končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Famózne rezne s vôňou a chuťou a la KebabPOTREBNÉ PRÍSADY Bravčová krkovička, olej, gyros korenie, adžiga, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Úplne jednoduchá príprava a výsledok naozaj božský :) V piatok som kúpila mäso - cca 1 kg bravčovej krkovičky. Nakrájala som ho, naklepala. Pripravila som si marinádu - 1,5 dl olej, 1 PL gyros korenia, 1 PL adžigy, 1/2 PL solčanky - spolu vymiešala a marináda je hotová. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 19.3.2011, 23:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pikantný mexický guláš s údeným kolienkomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 údené kolienko (podľa počtu stravníkov - ak viac tak zadné, ak menej, stačí predné kolienko) 4 zemiaky, konzerva kukurice, konzerva červenej fazule, cibuľa, cesnak, mrkva, kaleráb, zelená paprika, paradajka, mrazený hrášok, paradajkový pretlak, kečup (ja som mala domácu paprikovú nátierku), pór - zelená časť, bylinky - petržlenová a ligurčeková vňať, mleté korenie, feferónová pasta "Erös Pista" (ak chcete pikantné), soľ, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo je úplne dokonalé keď sa robí vonku v prírode v kotlíku, ale aj táto kuchynská verzia nie je na zahodenie :) Takže... najprv si u mäsiara kúpime pekné údené kolienko... a môžeme ísť variť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (19) posledné: 24.11.2010, 20:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Voňavá krkovička s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY bravčová krkovička (podľa počtu stravníkov - táto mala cca 1,3 kg), cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka, rozmarín (nezohnala som čerstvý, tak som použila sušený), petržlenova vňať, olivový olej, huby (u mňa opäť lievik trúbkovitý - ale možno použiť rôzne jedlé huby - od šampiňónov, cez dubáky až po kuriatka či suchohríby) - čerstvé, mrazené, či sušené (ja som mala mrazené). POSTUP PRÍPRAVY ..takže opäť ďalšia variácia na jedlo s hubami - tentokrát stará dobrá klasika - bravčová krkovička OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 23.9.2011, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zálesákova bašta z rúryPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky, bravčová krkovička (alternatíva kuracie prsia), slanina, klobása, cibuľa, cesnak, soľ, Solčanka (vegeta), horčica, feferónová pasta (pre milovníkov pikantných jedál). POSTUP PRÍPRAVY Postup je trošku náročnejší na prácnosť aj čas... ale stojí to za to... raz za čas :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 7.10.2010, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové rezne na cibuli s hríbovou omáčkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som mala stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g hríbov (tu masliaky), maslo, mlieko, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka. POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave. Hríbovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané hríby, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny. Ak nemáte lesné hríby, možno použiť aj šampiňóny - doporučujem namiesto zeleninového dochucovadla dochutiť hríbovým bujónom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 18.9.2010, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne - trošku inak - dajme tomu, že "sedliacke"POTREBNÉ PRÍSADY 10 rezňov - (alternatíva kuracie al. morčacie prsia), 2 veľké cibule, 25 dg kuracej pečene, 20 dg oravskej slaninky, soľ, mleté korenie, hladká múka, olej, bujón (alebo ak máte 4 dl vývaru). POSTUP PRÍPRAVY Bravčové karé vykostiť, nasoliť, nakoreniť. Jemne obaliť v hladkej múke. Dno pekáča pokvapkať olejom, na väčšie kúsky nakrájať cibuľu, na malé kocky slaninku a kuraciu pečeň a všetko rovnomerne rozložiť na vymastený (naolejovaný) plech.\r\nNa panvicu dať rozpáliť trošku oleja, mäsko v ňom narýchlo opiecť, aby si spravilo jemnú kôrku.\r\nNaukladať na vrstvu cibule,slaninky a pečienky. Zaliať vývarom alebo bujónom rozpusteným v 4 dl vody (alternatíva 1 ČL vegety namiesto bujónu). Takto zaliate, prikryť alobalom a dať piecť do rúry na 200°, po 30-40 min mäsko obrátiť na druhú stranu a dopiecť odokryté ešte cca 15-20 min. \r\nPríloha je vhodná dľa chuti - výborné aj s ryžou, aj so zemiakmi či tarhoňou... aj s chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 28.1.2010, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |