končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
hotová omáčka na špagety FavoritPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ukladám si sem ,nech na buduci rok nemusím hľadať,je mnam,netreba k nej už nič pridať,len zohriať POSTUP PRÍPRAVY olej,cibuľa, cesnak ,paradajky, paprika ,zeler pridať,cukor,soľ,čerstvý koriander,petrž,.vnať,oregano,bazalka,nasekať,variť,červené víno ,sójový granulát ,rozmixovať,sterilizovať (s masom-mlet. slanina,mleté maso ,pridať soľ)-s masom sterilizovať 2krát ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.12.2012, 16:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Papriková pomazánkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 8 kg červenej kápie, 30 feferóniek, 3 hlávky cesnaku, 7 ks cibule 2 zlaté klasy POSTUP PRÍPRAVY Očistíme od jaderníkov, umyjeme čistou vodou, všetko zomelieme na mäsovom mlynčeku /mixér/ a pridáme: 0,6 litra oleja, 0,30 litra octu, 0,25 kg cukru, 17 čajových lyžičiek soli Všetko spolu zmiešame, privedieme do varu a varíme 20 - 30 minút. Počas varenia pridáme v studenej vode rozpustené zlaté klasy na zahustenie. Masou naplníme menšie poháre najlepšie od horčice, alebo majonézy a dáme sterilizovať do bodu varu. Skvelá vitamínová bomba na dlhé zimné večery, na chlieb s maslom, namiesto chippsov. Prajem dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Antonia V. (SOVA I) ID 156999 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čili-soľPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY čili papričky, morská soľ POSTUP PRÍPRAVY Toto nie je nejaký recept, skôr rada ako využiť rýchlo čili papričky bez námahy, zavárania..ja ich umyjem, osuším a rozmixujem aj so semienkami v mixéri so soľou, na 1 kg soli asi za hrsť čili papričiek, kto má aké ostré rád..vysypem na plech, nechám cca 2 dni odparovať voľne pri okne,príp.aK PEčIEM-šUP DO TEPLEJ POOTVORENEJ RúRY, potom ešte raz premixujem v mixéri a dám do pohára..polovicu vždy rozdám, lebo aj tak celé kilo nespotrebujeme do dalšej sezony.Na ochutenie hocijakého pokrmu stačí trochu, použitie je "do hocičoho", čiže široké a takmer bez roboty..síce sa pritom chvíľu drhnem a kašlem, ale pri otvorenom okne to ide. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Adri M. (adri2870) ID 127397 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 30.9.2011, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
čalamáda - vynikajúca.POTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek, 8 veľkých cibúľ, 8-10 paprík /ja dávam papriky rôznej farby/ ,1 väčší hrnček octu, 1 hrnček cukru, 1 DEKO preosejeme. POSTUP PRÍPRAVY Všetku zeleninu, očistíme nakrájame, nasypeme deko.Potom pridáme ocot a cukor, premiešame necháme postáť 2-3 hodinky a plníme do pohárov. Sterilizujeme asi 20 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 1.5.2020, 11:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Diabolské tousty-pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg paradajky,2kg papriky,5feferoniek,5 cibulí,3hlavičky cesnaku,2 kuraci luncheon v konzerve, 2dcl oleja, 1deko(nakladač zeleniny) POSTUP PRÍPRAVY Ja robím pol dávky pikantné a pol dávky nepikantné. Všetko načistíme a spolu pomelieme.Varíme 1hodinu odkryté. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 30minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 21.12.2012, 16:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Labužnícke feferóny s hrozienkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kg feferóniek, 1,5 kg hrozienok, nálev: 1,2 l med + 1,2 l ocot + 1,2 l voda POSTUP PRÍPRAVY Feferóny očistíme, odstránime z nich jadrovníky. Do otvoru natlačíme hrozienka. Nálev si pripravíme zmiešaním medu, octu a vody. Naplnené feferóny poukladáme do pohára, zalejeme nálevom, uzatvoríme a sterilizujeme asi 20 minút. Doporučená příloha: Pečená klobáska, grilované koleno :)) mňam Okrem toho, že sa pojedajú ako normálne feferónky, pár kúskov papričiek a tiež hrozienok výborne ochutia šošovicovú alebo fazuľovú polievku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Viera B. (Vewabel) ID 140594 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 14.9.2011, 19:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NAKLADANÝ CESNAK S VÍNOMPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Cesnak 250 g, biele víno 200 ml, Ocot 100 ml, Voda 100 ml, cukor kryštál 50 g, rastlinný olej - 1 lyžička kávová rovná, bobkový list 1 ks, klinčeky 1 ks, chilli papričky 1 ks, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Z vína, octu, vody, cukru, oleja, bobkového listu, korenia, klinčeka, nakrájame čili papričky a zo soli pripravíme nálev. Môžeme ho zmiešať zastudena alebo prehriať. Očistený cesnak naložíme do pohára a zalejeme pripraveným nálevom. Sterilizujeme 15 minút pri teplote 100 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Viera B. (Vewabel) ID 140594 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 17.9.2014, 20:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Môj prvý kečup-S*U*P*R*O*V*ÝPOTREBNÉ PRÍSADY 2kg zrelých paradajok, 250g cibule, 250g jabĺk, 1 zeler, 2 a viac feferóniek-ja nedávam, 300g kápie (alebo červenej papriky) ja dávam zelenú, takúmám nasadenú, 2 strúčiky cesnaku, 1dl octu, 150g cukru, 1 PL soli, 3 klinčeky, 3 guličky nového korenia, 2 bobkové listy. POSTUP PRÍPRAVY Rozhodla som sa prvýkrát vyskúšať kečup podľa Lucia H. (gupka) ID 9968 musím povedať, že som mala vždy obavy z kečupu ale tento ma milo prekvapil, už som spravila 6 dávok, je proste vynikajúci, lepší ako kupovaný :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Viera D. (Scarlettka) ID 58854 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 3.7.2014, 17:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
*♥*Džem z cukiny s rôznymi príchuťami*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg cukiny, 1 ks gelfix 2:1, kryštál.cukor (podľa chuti), 1 rovná čL kys. citrónovej, 1 Tang ( môžeme pridať aj ovocie podľa výberu - nebolo to v recepte, ale ja som to dala a fajn bolo ) POSTUP PRÍPRAVY Nerobím reklamu, ale niekde na českom MMB som videla recept na takýto džem a prišlo mi to trocha zvláštne. Ale chválili, tak som skúsila. Vždy som si plánovala, že skúsim niekedy urobiť kivi džem a teraz mi napadlo, že s tou cukinou by to mohlo byť fajn. A aj je. No a potom som už len tak z plezíru urobila ešte nektarinkovo-broskyňovo-cuketový. No a vyzerá to tak, že cukina má schopnosť naberať cudzie chute, takže naberie takú, akú si želáte :-) Pohrajte sa aj Vy, je to sranda :-) 1) KIVI/ cukina džem - umytú neošúpanú cukinu pokrájame na kúsky, vložíme do hrnca a podlejeme asi 1 dl vody. Dusíme pod pokrievkou, občas zamiešame. Uprostred dusenia cukiny som pridala 1 ošúpaný pokrájaný citrón, 1/2 žltého melóna (cantaloupe) a 5 minút pred koncom som pridala 4 ošúpané pokrájané kivi. Potom necháme udusenú zeleno-ovocinu trocha vychladnúť a rozmixujeme ponorným mixérom. Všetko zasa vrátime na sporák, uvedieme do varu a pridáme obsah sáčku gelfixu zmiešaný s 2 lyžičkami cukru. Povaríme 1 minútu, potom pridáme 1 vrecko Tangu (alebo aj dve) a nakoniec pridávame kyselinu citrónovú a postupne cukor podľa chuti. Plníme do čistých pohárov, uzavrieme a obrátime ich hore dnom. Ale to je klasika, ktorú asi každý pozná. 2) BROSKYŇA/cukina džem - umytú a OŠÚPANÚ cukinu pokrájame a .... urobíme všetko úplne rovnako ako v predchádzajúcom prípade, ale uprostred dusenia pridáme zopár broskýň a nektariniek. Potom zasa rozmixujeme a postupujeme zasa rovnako, len Tang je broskyňový (prípadne podľa vášho výberu) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 3.9.2011, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kápia v olejiPOTREBNÉ PRÍSADY Nálev na 10kg kápie, alebo aj zelenej papriky pripravíme z 3l vody, 1 sáčok deko, 1kg cukor, 3dl olej, 1/2l octu. POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady na nálev uvaríme. Očistíme kápiu, alebo zelenú papriku, naložíme o umytých a vysušených pohárov, zalejeme nálevom (kľudne môže byť aj teplý). Okraje pohárov poutierame a uzatvoríme. Sterilizujeme 15 minút 7dl poháre a 10 minút 3dl poháre. Možno sa to zdá niekomu veľa, ale paprika sa v tomto recepte dáva do pohárov surová , tak preto je čas sterilizácie dlhší. Ak nálev zvýši, kludne si ho odložte do plastovej flaše a použite neskôr. Ja som zavárala kápiu na 3x :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.9.2011, 11:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 427 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,43 ďalšie >> |