končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Jednoduchý MAKOVNÍK (50) 21.4.2024, 10:55 Marinované kuracie nugetky v zemiakovom cestičku (400) 28.3.2024, 7:48 Rýchla jednoduchá torta (3) 15.3.2024, 13:03 Fantastický nemecký tvarohový koláč bez múky (1) 29.2.2024, 12:42 jednoduchý kurací perkelt (23) 16.2.2024, 23:10 SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Medvedie labky - straaasne stary ale vynikajuci recept (4) 25.12.2023, 13:34 Nepečená"ZEBRA" (32) 22.12.2023, 9:27 Perníčky (medovníčky) zaručene hneď mäkké (180) 20.12.2023, 20:21 Domáce rezance (niťovky) (12) 7.12.2023, 22:29 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Skvelá nátierka z údeného pstruhaPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 300 g údeného pstruha bez kože a kostí, 100 g masla povoleného na izbovú teplotu, 5 sardeliek (ančovičky alebo očká), šťava z jednej limety, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 zelené jablko, panenský olivový olej, ciabatta alebo bageta POSTUP PRÍPRAVY ... recept mám z knihy Marcela Ihnačáka a je jemne upravený s ohľadom na dostupnosť niektorých surovín - vlastne len údenej ryby, nakoľko podľa pôvodného receptu sa má použiť údený úhor, ktorého som nezohnala - ale údený pstruh (občas dostanem kúpiť v Bille) je úplne super - údenú makrelu neodporúčam, pretože má veľmi výraznú údenú chuť, ktorá prebije ostatné chute a množstvo limetovej šťavy (pôvodne mali byť dve limety a myslím si že by to bolo veľmi kyslé) ... taaakže : do mixéra dáme údeného pstruha, maslo, sardelky, limetovú šťavu, soľ, korenie a rozmixujeme dohladka. Ciabattu alebo bagetu nakrájame a nasucho opečieme na plechu v rúre do zlatohneda. Jablko umyjeme a pokrájame na malé kocôčky. Opečené kúsky bagety natrieme nátierkou, posypeme nakrájaným jablkom a pokvapkáme olivovým olejom, na čo ja vždy zabudnem ale aj bez neho je to luxusné ... vrelo odporúčam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečený pstruh s pečenými zemiakovými dukátikmiPOTREBNÉ PRÍSADY 4 kspstruhy 150 gmúka hladká 4 PLsmotana kyslá 2 kscitrón 30 gsoľ 200 gmaslo olej vňať petržlenová POSTUP PRÍPRAVY Postup receptu\r\nPstruhy osolíme, obalíme do hladkej múky, poukladáme na plech, potrieme roztopeným maslom alebo olejom, pokvapkáme polovičkou citróna. Pečieme v rúre. Teplota asi 180 stupňov Celzia, čas pečenia závisí od veľkosti pstruha. \r\nVhodná príloha dukátiky: Očistené surové zemiaky nakrájame na kolieska, posypeme korením na zemiaky alebo drvenou rascou, pokvapkáme olejom, všetko spolu vymiešame v miske, vysypeme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie, a v rúre upečieme do červena pri teplote 180 stupňov Celzia 30 minút. Hodí sa kyslá smotana. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarina H. (penelope10) ID 45813 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 28.2.2013, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pikantný grilovaný pstruhPOTREBNÉ PRÍSADY 2 pstruhy, cibuľa, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, olej, citrón, soľ POSTUP PRÍPRAVY Pstruhy na povrchu aj zvnútra osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu s petržlenovou vňaťou posekáme skoro na kašičku, pstruhy potrieme olejom a cibuľovou zmesou. Grilujeme približne 5 minút s každej strany. Výborne sa k tomu hodia varené zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Heroe M. (skmakiki) ID 159661 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pečený pstruh s bylinkamiPOTREBNÉ PRÍSADY pstruhy, citrónová šťava, soľ, maslo, petržlenová a kôprová vňať, rasca, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Umyté pstruhy pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme hodinku odležať. Rozotretý cesnak (ja som dala 2 strúčiky na 1 pstruha) zmiešame so soľou a rascou. Pastou ponatierame pstruhy z vnútra i zvonka, to isté s postekanou kôprovou a petržlenovou vňaťou, do brušnej dutiny pridáme plátky masla. V rozohriatej rúre pečieme cca 25 minút. Podávame s pečenými zemiačkami. Nakrájané zemiaky rozmiešame s olejom, soľou a zmesou na americké zemiaky, do rozohriatej rúry dáme min. 30 min. pred pstruhmi :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Simona H. (ritta) ID 8902 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Chrumkavý pečený pstruh v zemiakovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY pre dve osoby: 2 ks pstruhy, soľ, mčk, šťava z pol citróna....zemiakové cestíčko: 2 zemiaky, 3 strúčiky cesnaku, trocha mlieka cca 3 PL, 1 ML vegeta, 4 PL polohrubá múka, mčk podľa chuti, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchá príprava, pstruha si namočíme do mliečka s vodou v pomere 1:1, aby sme odstránili rybací pach, osolíme, okoreníme a pokvapkáme šťavou z pol citróna. Pripravíme cestíčko a obalené pstruhy v polohr. múke obalíme v cestíčku z oboch strán a dáme piecť do vyhriatej rúry z každej strany cca 30 minút do chrumkavá. Super chutná špecialita a pritom veľmi veľmi sýta. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pstruh na masle s americkými zemiačikmiPOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 2 ks pstruh, 1 väčšia cibuľka, 1/2 masla, 2 - 3 dcl vody na podliatie, ....na dochutenie: soľ. grilovacie korenie, korenie na ryby.... Americké zemiaky: 1/2 kg zemiakov, 2 ML korenie americké zemiaky, 1 ML grilovacie korenie, 1/2 ML ve geta, 2 až 4 PL olivový olej, 1 M L strúhanky POSTUP PRÍPRAVY xxx Fantastická chuť, jednoduchá a rýchla príprava. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (14) posledné: 1.3.2013, 10:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pstruh pre rybáraPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tortička na želanie. Váha 4 kg. Paríž. krém+ jahodový lekvár. Korpus piškóta.Poťahované K2. POSTUP PRÍPRAVY .... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Andrea M. (Andreas12) ID 2113 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 25.6.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
Pstruh obalený slaninkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Pstruhy ,cesnak, udena slanina POSTUP PRÍPRAVY nasoliť potrieť cesnakom a omotať slaninkou upiecť / robila to moja nevesta / ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jarmila K. (jaja.k) ID 58371 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 7.3.2010, 18:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
LIPEN ALEBO PSTRUH*****recept z rybárskych pretekovPOTREBNÉ PRÍSADY Pstruh(lipeň) podľa počtu osôb,soľ,vegeta,čierne mleté korenie,červená paprika,rasca,šťava z citrona,olej,polohrúba múka POSTUP PRÍPRAVY Očistené celé pstruhy alebo lipne umyjeme ,zvnútra osolíme a vymačkáme citron-dva.Necháme chvíľu postáť.Pár lyžíc múky zmiešame s rascou,soľou,paprikou,vegetou a korením a zvrchu poriadne posýpeme.Pečieme na rozpálenom oleji na pekáči,najprv prudko,potom pomaly dopekáme,môžeme aj prikryť,aby neboli vnútri surové. Zeleninový šalát k tomu a o obed je postarané. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.5.2010, 6:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
LOSOS, PSTRUH alebo iná ryba v pomarančovo - vínovej omáčke - oblížete si prsty :-)POTREBNÉ PRÍSADY 1 rybu / LOSOS /1ks/, PSTRUH /4ks/, filety /4ks/ - ja som to robila už aj z lososa, aj zo pstruha - nie je v tom žiadny rozdiel :-) / * 2dl šľahačkovej smotany * 2 pomaranče * 2dl vína -bieleho * hladká múka * citrónová šťava * petržlenová vňať * olej * maslo * soľ * POSTUP PRÍPRAVY Vykostenú rybu posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Rozohrejeme si rúru / nemusí sa to robiť v rúre, už som to robila aj na panvici - dusila som / , dáme maslo a olejový výpek a pečieme v rúre, zopár minút 5-10, potom vyberieme a nalejeme smotanu, víno, odšťavené pomaranče a necháme v rúre ešte asi 5 minút podusiť. Tá šťava je mňam, veľmi výborná. Podávame s varenými zemiakmi a rybu na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a ak máme tak ošúpanými plátkami mandlí, ale to nemusí byť, my na tie mandle nikdy nemáme čas :-) DOBRÚ CHUŤ - dajte vedieť ako chutilo :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov) Monika K. (mooni) ID 11030 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2009, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 28 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3 ďalšie >> |