končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Biely koláč (aj bez vajíčka)POTREBNÉ PRÍSADY 280 ml vlažného mlieka, 1 vajíčko, ½ mokka lyžičky soli, 75 g kryštálového cukru,30 g roztopenej vlažnej Hery, 450 g hladkej múky špeciál, 14-15 g čerstvého droždia****** Alternatíva bez vajíčka: miesto 280 ml pridajte 330 ml vlažného mlieka POSTUP PRÍPRAVY Koláč je z toho istého cesta ako na briošky, ktoré mám v receptoch, len som ho vyskúšala upiecť v pekárničke - na program Koláč (ja mám DP Tesco na max 900 g bochník, ale môžete použiť aj väčšiu - čas pečenia bude asi len o niečo kratší), ktorý má prednastavenú dĺžku 2:50 min, ale s tým, že som pekárničku vypla 25 min pred ukončením programu. Najlepšie je použiť čerstvé droždie a len to uvedené množstvo - prvýkrát som dala polku a cesto nakyslo tak, že sa prilepilo o veko. Vyskúšala som ho upiecť aj bez vajíčka, len som pridala 50 ml mlieka naviac. A na chuti mu to vôbec neubralo. Dúfam, že bude chutiť aj vám. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.8.2011, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Špaldové bagetyPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 150 g špaldovej celozrnnej hladkej múky, 1 lyžička soli, 1,5 dl vody, 1 vajíčko, 50 g Hery, kvások: 1 dl mlieka, 1 lyžička cukru, 1/2 kocky droždia***na posypanie: hrubozrnná soľ, celá rasca, sezamové, ľanové semienka POSTUP PRÍPRAVY Z tohto cesta si môžete pripraviť aj žemle, sendvič, či toustový chlieb. Pečivko je vynikajúce a mäkkučké aj na ďalší deň. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 1.9.2014, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Daktyla - grécky chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 350 g hladkej múky T-650, 75 g celozrnnej múky (stredná-špeciál), 75 g hladkej kukuričnej múky, 1 zarovnaná lyžička soli, 225 ml vody, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica tekutého medu, 1 lyžica mlieka***kvások: 1 dl teplej vody, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušeného), 1 lyžička cukru*** na potretie mlieko a na posypanie sezamové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tradičný grécky domáci chlebík, ktorý sa pred jedením láme na malé kúsky. Jednotlivé diely cesta som ešte potrela olivovým olejom - dajú sa takto ľahšie od seba oddeliť. Upravila som si len množstvo vody a skrátila čas kysnutia na plechu - pri prvom pokuse sa mi cesto zlialo a upiekol sa ako klasický chlebík. Síce nižší, ale nám to vôbec nevadilo. Cesto som miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (33) posledné: 21.6.2010, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Chlebová pletenka so syromPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hladkej múky T-650, lyžička soli, 2 lyžice olivového oleja, 170 ml studenej vody, *kvások: 2 dl teplej vody, 1 kocka droždia, 1 lyžička cukru***cca 130-150 g syra s modrou plesňou – ja som použila Nivu POSTUP PRÍPRAVY Chlebík s chrumkavou kôrkou a vláčnou striedkou, výborne sa hodí ku grilovanej zelenine, mäsu, zeleninovým šalátom.... V recepte sa odporúčajú aj iné variácie - stačí pridať do cesta k syru ešte 200 g anglickej slaniny - ja som to chcela vyskúšať najprv bez nej, olivy, bazalka, červená cibuľa a miesto Nivy môžete použiť aj iné, u nás bežne dostupné syry s modrou plesňou, napr. Roquefort, modrý Encián, Gorgonzola. Ak sa ho rozhodnete upiecť, verím, že s výsledkom budete spokojní. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (18) posledné: 17.3.2010, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Pain de Seigle - francúzsky ražný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g hladkej múky T-650, 300 g celozrnnej ražnej múky, 2 rovné lyžičky soli, 250 ml vody,*** kvások: 150 ml vody, 2 lyžičky sušených kvasníc /alebo½ kocky droždia /, 1 lyžička cukru POSTUP PRÍPRAVY Nadýchaný a veľmi chutný chlebík s vláčnou striedkou. Cesto si môžete pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) KOMENTÁRE (47) posledné: 31.1.2015, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Broa - portugalský kukuričný chliebPOTREBNÉ PRÍSADY Kvások: 150 ml mlieka, ½ kocky droždia (alebo 2 lyžičky sušených kvasníc), 1 mokka lyžička cukru, ***400 g hladkej múky T-650, 150 g kukuričnej hladkej múky, 1 a ½ kávovej lyžičky soli, 350 ml vody, 2 polievkové lyžice olivového oleja POSTUP PRÍPRAVY Nedávno som piekla tento kukuričný chlieb (podľa receptúry z jednej skvelej knihy o pečive), ale zdal sa mi suchší a hutnejší, tak som si upravila recept (zmenila som pomer múky a pridala o trošku viac oleja a vody) - chlebík je viac vláčnejší, nemrví sa a je veľmi chutný. Ja som si cesto miesila ručne, ale môžete si ho pripraviť aj v domácej pekárničke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 1.1.2010, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 6 (zobrazuje sa 1-6) |