaru alebo 1/2 hovädzieho bujónu. NA VRCH: 50 dk očistených zemiakov, 1 dl mlieka, 30 g masla, 2 žĺtka POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v slanej vode. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme ju na masle. Pridáme na drobné kocky pokrájanú mrkvu a bobkový list. Chvíľku popražíme a pridáme mleté mäso. Dobre premiešame a asi po 1 minúte pridáme pretlak a pretlačený cesnak. Varíme, kým sa tekutina nezredukuje aspoň o polovicu. Potom pridáme worchesterovu omáčku, korenie, soľ (pozor so soľou, kedže ešte pridáme vývar alebo bujón), vývar 2 dl alebo bujón+2dl vody. Panvicu prikryjeme pokrievkou a necháme pri nižšej teplote variť asi 15 minút. Pred dovarením pridáme hrášok a ešte povaríme, kým trocha nezmäkne. Z uvarených zemiakov zlejeme vodu, pretlačíme ich, pridáme maslo, mlieko a žltka. Vymiešame na hladkú kašu. Rúru predhrejeme na 180 C, program najlepšie ohrev zdola a zhora /alebo teplovzdušný/ +gril. Do pekáča dáme mäsovo-zeleninovú zmes. Na vrch natrieme zemiakovú kašu, pričom je koncom vidličky ozdobne rozotrieme. Pečieme do zlata asi 15-20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 18.12.2011, 9:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
МУСАКА (bulharská MUSAKA)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg mletého bravčového pliecka * 4 cibule * olej * 500 g paradajok * soľ * MČK * čubrica (saturejka) * petržlenová vňať *** 1 kg zemiakov *** 3 PL oleja * 3 PL hladkej múky * 500 ml mlieka * soľ * 2 vajcia *** 300 g tvrdého syra POSTUP PRÍPRAVY Musaka je tradičné balkánske jedlo, v každej oblasti Balkánu je iná, toto je bulharská verzia. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Elena Š. (*ela*) ID 4972 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 27.10.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsovo-cesnakové guľky na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY mleté bravčové mäso – asi 500 g * veľká cibuľa * 2 vajcia * soľ * MČK * pol zmesi knedličkovej zmesi v prášku * hlávka cesnaku * tvrdý syr * NA VYSMÁŽANIE: olej, strúhanka * PRÍLOHA: zemiaky s petržlenovou vňaťou * čerstvá zelenina * šalát POSTUP PRÍPRAVY Obmena fašírok: vysmažené guľky z mletého mäsa s celou hlávkou cesnaku, naukladané do misy, posypané tvrdým syrom a nakoniec napichané na ihly :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ČevabčičiPOTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg bravčové pliecko, soľ, korenie, sladká paprika na obaľovanie hl.múka, sladká paprika ako príloha cibuľa, horčica, zamiaky, POSTUP PRÍPRAVY Mäso pomelieme pridáme soľ, korenie a papriku všetko dobre premiešame a tvarujeme malé valčeky ktoré obaľujeme v múke do ktorej pridáme červenú papriku. Vyprážame na horúcom oleji. Podávame zo zemiakmi, nakrájanou cibuľou a horčicou. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Andrea H. (dadam) ID 14268 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 14.10.2009, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka s vajíčkom.POTREBNÉ PRÍSADY mleté mäso - 70 dkg - 1 kg, 4 na tvrdo uvarené vajíčka, čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 3 strúčiky cesnaku, strúhanka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso ochutíme soľou, korením, paprikou, pridáme pretlačený cesnak a zahustíme strúhankou. Polovicou mäsa vystelieme formu na srnčí chrbát, uložíme vajíčka, prikryjeme druhou polovicou mäsa, povrch posypeme strúhankou a dáme do rúry zapiecť asi na hodinu. Po upečení pokrájame a podávame napr. s fazuľkovým prívarkom a zemiakmi. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 6.12.2014, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 361 (zobrazuje sa 111-120) | << predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,37 ďalšie >> |