. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Jana S. (JaniS.) ID 159902
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.7.2010
Naposledy: 26.10.2018 19:00
Aktualizácia: 21.10.2015 15:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 28
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 49
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)

TORTY

Hello Kitty 3D


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

použitý bol red velvet mixnutý s obyčajným piškótovým cestom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta na výročie svadby


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pokus o poschodovú na 32. výročie svadby mojich rodičov - zarytých čokoholikov a kávoholikov :) Korpusy: kakaový, kávový, sacher z mikrovlnky. Plnky: čokoládová truffle a biela kávová, cappuccinová a rumová piškótová s orechmi, cappucinová s banánmi. Malinový a ríbezľový džem, Poťah: domáca svetlá a tmavá čokohmota + ich kombinácia, Ozdoba: kandizované lupene ruže

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (12) posledné: 21.5.2011, 15:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kávovo - višňová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

(rozpočet na 26 cm formu) MRAMOROVÝ KORPUS: 6 vajec (oddeliť ž od b), 360 g prášk. cukru (180+180), 1,5 bal. vanilínového cukru, 225 ml oleja, 150 ml vriacej vody, 375 g hladkej múky, 1 pdp + necelá KL jedlej sódy, 3 PL kakaa +++ PLNKA: 200 g čokolády min. 60 %-tnej, 6 PL prášk. cukru, 5 PL kryšt. cukru, rum a zrnková nezaliata káva podľa chuti, 300 g tuku, jeden 7 dcl pohár zaváraných višní ( ja som dala ešte aj jeden 3 dcl pohár zaváraných sliviek, lebo polovicu višní som musela vyhodiť, keďže mali čierne bodky) +++ POLEVA: 50 g prášk. cukru, 60 g masla, 1 PL kakaa, 1,5 PL mlieka, 1,5 KL Zlatého klasu či Gustinu

POSTUP PRÍPRAVY

1. KORPUS: Bielka si vyšľaháme s polovicou práškového cukru v jednej miske. V druhej miske si vyšľaháme žĺtky s vanilínovým cukrom a druhou polovicou prášk. cukru. Potom pridáme olej, vriacu vodu, múku s pdp a sódou a nakoniec zľahka vmiešame vareškou ochutený sneh z bielkov. Tretinu cesta odoberieme a pridáme do nej 3 PL kakaa. Do stredu vymastenej a pomúčenej tortovej formy kladieme striedavo 2 PL svetlého cesta, naň 1 PL tmavého cesta... pokiaľ nespotrebujeme obe cestá. Pečieme pri 150°C asi 35-45 minút, teda pokiaľ sa cesto neoddeľuje od kraja formy (test špajdľou).
2. PLNKA: Vyšľaháme si prášk. cukor s tukom, pridáme roztopené čokolády a šľaháme. Prisypeme kávu (ja som dala do 3 KL) a prilejeme rum (u mňa asi 1,5 PL) podľa chuti. Všetko opäť spolu vyšľaháme (môžme ešte pridať kryšt. cukor, ak je krém príliš horký) a krém je hotový.
3. Vychladnutý korpus si prerežieme na dve polovice. Dolnú časť si pokvapkáme rumom a natenko potrieme džemom a plnkou. Na ňu naukladáme odkvapkané višne, znovu natrieme opatrne plnku a zakryjeme druhou časťou korpusu. Ak nám ešte plnka zvýši, potrieme ňou aj bok torty. Vrch torty polejeme polevou
4: POLEVA: Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo, cukor a kakao. Potom pridáme mlieko a škrob. Dobre vymiešame a ihneď polievame tortu. Tortu nakoniec dozdobíme podľa vkusu šľahačkou, zvyšnými višňami, mletými orechmi, kokosom či strúhanou čokoládou. Torta je dosť sýta, a preto vhodná skôr na chladnejšie počasie.

- za super receptík ďakujem kikuške T.(jašidielku)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 24.4.2011, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Krémy do mojej torty - Želkina prosba



POTREBNÉ PRÍSADY

NUGÁTOVÁ: 1 čokoládový puding, 1 PL kakaa, 350 ml mlieka (10 PL + zvyšok), 200 g nugátu, 250 g masla, kopcových 2,5 PL mletých vlašských orechov +++ KARAMELOVÁ PENA: 150 g kryšt. cukru, 0,8 l mlieka (200+600), 2 vajcia (oddeliť ž od b), 2 karamelové pudingy, 250 g masla +++ CITRÓNOVÁ: šťava z 3 vytlačených veľkých citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g

POSTUP PRÍPRAVY

- všetky plnky vyjdú objemovo na dve podlažia torty (odporúčam dať pod nugátovú a karamelovú tenkú vrstvu ríbezľového džemu - asi 3 PL na jedno podlažie)
NUGÁTOVÁ S ORECHMI: Zmiešame si 10 PL mlieka s puding. práškom a kakaom. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vtedy pridáme ochutených 10 PL mlieka. Uvaríme hustý puding, do ktorého prišľaháme ešte za tepla celý nugátový krém. Následne necháme puding za občasného premiešania vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vyšľaháme maslo dopenista a puding doň po lyžiciach tiež prišľahávame. Nakoniec pridáme mleté orechy. Krém dáme na polhodinu do chladničky, aby trochu vytuhol.
KARAMELOVÁ PENA: Cukor si upálime na karamel. Opatrne doň vlejeme 200 ml mlieka a pri miernej teplote necháme rozpustiť (trvá to aj pár minút). Vo zvyšných 600 ml si rozmiešame oba puding.prášky a rozhabarkované žĺtky a za stáleho miešania vlejeme do už rozpusteného karamelového mlieka. Uvaríme hladkú kašu, ktorú necháme len mierne vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme maslo, do ktorého pridáme túto teplú zmes a nakoniec opatrne vareškou vmiešame tuhý sneh z bielkov. Krém dáme do chladničky na asi 40 minút, aby tiež trochu stuhol.
CITRÓNOVÁ: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme maslá a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 20.8.2011, 22:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Hrnčekové medové pláty z Rumunska



POTREBNÉ PRÍSADY

(1 hrnček = 300ml ) 1 a 1/2 h hladkej múky, 1 a 1/2 h polohrubej múky, 3 celé vajcia (dopredu rozhabarkovať v hrnčeku), 5 PL medu, 1 h práškového cukru, 1 h mletých vlašských orechov, 3 PL kakaa, 4 PL roztopeného masla (sú to asi 3/4 zo 100 g masla), 1 vrchovatú PL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

1. Vo väčšom hrnci si na sporáku rozpustíme med, maslo a cukor. Potom pridáme jedlú sódu (zmes začne kypieť a rásť). Potom primiešame vajcia a stále miešame pri miernej teplote. Keď vznikne oranžovo-hnedastá pena, odstavíme zo sporáka.
2. Zmes potom vylejeme do väčšej misky, kde sú už zmiešané obe preosiate múky s orechmi a kakaom. Všetky prísady dobre rukou vymiešame, pričom občas posýpame ruku aj cesto hladkou múkou. (ak by sa však cesto nechcelo vymiesiť, pridajte ešte 1 dcl vlažného mlieka).
3. Po vymiesení necháme cesto polhodinu postáť prikryté na chlade. Po polhodine ho rozdelíme na 5 častí (ja si celé cesto najprv odvážim, a následne vydelím číslom 5. Potom si každú oddelenú časť ešte raz odvážim, či mi váha korešponduje s tým vypočítaným číslom - mám záruku, že každý plát bude rovnako veľký aj hrubý). Každú časť si vyvaľkáme natenko na pomúčenej doske a na predlaktí prenesieme na vymastený a pomúčený papier na pečenie, ktorý je "prilepený" tukom o opačnú stranu plechu . Tam si z cesta vyrežieme požadovaný tvar plátu a odrezky opatrne odstránime.. Netreba zabudnúť každý plát husto poprepichovať vidličkou či špáratkom!
4. Pláty pečieme pri 175°C asi 5-7 minút. Po vychladnutí dajte opatrne všetky pláty na jeden deň alebo dva do veľkého sáčka spolu s čerstvými plátkami jabĺk a uzavrite ho. No a hor sa do plnenia - za pár minút máte pláty úplne mäkké (na obrázku som dávala citrónovú plnku, karamelovú penu, višňový džem a nugátovú plnku s orechami - torta po nich zostala krehká ako pri piškótovom korpuse a chutila po kakaových Bebe keksoch)

- odporúčam si vyvaľkať všetky časti cesta skôr, než začnete piecť prvý plát. Počas pečenia to už nebudete stíhať.
- upečený plát sa ihneď po vybratí "zošmykne" pri jemnom naklonení a potrasení plechu. Na tento použitý plech môžte ihneď dať ďalší ešte surový plát bez opätovného pomastenia a pomúčenia pečiaceho papiera

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (17) posledné: 6.12.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta " XS "


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus - mikrovlnková Sacherka za 5 min. , jahodový džem, banány + jedna vrstva medových plátov, poťah Smartflex Velvet mandľový, mala len 490 g pri rozmeroch 15cm x 9cm x 5,5cm

POSTUP PRÍPRAVY

Robila som ju ako poďakovanie za milý a ústretový prístup jednej zlatej pani predávajúcej v cukrárskom shope ( podľa loga tohto e-shopu som volila aj formu torty a použité farby - tortičkárky už budú vedieť, o aký shop sa jedná, koniec-koncov aj iniciála veľa napovedá)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.3.2011, 19:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

3D Foťák Olympus E-30


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Prvá poťahovaná a hneď na objednávku .... KORPUS: Kakaovo-orieškové medové pláty, PLNKA: citrónová, karamelová pena, nugátová s orieškami + višňový a ríbezľový džem Na telo foťáka som použila medové pláty spájané ríbezľovým džemom a dotvarované punčovinou a na objektív som použila orieškovú roládu. Podstavec - 5,1 kg - Smartflex Velvet mandľový, Foťák - 1,94kg – Smartflex Flower mandľový.

POSTUP PRÍPRAVY

Požiadavka bola foťák v životnej veľkosti a zvýraznené detaily na ňom, podstavec bol už na mne, a tak som zvolila japonský štýl, keďže Olympus je japonská značka. Tortu som robila na túto poslednú sobotu, a hneď na druhý deň som už aj mala prvých zákazníkov, tak sa teším a som na to pyšná, aj keď doma si ťukali na čelo

Týmto chcem vysloviť veľké ďakujem mnoho žienkam na mimi + externým babám , ktoré mi svojimi radami pomohli pri práci s poťahom. Skláňam sa pred ich trpezlivosťou, s ktorou mi odpovedali na moje otázky, ešte raz veľká vďaka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (39) posledné: 23.5.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nugátová torta s citrónovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 120 g polohr. múky, 6 vajec (oddelíme žĺtka od bielkov), 3 bielka, 150 g kryšt. cukru (75g+75g), 1,5 ČL pdp, 3 PL kakaa, 75 ml mlieka, 2 ČL rumu, postrúhaná kôra z veľkého pomaranča +++ CITRÓNOVÝ KRÉM: šťava z 3 vytlačených citrónov + obyčajná voda = spolu 700 ml tekutiny, 2 vanilkové pudingové prášky, 3 žĺtky, 12 PL kryšt. cukru, 3 maslá po 125 g +++ NUGÁTOVÝ KRÉM: 20 g kukuričného škrobu, 2 žĺtky, 50 g kryšt. cukru, 300 ml mlieka (50ml+250ml), 250 g masla, 100 g nutely, 50 g horkej čokolády, 1-2 PL rumu +++ POLEVA: 125 g horkej čokolády, 1,5 PL vody, 1,5 PL medu

POSTUP PRÍPRAVY

1. CESTO: Všetkých 9 bielkov si so 75 g cukru vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. 6 žĺtkov si zvlášť vyšľaháme so zvyšným cukrom dopenista, pridáme preosiatu múku s pdp a kakaom. Všetko dobre vyšľaháme. Pridáme rum a postrúhanú kôru. Masu potom zjemníme mliekom. Nakoniec vareškou opatrne vmiešavame vychladnutý tuhý sneh z bielkov., aby cesto nestratilo na objeme. Pečieme ho vo vymastenej a pomúčenej 26 cm forme (dno si môžte ešte aj vyložiť papierom na pečenie) pri 180 °C asi 30-35 minút (test špajdľou). Po dopečení necháme korpus tak 3 hodiny chladnúť.

2. CITR. KRÉM: Citrónovú šťavu odmeriame v odmerkovom pohári a prilievame vodu, aby sme dosiahli 700 ml, do ktorých potom zamiešavame pudingové prášky s cukrom. Z tohto uvaríme hustý sirup, ktorý necháme vychladnúť. Zvlášť si vyšľaháme žĺtky s vidličkou a zamiešame ich do studeného sirupu, príp. ešte to celé aj prešľaháme. Nakoniec prišľaháme k vymiešaným zmäknutým maslám a krém necháme tuhnúť v chladničke zhruba 40-50 minút.

3. NUGÁT. KRÉM: Škrob si rozpustíme v 50 ml mlieka. Doň pridáme ešte aj žĺtky s cukrom a všetko dobre zmiešame. Zvyšné mlieko privedieme do varu a začneme po lyžiciach pridávať ochutených 50 ml mlieka. Za stáleho miešania varíme dovtedy, pokiaľ sa nevytvorí hustý puding. Odstavíme ho a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Zatiaľ si zvlášť vyšľaháme maslo a to následne vmiešame do vychladnutého pudingu a opäť všetko prejdeme šľahačom. Nakoniec si ešte vo vodnom kúpeli rozpustíme nutelu a čokoládu a zašľaháme do pudingu. Pridáme rum a znova chvíľu šľaháme. Krém potom odložíme do chladničky na asi 30 minút.

4. CESTO: Vychladnutý korpus si uložíme na podnos a prerežieme na trikrát, dostaneme tak 4 pláty. Najspodnejší plát potrieme 3 PL sladkého riedkeho džemu a 1/3 citr. krému, ktorý zakryjeme druhým plátom. Naň navrstvíme celý nugátový krém. Pridáme tretí plát a opäť potrieme 3 PL džemu a druhou tretinou citr. krému, na ktorý položíme štvrtý vrchný plát. Tortu dlaňami trochu "poťapkáme", aby nezostal prázdny priestor medzi vrstvami. Tortu potom polejeme polevou, boky dozdobíme poslednou 1/3 citr. krému, mletými orechami, príp. aj šlahačkou či čokohmotou, ako tomu bolo u mňa.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (19) posledné: 30.4.2011, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta s minimom cholesterolu



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre tých, ktorí musia dodržiavať takúto diétu, prikladám recept na skvelú, chutnú a šťavnatú tortičku: CESTO: 180 g ovsenných vločiek, 150 g vlašských orechov, 3 PL hnedého cukru, 3 bielky / 2 bielka + 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 4 PL mlieka+++PLNKA: 2 ricotty alebo 2 jemné tvarohy (ja kupujem výlučne len tvaroh zn. KAPUCÍN v Bille), 2 actívie sladké biele, 4 bielka, citrónová šťava + trstinový cukor + škorica čistá mletá podľa chuti+++ovocie na obloženie torty, 1 cukrárenské želé ( v mojom prípade žlté)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Ovsenné vločky a orechy nasekáme v mixéri. Pridáme bielky, príp. žĺtok, cukor a sódu bikarbónu. Všetko premiešame, pridáme mlieko podľa toho, ako je zmes mäkká, resp. tuhá na vystlanie tortovej formy, ktorú si vopred len trošku vymažeme a pomúčime.
2. Cestom vystelieme pomocou prstov dno formy o priemere 22 cm a dáme predpiecť na 180 °C v teplovzdušnej rúre asi na 10 minút. (Cesto zostane akoby vysušené a tvrdé)
3. Zatiaľ si vymiešame ricottu / tvaroh s jogurtami. Do toho možno pridať škoricu, hrozienka, ovocie. Sem pridáme ešte aj citrónovú šťavu a hnedý cukor podľa ľubovôle.
4. Bielka z PLNKY si dotuha vyšľaháme a jemne primiešame ku zmesi v bode 3.
5. Túto zmes rozotrieme na predpečený korpus a pečieme dalej pri rovnakej teplote asi 15-20 minút, kým nám tvarohová zmes na povrchu nespevnie.
6. Na hotovú tortu poukladáme ovocie - v mojom prípade to boli pomaranče a mandarínky.
7. Pripravíme si cukrárenské želé podľa návodu na obale a vychladené, no ešte tekuté ho opatrne lejeme na tortu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.8.2010, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ŠŤAVNATÁ ORECHOVÁ TORTA



