. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zuzana Z. (zzuzana) ID 16174
.
mimibazar.sk/zzuzana
Oblasť: Prievidza-Bojnice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 14.5.2007
Naposledy: 20.1.2017 12:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 71
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 29
RECEPTY 46
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ankine "papučky"



POTREBNÉ PRÍSADY

4 žemle; 250 g šampiňónov; olej; 1 cibuľa; 1 zelená a 1 červená paprika; soľ; majorán; mletá paprika a čierne korenie; 1 vajce; 2 biele jogurty; horčica; cesnak; kôpor; kečup; olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Nadrobno pokrájanú cibuľu podusíme na oleji, pridáme očistené, na pásiky pokrájané papriky, plátky šampiňónov a premiešame. Ochutíme soľou, korením a udusíme do mäkka. Pridáme trocha mletej papriky, rozmiešané vajce a nakoniec majorán. Jogurt zmiešame s horčicou, roztlačeným cesnakom a trošku kôpru (podľa chuti). Žemle priečne prekrojíme, mäkkú stranu natrieme ochuteným jogurtom a naň dáme vrstvu šampiňónovej zmesi. Syr postrúhame a posypeme ním povrch "papučiek". Poukladáme ich na vymastený plech a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.
Čas pečenia: 10 minút
Teplota: 220 st.C.
Podávame ozdobené kečupom a olivami alebo kúskami zeleniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Sójové plátky po čínsky



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíčky sójových plátkov; soľ; 2 vajcia; 1 menšia cibuľa; po 1 lyžičke sladkej papriky, kari, horčice; 2 lyžičky vegety; 4 lyžičky kečupu; 2 lyžičky oleja; 2 strúčiky cesnaku; sójová omáčka (podĺa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Sójové plátky v hrnci zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 - 25 minút. Zlejeme ich a vychladnuté pokrájame na pásiky. Vajíčka rozšĺaháme, pridáme nadrobno pokrájanú (alebo Postrúhanú) cibuľu, olej, horčicu, kečup, prelisovaný cesnak a ostatné príchute. všetko spolu dôkladne zmiešame. Zmes vylejeme na pripravené sójové plátky, zakryjeme a dáme do chladu odležať na 24 hodín. Pred podávaním pripravujeme na rozohriatom oleji (oprážame asi 3 minúty).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Čevabčiči z tofu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balíček bieleho tofu; 4 lyžice ovsených vloček; 4 lyžice kukuričných lupienkov; 1 menšia cibuľa; 4 lyžice postrúhaného zeleru; 2 strúčiky cesnaku; sójová omáčka; sušené zeleninové vňate; soľ; horčica; tuk (olej) na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Tofu nadrobno rozmrvíme, postupne pridávame ovsené vločky, kukuričné lupienky, najemno posekanú cibuľu, prelisovaný cesnak a vňate. Zmes pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme, pridáme horčicu (všetko podľa chuti) a zmes spracujeme na kompaktnú tvarnú hmotu. Z hmoty mokrými rukami formujeme malé valčeky a tie z oboch strán vypražíme v rozohriatom tuku (oleji). Podávame so zemiakmi a so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíčky bieleho tofu (pre lepšiu chuť môže byť aj údené tofu); 7 - 8 lyžíc sójovej omáčky; 1 konzerva (250 ml) šampiňónov; 1 veľká cibuľa; olej; 250 ml šľahačkovej smotany; 1/2 myžičky sušenej bazalky; 2 lyžice hladkej múky; soľ; mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tofu pokrájame na kocky, dáme do misky, polejeme sójovou omáčkou a necháme niekoľko hodín odležať (občas premiešame). Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame. Scedené šampiňóny tiež pokrájame. V rajnici zohrejeme asi za 2 lyžice oleja. Opražíme v ňom najprv cibuľu, potom tofu a po chvíli pridáme šampiňóny. Zmes premiešame, podlejeme trochou vody, osolíme, okoreníme a pridáme bazalku. Rajnicu zakryjeme a zmes dusíme asi 10 minút. Potom ju zalejeme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku a za stáleho miešania necháme chvíľu vrieť. Podávame s cestovinami alebo s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 21.7.2008, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Pečený plnený syr



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g tvrdého syra (Eidam); 80 g papriky; 200 g rajčín; 200g šampiňónov; 80 g cibule; 6 vajec; hladká múka; soľ; 40 g oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Syr pokrájame na plátky (asi 50 g), obalíme v rozmiešanom vajci, potom v hladkej múke a popritláčame ju rukou. Obalené plátky opečieme na malom množstve oleja a odložíme. Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené, na kúsky pokrájané šampiňóny a podusíme ich. Na polovicu opečených plátkov syra poukladáme kolieska papriky, rajčín a šampiňónov s cibuľkou. prikryjeme ich zvyšnými plátkami syra a dáme do vyhriatej rúry, aby sa zlepoli do "kapsy".
Čas pečenia: 5 - 10 min.
Teploty: 200 st.C.
Vhodnou prílohou sú zemiaky a jogurtový dresing alebo tatárska omáčka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zapekanky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľká bageta (alebo 3 rožky); 200 g čerstvých húb; 100g tvrdého syra; olej; 1 menšia cibuľa; 1 pohár (350 ml) leča; soľ; korenie kari; mletá červená paprika; kečup (sladký alebo ostrý)

POSTUP PRÍPRAVY

Očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme umyté, na kúsky pokrájané huby a chvíľu dusíme. primiešame lečo (len s malým množstvom šťavy) a zmes ochutíme. Bagetu rozkrojíme na 3 časti a tie potom pozdĺžne na polovice. Každú časť natrieme kečupom, naň dáme pripravenú hubovú zmes a vrch posypeme tvrdým syrom. Bagety uložíme na plech a dáme ich do vyhriatej rúry.
Čas pečenia: 15 min.
Teplota: 220 st.C.
Podávame teplé, najlepšie s čajom. Zapekanky môžeme pripraviť v elektrickej, plynovej i v mikrovlnnej rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.8.2008, 21:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu syr s kečupom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balenie údeného tofu; 1 menšia cibuľa; 100 ml kečupu; 1 lyžica hladkej múky; 1 lyžička sójovej omáčky; 1 lyžička worcesterskej omáčky; 100 g sterilizovanej kukurice; soľ; olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu očistíme, nadrobno pokrájame a speníme na oleji. Pridáme na kocky pokrájaný syr tofu, kečup, sójovú a worcesterskú omáčku. Zmes osolíme, pridáme scedenú kukuričku a chvíľu dusíme. Múku rozmiešame v troche vody a vlejeme do zmesi. Za stáleho miešania ju necháme povrieť. Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.7.2008, 21:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu