končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vynikajúci PERNÍKPOTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky mlieka 3 hrnčeky hl.múky 3/4 hrnček oleja 1 vajce 1 hrnček cukru 1 škoricový cukor 1 prášok do pečia 1 prášok do perníku 1 čokoládový puding v prášku 1 lyžica lekváru,poprípadne aj džemu 3 lyžice rumu 1 hrnček=250ml POSTUP PRÍPRAVY Program CESTO/pokiaľ nemáme pekáreň s predhrievaním,dáme program RÝCHLY/,necháme asi tak 15 min.pomiešať,potom pekáreň prerušíme/tlačitko STOP/ŠTART/,vytiahneme metličky a dáme PEČENIE. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Martina F. (Falkona) ID 9152 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 30.12.2009, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Slimáci z formy na muffinyPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g hladkej a 200 g polohrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 balíček sušeného droždia, 250 ml mlieka, 50 g masla, 2 vajcia, soľ, vajce na potretie a plnky podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Pokazila sa mi domáca pekáreň :o(((, preto som teda musela miesiť cesto elektrickým mixérom, takže môžem potvrdiť: cesto sa dá spracovať rýchlo a pekne aj bez pekárne! Mala som ho vymiesené za 5 minút a po 30 minútach skoro vyliezlo z misky :o) až do Emmkinej postele... Cesto je vláčne, ľahučké, jednoducho presne také aké má byť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 24.5.2016, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Celozrnný zemiakový chlieb :-)POTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky,150 g celozrnnej múky, 450 ml vody, 1/2 kocky droždia alebo 2 ČL sušeného, 2 uvarené zemiaky, 2 PL olivového oleja, 1 PL octu, 2 ČL morskej soli ( ak nemáte,tak jedlej ), 1 ČL mletej rasce, 1/2 ČL cukru alebo medu POSTUP PRÍPRAVY Žijeme dlhodobo v zahraničí a keďže sme mali už dosť toustového a bicarbónového chleba a pečených bagiet,rozhodla som sa pieť chlieb.Po viacerých pokusoch - aj úspešných,ale z mojej strany neskojných,som sa konečne dopracovala a nakombinovala som si recept,ktorý mne osobne vyhovuje a tiež aj chutí,keďže ho pečiem 3 x za týždeň.Je krásne makkučký,výborný aj na tretí deň - teda ak Vám ostane a čo je najdoležitejšie,je domáci a bez pridaných E-čiek!Ak sa tu už nejaký podobný recept nachádza,tak sa ospravedľňujem,ale ja nekopírujem,ale skúšam a kombinujem podľa svojich možností.Pretože múka tu je iná a o zemiakoch a kvasniciach radšej písať nebudem,to je iná story.Ale k receptu: Ak mám čerstvé droždie,tak si pripravím kvások.Do 250 ml teplej vody dám trošku hl.múky,trochu cukru a droždie.Nechám asi 10 min.kvasiť.Zatiaľ si pripravím ostatné suroviny.Do misy preosejem hladkú múku,pridám celozrnnú,olej,prelisované zemiaky,ocot,soľ,rascu.Prilejem kvások - pozor nie priamo k soli a dolejem zvyšných 150 ml teplej vody.S vodou radšej opatrne,radšej menej a podľa potreby.Začnem miešať varečkou a potom ručne asi 5 min.Cesto by sa malo pekne oddeliť od dlane,ak nie,pridajte ešte múku.Správne cesto je tuhšie a v ruke sa nerozteká.Troška poprášim hl.múkou,prikryjem čistou utierkou a dám na teplé miesto 1 hod. kysnúť.V mojom prípade do trúby :-D inú možnosť nemám.Po hodine cesto zdvojnásobí svoj objem a keď do neho strčíme prst,tak nám v ceste ostane jamka.Vtedy ho vysypem na pomúčenú dosku a zľahka vyformujem do ovaľného tvaru,alebo do tvaru podľa vašej formy.Cesto moc nemiesim,aby som neporušila bublinky,len podkladám a naťahujem zhora pod chleba.Prenesiem do formy,v mojom prípade do zapékacej keramickej misy,ktorú som si zo všetkých strán naolejovala.Nechám ešte pod utierkou 1/2 hod.kysnúť.Zapnem trúbu a hneď na dno vložím starý pekáč asi s 0,5 l vody,aby sa vytvárala para.Po 1/2 hod. chlebík potriem slanou vodou ( asi 1 dcl vody a 1/3 ČL soli ) a urobím pár zárezov,aby sa chlebík počas pečenia netrhal.Vložím do vyhriatej trúby na stred a pečiem 15 min. na 220 *C a potom znížim na 180 *C ešte 30min.Trúbu neotváram.Po 45 min. chlebík vyberiem,vyklopím z formy,preložím na mriežku,potriem slanou vodou a ešte asi 10 min.dopekám.Samozrejme čas pečenia záleží od Vašej trúby,preto radšej sledujte!Po upečení chlebík vyberiem a potriem slanou vodou.Prikryjem utierkou a uskladňujem tiež len v utierke,žiaden chlebník alebo sáčok.Prajem dobrú chuť! Vyskúšala som aj bez zemiakov,aj bez celozrnnej múky a aj viac g celoz.múky,ale tento pomer surovín mi najviac sedí. Pár rád k pečeniu chleba:Hladkú múku preosievame - prevzdušňujeme!Voda na kvásom musí mať optimálnu teplotu.Droždie nikdy nesmie prísť do priameho kontaktu so soľou!!!Príliš málo soli môže spôsobiť, že cesto príliš vykysne - potom pri pečení poklesne!Príliš veľa soli spomaľuje proces kysnutia!Cukor a med dodáva chlebu zlatkavú kôrku!Olej a olivový olej dodáva jemnejšiu,chutnejšiu chuť chleba a zvyšujú jeho trvanlivosť.Uvarené zemiaky dodajú chlebu vláčnosť. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 4.11.2011, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Grankový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hladkej múky, 100 g kryšt. cukru, 1 sáčok sušeného droždia, 300 ml mlieka, 4 žĺtky, 80 g roztopeného masla a na potretie 1 žĺtok + môžete koláčik posypať plátkami mandlí ako som to urobila aj ja. PLNKA: granko alebo na čo máte práve chuť: orechy, kakao, tvaroh, lekvár, nutela POSTUP PRÍPRAVY S cestom mi pomohla "domáca pekárnička", po vykysnutí som cesto rozdelila na 2 polovice (môžete aj na 4 a budete mať 2 koláče), každú som potrela maslom a posypala grankom. Cesto s plnkou som zvinula tak, aby mi vznikli dva dlhé pramienky a klasických spôsobom som urobila "vrkoč", ktorý som nechala na vymazanom plechu kysnúť ešte cca 30 minút. Koláčik som nakoniec potrela rozšľahaným žĺtkom a piekla cca 20 minút pri teplote 180 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Alexandra B. (alebat) ID 55021 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 27.12.2014, 21:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci celozrnný chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY 500g polohrubej múky, 3dcl (2-3 hrste) celozrnnej múky, 1PL soli, 1PL octu, 1 kocka droždia, 2,5 dcl vlažnej vody (môže byť aj viac, podľa potreby), cukor do kvásku, slnečnicové, sézamové a ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY V malej miske si rozmiešame droždie s cukrom až kým nie je droždie tekuté. Do rýchlokysky dáme obidve múky, soľ a semienka a premiešame. Pridáme droždie a vodu, vymiesime tuhšie cesto a necháme vykysnúť. Pred pečením cesto potrieme vodou a posypeme sézamom. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne hodinu. Upečený chlebík potrieme studenou vodou. Ja som ho piekla v Ultra pluse prikrytý, ale môžete piecť aj v okrúhlej tortovej forme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Daniela U. (Diduška2) ID 11265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.3.2008, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
celozrnný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 4dl vlažnej vody, 3/4 balíčka sušeného droždia, štipka cukru 200g T-650, 200G celozrnnej pšeničnej múky, 100g špaldovej a 100g ražnej/vyrážkovej múky, 1,5 odmerky soli (dodáva sa k pekárni) 4PL oleja, 1PL octu, by očko: rasca celá (kto nemá rád, nemusí dať) sezamové a ľanové semiačko, slnečnicové a tekvicové jadierka ( ca 1ČL), 1PL pšeničných otrúb. Ak sa zdá, že sa cesto lepí na steny a dno korýtka, treba prisypať trošku T-650-ky, keď je cesto vcelku a tvorí bochník okolo hákov, už sa nestaráme a necháme pekárničku pracovať POSTUP PRÍPRAVY tak ako je napísané, pridávam do korýtka na pečenie, nastavím program Sprint, farba kôrky stredná. dnes chlebík výnimočne vysoko vykysol, ale bude to asi kombináciou múk. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Anna T. (babuš) ID 7831 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 2.4.2009, 12:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Praclíky originál "Laugenbrezel"POTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky polosvetlej (chlebovej), 250 ml vlažnej vody, 30 g čerstvého droždia, pol lyžičky cukru, lyžička cukru, 4 vrecúška sódy bikarbóny (60 g), hrubozrná soľ POSTUP PRÍPRAVY Toto je recept na pravé praclíky, ktoré sú obľúbené v Nemecku či Rakúsku, najlepšie chutia s pivom a s obatzdou, čo je pikantná a aromatická nátierka s plesnivého syra.\\\\\\\\r\\\\\\\\nDo pekárničky vložíme vodu, rozdrobené droždie, cukor, múku a soľ. Nastavíme program "CESTO". Nakysnuté cesto vyberieme, premiesime a rozdelíme na 12 menších častí, prípadne na 6 častí, ak chceme formovať väčšie praclíky. Jednotlivé kúsky vyváľame na min. 40 cm dlhé valčeky z ktorých formujeme praclíky. \\\\\\\\r\\\\\\\\nPotom si pripravíme roztok sódy bikarbóny. Do hrnca nalejeme 1 liter vody, vysypeme 4 vrecúška sódy bikarbóny a necháme zovrieť. Potom plyn stiahneme a do roztoku postupne ponárame na 1 minútu praclíky. Necháme odkvapkať. Rúru predhrejeme na 220 C. Praclíky poukladáme na dobre vymastený plech, na najhrubšej časti praclíka urobíme zárez s ostrým nožom (kvôli vytvoreniu špecifického tmavobieleho sfarbenia praclíka) a posypeme hrubou soľou. Pečieme cca 22 až 25 min, do stmavnutia praclíkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Andrea D. (Adusha22) ID 135731 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 8.12.2011, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pivný chlebík . . . z českého MMB :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml čierne pivo, 5 polievkových lyžíc vody, 2 polievkové lyžice oleja, 350 g pšeničnej chlebovej múky (T650 hladká), 150 g ražná múka (špaldová, celozrnná, v recepte bolo napísané, že tá pani dáva v pomere 1:1, ja som tiež tak dala 250 g hladkej T650 a 250 g špaldovej celozrnnej múky), 1/4 kocky čerstvého droždia, 2 lyžičky soli, rasca, ja som ešte pridala mleté ľanové semeno POSTUP PRÍPRAVY V uvedenom poradí dáme do pekárničky a zapneme na program základný, veľkosť 1, kôrka stredná. Ja mám pekárničku Moulinex, pečiem na programe základnom, cca 3.18 hod. Mne vyšiel na prvý krát a veľmi veľmi veľmi dobre, preto ho aj píšem medzi recepty, aby si ho aj iné maminy mohli zaradiť medzi svoje obľúbené . . . ja ho môžem len a len odporúúúčať :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Denisa K. (zurka) ID 23860 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.6.2008, 8:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
JEMNÁ BÁBOVKAPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mléka,175 ml oleje,2 celá vejce,1 lžíce citronky,1 vanilkový cukr,150 g cukru krupice,450 g polohrubé mouky,1 kypřící prášek POSTUP PRÍPRAVY V udaném pořadí dáme do nádoby DP a navolíme program moučník (u Moulinexky je to 10) a nechám hnětat asi 10 minut.Pak pekárnu zastavím,vydělám háky a šufánkem (naběračkou) odeberu trochu těsta do misky a a smíchám s asi 10 lžicema mléka a kakaem.Pak to naleji zpět do pekárny a špejlí promíchám.Pak zvolím program pečení asi 1 a 10 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Blanka B. (andromeda1) ID 64588 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.11.2010, 20:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Tvarohove pecivoPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g tvarohu, 300 g hladkej muky, 60 ml vlazneho mlieka, 90 g cukru, 1 vanilkovy cukor, 1 vajce, 80 g roztopeneho masla, trocha citronovej alebo pomarancovej kory (2 CL), 2 CL rumu, 3/4 lyzicky suseneho drozdia alebo 1/2 kocky cerstveho POSTUP PRÍPRAVY nizsie.... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2008, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,62 ďalšie >> |