končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
TORTY |
Čokoládová torta ku Dňu matiekPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 5 vajec, 5 PL kryštálového cukru, 5 PL hladkej múky. Na plnku 500 ml šľahačkovej smotany, 200g čokolády, 1 PL kakaa, môže a nemusí byť marcipánová hmota. POSTUP PRÍPRAVY Z bielok vyšľaháme sneh, doň postupne pridávame cukor, potom žĺtky a múku. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy, upečieme a po vychladnutí rozrežeme na 3 pláty. Smotanu zohrievame s kakaom a čokoládou, kým sa nerozpustí, necháme vychladnúť a vyšľaháme. Kúsok z tejto hmoty som si odobrala pred vyšľahaním a pokvapkala som ňou cestá. Na prvý plát som dala časť plnky, plát vyvaľkaného marcipánu, zas plnku, ďalší plát cesta, plnku, prikryla som to tretím plátom a celú tortu vrátane bokov som potrela tiež plnkou. Vrch som ozdobila srdiečkami z marcipánu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Francúzska penová čokoládovo-vanilková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 4 vajcia, 4PL kryštálového cukru, 4 PL hladkej múky. Plnka: 150 ml mlieka, 100ml smotany, 1 vanilkový lusk, 3 žĺtky, 50 g práškového cukru, 350 g 70%-nej čokolády, 450 g vyšľahanej smotany. POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme bielka s cukrom, postupne pridávame žĺtka a múku. Upečieme, prekrojíme a pláty pokvapkáme vanilkovým sirupom. Na náplň prevaríme mlieko, smotanu a vanilkový lusk. Vymiešame žĺtka s cukrom a pridáme ich do mlieka so smotanou, necháme zovrieť. Čokoládu si rozpustíme a primiešame do nej smotanovú zmes, necháme trochu vychladnúť a primiešame do nej vyšľahanú smotanu. Tortovú formu aj s bokmi vystelieme pečiacim papierom, na dno nalejeme trochu náplne, vložíme plát cesta, zalejeme náplňou, dáme ďalší plát cesta, pritlačíme tak, aby náplň vytiekla aj do bokov a vrch zalejeme zvyškom. Necháme stuhnúť v chladničke niekoľko hodín.Povrch by sa mal zdobiť len čokoládovými ozdobami, ja som ju prispôsobila dcérkinej oslave. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 30.9.2009, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta princa EvženaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6 vajec, 200g kryštálového cukru. 100g čokolády, 100g masla, 100g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 20g kakaa Čerešňová náplň: 400g čerešní (ja som použila višne) - čerstvých alebo kompót, 300ml nálevu z kompótu, 50g kryštálového cukru, 1 vanilkový puding Šľahačková náplň: 500 ml smotany na šľahanie, vanilkový cukor, 100g strúhanej čokolády POSTUP PRÍPRAVY Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme, pridáme maslo a vyšľaháme. Vlejeme žĺtky, sneh, múku s kypriacim práškom a kakao. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45 minút. Necháme vychladnúť a 2cm od okrajov stred vydlabeme. Z kompótovej šťavy, cukru a pudingového prášku uvaríme krém, do ktorého pridáme čerešne a krátko povaríme. Náplň vylejeme do korpusu a dáme do chladničky vychladnúť. Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom, pridáme nastrúhanú čokoládu a vydlabané kúsky cesta, vymiešame a rozotrieme na čerešňovú náplň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.7.2014, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta z bielej čokoládyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200g detských piškót, 90g roztopeného masla Plnka: 350g bielej čokolády, 2 šľahačky, 1 väčšie balenie bieleho jogurtu, 1PL rumu, 8 plátkov želatíny, 200g banánov v čokoláde POSTUP PRÍPRAVY Piškóty rozdrvíme a zmiešame v mise s roztopeným maslom. Odložíme na pol hodiny do mrazničky. Potom zmes natlačíme do otváracej tortovej formy. Želatínu dáme napučať do studenej vody. Banániky nakrájame na väčšie kúsky. Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a vzápätí v nej rozpustíme aj vyžmýkanú želatínu. Šľahačku vyšľaháme, pridáme jogurt, bielu čokoládu so želatínou, rum a nasekané banániky, ale iba tri štvrtiny, zvyšok necháme na ozdobu. Zamiešame a nalejeme zmes do tortovej fory. Ozdobíme zvyšnými banánikmi. Dáme do chladničky stuhnúť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2012, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ružová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 120g polohrubej múky, 120g práškového cukru, štipku prášku do pečina, 2PL oleja, 2PL vody, 6 vajec, vrecúško piškót, jahodový džemSmotanová zmes: tri 250-gramové kyslé smotany, 100g práškového cukru, 1 želatína, 100ml vodyNa zdobenie: 1 želatína, jahodový kompót, 250ml šľahačky, červená potravinárska farba POSTUP PRÍPRAVY K vyšľahaným žĺtkom pridáme práškový cukor, vodu, múku, prášok do pečiva a olej. Zo zmesi pripravíme cesto na korpus a plát. Nakoniec do nej vmiešame sneh z bielkov. Jednu časť cesta vylejeme na plech. Po upečení potrieme jahodovým džemom a stočíme do rolády. Druhú časť cesta vylejeme do tortovej formy. Korpus po upečení tiež natrieme jahodovým džemom a poukladáme naň jahodový kompót. Toto zalejeme 1/3 smotanovej zmesi. Tú si pripravíme z troch kyslých smotán s práškovým cukrom a teplej želatíny. Na túto vrstvu poukladáme piškóty a zalejeme 2/3 smotanovej zmesi. Zas dáme piškóty a zvyšok smotanového krému. Tortu necháme stuhnúť v chladničke a potom na ňu naukladáme polcentimetrové plátky džemovej rolády (ešte nám z nej aj zostane... :o) ). Nakoniec tortu zalejeme želatínou, ozdobíme šľahačkou vymiešanou s červenou potravinárskou farbou a jahodami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2007, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Torta na krstinyPOTREBNÉ PRÍSADY 20g želatíny,4dl mlieka,1/2 masla,2 tvarohy,1 vanilkový cukor,125g práškového cukru,piškóty,2 kompóty - podľa chuti, ja som dala jahodový a broskyňový POSTUP PRÍPRAVY Tortu som "odkukala" z fotoalbumov na MK a pod tou kopou šľahačky je naša obľúbená nepečená tvarohovo-želatínová torta. Želatínu si pripravíme podľa návodu v časti mlieka. Všetky suroviny okrem piškót a kompótov rozmixujeme. Tortovú formu vystelieme alobalom, na dno dáme vrstvu piškót, ktoré namáčame v kompótovej šťave, ďalej dáme vrstvu kompótového ovocia, zalejeme časťou tvarohovej hmoty...rovnako pokračujeme ďalej. Necháme postáť niekoľko hodín v chladničke, najlepšie celú noc. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 5.11.2011, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |