. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > KURACIE MÄSO A HYDINA

lucia p. (Ajfelovka) ID 60738
Oblasť: ČESKÁ REPUBLIKA
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 26.9.2008
Naposledy: 30.3.2013 9:32
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 21
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)

KURACIE MÄSO A HYDINA

Bylinkový rezeň



POTREBNÉ PRÍSADY

Zväzok petržlenovej vňate, žerucha, 150 g tvarohu, 4 morčaci rezne, 3 Pl oleja na opekanie, malá hlávka šalátu, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 4 Pl repkového oleja, 4 Pl vínneho octu, soľ ,korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame tvahoh s ptržlenovou vňaťou a žeruchou, osolíme a okoreníme. Rezne narežme tak, aby sme do nich môhli vložiť tvarohový krém a spojíme ich špáratkom. Potom rezne opekáme asi 15 min. na oleji. Papriku, cibuľu a šalát očistíme a nakrájame na drobno. Zleninu zalejeme zmesou oleja, octu a soli. podávame s rezňom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Zapečné kuracie srdcia



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích sŕdc, 500 g brokolice, 1 konzervu lúpaných paradajok, 1 cibuľu, 100 ml bieleho vína, 200 ml vývaru, 250 ml bešamelovej omáčky, 1 žĺtok, 100 g tvrdého strúhaného syra, štipku strúhaného muškátového oriešku, 2 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 2 Pl masla, maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie zapekacej misy, soľ, korenie. Bešamelová omáčka: 500 ml mlieka /popríp. zeleninový vývar /, štipku strúhaného muškátového oriešku, 1 Pl nasekanej petržlenovej vňate, 50 g masla, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

najprv si pripravíme bešamelovú omáčku: maslo rozohrjme a za stálho miešania pridáme múku. Získame svetlú záprašku, ktorú zriedime mliekom a za občasného miešania varíme na miernom plameni do zhustnutia. Nakoniec omáčku trocha osolíme, okoreníme muškátovým orieškom, prisypeme petržlenovú vňať a ešte 2 nim. povaríme. Na masle zpeníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme očistené celé srdcia, podlejeme vínom a necháme chvíľu dusiť. Potom pridáme olúpané a nakrájané paradajky, osolíme, okoreníme, podlejeme vývarom a pozvoľna dusíme do mäkka. Keď srdcia takmer zmäknú, pridáme k nim na ružičky rozobratú brokolicu a dodusíme spoločne. Zmes potom vložíme do maslom vymazanej a strúhankou vysypanej zapekacej misy a zalejeme bešamelovou omáčkou rozmiešanou so žĺtkom, syrom, štipkou muškátového orieška a naskanou petržlenovou vňaťou. V stredne rozohriatej rúre pečieme do zlatova. Podávame s rôzne upravenými zemiakmi alebo ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie kúsky kapitána Rokfóra



POTREBNÉ PRÍSADY

400 g kuracích stehien, 2 malé cibule, múka na zaprášenie, 200 ml smotany, 10 dkg syra Niva, 200 ml mlieka, soľ, korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuli orestujeme na rezance nakrájané mäso a necháme zmäknúť / do polotuha /. Zaprášime múkou a zalejeme mliekom a necháme povariť. Nastrúhanú Nivu pridáme do omáčky zjemníme smotanou a opäť povaríme. Môžeme pridať pór.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie rezance zapečené v smotanovéj omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kuracích pŕs, 120 g strúhaného udeného eidamu, 125 g smotany, 2 Pl hl. múky, olej na pečenie, soľ, 1 Pl zmesi Cesnakové korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia nakrájame na rezance, okoreníme cesnakovým korením a zmiešame s hladkou múkou. Zprudka opečieme na rozohriatom oleji, zalejeme smotanou a krátko povaríme. Zmes dochutíme podľa potreby soľou, preložíme do zapekacej misy a posypeme strúhaným syrom. Zapečieme v rozohriatej rúre do zlatova.
TIP: Kuracie mäso môžeme zameniť za bravčové, hovädzie alebo jahňacie mäso.
Zmes môžme tiež obohatiť pridaním póru, šampiónov, olív alebo anglickej slaniny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2008, 10:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4)
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu