končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Domáca parená knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások:\\r\\njedno droždie, cca 2,5 dcl vlažného mlieka, trošku cukru\\r\\n\\r\\nCesto: 500g hladkej múky, 2 vajcia, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Do mierne teplého(vlažného) mlieka nadrobíme droždie, prisypeme cukor, poriadne vymiešame a vo vhodnej nádobe prikryjeme, odložíme na teplé miesto a počkáme kým nám nakysne.***\r\nPreosejeme hladkú múku do väčšej nádoby, pridáme dve vajcia, štipku soli a kvások. Poriadne rukou cesto prepracujeme. Ak by bolo cesto tuhé, suché, pridáme vlažného mlieka. Cesto sa bude zo začiatku lepiť, ale to prejde, neskôr sa bude v pohode od náboby odlepovať. Dôležité je poriadne prepracovanie, jemne tak aby sa cesto prevzdušnilo (bude trošku akoby fučať)***\r\nOdložíme na teplé miesto a prikryté necháme poriadne vykysnúť. ***\r\nPo vykysnutí rozdelíme na dve polovice, ešte rukou prepracujeme. Druhú časť necháme stále na teplom mieste prikrytú.\\r\\nCesto vytvarované do bochníka alebo valca dáme do hrnca s horúcou vodou, položíme na parák, voda stačí ak sa jemne dotýka cesta, nie aby bola knedla pod vodou. Prikryté paríme 20 minút. Neotvárať, aby knedľa nepadla. Potom už len vyberieme, položíme na tanier a necháme prikrytú vlhkou utierkou, aby nevyschla a nestvrdla.\\r\\n\\r\\nDobrú chuť:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 4 dcl mlieka, 1 balíček francúzskeho sušeného droždia, soľ, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Zamiesim v miske rýchlokyske, Po vykysnutí (cca 45 minút) vyformujem knedle - z toho množstva vyjdú 3 také ako na obr., po vyformovaní ešte raz nechám kysnúť cca 20 minút. Parím v parnom hrnci - neskutočná mašinka - 30 minút. Sú výborné ! Cesto s riadnym šplechom oleja vhodné aj na koláče. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 2.4.2014, 16:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
celozrnná parená knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY 200g celozrnnej hladkej muky, 200 g polohrubej muky, 200 ml mlieka, 1/2 kocky drozdia, 1 a 1/2 lyzicky soli, vajce, 2 lyzice oleja POSTUP PRÍPRAVY Cesto som dala vyhnietit do pekarne na program priprava ale kto nema da sa i rucne. Zarobit kvasok a potom pridat suche i mokre prisady a premiesat. Po vykysnuti (1h) premiestnit na pomucenu dosku, rozdelit na 2 casti a kazdu vyformovat do tvaru knedle( bez valceka nic nevalkat). Mne sa velmi dobre pracovalo s cestom. Nechat 30 min nakysnut pod utierkou . Parila som na utierke natiahnutej na velky hrniec na spodok som dala vodu, prikrila dalsim velkym hrncom.(tak ako si pamatam ako to robi moja mama) Ked voda vrie cesto opatrne prelozime na utierku na paru a zakrime hrncom. Parila som 23 min. Pre istotu som ju po dopareni prerezala nitkou bola v strede akurat. Potom som ich este poolejovala. Vobec sa na utierku neprilepili, boli fajn nadychane . Bola to moja prva a nie posledna knedla. Mame radi celozrnne veci a velmi nam chutila. Vysli 2 stredne knedle z cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 10.4.2014, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Maso v paradajkovej omáčke s knedlamiPOTREBNÉ PRÍSADY Olej, strúhanku, mleté maso, paradajkový pretlak, lyžička hladkej múky, 200 ml studenej vody, mlieko, soľ, cibuľa, 2 vajcia, m.č. korenie, knedle POSTUP PRÍPRAVY Mleté maso zmiešame s vajciami, nakrájanou nadrobno cibuľou a obalíme do strúhanky. Na oleji opražíme maso, na malom plyne. Na oleji vypražíme lyžičku hladkej múky, zalejeme 2 ml studenou vodou a zalejeme paradajkovým pretlakom. Ak je omáčka hustá pridáme mlieko, ak je riedka pridáme mlieko s hladkou múkou. Keď máme maso a omáčku urobenú, na tanierik k masu kt. je zaliate paradajkou omáčkou pridáme knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
pecena kacica, domaca knedla , cervena dusena kapusta ..... mnaaaaaaaamPRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Jana B. (janabotka) ID 204168 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 26.3.2013, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥*Parená knedľa - celkom jednoduché*♥*POTREBNÉ PRÍSADY *****15 PL kopcovitých polohr. múky (asi 310-320 g), 1/4 l vlažného mlieka, 1/2 kocky droždia, 1 čL kryš.cukru, 1a1/2 čL soli, 1 žĺtok, 1 PL oleja, 3 PL vlažnej vody , trocha múky na podsypanie**********Budeme potrebovať aj PARÁK a PAPIER NA PEČENIE (PNP). Ak nemáte parák, odporúčam kúpiť si ho, lebo ho využijete aj neskôr pri zohrievaní nakrájanej knedle, alebo pri príprave zeleniny v pare. Použitie PNP nám ušetrí trampoty pri vyberaní uvarených knedlí a navyše odpadne vymasťovanie hrnca i paráka a ich následné odmasťovanie :-) POSTUP PRÍPRAVY 1) Do misy vložíme sito a naložíme doň múku, zároveň ju aj preosejeme. Môžeme ju dať na minútku do MW zohriať, alebo ju dáme zohriať na iné teplé miesto. 2) Do misky (alebo hrnčeka) dáme vlažnú vodu, cukor a rozmiešame. Pridáme rozdrobené droždie a zalejeme trochou mlieka. Prikryjeme servítkou a do 5 minút nám vzíde kvások. 3) Do nahriatej múky vlejeme kvások, zvyšné mlieko a premiešame. Pridáme soľ, olej a žĺtok a opäť premiešame. 4) Potom dáme misu s múkou a hnetačom do silných rúk manžela, ktorý si iste rád :-D potrénuje svoje svalstvo. Treba ho inštruovať, že miesiť sa musí poriadne, bez ulievania, žiadne flákanie :-) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 46 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (53) posledné: 23.7.2017, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PARNÝ HRNIEC |
Moja prvá knedľa - priamo z parného hrncaPOTREBNÉ PRÍSADY Robila som len malé knedle - 2ks a na to je potrebné: 250 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajíčko, 1 stará žemľa, pol kocky droždia (alebo pol sáčku instantného droždia), cca 1,5 dcl mlieka, 2 malé lyžičky cukru POSTUP PRÍPRAVY Najprv som si dala zohriať trochu mlieka a rozmiešala som v ňom cukor, pridala rozdrvené droždie a dala na teplo, kým sa mi nezarobil pekne kvások. Medzi tým som si pokrájala jednu žemľu na malé kocky. V rýchlokyske som si zmiešala múkú, veľkú štipku soli, pridala vajíčko a zarobený klások a pekne spracovala cesto, aby nebolo ani moc tuhé a ani moc mäkké. Keďže sa mi zdalo tuhšie, pridala som trochu vlažnej vody a nakoniec som zamiešala ku koncu kocky zo žemličky. Nechala som vykysnúť. Keď cesto vykyslo, na vymúčenej doske som ho spracovala, rozdelila na 2 časti a vytvarovala som z nich bochníky. Cesto som nechala ešte asi pol hodinu prikryté odpočívať. Spodok nádob parného hrnca som vyolejovala a knedlíky som preložila do hrnca. Parila som cca 22 minút. Knedlíky zostali krásne a veľmi chutné. Želám dobrú chuť!!! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Eva M. (Pohodovka) ID 30428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Viedenská knedľaPOTREBNÉ PRÍSADY * 10 ks starších rožkov * 4 ks vajcia * 2 dcl vlažneho mlieka * 1 dcl oleja * 2 dcl hrubej múky * soľ * petržlenova vňať POSTUP PRÍPRAVY Rožky nakrájame na malé kocky,asi 1 cm.Pridáme všetky ostatné suroviny ,dobre premiešame a nechame 20-30 minut postát.Potom mokrými rukami tvarujeme väčšie guľe (asi ako tenisove loptičky) a dáme varit do vriacej vody 15 minut. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 100 návštěvníkov) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (41) posledné: 4.11.2014, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domaca knedlaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 750dkg polohr.muky,1/2 Ml soli,1 cele vajce,voda,1 ml cukru KVASOK:droždie kocka,mlieko asi 1 1/2 dcl,1ml cukru POSTUP PRÍPRAVY Dame vykysnuť kvasok,nalejeme na muku,kde sme dali všetky ingrediencie.Riadne vymiesiť a nechať kysnuť ,ja to davam do kysky a je to zachvilku.Robím z tohoto cesta parenu knedlu,parí sa 20 min,nie viac,potom zvykne splastnuť.Mne vyjde z tolkeho množstva muky 4 knedle. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2012, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hrnčeková rohlíková nekysnutá knedlaPOTREBNÉ PRÍSADY Rohlíky - 3, mlieko,voda, vajcia - 2, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, kypriaci prášok - 1/2bal, polohrubá múka, masť, 2dcl hrnčeky POSTUP PRÍPRAVY Nakrájať rohlíky na kocky a zaliať 2 dcl mlieka, nechať postáť, dve vajíčka, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, 1/2 prášku do pečiva, polohrubá múka, voda ... Hrnčeky povytierať masťou (dá sa aj olejom, ale po uvarení nevyskočia tak ľahko) , naplniť hrnčeky zmesou a dať variť do hrnca, v ktorom je vody do polovice hrnčekov zvonku ... Varia sa zakryté pokrievkou aspoň 20 min. Potom samé vyskočia uvarené z hrnčeka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov) Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 11.1.2017, 14:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |