. .. .. .. .. .. .
. .

Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab - RECEPT 37765

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

BRAVČOVÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab


[ recept č. 37765 zo dňa  ]


Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab


POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčová krkovička, olej, gyros korenie, adžiga, solčanka

POSTUP PRÍPRAVY

Úplne jednoduchá príprava a výsledok naozaj božský :)
V piatok som kúpila mäso - cca 1 kg bravčovej krkovičky. Nakrájala som ho, naklepala. Pripravila som si marinádu - 1,5 dl olej, 1 PL gyros korenia, 1 PL adžigy, 1/2 PL solčanky - spolu vymiešala a marináda je hotová.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


...mäso som postupne - ako som ho vyklepala, potrela touto úžasne voňavou marinádou, poprekladala až som neminula všetko mäso aj marinádu a dala v uzavretej nádobe do chladničky. Keď som si spomenula, tak som ním zo dva krát za víkend potrepala... viac som si ho nevšímala


...až dnes na obed som ho vybrala a dala na panvicu vysmažiť z oboch strán. Olej netreba pridávať na smaženie, stačí ten, v ktorom bolo mäsko obalené... skvelá vôňa, ešte lepšia chuť... My sme k tomu mali opekané zemiaky, ryžu, kapustovo-cibuľový šalát a dressing a la tzatziki. Obed ako lusk! :o)



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< 3xS čučoriedkové rezy - skvelé, svieže a šťavnaté | Famózne rezne s vôňou a chuťou a la Kebab | "Višne v čokoláde" zákusok >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
monika n. (monka32) ID 88696 (18.3.2011, 16:08)
skúšala som ich, sú úžasnéééé (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (19.3.2011, 23:11)
Monika, ďakujem za skvelú správu, potešenie je na mojej strane (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.2.2011, 21:47)
(&) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (radost) (kolo) (cinky) (dance) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (F) (F) (F) ,-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (28.2.2011, 18:21)
Veru skvelé boli... pred chvíľkou sme sa s Kubinom pobili o posledné dva kúsky... zemiaky sa už pojedli, ale mali sme celozrnné žemličky, tak sme mäsko vložili medzi ne, potreli trochou tzatziki... a super bašta bola na svete :-$ (L)
ODPOVEDAŤ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (27.2.2011, 18:02)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:13)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (27.2.2011, 17:56)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (27.2.2011, 18:01)
Ďakujem za uznanie Slávuška (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (27.2.2011, 17:24)
Ahojček, vyzerá to mňamkovo, predpokladám že adžíga je nejaké korenie, ale aké? nič mi to nehovorí
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (upravené 27.2.2011, 18:01)
Ivanka, adžiga je skvelé voňavé korenie, výborné na mäso - či kuracie, morčacie, bravčové alebo hovädzie, aj jahňacinu. Kedysi som ju kupovala na Miletičke na trhovisku v jednom stánku s koreninami.
Niečo o Adžige (zdroj web): Zmes korenia používaná v arménskej, gruzínskej a zakaukazskej kuchyni. Pôvodne sa používala na šašliky - ražniči. Vynikajúca je na akúkoľvek úpravu kuracieho a morčacieho masa (pečienka, grilovanie, rôzne rolády a závitky). Používame ju aj do zeleninových pokrmov typu leča, na cukety, do mletého mäsa, plniek, na minútky, ryby, pečienku, do guláša, šošovice a fazule.
Obsahuje: papriku, kôpor, koriander, zmes sušenej zeleniny, bazalku, majoránku, senovku grécku, saturejku, mätu piepornú, bobkový list, chilli. Je v nej len štipka soli, zrejme na ochutenie, pretože ju vôbec necítiť. Tak isto len štipka chilli - zacítime po ňom stopy.
Aj v obchodíkoch s koreninami ju isto majú - vyskúšaj je naozaj skvelá (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu