. .. .. .. .. .. .
. .

Biskupský chlebíček - RECEPT 60959

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 334976 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Biskupský chlebíček


[ recept č. 60959 zo dňa  ]


Biskupský chlebíček


POTREBNÉ PRÍSADY

120g zmäknutého masla, 100g medu, 4vajcia, 150-200g strúhaných jabĺk, 50g strúhanej horkej čokolády, nastrúhaná kôra z dvoch čistých citrónov, 30g hrozienok, 20g na menšie kúsky nakrájaných sušených sliviek alebo iného kandizovaného ovocia, 50g na menšie kúsky nalámaných orechov – mandlí, vlašských, lieskových – podľa toho čo mám doma, ½ balíčka prášku do pečiva

POSTUP PRÍPRAVY

Ako prvé si bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Potom si žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom a mierne zmäknutým maslom, pridáme nastrúhané jablká (tie pridávam, aby cesto bolo krásne vláčne a jemné), kypriaci prášok a nastrúhanú kôru z citróna. Opatrne primiešame k žĺtkovej mase sneh a do cesta zľahka zapracujeme hrozienka, kandizované ovocie (alebo slivky), orechy a kúsky horkej čokolády. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebíček(najlepšie silikónová), no pokiaľ použijete teflónovú alebo keramickú, tak ju predtým vymažte a vysypte múkou! Ak nám ostali plátky mandlí, môžeme nimi pred pečením chlebík posypať, no nemusíme. Chlebík pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút. Či je cesto upečené otestujeme drevenou špajľou. Hotový biskupský chliebík vyklopíme z formy a hotovo! Dobrú chuť.
<< Halušky so syrokrémom ala bez bryndze | Biskupský chlebíček | Policajné autíčko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu