. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Elena M. (Eyka) ID 32399
.
mimibazar.sk/eyka
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 15.1.2008
Naposledy: 7.12.2016 22:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 132
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 112
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 112 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>

CUKROVINKY

Marcipánové košíčky 3v1



POTREBNÉ PRÍSADY

Spojila som 3 recepty, košíčky sú z domáceho marcipánu s kakaom, plnka vo vnútri je recept od Lucky ferero rocher, len som pridala opečené mandle a vrchná poleva je kinder čokoláda. Zvyšok kinderky som rozdelila na dve časti...postupovala som ako pri základnom recepte na kinderku, a vyšlo mi toto :-)) Budeme potrebovať: domáci marcipán, 1PL kakaa, 1 horalka, 1PL nutely (nugeta, čokokrém je ich na trhu kopec...), 100g mandlí, základný recept na kinder čokoládu: 1 stužený tuk, 350g kryštál.cukru, 3dcl vody, 1 vanilkový cukor, kakao, 500g sušeného mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup som viac-menej nafotila, niečo som zabudla, tak pekne po lopate :-))
Do košíčkových formičiek som natlačila kakaový marcipán, je dobre robiť to deň vopred, aby trošku preschli, asi po 3-4 hodinách som košíčky pomaličky špičkou noža vytiahla a nechala ešte do ďalšieho dňa schnúť. Plnku som si pripravila nasledovne: nastrúhala som 1 horalku, pridala 1 PL nutely a 100g opečených mandlí, všetko premiešala a plnila košíčky. Potom som na vrch pripravila kinder-polevu a to takto: Vodu, cukor, tuk a vanilkový cukor varíme na miernom ohni. Odstavíme, miešame kým sa tuk nespojí s vodou. Vznikne taká mierna želatínka. Potom pridáme sušené mlieko, poriadne premiešame a plníme košíčky. Zvyšok som rozdelila na dve polovice. Jednu som vyliala na plech, pekne rozotrela a dala do chladničky stuhnúť. Asi na 5-10 min. Do druhej polovice som primiešala kakao a vyliala na bielu vrstvu a šup do chladničky :-))Košíčky som ešte ozdobila ako som vedela a ako sa mi darilo :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2009, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioška



POTREBNÉ PRÍSADY

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Provensálske kuriatko***dva spôsoby prípravy***



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kura*paradajkový pretlak*2-3 cibule*olivový olej*provensálske bylinky*cukor na dochutenie pretlaku***

POSTUP PRÍPRAVY

Kuriatko si naporcujeme a podľa chuti osolíme. Vo väčšom hrnci opečieme na olivovom oleji cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme kuriatko, paradajkový pretlak, cukor, bylinky, všetko premiešame a dusíme až kým nie je mäsko mäkké. Podľa potreby podlievame vodou. Podávame najlepšie s ryžou.
Druhý postup je nafotený.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Pre Adamka ku krstu


PRO INSPIRACI

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (9) posledné: 30.3.2009, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Moja marlenka



POTREBNÉ PRÍSADY

Ponúkam trošku vylepšený recept na marlenku. Do krému som pridala ešte karamelový puding, aby bolo plnky viac a tiež aby bol koláčik pekne mäkučký. To sa dosiahne práve pudingovou plnkou. A tiež pár vychytávok, aby sa cesto podarilo. * 100 g masla * 2 PL medu * 2 vajcia * 250g cukru * 1ČL octu * 1PL jedlej sódy * 700g hladkej múky (POZOR!!!!! po vášnivej debate, ktorá sa tu rozpútala, upravujem recept: dajte radšej menej múky, neviem, asi 600g, lebo cesto vraj veľmi ztvrdne, ak by bolo redšie, ľahko doňho zvyšnú múku zapracujete!!!!!) Krém: * 200g masla * 1 kondenzované mlieko Salko* 1 karamelový puding, 250g mletých vlašských orechov

POSTUP PRÍPRAVY

Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte sódu a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajcia. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte.

Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8-9 rovnakých častí a každú rozvaľkajte na tenký plát a dajte piecť. Kondenzované mlieko 2-3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá karamelová hmota).
Vyšlahajte ju z maslom a pomaličky po lyžiciach pridávajte za stáleho miešania karamelový puding. Keď je plnka vyšľahaná, pridajte orechy a jemne premiešajte. Jednotlivé pláty potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu koláčiku ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 124 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (90) posledné: 10.12.2012, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ostrov pokladov pre Maťa


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

V sopke sa ukrýval ozajstný poklad k narodkám. Tortu som po bokoch ozdobila ešte belgickými pralinkami fruits de mer- plody mora, ale to som už nestihla nafotiť. Ale bolo to super.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 15.4.2009, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička Len tak


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Zo zbytkov z lienky. Zostalo nám veľa plnky aj punču, tak som spravila ešte jednu tortičku. Nerada dávam plnky do mrazničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2009, 8:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodová kocka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Veľmi jednoduchý ale o to lepší koláčik. Biskvit z 5 vajíčok, na to jahody z 2 konzerv, zo šťavy som spravila želatínu, polovicu som dala do 2 vyšľahaných šľahačiek, to som vyliala na koláčik a dala stuhnúť do chladničky. Druhú polovicu som vyliala na tácku, dala stuhnúť do chladničky a potom vykrajovala srdiečka. Ked bol koláčik stuhnutý, po vrchu som spravila s vidličkou vlnky, označila som si kocky a do srtedu dala vykrojené srdiečko.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa II.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

To isté ako v prvom prípade, len trošku inak uložené. Vykrajovačky sú len nakrájané, boli moc vysoké a ja som mala nízke formičky, tak to moc nešlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2009, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Obložená misa s vykrajovačkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Okrem šunky, zeleninky a údeného je tam ešte syrová roláda a veľmi jednoduché "vykrajovačky".

POSTUP PRÍPRAVY

Na tie vykrajovačky budete potrebovať toustový chlieb, plátky šunky, plátky eidamu, 1 strúčik cesnaku, 1 kyslú smotanu a 2 syry bambino, alebo niečo podobné, tavené.
Z bambina, smotany a prelisovaného cesnaku si spravíte pomazánku. Na plech rozložte toustový chlieb, natrite pomazánkou, na to plátky eidamu, zasa pomazánka a plátky šunky. Šunku s eidamom môžete v polovici plechu vymeniť. Teda budete môcť lepšie kombinovať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 4.1.2009, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 112 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu