. .. .. .. .. .. .
. .

Biely koláč (aj bez vajíčka) - RECEPT 27757

Adriana B. (Aďka27) ID 32431
.
Oblasť: Brezno
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 13.10.2014 22:10
Aktualizácia: 1.4.2011 10:18
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 77
RODINNÉ FOTOGRAFIE 115
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 8
RECEPTY 180
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)


Biely koláč (aj bez vajíčka)


[ recept č. 27757 zo dňa  ]


Biely koláč (aj bez vajíčka)


POTREBNÉ PRÍSADY

280 ml vlažného mlieka, 1 vajíčko, ½ mokka lyžičky soli, 75 g kryštálového cukru,30 g roztopenej vlažnej Hery, 450 g hladkej múky špeciál, 14-15 g čerstvého droždia****** Alternatíva bez vajíčka: miesto 280 ml pridajte 330 ml vlažného mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

Koláč je z toho istého cesta ako na briošky, ktoré mám v receptoch, len som ho vyskúšala upiecť v pekárničke - na program Koláč (ja mám DP Tesco na max 900 g bochník, ale môžete použiť aj väčšiu - čas pečenia bude asi len o niečo kratší), ktorý má prednastavenú dĺžku 2:50 min, ale s tým, že som pekárničku vypla 25 min pred ukončením programu. Najlepšie je použiť čerstvé droždie a len to uvedené množstvo - prvýkrát som dala polku a cesto nakyslo tak, že sa prilepilo o veko. Vyskúšala som ho upiecť aj bez vajíčka, len som pridala 50 ml mlieka naviac. A na chuti mu to vôbec neubralo. Dúfam, že bude chutiť aj vám.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Do pekárničky pridáme suroviny v uvedenom poradí, nakoniec rozmrvené droždie, zapneme program „Koláč“ – tam už netreba nič iné nastavovať. Cesto sa vymiesi trikrát –- po prvom miesení je cesto redšie, ale také to má byť. Ak ostane múka po bokoch nádobky, treba ju posťahovať, nech sa všetko pekne premieša, aby sa nestalo, že po upečení ostane surová múka prilepená na okrajoch bochníčka.


po piatich min miesi znova


a potom vymiesi ešte raz - každým miesením cesto zmení konzistenciu. Necháme ho nakysnúť


a upečieme do zlatohneda.


Kôrka, aj okraje sú jemné, nie chrumkavé. Po upečení vyklopíme z kontajnera a necháme vychladnúť na mriežke.


striedka


Dobrú chuť***


Tiež som už skúšala pridať do cesta miesto polotučného mlieko z automatu - a už to nebolo ono – vrch sa trochu prepadol, striedka bola tuhšia, inej konzistencie a piekol sa až do skončenia programu.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Kapustovo-kukuricová | Biely koláč (aj bez vajíčka)
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (4.8.2011, 13:36)
Adrianka, uz davnejsie som si vas klikla (neviem, ktory recept ma zaujal prvy) a az teraz konecne som si prezrela vsetky vase recepty a musim skonstatovat PARADA (clamp). Dobre vyzerajuce, zaujimave a urcite aj chutne, idem si viacere precitat a aj ulozit (L) Zaujimalo by ma, ako ste prisli k tym roznonarodnym chlebom :) Uz len zohnat specialne muky a idem ich piect aj ja (radost)
ODPOVEDAŤ
Hana Š. (sisi4) ID 15032 (4.8.2011, 13:40)
Tak hned z 1. rozkliknuteho receptu viem zdroj receptov na pecivo (Y)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (2.6.2010, 14:10)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu