končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Plnené kapustné listyPOTREBNÉ PRÍSADY Uvarené a vychladené kapustné listy, premytá surová ryža, mleté telacie párky (či bravčové mäso), 2 malé paradajkové pretlaky, soľ, mleté čierne korenie, maslo, cibuľa, mletá červená paprika POSTUP PRÍPRAVY Vo väčšej mise zmiešame ryžu, mleté mäso tak aby bol pomer 1:1, poprípade radšej trochu viac mäsa ako ryže. Osolíme, opopríme, dáme 1 pretlak. Na masle opražíme cibuľu do penista, odstavíme zo sporáka a až tak pridáme mletú červenú papriku a celé premiešame - toto pridáme tiež do misy s mäsom a ryžou. všetko v mise poriadne zmiešame - najlepšie rukou. Zmesou budeme plniť kapustné listy! Vezmeme trochu zmesy do dlane a naplníme kapustný list tak, aby sa dal zabaliť. Niekedy je dobre kapustný list trochu orezať od hrubšej časti kapusty. Dobre zabalené listy poukladáme do hrnca (na spodok hrnca je dobré poukladať menšie listy, do ktorých sa už zmes nedá zabaliť. Druhý pretlak rozrobíme vo vode a naplnené listy v hrnci zalejeme až po vrch. osolíme a varíme, kým sa ryža a mäso neuvarí - približne 1 hodinu až 1 a 1/2 hodiny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Elena H. (Kuriér) ID 24497 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Barcelonské medailonkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 3 vajcia, 3 čl solamylu, 5dg lúpaných mandlí, soľ, kari korenie, 2 PL worcestru, 400g mletého mäsa, mčk,olej, trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY Do mletého mäsa pridáme najemno nakrájanú cibuľu,cesnak, vajcia, soľ, korenie, kari,worcester a solamyl a dobe premiešame. Nakoniec pridáme posekané mandle.Zmes dobre premiešame a necháme odstáť do druhého dňa.Potom vytvarujeme malé placky, ktoré opečieme na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Gordon blue,falešnýPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého krůtího masa(může být i jiné),,2 lžíčky vegety(jiné koření,ale jemné),,1smetanu ke šlehání,,sýr na plátky,,šunka na plátky,,trojobal(hladká mouka,rozšl.vejce s 1lžící mléka,strouhanka)nebo obalit jen ve strouhance POSTUP PRÍPRAVY Z mletého ,koření a smetany si vyšleháme směs. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Alča M. (Anemonka) ID 25126 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Bôčiková roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5kg prerasteneho bravč.bocika, 250g sladkej smotany, 150g sunkovej salamy, 7 vajec, 2 kapie cerstve al.sterilizovane, stipka muskat.orecha, lyzica vegety, olej, cierne korenie, majoran POSTUP PRÍPRAVY Do mleteho masa pridame smotanu, korenie, majoran, muskat.orech, vegetu, sol. Masu prepracujeme a nechame odlezat na 24hod. v chladnicke. Na druhy den masu rozotrieme na alobal navrch dame sunku, prazenicu z vajec, kapiu a petrzlenovu vnat. Pomocou alobalu zavinieme prelozime do pekaca a dame piect. Cca 40min. Ja som to najskor nechala zakryte alobalom a potom tesne pred koncom som odokryla aby sa to upieklo pekne do cervena. Nakrajame na chutne platky a podavame so zemiakovym pyre alebo zemiakovo-cibulovym salatom ako ja :) Bruuu chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Adriana G. (adkap) ID 606 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 4.12.2007, 9:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
ČevabčičiPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso z pliecka * soľ * mleté čierne korenie * vajce * cibuľa do mäsa * strúhanka * cibuľa na tanier * horčica POSTUP PRÍPRAVY Umyté mäso pokrájame a zomelieme. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, cibuľu a vajce. Dôkladne premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy vyformujeme valčeky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme v rozpálenom tuku. Hotové čevabčiči podávame s varenými zemiakmi, narezanou cibuľou a horčicou. Brú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 28.1.2016, 15:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zbojníkov mešecPOTREBNÉ PRÍSADY Palacinky: pol hrnčeka hladkej múky, pol hrnčeka mlieka, 1čl bazalky, sol Plnka: Klobáska, oregano, granulový cesnak, 1pl kečupu, cibuľa POSTUP PRÍPRAVY Uvedené množstvo je na 2 kusy. Ak niekto chce, môže k plnke pridať aj mrazenú zeleninu a slaninku. Celá príprava aj s umytím riadu trvá pol hodinu. AKo príloha zemiaky na všetky spôsoby :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 16.11.2013, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastiersky koláč - Shepherd´s PiePOTREBNÉ PRÍSADY 500g mletého hovädzieho mäsa, 2 mrkvy, 2 cibule, 1/3 sáčku mrazeného hrášku, 6 veľkých šampiňónov, 1 kocka hovädzieho bujónu, 2 lyžičky Wonchesterovej omáčky a 2 lyžičky solamylu, zemiaky ( 6-7 väčších), mlieko, maslo POSTUP PRÍPRAVY Rúru si predhrejeme na 200°C. Zemiaky uvaríme do mäkka a urobíme pridaním mlieka a masla hladkú kašu. Cibuľu nakrájame na kocky a spražíme do sklovita potom pridáme mäso a smažíme kým sa všetko mäso nezatiahne. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok a šampiňóny a smažíme asi 2-3 min. Medzitým za stáleho miešania privedieme do varu 150 ml vody, bujón, wonchesterovú omáčku a solamyl. Zmes mäsa vložíme do zapekacej misy, zalejeme bujónom pozor nesmie plávať a na vrch rozotrieme vidličkou ozdobne zemiakovú kašu a dáme zapiecť do rúry na cca 20 -30 min. Kaša musí byť upečená do chrumkava. Podávame s cviklou, kyslými uhorkami alebo šalátom. Robila ho moja sestra Mária, recept má z anglicka a bol naozaj super. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Martina M. (mmj) ID 19672 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 18.4.2012, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
HOLUBKY alebo Plnený kapustný list - veľká dávka - pre Evu SPOTREBNÉ PRÍSADY Plnený kapustný list – veľká dávka Potrebujeme: 1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka, 300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika/ kyslá smotana/ POSTUP PRÍPRAVY Plnený kapustný list – veľká dávka Potrebujeme: 1 hlávkovú kapustu/ česky zelí/, 1 kg kyslej kapusty/ zelí/, 1 kg bravčového pliecka, 300 g ryže, 3 vajíčka, trošku čierneho korenia mletého, soľ, vegeta, červená mletá paprika POSTUP: Hlávkovú kapustu obaríme, tzv. necháme zovrieť vodu, vložíme kapustu, necháme nech zmäknú listy a vyberieme. Oberieme listy veľmi tvrdé časti nepoužijeme alebo vyrežeme. Uvaríme ryžu – ja to robím tak, že nechám zovrieť dostatok osolenej vody a do nej dám omytú ryž a uvarím ako cestoviny, pomelieme mäso a zmiešame s vajíčkami a ostatnými koreninami. Kyslú kapustu umyjeme vo vode a dobre vyžmykáme. Do veľkého hrnca dáme kyslú kapustu naspodok, potom naplníme kapustové listy plnkou z mäsa, ryže a korenín/ak sa nám zdá, že je plnka riedka pridáme strúhanku, ak je naopak tuhá zriedime horčicou alebo kečupom. Naukladáme naplnené listy na kyslú kapustu a takto ukladáme, ale nakoniec dáme navrch kyslú kapustu, podlejeme 0,5 l až 1 l vody a posypeme troškou vegety. Keď je všetko skoro uvarené, urobíme zápražku, ktorú tiež trošku ovegetíme a postupne pridávame do hrnca po bokoch. Alebo zalejeme kyslou smotanou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Ľubica R. (porfin) ID 23018 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2009, 14:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
HOLUBKYPOTREBNÉ PRÍSADY Prosím Vás maminky ze Slovenska.Jestli by jste některá neměla recept na HOLUBKY mělo by to být maso s rýží zabalené v zelném listě.Manželovo rodiče pocházeli ze Slovenska Sobrance a tam se to hodně vaří.Kdyby jste měli recept budu za něj moc ráda. POSTUP PRÍPRAVY MOOOC prosím! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Eva S. (pudlice) ID 26626 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 10.7.2009, 20:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Mäsová roládaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g mleteho mäsa,2,5 dcl mlieka, cesnak,vegeta,koreniny podľa chuti, strúhanka,klobása,alebo Niva+kysla smotana,olej POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso zalejeme mliekom,pridáme roztlačený cesnak a sol a poriadne premiešame.Ráno pridáme vegetu a podľa chuti ostatné korenie ,ktoré používame.Čistú utierku namočíme do vody,rozprestrieme na stôl a posypeme strúhankou,rozložíme mleté mäso na takú šírku, aký máme pekáč. Na masu dáme nasekanú klobásu,alebo Nivu vymiešanú so smotanou.Zrolujeme a snažíme sa to preniest na vymastený plech.Pečieme asi tak 1 hodinku.Mne sa vyplatilo keď som robila 2 menšie rolády,potom sa lepšie prenášali na plech. Je tu neuveriteľné ale tá roláda naozaj drži pokope aj bez vajíčka.Dá sa jesť za tepla,ale aj na studeno sa daju rezať pekné tenké plátky na obloženú misu. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Natália F. (thera) ID 3268 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 291-300) | << predošlé 1,.,25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ďalšie >> |