. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Tina G. (tinna333) ID 26976
.
Oblasť: Humenné
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.11.2007
Naposledy: 28.8.2014 9:29
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

TORTY

Narodeninova, bezlepkova



POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 4 kusy pudingovy prasok cokoladovy (Dr. Oetker je urcite bezlepkovy ostatne znacky som nepozerala), 5 vajec, 5 PL krystal cukor, 5 PL olej, 0.5 balenia kypriaceho prasku do peciva, 2 PL vlaznej vody PLNKA: 2 kusy puding bananovy, 500 ml mlieka, 125 g masla, 2 PL cukor praskovy, 2-3 kusy bananov, FONDANT S MARSHMALLOW: 180g masrshmallow cukrikov, 2 PL vody, cera (asi vo velkosti vlasskeho orecha), cca 600 g praskoveho cukru. (ak chcete fondant farebny treba pridat potravinarske farbivo, alebo ak ho chcete nejak duchutit tak pridat aromu, ja som k tejto torte pridala rumovu aromu do ruzoveho fondantu)

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv zacneme plnkou: v 500 ml mlieka si uvarime 2 bananove pudingy, nechame poriadne vychladnut, obcas pomiesame aby sa nam na vrchu nespravila kozka, 125g masla si vyslahame s 2PL praskoveho cukru, ked budeme mat pudingovu cast poriadne studenu tak do nej vmixujeme maslovu cast, plnka je tak pripravena

KORPUS: oddelime si bielka od zltok, bielka si vyslahame a dame bokom, slahame si zltka splu s 2 PL vlaznej vody, pridame 5 PL krystal cukru a slahame do peny, postupne pridavame a slahame 5 PL oleja, nakoniec vmiesame 4 cokoladove pudingove prasky a 0.5 balenia kypraceho prasku. Na koniec uz iba rucne zlahka vmiesame bielka. Pecieme v rure 20 minut na 170 stupnov a potom dalsich 15 - 20 min. na 150 stupnov, treba to sledovat kazda rura pecie inak.
Korpus si po upeceni nechame trochu vychladnut ale este teply ho prektojime na pol, stale krajam hrubou nitkou.
Ked bude korpus uz chladny mozeme zacat nanasat plnku, takze 1/3 plny nanesieme na spodny plat a poukladame na kruzky naukladane banany, dalsia 1/3 plnky na vrch bananov, polozime vrchny plat a na celu torkty aj po stranach natrieme zvysok plnky.

FONDANT: http://varecha.pravda.sk/recepty/marshmallow-fondan-na-potahovanie-tort-falosn/8131-recept.html pouzila som tento fondant z marshmallow, nebudem tu vsetko zbytocne opisovat, je to tam krasne napisane a podla tych rad sa mi krasne lahucko pracovalo :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.1.2013, 16:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kebab



POTREBNÉ PRÍSADY

* kuracie prsia alebo stehna (zo stehien je chutnejsi ale teraz som pouzila prsia) * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * polovica citrona * 4 struciky cesnaku * korenie na kebab/gyros alebo: podla chuti: * sol * kmin drteny * oregano * tymian * cervena paprika mleta * muskatovy oriesok *** pita chlieb a my si na vrch davame garlic mayo sauce / cesnakovu majonezu * biela kapusta * cibula

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia alebo stehna si den do predu do pacu: zmiesame si olivovy olej, stavu z polovice citrona, roztlaceny cesnak a korenie. Na druhy den rozlozime na mriezku na plech a dame do rury na grill alebo ked nemate grill tak len normalne piect (ja to mam na grille za 30 min. hotove) pocas pecenia masko raz otocim. Misku kde sme mali masko si neumyvame budeme este potrebovat. Masko si necham trocha vychladnut aby sa mi dobre krajalo - krajame na male kusky. Do misky kde sme predtym mali pac na masko si dame dalsiu lyzicu olivoveho oleja a trochu korenia masko si dame do misky a poriadne premiesame. Na rozohriatu panvicu si dame masko a este 10 min. ho opekame, kym nebude pekne opecene zo vsetkych stran. Kapustu a cibulku si nakrajame na pasiky. Pita chlieb si naplnime maskom kapustou a cibulkou, na vch majonezu a papaaaame.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 4.9.2012, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Brokolicova natierka / ?salat?



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept sa ku mne dostal ako salat, no my si ho pripravujeme ako natierku na bagetku alebo hrianku. :) Potrebujeme: * 1 mensia hlavka brokolice * 1 mensia cibulka * 150g syru niva alebo ineho syra s modrou plesnou * 150 ml kyslej smotany * 2 polievkove lyzice majonezy

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu si uvarime domaka. Pokrajame ju na drobucko. Zmiesame v miske s nadrobno nakrajanou cibulkou, nivu postruhame (v povodnom recepte som mala nakrajame na kocky ale takto to teda u nas nepreslo :D) a primiesame smotanu s majonezou - nam uz nicim netreba dochucovat no mozete kludne popor.. alebo podla chuti :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Najsamlepsia omacka na spagety / penne



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200 g sampinonov * 1 mala plechovka oliv (ja pouzivam pikantne) * flasticka susenych paradajok v oleji * napolina paradajova omacka s bazalkou * 1 mensia cibulka * 3 struciky cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko si pekne nakrajame, cize cibulku na drobno, susene paradajky na pasiky, olivy na kruzky, sampinony na pruzky a cesnak tiez - mozete aj pretlacit ale nam takto viac chuti :) Olej z paradajok nevylievame ale zlejeme si cca 5 polievkovych lyzic do panvice - preprazime na tomto oleji cibulku - uz teraz to kraaaasne vonia - pridame sampinony a dusime asi 10 min. Potom pridame cesnak, olivy zo susenymi paradajkami a paradajovu omacku. Ja pridavam este aj 3/4 pohara vody - lebo sa mi to zda dost huste a este kym sa dovari tak sa aj tak este cosi vypari. Ja nepridavam uz ani sol ani popor - nam to takto uz akoby dochutene chuti na jednotku - ak mam cerstvu bazalku tak na zaver pouzijem uz len to. Povarime este asi 3 min. a hotovo :) Podavame so spagetami alebo penne cestovinami a struhanym syrom. Nasa najoblubenejsia.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 39 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 30.10.2014, 18:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pecene kuracie stehna - plenene / na smotane



POTREBNÉ PRÍSADY

* 6 celych kuracich stehien bez koze (moze byt samozrejme viac ci menej podla poctu papkacov) * 200g sampinonov * 1 cibula * 10g masla * 100g syru niva (alebo ineho syru s modrou plesou) * 200ml smotany na slahanie * 100g syru karicka alebo podobny * NA MARINADU KURACICH STEHIEN BUDEME POTREBOVAT: * 3 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 kavove lyzicky korenia na pecene kura * 1 kavova lyzicka korenia garam masala * 1 polievkova lyzica susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate * DALEJ POTREBUJEME: 2 polievkove lyzice olivoveho oleja * 2 polievkove lyzice sezamovych semiacok * 1/2 kavovej lyzicky soli * 1 kavova lyzicka susenej alebo cerstvej petrzlenovej vnate

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie stehna si pripravime tak ze si vrchne stehno vykostime, nie je to vobec zlozite - nozikom si popri kosti oddelujeme maso az sa dostaneme ku ´´klbu´´ kde sa spaja vrchne stehno so spodnym a jednoducho kost zlomime - vznikne nam tak kapsa ktoru neskor budeme plnit, no teraz si kuracie stehna dame do marinady den predtym ak vsak nestihneme staci aj hodinka - dve co uz :) No mozeme pokracovat .. mozeme piest v plechu alebo sklenenej miske ktoru si vymastime maslom, cibulku si nakrajame na pasiky a poukladame na spodok misy. Pripravime si zmes z olivoveho oleja, sezamovych semiacok, soli a petrzlenovej vnate (mnozstvo je uvedene hore v prisadach), v tejto zmesi si pomiesame nakrajane sampinony. Sampinonmi si teraz plnime maso, nebojte sa poriadne do plna kapsa sa nemusi uzavtiet len ju pridrzte a polozte do misy - ked sa maso upecie sampinony budu drzat pekne vo vnutry. Ked si naplnime vsteky stehna a dame ich do misy a ostanu nam este zvyse sampinony iba ich na kraj pridame do misy. Pecieme v rure na 160 stupnov 45 min. zakryte alobalom. Mezicasom si ale pripravime smotanovu omacku - 200 ml smotany na slahanie si zohrejeme na panvici a rozpustime si v nej syr karicku. Po 45 min. vytiahneme maso z rury (ak nechceme mat omacku velmi mastnu tak si zlejeme cast vypeku - ja ho ale nechavam nam to mastne velmi chuti) a smotanovou stavou ho zalejeme a na vrch kuracich stehien dame nastruhanu nivu - pecieme tak dalsich 25 min. do chrumkava. Hotovo :)) Vynikajuuuuuce :))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 18:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Stavnaty orechovy kolacik



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia * 4 polievkove lyzice praskoveho cukru * 4 polievkove lyzice polohrubej muky * 2 polievkove lyzice mletych vlasskych orechov * 2 polievkove lyzice kakaa * 2 kavove lyzicky prasku do peciva *** Plnka: *450 ml kyslej smotany * 150g praskoveho cukru * 130 g orechov * ovocna stava z kompotu cca 150ml * piskoty *** Navrch postruhana mliecna cokolada.

POSTUP PRÍPRAVY

Vajicka si rozdelime na zltka a bielka, bielka si vyslahame s cukrom (ja stale miesam 2 min. bez cukru a potom az pridam cukor a miesam sneh do tuha). Zltka si zmiesame s ostatnymi surovinami (t.j. mukou, praskom do peciva, orechmi a kakaaom). Pridame vyslahane bielka a pecieme vo vymastenej a mukou vysypanej okruhlej forme ja mam s priemerom 23 cm. 180 stupnov cca 20 - 25 min. Po vychladnuti cesta si navrch cesta poukladame okruhle piskoty a cesto aj s piskotami si polejeme stavou z kompotu. Plnku si vymiesame jednoducho mixerom zmiesame kyslu smotanu s praskovym cukrom a orechmi a rovnomerne rozotrieme na vrch cesta a piskot a odlozime do chladnicky na min. 8 hodin. Nakrajane rezy uz len dozdobime postruhanou mliecnou cokoladou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 9.6.2012, 20:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohovo-Kakaove nebicko



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskotove cesto - kakaove: ja robim do okruhlej formy s priemerom 23cm, (mozete kludne pouzit svoj recept) ja pri tomto recepte robim zrychleny postup: 3 vajica * 130g polohrubej muky * 170g krystal cukru * 50g kakaa * 3 kavove lyzicky prasku do peciva * 15 polievkovych lyzic vlaznej prevarenej vody Na plnku: 1 plechovka jahodoveho kompotu, cukor (nikdy nevazim stale len ochutnavam cize podla chuti), kakao na vrch na posypanie, potrebujeme pomer tvarohu a kyslej smotany 1:1 ja som teraz pouzila iba 250g plnotucneho tvarohu a 250ml kyslej smotany no je to dost malo tak akurat by asi bolo tych 400g tvaroh:400ml smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Cize zrychleny postup na piskotove cesto: cele vajicka si slahame mixerom asi 2 min. pridame krystal cukor a miesame dalsie 2 min. pridame vlaznu vodu a miesame dalsie 2 min, mali by sme mat krasnu penu do ktorej primiesame muku, prasok do peciva a kakao. Hotovo :) Dame na vymasteny a mukou vysypany plech a pecieme na 180 stupnov cca 20 min. (skontrolute pre istotu uz po 15 min.) Plnka: Tvaroh si vymixujeme so smotanou a pridavame cukor podla chuti, plnka musi byt vymixovana tak aby uz neboli ziadne hrudky z tvarohu. Cesto po vychladnuti prerezeme napol (co sa mne malo kedy podari :D heh) a 2/3 z plnky si natrieme na spodnu cast, poukladame jahody z kompotu poridne ich povtlacame do plny a navrch dame vrchnu cast cesta (ja mam vo zvyku ho otocit cize to co bol predtym vrch cesta polozim na plnku), no a na vrch rozotrieme zvysnu 1/3 plnky pekne uhladime a posypeme navrch kakaom. Kolacik musi cez noc postat v chladnicke, pekne nam zvlhne a bude stavnatejsi a jemnucky. Mozeme takisto piest v plechu a krajat na rezy na kocky. :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.11.2012, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Fasirky s Camembert syrom (Hermelin/Encian/Brie)



POTREBNÉ PRÍSADY

*250 g syra Camembert * 500g mleteho bravcoveho masa * 1 mensia cibula * 2 vajcia * 5 polievkovych lyzic struhanky * na dochutenie fasirok davam takyto pomer korenia (mozete vsak fasirky dochutit ´´po svojom´´ tak ako to robite pri obycajnych fasirkach) * 1 kavova lyzicka soli * 1 kavova lyzicka mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky stiplavej mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky cierneho korenia * 2 kavove lyzicky susenej majoranky *** budeme este potrebovat 2-3 vajicka a struhanku na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Zacneme syrom, postruhame si ho do misky - tazsie sa struha lebo je makky ale da sa to zvladnut :)) Do misky si pridame vsetko ostatne, t.j.: maso, nadrobno nakrajanu cibulku, 2 vajcia, 5 polievkovych lyzic struhanky a korenie na dochutenie. Vsetko to najlepsie rucne miesame kym sa nam to pekne neprepoji a nevznikne hmota z ktorej sa budu dat tvarovat fasirky (ak je to prilis velmi lepkave tak pridame struhanku). Tvarujeme si gulky ktore obalime v struhanke a ´´pricapneme´´ ich aby vznikli fasirky, tie si potom este raz namocime do rozslahanych vajicok a este raz do struhanky (je to koli tomu syru inak by sa nam pri smazeni na oleji mohol vytekat). Takze smazime na oleji a dobru chut! My podavame z uvarenymi zemiakmi ktore si len popucime a zmiesame ich s preprazenou cibulkou. Ako priloha zavarane cibulky, uhorky a karfiol :) Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi navykove este aj vecer za studena sa ide vyjedat z chladnicky :)) Zabudla som dodat v povodnom recepte bol Hermelin cize je uplne jedno aky z tychto syrov pouzijete :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.11.2021, 11:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Muffiny na slano - hokejove k pivu :))



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 12 velkych muffinov potrebujeme: * 250g struhaneho syra (moze byt Eidam alebo iny tvrdsi syr) * 1 hrncek hladkej muky * 1/2 hrnceka hrubej muky * 2 kavove lyzicky soli * 3 kavove lyzicky prasku do peciva * 1 vajce * 1 cibula * 1 hrncek mlieka * 30 g masla * 2 polievkove lyzice krystal cukru * 2 polievkove lyzice cerstvej alebo susenej pazitky * 3 struciky cesnaku * 3 lyzice piva

POSTUP PRÍPRAVY

Cibulku si nakrajame na male kusky, v malej panvici si roztopime maslo a cibulku si preprazime. Do jednej misky si postruhame syr a zmiesame ho s muku, solou, praskom do peciva a pazitkou - najlepsie to je len rucne lahucko premiesat aby sa nam ta muka dostala vsade pomedzi syr. V druhej nadobe si vymiesame vajicko s cukrom, pridame vlazne mlieko a preprazenu cibulku. Obsah prvej misky (tej so syrom...) si teraz zmiesame v druhej miske (tej s mliekom...) tiez to len rucne z lahka miesat kym sa nam vsetky ingrediencie nezmiesaju na taku hmotu. Plnime kosicky na mufinny a pecieme v rure. Pripravime si zmes z 3 lyzic piva a 3 pretlacenych strucikov cesnaku a po 20. min.pecenia muffiny rychlo z vrchu ponatierame a sup naspat do rury na 180 stupnov cca 5 - 10 dalsich min. (Cize celkova doba pecenia je tych 25 - 30 min.) Ja som teraz nechala len tych 25 a kedze uz vyzerali byt hotove a nechcelo sa mi do nich sprtat tak som ich vytiahla von no ale potom mi spadli a teda tych 5 min. naviac by im bolo uplne super. Ked ich budem robit nabuduce vymenim aj foto dufam ze bude vidno rozdiel. Ale na chuti im to urcite neubralo. Jedli sme pri hokeji a zapijali pivom po prvej tretine bol prazdny tanier :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 20.5.2012, 18:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Brokolicova - kremova a husta



POTREBNÉ PRÍSADY

* Brokolica cca 350g * 3 stredne velke zemiaky * 1 cibula * 250 - 300 ml smotany na slahanie *50g masla * 3 polievkove lyzice muky * 2 kocky zeleninoveho bujonu * maggi, sol a cierne korenie na dochutenie

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci si roztopime maslo a z muky si spravime zaprazku, zalejeme 1.5 litrom vriacej vody, pridame na ruzicky rozobratu brokolicu, nadrobno nakrajanu cibulu a na kocky nakrajane zemiaky, v 2 dcl vriacej vody si rozpustime 2 kocky bujonu a pridame do hrnca, 15 - 20 min povarime kym sa nam uvari brokolica a zemiaky - potom vymixujeme rucnum mixerom priamo v hrnci, pridame smotanu na slahanie povarime este 2 minutky a dochutime s maggi, solou a ciernym korenim. Hotovo, dobru chut! Podavame s oprazenym chlebikom alebo bagetkou. Foto je len ilustracne (nestihla som sfotit vlastnu tak rychlo sa zjedla ale najblizie ked budem varit tak vymenim) :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.2.2017, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu