končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Sterilizovane maso (8) 15.4.2023, 17:00 Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom víne (3) 18.6.2022, 7:36 Úžasné zapekané rezne ( šťavnaté a mäkkučké) (473) 23.4.2022, 10:48 Fasirky s Camembert syrom (Hermelin/Encian/Brie) (1) 4.11.2021, 11:32 JATERNICE _HURKY_PODLA NAS***** (16) 8.10.2021, 23:09 Segedínsky gulášik (1) 1.9.2021, 10:54 Zapečené bravčové (17) 20.3.2021, 17:09 Sviečková z bravčového karé (70) 9.3.2021, 16:20 Super domáce "Nokerle" ako príloha k napr. k bravčovému na smotane (22) 28.2.2021, 13:44 Tarhoňové rizoto s bravčovým masom (44) 9.12.2020, 12:34 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zapekané bravčové karéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravčové karé, zelenina, tvrdý syr, olivový olej, šľahačková smotana, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Úplne jednoduchá inšpirácia. Bravčové karé si narežeme na tenké rezne, z oboch strán osolíme, poprášime mletým čierným korením, mletou červenou paprikou a rascou. Plátky opečieme na olivovom oleji a poukladáme po jednej vrstve do zapekacej misy. Na mäsko poukladáme zeleninu( ja som dala mrkvu, kukuricu, hrášok a pór) a na ňu nastrúhame syr-alebo poukladáme plátky syru(cca 200-250g). Celé to zalejeme zálievkou- do výpeku z mäska nalejeme smotanu, pridáme 1PL horčice, trošku korenia a pretlačíme pár strúčikov cesnaku. Zapekáme vo vyhriatej rúre na cca 200-220° kým mäsko nie je mäkké. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 70 návštěvníkov) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 11.1.2014, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové na prírodnoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové karé alebo stehno, mrkva, zavárané uhorky, plnotučná horčica, kečup, cibuľa, bujon, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezne. Vyklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v hladkej múke. Na oleji opražíme z oboch strán, vyberieme na tanier a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Zalejeme trochou vody, rozmrvíme kocku bujónu-hovädzí alebo slepačí, pridáme 1PL horčice, PL kečupu. Vložíme rezne a dusíme. Pred koncom pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu. A keď už je všetko makučké pridáme nakrájané uhorky. Prilejeme i nálev z nich a rozriedime podľa chuti. Je to výborné s ryžou, tarhoňou, ale i so zemiakovou kašou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) Monika Š. (moniqueR) ID 105322 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (35) posledné: 27.4.2014, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Obed z tlakového hrnca.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY l kg krkovičky,150 g anglickej slaniny, 2 veľké cibule, 1 kg zemiakov,olej, 1 kl ml.červ.papriky,soľ, ml.čierne korenie,ml.rasca, hrsť mrazenej zeleniny POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na plátky,ľahko naklepeme,osolíme a okoreníme.Na dno tlakového hrnca dáme slaninu, na slaninu nakrájanú 1.cibulu,ďalej maso na mäso ďalšiu cibuľu,ktorú sme spenili na oleji a porášili ml.červenou paprikou.Zemiaky nakrájame na štvrťky a poukladáme na uvedené suroviny,osolíme ich a okoreníme..Nakoniec pridáme hrsť mrazenej zeleniny.Podlejeme1,54 dcl vody. Tlakový hrniec uzavrieme,keď začne syčať dusíme 15-20 min.Potom odstavíme a počkáme, keď prestane syčať,aby sa dal otvoriť.JE TO RÝCHLE A VÝBORNÉ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 6.12.2013, 14:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Fasirky ako muffinyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mozno niekoho inspiruje moj zlepsovak. Fasirky nerobim casto lebo ma nebavi stat pri sporaku a striehnut , kym sa pecu. A klasickym vyprazanim sa mi zdaju byt aj dost tazke pre traviaci trakt. Takze, ak si to chcete ulahcit ako ja, tak si mozete dat fasirkovu zmes do formy na muffiny strcit do rury a kym sa Vam pekne pecu v rure, vy si mozete kludne trebars brazdit MMB :):) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (67) posledné: 30.1.2013, 14:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pečene reznePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY bravcove kare, sol, cierne mlete korenie, struhanku, vajicka, olej, klasicke maslo, kecu, horcicu, kto chce aj cesnak, vodu, alobal POSTUP PRÍPRAVY bravcove maso si narezeme na platky osolime a okorenime, vyklepeme z jednej aj z druhej strany, obalime v struhanke a znova vklepeme struhanku do masa, tak v rozslahanom vajicku ich obalime a na prudkom ohni opecieme, poukladame na plech a pripravime si v hrnci dresing, preprazime si 2PL klasickeho masla, ked uz je preprazene pridame 1PL oleja, 2PL kecupu a 2PL plnotucnej horcice, kto chce nech si do toho prelisuje aj cesnak a zaliat 0,5 litra studenej vody a povarit to, potom s tym zaliat to maso, na vrch alobal a pecieme 180stupnov 30minut,potom alobal dat dole a este 15minut dat na vzduch. podavame so zemiakmi, ryza k tomu nepasuje. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Margareta M. (Lizatko1009) ID 125378 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.10.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pliecko na cibuli a tatarkePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tento recept sa tu viackrat vyskytuje s kuracim mäskom, ja ho mam z bajecnej zeny a robila som s bravcovym, pouzila som zhruba 7 reznov z bravcoveho pliecka, moze byt aj stehno, 1 tatarku, 5 väcsich cibul, 5 platkov masla a 20 dg. eidamu, sol, cierne mlete korenie POSTUP PRÍPRAVY velmi jednoduche....pekacik vylozime maslom, pridame na kolieska pokrajanu cibulu, na to poukladame osolene a okorenene mäsko, a zalejeme tatarkou tak, aby bola rovnomerne, a posypeme nahrubo postruhanym syrom. Pecieme zakryte alobalom na 220 stupnov 60 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Cigánska alááá môj manžel :)PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 osoby : 4 pláty bravčového karé, korenie na cigánsku pečienku, asi deci červeného vína olej POSTUP PRÍPRAVY Mäsko si naklepeme ako na rezne. Z každej strany posypeme korením na cigánsku pečienku, vložíme do misky prilejeme trošku oleja (iba toľko aby každý kúsok mäska bol naolejovaný). Prilejeme červené vínko, premiešame aby sa dostalo všade a vložíme do chladu marinovať - čím dlhšie tým lepšie. Potom ho pomaličky na mierne rozpálenej panvici (najlepšie panvica určená na grilovanie) z oboch strán osmažíme (resp. ugrilujeme). Mäsko je neskutočne dobré, dnes ho manžel pripravil ako prekvapenie na večeru spolu s pečenými zemiačkami. Kto má rád zmenu určite ocení. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Monika B. (Monullik) ID 170902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 30.12.2012, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DUSENÉ BRAVČOVÉ REZNE v tlakovom hrnciPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY • 4 bravčové rezne • 1 vajce • strúhanka • tuk na vyprážanie • 2 čajové lyžičky vegety, mletej papriky • 1/2 lyžičky korenia • 1 cibuľa • 4 strúčiky cesnaku • soľ POSTUP PRÍPRAVY recept je z knihy Zo života, ale s tlakovým hrncom.... takže.. postup viď pri obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) Marcela K. (macaaa) ID 149502 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 8.5.2012, 17:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka. POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave. Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
sviečková na smotane s parenou knedľouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mäso - mäso, soľ, olej *** omáčka - voda, mrkva, cibuľa, cesnak, citrón, petržlen, bobkový list, celé nové korenie, celé čierne korenie, soľ, smotana na šľahanie *** knedľa - 250g polohrubá múka, soľ, 1/3 drožia, cca 200ml vody, žĺtko, olej *** brusnice, smotana na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY mäso - aké máte doma (ja som použila bravčové pliecko) nakrájame na rezne (v mojom prípade 6 kusov) naklepeme, osolíme a opečieme na troche oleja. k mäsu pridáme 3 očistené mrky, jednu cibuľu, strúčik cesnaku, 1/2 citrónu, 2 petržleny, 2 bobuľky celého nového korenia, 5 bobuliek čierneho celého korenia, jeden bobkový list, všetko toto zalejeme vodou a varíme kým nie sú mäso a zelenina celkom mäkké. uvarené mäso vyberieme na tanier, koreniny, cesnak a citrón vyhodíme, zeleninu preložíme do mixéra, pridáme vývar a zmixujeme, tak aby šťava nebola príliš riedka pridáme ešte vývar (mne ostala asi polovica vývaru) a na koniec celú smotanu na šľahanie a dochutíme soľou, spolu to ešte trochu povaríme a do šťavy späť vložíme mäso aby nevyschlo. knedľu si pripravíme nasledovne, zmiešame droždie s trochou vody, pridáme žĺtok, soľ, múku a pridávame pomaly vodu, aby sme mali cesto vláčne, dobre vymiešame, musia sa tvoriť bublinky, necháme 45 minút kysnúť, z cesta urobíme dva bochníky, dáme ich pariť na 20 minút, paráčik som si potrela olejom aby sa mi knedľa neprilepila, hotovú knedľu potrieme olejom. servírujeme s brusnicami a vyšľahanou smotanou (tá na fotke chýba, nechcela som to mať také sýte), brusnice dodajú tomuto jedlu šmrnc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Iveta H. (iv01) ID 7685 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2014, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 72 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |