končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Bylinkový rezeňPOTREBNÉ PRÍSADY Zväzok petržlenovej vňate, žerucha, 150 g tvarohu, 4 morčaci rezne, 3 Pl oleja na opekanie, malá hlávka šalátu, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 4 Pl repkového oleja, 4 Pl vínneho octu, soľ ,korenie. POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame tvahoh s ptržlenovou vňaťou a žeruchou, osolíme a okoreníme. Rezne narežme tak, aby sme do nich môhli vložiť tvarohový krém a spojíme ich špáratkom. Potom rezne opekáme asi 15 min. na oleji. Papriku, cibuľu a šalát očistíme a nakrájame na drobno. Zleninu zalejeme zmesou oleja, octu a soli. podávame s rezňom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapečné kuracie srdciaPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích sŕdc, 500 g brokolice, 1 konzervu lúpaných paradajok, 1 cibuľu, 100 ml bieleho vína, 200 ml vývaru, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 žĺtok, 100 g tvrdého strúhaného syra, štipku strúhaného muškátového oriešku, 2 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 2 Pl masla, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie zapekacej misy, soľ, korenie. Bešamelová omáčka: 500 ml mlieka /popríp. zeleninový vývar /, štipku strúhaného muškátového oriešku, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ. POSTUP PRÍPRAVY najprv si pripravíme bešamelovú omáčku: maslo rozohrjme a za stálho miešania pridáme múku. Získame svetlú záprašku, ktorú zriedime mliekom a za občasného miešania varíme na miernom plameni do zhustnutia. Nakoniec omáčku trocha osolíme, okoreníme muškátovým orieškom, prisypeme petržlenovú vňať a ešte 2 nim. povaríme. Na masle zpeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené celé srdcia, podlejeme vínom a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme do mäkka. Keď srdcia takmer zmäknú, pridáme k nim na ružičky rozobratú brokolicu a dodusíme spoločne. Zmes potom vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so žĺtkom, syrom, štipkou muškátového orieška a naskanou petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre pečieme do zlatova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie kúsky kapitána RokfóraPOTREBNÉ PRÍSADY 400 g kuracích stehien, 2 malé cibule, múka na zaprášenie, 200 ml smotany, 10 dkg syra Niva, 200 ml mlieka, soľ, korenie. POSTUP PRÍPRAVY Na cibuli orestujeme na rezance nakrájané mäso a necháme zmäknúť / do polotuha /. Zaprášime múkou a zalejeme mliekom a necháme povariť. Nastrúhanú Nivu pridáme do omáčky zjemníme smotanou a opäť povaríme. Môžeme pridať pór. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie rezance zapečené v smotanovéj omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g kuracích pŕs, 120 g strúhaného udeného eidamu, 125 g smotany, 2 Pl hl. múky, olej na pečenie, soľ, 1 Pl zmesi Cesnakové korenie. POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme cesnakovým korením a zmiešame s hladkou múkou. Zprudka opečieme na rozohriatom oleji, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Zmes dochutíme podľa potreby soľou, preložíme do zapekacej misy a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rozohriatej rúre do zlatova. TIP: Kuracie mäso môžeme zameniť za bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso. Zmes môžme tiež obohatiť pridaním póru, šampiónov, olív alebo anglickej slaniny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2008, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |