končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Gemerské guľky :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 kg v šupke uvarených zemiakov, 2 kg surových zemiakov, 4 ks jemného mäsového výrobku Knacker(objavila som len nedávno v Bille, a z lepšieho som guľky ešte nerobila), alebo iný ( jemná slovenská saláma "kabanos"...), údené (krkovička, kolienko, ak máme viac Knacker-a, možu byť aj rebrá - údené je viac menej pre chuť...,), 3 vajíčka, cesnak, strúhanka, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, majoránka, hladká múka na obaľovanie. POSTUP PRÍPRAVY Recept je pre veľkú rodinku, guľky môžete robiť spokojne aj z 1/2 dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Estera Š. (esti7) ID 16522 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 13.4.2015, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnené karbonátky /fašírky/POTREBNÉ PRÍSADY * 500g ml.masa /hov+brav/ * 2 vajíčka * 2 pečivá * 1 ML soľ * 1-2 ML vegeta * štipka ml.č.korenia * 3 strúčiky cesnaku -pretlačný * 1 ML bazalka * * * * Náplň: * 2 vajíčka na tvrdo * 3 kuracie párky * * * * * strúhanka na obaľovanie POSTUP PRÍPRAVY - toto patrí medzi najobľúbenejšie jedlá mojej druhorodenej dcéry - jedla by to najradšej každý týždeň - na rozdiel od svojej o 5 minút staršej sestry, ktorá je typicky cestovinové dieťa :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 3.1.2011, 16:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená kyslá kapusta s mäsovými guličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY kvasená kapusta, mleté mäsko, varená ryža, soľ, MČK, rasca, cesnak, paradajkový pretlak, šľahačková smotana, a zabudla som ešte na cukor :-) (na 2 kg kapusty som dávala zhruba 2- 2,5 lit vody ) POSTUP PRÍPRAVY Dáme variť kyslú kapustu a prilejeme vodu - nie toľko ako keď sa robí kapustnica , povedala by som že tak o polovicu menej vody. Z mäska si spravíme mäsové guľôčky - také ako do plnenej papriky (rasca, soľ, MČK, cesnak) a pridáme vychladnutú uvarenú ryžu. Keď je kapusta mäkká, pridáme paradajk.pretlak a ja dávam aj cukor. Keďže máme tento rok extra kyslú kapustu - tak som dávala až 4 PL . Inak dávam tak 2 PL. Vložíme dnu mäsové guličky a povaríme. Celkom nakoniec zalejeme šľahačkovou smotanou a necháme len prevrieť. Je to skvelé a chutné jedlo, u nás ako príloha "fičí" čerstvý chrumkavý chlebík. Dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zuzana S. (zhraskova) ID 149855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 16.6.2011, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Grécke - pastitsio mleté mäso s hrubými makarónmiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubé dlhé makaróny, 2 vajcia, olivový olej, na mäsovú zmes: 700g teľacie mäso, 1 cibuľa, 500g balenie rajčinovej šťavy alebo 5 rajčín vymixovaných, soľ, čierne korenie, 2lyžice cukru, 2 lyžičky škorice a 2 klinčeky, 2 bobkové listy, na bešamel: 1L mlieka, 8 polievk.lyžíc hladkej múky,3 polievk.lyžice masla, soľ, korenie,trochu muškátového oriešku, 2 vajcia,200g slaný tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY 1, makaróny si uvaríme v osolenej vode, scedíme, zmiešame s 2 vyšprudlovanými vajíčkami a dáme na vyolejovaný vyšší plech s rozmerom 30x40 a posypeme strúhaným slaným syrom 50g 2, v hrnci si osmahneme pokrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osmahneme, zalejeme rajčinovou šťavou, osolíme, pridáme korenie, cukor, škoricu, klinčeky a bobkové listy a na miernom plameni varíme 40 minút, hotové odstavíme a vyberieme klinčeky a bob.list , vlejeme mäsovú zmes na makaróny 3, pripravíme si bešamel: v hrnci si rozpustíme maslo, pridáme hladkú múku, rýchlo miešame, stíšime oheň na minimum a za stáleho miešania pridávame mlieko, miešame,aby sa nám neurobili hrudky a varíme do zhustnutia, ochutíme soľou, korením a trochou muškátového korenia, po zhustnutí hrniec Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (28) posledné: 6.4.2012, 15:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Bolonský nákyp z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY Mäsová zmes: 60 g nakrájanej cibule, 60 g slaninky, 60 g mrkvy, 4 PL oleja, 500 g mletého hovädzieho mäska, 1/8 l červeného vína, 100 - 200 g paradajkového pretlaku, 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate, cesnak, tymian, ajoránka, soľ a mleté čierne korenie. Bešamelová omáčka: maslo, múka cca 50 g, 1/2 l mlieka, soľ. Cestoviny asi tak 400 g, paradajky, tvrdý syr 250 g a viac. POSTUP PRÍPRAVY .. veľmi rýchly a výborný nákyp... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Gabriela T. (nogate) ID 22107 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 2.5.2011, 9:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Plnená paprika v paradajkovej omáčke našej KristínkyPOTREBNÉ PRÍSADY Naša malá miluje paradajkovú polievku i omáčku...troška som si to upravila podľa seba, ale keď je hotová, okamžite má prázdny tanier.... Potrebujeme: 0,5kg balenie mletého mäska (kupujem zmes br. a hov.),ryža(ja dávam guľatú-lepšie sa rozvarí a asi množstvo ako jeden varný sáčok ryže), pasírované paradajky (500g), paradajkový pretlak (140g), 3 papriky, 1-2vajcia, soľ, cukor, ml.škoricu, ml.čierne korenie, ml.rascu, tymián, grilovacie korenie alebo korenie do fašíriek, muškátový oriešok, hl.múku a olej POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý a to sa mi na tom páči....:-) Ryžu si osmahneme na troške oleja, troška posolíme, zalejeme vriacou vodou (asi dva palce nad ryžu) a na miernom ohni varíme, až kým vodu nevidno...odstavím z plameňa a nechám pekne dôjsť-je potom úžasná... Mleté mäsko zmiešame s uvarenou ryžou, ochutíme soľou, grilovacím korením, tymiánom, mletou rascou a štipkou ml.čierného korenia, pridáme rozšľahané vajce (aj dve) a vypracujeme super zmes...ňou naplníme vydlabané a umyté 3 papriky(paprík dávam len tri, lebo tie ľúbim len ja) Z ostatnej zmesi urobíme guľky (asi 8-10ks), ktoré poukladáme na olejom potretý pekáčik alebo zapekaciu misu...guľky upečieme pomaly v rúre...asi pri 160 st., kým nie sú zlatavé...počas pečenia ich otočíme...neprikrývame pekáč... Kým sa guľky pečú ,naplnené papriky uložíme do menšieho hrnca a zalejeme vriacou vodou, aby boli zakryté...vodu posolíme a varíme, kým vnútro nebude mäkké...tymián v náplni urobí v omáčke zázraky Uvarenú papriku vyberieme z vody na tanier, vývar necháme schladiť. V druhom hrnci si urobíme svetlú zásmažku z hladkej múky a oleja, zalejeme trochou studenej vody a dolejeme vývar z paprík...chvíľu povaríme a miešame, aby sa nezhrčkavela... Pridáme paradajkové pyré alebo pasírované paradajky, paradajkový pretlak, mletú škoricu, cukor, troška korenia a rasce-všetko dávam podľa chuti, ja to stále ochutnávam...necháme povariť, kým sa chute nespoja a nakoniec už do odstavenej omáčky nastúhame máličko muškátového orieška...dodá tomu správny šmrnc... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Lenka Š. (lienok1) ID 98707 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 4.12.2016, 8:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mleté mäso zo šťavouPOTREBNÉ PRÍSADY Ingredience: 1 kg mletého mäsa, 3 pomleté rohliky, 2 vajcia, soľ, čierne mleté korenie, majoránka, oregáno, mletá rasca, 2 strúčky cesnaku, 1 menšia cibuľa, strúhanka a vajcia na obaľovanie. | Šťava: 1l vody, 3Pl kečupu, 3Pl horčice, 1Pl sójovej omáčky, oregáno, tymián, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny spolu zmiešame. Vytvarujeme rezne, obalíme v strúhanke, namočíme do rozšľahaných vajec a zprudka opečieme. Poukladáme na pekáč. Pripravíme si šťavu: zmiešame všetky suroviny z ingrediencii na šťavu a zalejeme mäso až povrch...., zakryjeme vrchnákom, alebo alobalom, aby sa šťava nevyparila. Pečieme 1hod. a 10min. pri teplote 200 stupňov. Podávame zo zemiakovou kašou. Moje deti tieto rezne zbožňujú lebo sú mäkké a zo šťavou chutia baječne. Dobrú chuť:)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) lucia p. (Ajfelovka) ID 60738 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 10.6.2016, 22:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Chilli con carne - texaské ragúPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g väčšej fazule, 2 cibule 4 lyžice oleja 400g mletého hovädzieho mäsa (aj s bravčovým je dobré, dokonca skúšali sme to aj so sójovou drťou) 4 paradajky, alebo 4-5 lyžíc paradajkového pretlaku soľ, mleté čierne korenie, 1-2 špicaté feferóny, mletá červená paprika 1 dl červeného vína POSTUP PRÍPRAVY a ideme na to: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Katarina D. (kacenka78) ID 10237 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 20.8.2009, 23:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekané boloňské cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 500g mleté mäsko, 2PL olej, soľ, korenie, oregano, 1 (ja používam clever 500g) pasírované paradajky, trochu cukru na dochutenie, 1 stredne veľká cibuľa, 300g cestoviny - ja som dávala malinké kolienka, 150g strúhaný syr, 1 smotana 30%, 4 stručiky cesnaku, 2 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY Takže, cibuľku si nakrájame na drobno, opražíme na troške oleja, pridáme mäsko. Posoíme, pokoreníme. Chvíľu popražíme a podlejeme trochou vody a dusíme. Keď už mäsko je udusené pridáme pasírované paradajky, cesnak a oregano. Podľa chuti môžme dať aj rochu cukru, aby to nebolo kyslé. Cestovina si uvaríme obviklím spôsobom v osolenej vode. Mäskovú zmes a cestoviny zmiešame, dáme do vymastenej zapekacej mysy a zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali vajíčka. Dali sme tam aj trošku soli a cesnak. Dáme prikryté do vyhriatej rúry a zapekáme cca 40 min., odporúčam sledovať. Potom na to dáme nasptrúhaný syr a necháme tak 5 min odokryté zapekať, aby sa nám syr len roztopil. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Miriam Š. (maminka) ID 875 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 15.7.2011, 11:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Masovo-zemiakovy nakypPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1,5 kg zemiakov, 3 stredne paradajky, 1 stredna cibula, 1 lyzica oleja, cca 400g mleteho masa (bravcove, resp. miesane hovadzie s bravcovym), 3 lyzice masla, 3 lyzice hladkej muky, 1/8l mlieka, 200g slahackovej smotany, 50g tvrdeho syra, bazalka a tymian (cerstve alebo susene bylinky), sol a cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Nieco medzi lasagnami a francuzskymi zemiakmi ;)... A veeeelmi dobre ;) TIP: Medzi jednotlive vrstvy dame par tenkych platkov opecenej anglickej slaninky. Aby nebola mastna tak ju odmastime kuchynskym papierom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 5.5.2009, 13:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,34 ďalšie >> |