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 220 g pomletých vlašských orechov, 60 g strúhanky, 280 g práškového cukru, 60 g hrozienok namočených v rume/ rumovej aróme zmiešanej s vodou, 8 vajec (oddeliť žĺtka od bielkov), 1 vanilínový cukor, 4 PL vody, 4 PL detskej dehydrovanej krupice, 1 ČL pdp+++okrem toho ešte: 500 ml mlieka, 1 Zlatý klas, rum / rumová aróma, ríbezľový džem / kyslejší jahodový džem+++ČOKO KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 100 g čokolády na varenie, 70 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 celé vajce+++ŽĹTKOVÝ KRÉM: 125 g zmäknutého masla, 2 žĺtky, 5 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 PL mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO: Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a odkvapkané hrozienka. Premiešame a pridáme preosiatu krupicu, pdp, vodu a sneh z bielkov. Cesto vlejeme do vymastenej a strúhankou / krupicou vysypanej formy (mala som formu s odnímateľným bokom o priemere 22 cm, ale tá mi na cesto nestačila, a tak som musela zopár lyžíc cesta vyhodiť. Preto odporúčam formu s väčším priemerom, keďže cesto dosť vyskočí v rúre). Pečieme 35-40 min pri 160 °C (pichneme do torty špajľou, aby sme zistili, či už je torta aj zvnútra upečená). Cesto po upečení necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý korpus potom odstránime z formy a prerežieme vodorovne na 3 časti (cesto sa trochu drolí, tak si to vyžaduje kúsok trpezlivosti). Každú časť z jednej strany pokvapkáme rumom / rumovou arómou a nahrubo natrieme džemom. Spodný diel korpusu potom z tej namočenej strany natrieme polovicou čoko krému, zakryjeme druhým dielom korpusu, ktorý pre zmenu natrieme žĺtkovým krémom (prípadne dáme najprv polovicu krému, na to naukladáme Bebe keksy a na to dáme druhú polovicu krému) a naň dáme tretiu časť korpusu. Celú tortu potom potrieme zvyšnou polovicou čoko krému a dozdobíme orechami, šľahačkou či mandlovými lupienkami.

ZÁKLAD PRE OBA KRÉMY: 400 ml mlieka si dáme variť na sporák. Zatiaľ si v 100 ml mlieka vymiešame Zlatý klas a vlejeme ho do 400 ml vriaceho mlieka. Po zhustnutí necháme chvíľu chladnúť (nie však veľmi dlho, lebo potom sa ťažko šľahá v krémoch, resp. zostávajú kusy pudingu v inak hladkom kréme) a rozdelíme ho na 2 polovice.

ČOKO KRÉM: Maslo si vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu, vanilínový cukor, vajce a polovicu vychladnutého Zlatého klasu a chvíľu šľaháme.

ŽĹTKOVÝ KRÉM: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilínový cukor a mlieko. Zmes zohrejeme v teplom vodnom kúpeli. Prelejeme to potom do hrnca a necháme vychladnúť. V druhej miske si zatiaľ vymiešame maslo s vidličkou a vychladnutú žĺtkovú zmes k nemu postupne zašľahávame. Nakoniec ešte pridáme druhú polovicu vychladnutého Zlatého klasu.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.11.2010, 22:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 10 (zobrazuje sa 1-10)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu