Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Mäsovo-cesnakové guľky na ihle
[ recept č. 1387 zo dňa 7.5.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
mleté bravčové mäso – asi 500 g * veľká cibuľa * 2 vajcia * soľ * MČK * pol zmesi knedličkovej zmesi v prášku * hlávka cesnaku * tvrdý syr * NA VYSMÁŽANIE: olej, strúhanka * PRÍLOHA: zemiaky s petržlenovou vňaťou * čerstvá zelenina * šalát
POSTUP PRÍPRAVY
Obmena fašírok: vysmažené guľky z mletého mäsa s celou hlávkou cesnaku, naukladané do misy, posypané tvrdým syrom a nakoniec napichané na ihly :-)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Mleté mäso dochuťte soľou, mletým čiernym korením, vajcami, nakrájanou cibuľou, |
![]() |
2. pridajte pol knedličkovej zmesi v prášku (ak náhodou nerobievate fašírky s touto zmesou, pridajte strúhanku) |
![]() |
3. očierňokoreňte alebo obielokoreňte, |
![]() |
4. pridajte pretlačenú celú hlávku cesnaku.... |
![]() |
5. a dobre vymiešajte. Z masy formujte gulôčky veľkosti sliviek, obaľte ich v strúhanke |
![]() |
6. a v horúcom oleji ich sprudka osmažte. |
![]() |
7. Z pol kila mletého mäsa a ostatných prísad vyšlo cez 30 gulôčok. Na dno pekáča dajte trocha oleja, poukladajte naň vysmažené guľaté fašírky, |
![]() |
8. posypte tvrdým syrom, a dajte zapiecť na 20 minút, pokiaľ sa syr neroztečie. |
![]() |
9. Gulôčky napichajte na ihly, "prešpikujte" cibuľou, zeleninou, podávajte so zemiakmi a samozrejme so šalátom, ktorý nesmie pri žiadnom obede chýbať. |
![]() |
10. Dokonca chutilo aj našej dcérke, ktorej síce mäso nič nehovorí, ale zrejme ju zaujal spôsob držania. Lepšie ako nôž, vidlička a sedenie pri stole. |
![]() |
11. Dcérke chutilo, čo som skutočne ocenila... pokiaľ som sa nedomáhala ihly :-))) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |