končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
KebabPOTREBNÉ PRÍSADY * kuracie prsia alebo stehna (zo stehien je chutnejsi ale teraz som pouzila prsia) * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * polovica citrona * 4 struciky cesnaku * korenie na kebab/gyros alebo: podla chuti: * sol * kmin drteny * oregano * tymian * cervena paprika mleta * muskatovy oriesok *** pita chlieb a my si na vrch davame garlic mayo sauce / cesnakovu majonezu * biela kapusta * cibula POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z polovice citrona, roztlaceny cesnak a korenie. Na druhy den rozlozime na mriezku na plech a dame do rury na grill alebo ked nemate grill tak len normalne piect (ja to mam na grille za 30 min. hotove) pocas pecenia masko raz otocim. Misku kde sme mali masko si neumyvame budeme este potrebovat. Masko si necham trocha vychladnut aby sa mi dobre krajalo - krajame na male kusky. Do misky kde sme predtym mali pac na masko si dame dalsiu lyzicu olivoveho oleja a trochu korenia masko si dame do misky a poriadne premiesame. Na rozohriatu panvicu si dame masko a este 10 min. ho opekame, kym nebude pekne opecene zo vsetkych stran. Kapustu a cibulku si nakrajame na pasiky. Pita chlieb si naplnime maskom kapustou a cibulkou, na vch majonezu a papaaaame. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2012, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Pecene kuracie stehna - plenene / na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY * 6 celych kuracich stehien bez koze (moze byt samozrejme viac ci menej podla poctu papkacov) * 200g sampinonov * 1 cibula * 10g masla * 100g syru niva (alebo ineho syru s modrou plesou) * 200ml smotany na slahanie * 100g syru karicka alebo podobny * NA MARINADU KURACICH STEHIEN BUDEME POTREBOVAT: * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 kavove lyzicky korenia na pecene kura * 1 kavova lyzicka korenia garam masala * 1 polievkova lyzica susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate * DALEJ POTREBUJEME: 2 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 polievkove lyzice sezamovych semiacok * 1/2 kavovej lyzicky soli * 1 kavova lyzicka susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate POSTUP PRÍPRAVY Kuracie stehna si pripravime tak ze si vrchne stehno vykostime, nie je to vobec zlozite - nozikom si popri kosti oddelujeme maso az sa dostaneme ku ´´klbu´´ kde sa spaja vrchne stehno so spodnym a jednoducho kost zlomime - vznikne nam tak kapsa ktoru neskor budeme plnit, no teraz si kuracie stehna dame do marinady den predtym ak vsak nestihneme staci aj hodinka - dve co uz :) No mozeme pokracovat .. mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy. Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate (mnozstvo je uvedene hore v prisadach), v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony. Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom. Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku. Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na stredomorsky sposobPOTREBNÉ PRÍSADY * 6 kuracich prs (zalezi od porcii 6 kuracich prs = 6 porcii), * 1 cibula * 3 vacsie paradajky * jedna cuketa * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja, * 1 polievkova lyzica sezamovych semiacok, * 1 polievkova lyzica susenej bazalky* kavova lyzicka soli, * 1/2 kavovej lyzicky cierneho koreniia, * 2 balicky mozzarelly POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravime zeleninku, nakrajame si cuketu na kruzky, paradajky na osminky, a cibulku na kruzky. Pripravime si zmes z oleja, sezamovych semiacok, bazalky, soli a cierneho korenia. Zeleniu si zmiesame s touto zmesou. Dalej si pripravime mozzarellu nakrajame si ju na platky (cca ak mame 6 kuracich prs tak potrebujeme 24 platkov). Kuracie prsia si pripravime tak ze do kazdeho vytvorime 4 zarezy - take kapsicky. Tieto kapsicky potom plnime platkami mozzarelly. Na alobal si ulozime jedno takto naplnene kuracie prso a pridame zeleninu. Kazdy balicek si zabalime zvlast a poriadne ho upevnime, kezde to vsetko pusti chutnu stavu pri peceni tak aby stava ostala vo vnutri v alobale. (TIP: balte kuracie prsia do alobalu tak aby bol alobal tou matnou stranou von - matna strana pri peceni udrzuje teplo vo vnutry a tak sa kuracie prsia rychlejsie a lepsie prepecu, kdezto leskla strana v rure teplo odraza von.) Balicky si poukladame na plech alebo do zapekacej misy a pecieme pri 180 stupnoch 45 min. Podavame s kus-kusom alebo ryzou ci cestovinami. (Ja pripravujem kus kus tak ze ho dochutim bazalkou a solou - vyborne sa to k tomuto hodi) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 13.7.2012, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |