končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 112 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Marcipánové košíčky 3v1POTREBNÉ PRÍSADY Spojila som 3 recepty, košíčky sú z domáceho marcipánu s kakaom, plnka vo vnútri je recept od Lucky ferero rocher, len som pridala opečené mandle a vrchná poleva je kinder čokoláda. Zvyšok kinderky som rozdelila na dve časti...postupovala som ako pri základnom recepte na kinderku, a vyšlo mi toto :-)) Budeme potrebovať: domáci marcipán, 1PL kakaa, 1 horalka, 1PL nutely (nugeta, čokokrém je ich na trhu kopec...), 100g mandlí, základný recept na kinder čokoládu: 1 stužený tuk, 350g kryštál.cukru, 3dcl vody, 1 vanilkový cukor, kakao, 500g sušeného mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Postup som viac-menej nafotila, niečo som zabudla, tak pekne po lopate :-)) Do košíčkových formičiek som natlačila kakaový marcipán, je dobre robiť to deň vopred, aby trošku preschli, asi po 3-4 hodinách som košíčky pomaličky špičkou noža vytiahla a nechala ešte do ďalšieho dňa schnúť. Plnku som si pripravila nasledovne: nastrúhala som 1 horalku, pridala 1 PL nutely a 100g opečených mandlí, všetko premiešala a plnila košíčky. Potom som na vrch pripravila kinder-polevu a to takto: Vodu, cukor, tuk a vanilkový cukor varíme na miernom ohni. Odstavíme, miešame kým sa tuk nespojí s vodou. Vznikne taká mierna želatínka. Potom pridáme sušené mlieko, poriadne premiešame a plníme košíčky. Zvyšok som rozdelila na dve polovice. Jednu som vyliala na plech, pekne rozotrela a dala do chladničky stuhnúť. Asi na 5-10 min. Do druhej polovice som primiešala kakao a vyliala na bielu vrstvu a šup do chladničky :-))Košíčky som ešte ozdobila ako som vedela a ako sa mi darilo :-)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 15.2.2009, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Super vianočka pre mlsné jazýčky alias pravá francúzska brioškaPOTREBNÉ PRÍSADY Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov) KOMENTÁRE (82) posledné: 25.9.2013, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Provensálske kuriatko***dva spôsoby prípravy***POTREBNÉ PRÍSADY 1 kura*paradajkový pretlak*2-3 cibule*olivový olej*provensálske bylinky*cukor na dochutenie pretlaku*** POSTUP PRÍPRAVY Kuriatko si naporcujeme a podľa chuti osolíme. Vo väčšom hrnci opečieme na olivovom oleji cibuľu pokrájanú na rezance. Pridáme kuriatko, paradajkový pretlak, cukor, bylinky, všetko premiešame a dusíme až kým nie je mäsko mäkké. Podľa potreby podlievame vodou. Podávame najlepšie s ryžou. Druhý postup je nafotený. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Pre Adamka ku krstuPRO INSPIRACI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.3.2009, 23:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moja marlenkaPOTREBNÉ PRÍSADY Ponúkam trošku vylepšený recept na marlenku. Do krému som pridala ešte karamelový puding, aby bolo plnky viac a tiež aby bol koláčik pekne mäkučký. To sa dosiahne práve pudingovou plnkou. A tiež pár vychytávok, aby sa cesto podarilo. * 100 g masla * 2 PL medu * 2 vajcia * 250g cukru * 1ČL octu * 1PL jedlej sódy * 700g hladkej múky (POZOR!!!!! po vášnivej debate, ktorá sa tu rozpútala, upravujem recept: dajte radšej menej múky, neviem, asi 600g, lebo cesto vraj veľmi ztvrdne, ak by bolo redšie, ľahko doňho zvyšnú múku zapracujete!!!!!) Krém: * 200g masla * 1 kondenzované mlieko Salko* 1 karamelový puding, 250g mletých vlašských orechov POSTUP PRÍPRAVY Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte sódu a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajcia. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte. Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste. Po odpočinutí cesto rozdeľte na 8-9 rovnakých častí a každú rozvaľkajte na tenký plát a dajte piecť. Kondenzované mlieko 2-3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá karamelová hmota). Vyšlahajte ju z maslom a pomaličky po lyžiciach pridávajte za stáleho miešania karamelový puding. Keď je plnka vyšľahaná, pridajte orechy a jemne premiešajte. Jednotlivé pláty potrite krémom a jednu postrúhajte na poslednú vrstvu krému na povrchu koláčiku ( môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami.) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 124 návštěvníkov) KOMENTÁRE (90) posledné: 10.12.2012, 8:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ostrov pokladov pre MaťaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY V sopke sa ukrýval ozajstný poklad k narodkám. Tortu som po bokoch ozdobila ešte belgickými pralinkami fruits de mer- plody mora, ale to som už nestihla nafotiť. Ale bolo to super. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 15.4.2009, 21:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička Len takPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Zo zbytkov z lienky. Zostalo nám veľa plnky aj punču, tak som spravila ešte jednu tortičku. Nerada dávam plnky do mrazničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 28.1.2009, 8:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodová kockaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Veľmi jednoduchý ale o to lepší koláčik. Biskvit z 5 vajíčok, na to jahody z 2 konzerv, zo šťavy som spravila želatínu, polovicu som dala do 2 vyšľahaných šľahačiek, to som vyliala na koláčik a dala stuhnúť do chladničky. Druhú polovicu som vyliala na tácku, dala stuhnúť do chladničky a potom vykrajovala srdiečka. Ked bol koláčik stuhnutý, po vrchu som spravila s vidličkou vlnky, označila som si kocky a do srtedu dala vykrojené srdiečko. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložená misa II.PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY To isté ako v prvom prípade, len trošku inak uložené. Vykrajovačky sú len nakrájané, boli moc vysoké a ja som mala nízke formičky, tak to moc nešlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 5.1.2009, 15:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Obložená misa s vykrajovačkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Okrem šunky, zeleninky a údeného je tam ešte syrová roláda a veľmi jednoduché "vykrajovačky". POSTUP PRÍPRAVY Na tie vykrajovačky budete potrebovať toustový chlieb, plátky šunky, plátky eidamu, 1 strúčik cesnaku, 1 kyslú smotanu a 2 syry bambino, alebo niečo podobné, tavené. Z bambina, smotany a prelisovaného cesnaku si spravíte pomazánku. Na plech rozložte toustový chlieb, natrite pomazánkou, na to plátky eidamu, zasa pomazánka a plátky šunky. Šunku s eidamom môžete v polovici plechu vymeniť. Teda budete môcť lepšie kombinovať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.1.2009, 22:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 112 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ďalšie >> |