končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,62 ďalšie >> |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Ciabatta - taliansky chlieb (z Apetit.cz)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 350 ml vlažnej vody, 2 PL olivového oleja, 500 g hladkej múky T650, 1/2 kocky droždia, 1 čL cukru, 2,5 čL soli, 60 - 80 g olív, príp. sušené paradajky, okrem toho trocha múky na podsypávanie ***Pozn.: múku možno zameniť za iný druh alebo kombinovať s inými druhmi, napr. s celozrnnou. Už to síce nebude talianska ciabatta, ale bude to dobré tiež (len prvýkrát opatrne - menej je niekedy viac :-) a rozšoupnite sa až pri ďalšej várke :-D pre istotu). POSTUP PRÍPRAVY 1) Do nádoby DP nalejeme vodu, olej a vsypeme múku. Pridáme soľ do jedného rohu, do stredu dáme droždie s cukrom a spustíme program CESTO. 2) Pred koncom miesenia pridáme pokrájané olivy, prípadne sušené paradajky alebo ak uznáte za vhodné, tak cesnak a bylinky alebo aj opraženú cibuľu. (Možno bude treba dosypať trocha múky, ja som pridala asi 2 PL) 3) Cesto necháme kysnúť. 4) Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, prehnetieme ručne a rozdelíme na 4 časti. 5) Jednotlivé časti cesta rukami roztlačíme podľa možnosti do tvaru obdĺžnikov alebo štvorcov (ako keď karatista ide tehlu rozpoliť :-D ) a potom cesto stočíme do valčeka (stále podsypávame). 6) Uložíme ich na plech s PNP (mne vyšli na plech všetky štyri po šírke), plech prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto - 30 min máme pokoj, ale pár minút pred koncom relaxu zapneme rúru na 200°C. 7) Ciabatty vložíme do vyhriatej rúry a upečieme - cca 20 minút Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 2.2.2013, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Domáce rožky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, 1/4 l mlieka, kocka droždia, 3 - 4 PL oleja, čL soli, 1 PL medu, trocha vody (ak treba... ja som dala asi 1/2 dl vlažnej vody) POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 8.9.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Soft wrap bread (podobny ako arabský chlieb na plnenie,ale lepší :-))POTREBNÉ PRÍSADY 1 1/2 šalky polohr.muky,1 1/2 šalky hl.muky,1 1/4 šalky vriacej vody,1 uvareny a nastuhaný zemiak (menší),1 1/4 čl soli,2 PL oleja,1 čl inst.droždia POSTUP PRÍPRAVY Muky zmiešajte a 2 šalky nasypte do pekarničky,zalejte vriacou vodou a nechajte miesit do hladka.Vypnite a nechajte 20 min oddychovat.Vdruhej mise si zmiešame zemiak,muku,sol,drozdie a olej.Pridame do pekarničky a nechame miesit ešte asi 10 minut aby to bolo pekne makke a hladke.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Rozdelime na 8 častí a na pomučenej podložke vyvalkame ,nie na príliš tenko-potom sa vam nevytvoria kapsy.Zakryjeme čistou utierkou a nechame 10-15 min.Rozpalime si teflonovu panvicu (ja som robila na stupni 5 elektr.sporak).Placky sa nesmu robit pomaly lebo budu tvrde,a vysušene ale ani rychlo lebo v strede budu surove.Tak asi 1 minutku z kazdej strany a pritlačajte nejakou placačkou.Mali by sa pekne nafuknut ako balon.Pečieme kym nebudu mat hnede škvrny.Hned ukladajte do igelitoveho sačka a uzatvorte.postupne pridajte aj všetky ostatne.Pekne sa tam sparia a zostanu makke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 26.7.2014, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
MAZANECPOTREBNÉ PRÍSADY 275 ml mléka 100 g rozpuštěného másla nebo Hery 3 lžíce krystalového cukru 2 lžíce vanilkového cukru 1 lžička soli 500 g polohrubé mouky 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí POSTUP PRÍPRAVY po zvukovém signálu přidáme rozinky nebo kandované ovoce, později pak může být i nastrouhaná čokoláda, jinak se rozpustí a těsto bude hnědé. Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Velký Postup: Pokud nechceme mazanec péct v pekárně, musíme dosypat více mouky, aby se těsto nelepilo! V tom případě zvolíme program Těsto. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Anna L. (Anakaja) ID 94515 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 12.7.2012, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
SEDLIACKY CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml piva,50 ml vody,2 čl soli,2PL oleja,rasca,500 g hl.muky ( ja som dala 400+100g celozrnnej),lanove semiačka,1/2 droždia POSTUP PRÍPRAVY Všetko dame do pekarničky vymiesit a vykysnut.Potom vytvarujeme bochnik a nechame ešte 15 min odpočivat.Pečieme na 200 st asi 40 min. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (13) posledné: 20.11.2009, 20:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Jemnučké jogurtové žemlePOTREBNÉ PRÍSADY 3,5 - 4,5 hrnceka polohrubej muky, 1 hrncek vlaznej vody, 1 hrncek bieleho jogurtu, 1 PL suseneho drozdia (ja som dala 1 balicek drozdia s lastovickou), 2PL medu, 1,5 CL soli, 3PL oleja (1hrncek=cca 2,5-3dl) POSTUP PRÍPRAVY Vynikajuce, jednoduche, nadychane zemlicky... Tento recept som nasla na nete (ako inak, trosku som si upravila uz pri prvom pokuse) uz davno pradavno,ale nejak som nanho zabudala... ale za posledne dni sa mi 3x prisnilo,ze ich idem piect,tak som sa dnes teda odhodlala a urobila ich. a nelutujem, su fakt vynikajuce. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (51) posledné: 15.11.2020, 12:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zdravý špaldový mini chlebík - bagetka (bez cukru a kvasníc)POTREBNÉ PRÍSADY 600g špaldovej múky alebo 500 g špaldovej múky a 100g ovsených alebo zdravších pohánkových vločiek,2 KL zarovnané sódy bicarbóny,1 KL soli (podľa chuti menej,či viac) asi 550 - 600ml kyslého mlieka - v mojom prípade cmar POSTUP PRÍPRAVY K zdravej strave patrí aj zdravý chlebík........takže:špaldovú múku odvážime,pridáme sódu bicarbónu,soľ a poriadne premiešame.Do stredu urobíme jamku a nalejeme cmar.Pozor, nie každé kyslé mlieko je rovnako husté či riedke,preto radšej opatrne s ním.Ak je veľmi husté,radšej použiť časť kysl.mlieka a zvyšok doliať vodou.Vytvoríme mokré cesto.Pracujeme rýchlo,s cmarom sa neoplatí moc babrať.Cesto rozdelíme na dve alebo štyri časti.Každú časť na pomúčenej doske vygúľame do požadovaného tvaru a dáme na plech s teflónovou podložkou.Každý chlebík trošku sploštíme,narežeme,potrieme jemne cmarom a dáme piecť.10 min na 200 *C a potom dopekáme cca 30 min.na 170 *C.Hotový chlebík preložíme na mriežku,potrieme jemne vodou a dáme chladnúť.Ja si potom chlebík nakrájam na polovičky a dám do mrazáku a podľa potreby si ho vyberám. Keďže je to chlieb bez kvasníc,nečakajte zázraky a veľkosť.Chlebík vyzará na fotke obrovský,ale v skutočnosti je maličký,preto sa nezľaknite výsledku!Nám ale chutí,treba vyskúšať.S cestom sa nie celkom dobre pracuje,chce to cvik,ja ho už mám......každú časť pomúčenými rukami na pomúčenej doske len zľahka vygúľame.Pomúčená doska je samozrejme špaldovou múkou :-) Komu nevadia vločky,tak robievam aj tak,buď s celými alebo s rozmixovanými vločkami. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 19.1.2018, 11:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Celozrnné rožky*♥* - ľahučké a zdravéPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, 270 g múky T650, 160 g múky celozrnnej pšeničnej, 30g múky ražnej, 1,5 čL soli, 1 čL kryšt. cukru, 1/3 kocky droždia, 2 ks Celaskonu (á 100mg), 1/2 čL drvenej rasce, 2 čL majoránky, 2 čL pretlačeného cesnaku, vajíčko na potretie, semienka na posypanie (slnečnica, rasca, ap.) POSTUP PRÍPRAVY 1) Do nádoby DP dáme 250 ml vlažnej vody, 3 PL oleja, pridáme zmes múk, do ktorej sme pridali rozdrvené celaskonové tabletky (celaskon = vitamín C, 100 mg) (ak chcete, môžte nahradiť 1 PL octu) , do rohu dáme soľ (môžete dať aj viac, ako je uvedené), do stredu cukor s rozmrveným droždím a do rohu korenia. Spustíme program CESTO 2) Vykysnuté cesto vyložíme na pomúčenú dosku, trocha prepracujeme, rozdelíme ho na polovicu a rozváľame do tvaru kruhu. 3) Kruh rozdelíme na 6 - 7 častí (alebo aj 8, podľa toho, aké veľké rožky chcete). 4) Vzniknuté trojuholníky stáčame od širšieho okraja ku špicu a rožky kladieme na plech s PNP. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2014, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Náš nejlepší domácí chlebíkPOTREBNÉ PRÍSADY voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky 1 g droždí/ POSTUP PRÍPRAVY Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně. Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku. Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a necháme aspoň 30 minut kynout. Těsně před vložením do trouby celý bochník potřeme octem smíchaným s vodou nebo rozšlehaným vajíčkem pro krásný lesk. Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °. Po 10 minutách teplotu snížíme na 200 ° a dopečeme do požadované barvy kůrky chleba. Během pečení aspoň jednou ještě potřeme octovou vodou. Hned po upečení sundáme z plechu na dřevěnou desku s mřížkou a zakryjeme utěrkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (15) posledné: 6.11.2014, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Vanilkový oblak.POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:250 ml mlieka, 1 lyžica oleja, 2 lyžice cukru, 1 lyžička soli, 2 vajcia, 500g polloh. múky, 2 lyžičky suš. droždia. Plnka: 100g margarínu, 1 žľtok, 1 vanil.cukor, 3 lyžice hrozienok. Poleva: 150 ml smotany na šľahanie a 1 vanil. cukor. POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto dáme do pekárne a spustíme program "CESTO". Po vykysnutí cesto rozváľame na obdľžnik 20x40 cm. Natrieme plnkou a stočíme tak, aby sme mali závin len 20 cm dlhý. Prekrojíme na 2 kusy 10 cm dlhé, ktoré postavíme do pekárne reznou stranou hore. Zapneme pekáreň program"PEČENIE" na 10 min a vypneme!!! Necháme 30 min kysnúť. Pečieme 45 min!!!, ale po 30 min pečenia nalejeme na oblak polevu. Necháme dopiecť. Po upečení a vypnutí necháme oblak odpočívať v pekárni ešte 10 min. Prajem dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Jana Č. (JanaC) ID 8240 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 21.1.2012, 20:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 618 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,62 ďalšie >> |