. .. .. .. .. .. .
. .

HOLUBKY - RECEPT 2752

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 26626 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


HOLUBKY


[ recept č. 2752 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Prosím Vás maminky ze Slovenska.Jestli by jste některá neměla recept na HOLUBKY mělo by to být maso s rýží zabalené v zelném listě.Manželovo rodiče pocházeli ze Slovenska Sobrance a tam se to hodně vaří.Kdyby jste měli recept budu za něj moc ráda.

POSTUP PRÍPRAVY

MOOOC prosím!
<< Indiánky | HOLUBKY | Orechovníčky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika M. (tida88) ID 62028 (10.7.2009, 20:28)
(H) :-p |:o) (K) (L) *-)
ODPOVEDAŤ
BADBOY00012 B. (BADBOY00012) ID 60904 (28.9.2008, 13:36)
(B)
ODPOVEDAŤ
Katarina K. (kkatka) ID 4863, mimibazar.sk/katika (22.11.2007, 17:06)
Ahoj Evka, tak ja poznám niečo podobné ... na Silvestra robím kapustnicu s týmito po našom PRASIATKAMI :-). Kapustné listy sparím, pripravím si plnku: mleté bravčové mäso, uvarenú ryžu, soľ, korenie, cesnak a ja pridávam aj vajíčko, ale nemusí byť - všetko spolu zmiešam. Na kapustný list dám kopček plnky, zabalím ako do rolády a konce zastrčím do vnútra. Takto pripravené prasiatka vložím do pripravenej kapustnice a varím spoločne ...
ODPOVEDAŤ
Zlatica H. (ZlaticaH.) ID 28276 (22.11.2007, 16:27)
Plnená kapusta /holúbky/
1 hlávku kapusty
1 kg mletého mäsa (najlepšie, ak je polovica bravčového a druhá polovica hovädzieho mäsa)
0,5 kg surovej ryže
soľ
mleté čierne korenie
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
mletá červená paprika
paradajkový pretlak
olej alebo bravčová masť
Postup: Z kapusty vyrežeme zospodu hlúbik a dáme ju do hrnca s vriacou vodou. Ak sú listy mäkké, samé sa začnú odpájať.
Na oleji alebo masti si osmažíme cibuľku pokrájanú na kocky, tesne pred dosmažením pridáme pretlačený cesnak a spolu s cibuľkou, ešte krátko osmažíme ( pozor, aby nám cesnak nezhorkol). To necháme vychladnúť. Medzi tým si vo vode opláchneme surovú ryžu, vodu zlejeme. V mise zmiešame mleté mäso spolu s ryžou, osolíme, okoreníme, pridáme asi lyžičku mletej červenej papriky, jeden menší paradajkový pretlak, môžme aj trošku vegety, nakoniec cibuľku. To všetko zmiešame a plníme do pokrájaných kapustných listov, pretože, ak je list veľký, potom sú príliš veľké aj holubky. Ukladáme do hrnca, jeden vedľa druhého, maximálne do 2/3 hrnca, pretože varením zväčšia svoj objem. Pred varením ich zalejeme paradajkovým pretlakom + trošku soli. Voda v hrnci musí prekrývať holúbky, lebo sa ináč neuvaria.
Ja tiež pochádzam zo Sobraniec a u nás sa to takto robieva ako je to v recepte.
Uvarené to jeme s chlebom a ešte si dávame na holubky kyslú smotanu.
ODPOVEDAŤ
Erika Z. (Eriajavanika) ID 33915 (29.1.2008, 17:32)
Uplne uuuuzasneeee! Dnes som vyskusala, chutili omnoho lepsie ako tie od mojej buducej svokry {sorry} Ponukla som aj spolubyvajuceho z polska kde je to vraj oblubene narodne jedlo a vychvaaalil! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Lucia R. (lulu77) ID 4034 (4.12.2007, 11:05)
Zlatica ja presne robim takisto holuby, aj moja mama, otec je so Sobraniec a tento recept mame od babky.Jedla som viac variacii ale tato mi najviac chuti, a tuto varim aj ja [A] :-)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (6.11.2007, 20:07)
tu http://www.porada.sk/t34501-plnena-kapusta-holubky.html som nasla recept, ktory sa asi najviac blizi tomu ako to vari moja mama

Re: Plnená kapusta /holúbky/
1 hlávku kapusty
asi 1 kg kyslej kapusty
1 kg bravčového pliecka, alebo pekný prerastaný bôčik
0,5 kg surovej ryže
1 vajce
soľ
mleté čierne korenie
2 – 3 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
paradajkový pretlak


Kapustu dáme variť do vriacej vody, keď listy zmäknú, pooblamujeme ich, zrežeme z nich hlúbiky a plníme.
Zomelieme mäso, pridáme surovú ryžu, vajíčko, soľ, korenie, pretlačený cesnak, zomletú cibuľu a asi 200 g paradajkového pretlaku. Všetko dobre premiešame a plníme listy. Plnky nedávame do listov veľa, lebo ryža uvarením zväčší objem. Na dno väčšieho hrnca dáme kyslú kapustu, na ňu naukladáme vedľa seba naplnené kapustové listy, na ne dáme zasa vrstvu kyslej kapusty, ďalšiu vrstvu naplnených kapustových listov a navrch dáme vrstvu kyslej kapusty. Zalejeme vodou, tak aby bola kapusta prikrytá, posolíme a pri miernej teplote pomaly varíme zakryté pokrývkou. Keď sú uvarené, pridáme paradajkový pretlak, množstvo podľa chuti, dosolíme a necháme prevrieť.

akurat ze moja mama tam vobec nedava vajce a miesto kyslej kapusty dava nadrobno nakrajanu sladku kapustu - tu dava naspodok a navrch a ten paradajkovy pretlak da do hrnca hned na zaciatku varenia
ODPOVEDAŤ
Mirka M. (Myrca) ID 22115 (6.11.2007, 20:00)
Ja to robim takto :-) bravčové pliecko si pomeliem, potom ho osolím, okorením, pridám malý pretlak, vajíčka 1-2 a uvarenú ryžu (niekto môžno dáva neuvarenú a niekto polomäkkú ale mne sa raz stalo ze som dala neuvarenú a bola tvrdá:-/, nestihla zmäknúť). Kapustové listy si obvarím a plním zmesou. Ja osobne to zapekám a to tak, že na dno pekáča si dám porezanú kapustu, vedľa seba ukladám plnené listy, a zalejem vodou v ktorej si rozhabarkujem pretlak. No a už len dusíme. Môžeme podávať s varenými zemiakmi.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu