končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
ZAVÁRANINY |
Skvelá čalamáda bez sterilizovaniaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto čalamádu som robila len uplynulý víkend, ale už teraz viem, že dlho nevydrží, pretože hoci ja nie som na takéto chute, túto kapustovú čalamádu zjem ako nič. Pripomína mi chuťovo kapustový šalátik a ten veľmi ľúbim. Čo budete potrebovať: 2,5kg hlávku kapusty, 1kg papriky, 0,5kg cibule, 0,5kg mrkvy, 15dg kryšt. cukru, 500ml octu, 1dl oleja, 1 deko POSTUP PRÍPRAVY Kapustu, mrkvu, cibuľu a papriku očistite a nastrúhajte na rezance. Spravte si zálievku z cukru, octu a deka (to preosejte cez sitko, horčičné semiačko nedávajte) , premiešajte a vlejte do zmesi zeleniny. Dobre premiešajte, nech sa zeleninka prepojí a nechajte 24 hodín stáť. Potom už len naložte do fliaš aj s vodou, uzavrite a odložte do chladu. Nemusíte sterilizovať. Zaváranina vydrží veľmi dlho, teda za podmienky že ju skôr nezjete :-) Vyšlo mi cca 15 malých fľaštičiek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 19.11.2015, 16:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)POTREBNÉ PRÍSADY Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte. Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Slivkový lekvár z rúryPOTREBNÉ PRÍSADY Tento recept som našla na českom MMB a rozhodla som sa ho tiež vyskúšať. Zo slivkového lekváru som už počula rôzne recepty, ale všade chceli odo mňa variť 5-6 hodín a to som veru nemala čas ani chuť. A tento je fantastickýýýýýýý, práve som ho dorobila a musím sa s vami oň podeliť. 2 kg sliviek, 50ml octu, 500g kryštálového cukru, 1/2 káv. lyžičky mletej škorice, 3 roztlčené klinčeky, 4PL rumu POSTUP PRÍPRAVY viď fotky OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 62 návštěvníkov) KOMENTÁRE (39) posledné: 27.12.2020, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Cesnaková pastaPOTREBNÉ PRÍSADY Túto pastu si robievam niekoľko rokov a vždy ju musím mať v chladničke. POSTUP PRÍPRAVY na 1 kg rozpučeného alebo pomletého cesnaku pridáme 300-350g soli, dobre premiešame, natlačíme do zaváracích pohárov (ja používam od malých majonéz), vrch vždy zasypeme soľou, uzavrieme a vložíme do chladničky. Pridávame pred dovarením alebo do hotových jedál. Jedlo vopred nesolíme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 25.7.2009, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |