. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 792 (zobrazuje sa 691-700)<< predošlé 1,.,65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75,.,80 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Pochutka s kyslou kapustou



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravcova krkovicka udena (moze byt aj udene kolienko), bravcove pliecko, kapusta, zemiaky, korenie cierne mlete, vegeta, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Do vacsieho hrnca vlozime udene maso spolu so surovym, kapustu. Okorenime, pridame vegetu a sol. Zalejeme vodou tak do 3/4 hrnca a varime na miernom ohni ako klasicku kapustnicu. Zemiaky osupeme a nakrajame na velke kusy. Ked je maso makke, vyberieme ho von. Do hrnca kde sa varilo maso vlozime nakrajane zemiaky. Varime ich kym nezmaknu. Ked su zemiaky hotove, dame ich na tanier spolu s masom a kapustou ktora je spolu so zemiakmi ako priloha. Toto jedlo ja naozaj velmi chutne, kapusty a zemiakov musi byt viac lebo sluzia ako priloha. Tento recept varila manzelova stara mama a dodnes toto jedlo zboznuje. Dobru chut........

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Irena K. (Iriska13) ID 14906 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.1.2013, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Guláš - na plech, bez miešania



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg bravčového mäsa – najlepšie z pliecka, 3 väčšie cibule, 5 strúčikov cesnaku, 2 čajové lyžičky, gulášového korenia (môže byť aj karí), 2 čajové lyžičky sladkej mletej papriky, 3 polievkové lyžice Solamylusoľ, mleté korenie, 2 masoxy, feferonky (nemusia byť, nedávame), 0,75 – 1 liter vody.POZOR: nie veľa soli, lebo gulášik bude slaný

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso a cibuľu nakrájať, zmiešať ostatné suroviny, poriadne premiešať (masoxy rozpustiť v malom hrnčeku a doliať do 1 litra vodu, dať všetko do pekáča, resp. vyšší plech, prikryť alobalom a piecť na 250°C asi 1,5 hod. NEDOLIEVAŤ VODU, NEMIEŠAŤ, NEDÁVAŤ DOLU ALOBAL!!!!!!!!!!!!!!!
Výborný s chlebom, cestovinami, ryžou, knedľou.
Tento recept dostala moja sestra a je fakt supiš.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

Gabriela L. (gabika sc) ID 24970 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 26.2.2009, 22:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

PLNENE ZEMIAKOVE PLACKY



POTREBNÉ PRÍSADY

Plnka:
300 g akeho kolvek masa alebo kuracie pečienky, cibula cesnak, kečup, horčica, korenie mlete, vegeta,majoranka, sterilizované uhorky ked je maso a ked je pečienka tak sampiony
Placky:
zemiaky, vajcia, hladka muka, cibula, cesnak, vegeta, korenie, drvena rasca, majoranka
Na posyp:
slahačkova smotana , tvrdy syr tehka

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka:
Nakrajanu cibulu spenime na oleji, pridame na rezance maso alebo pečenku, pridame 1 lyžicu kečupu,1 lyžicu horčice, korenie, premiešame a dusime do makka, potom pridáme do masa na drobno nakrajané uhorka alebo šampiony do pečienky, necháme chvilku dusit a odstavíme, dosolime, pridáme majoránku a prelisovaný cesnak.
Tuto zmes plnime do upečených placiek a rolujeme ich ako palacinky a uložime ich na plech. Zalejeme ich slahačkovou smotanou a posypeme struhaným syrom dame zapiect kym sa syr nerozpusti. krajame na kocky. Podavame s tatárskou omackou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Katarina K. (katarina218) ID 25412 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 14.4.2012, 23:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Hámorská živánka



POTREBNÉ PRÍSADY

Slanina, cibuľa, paprika, paradajky, mrkva, huby,čerstvá uhorka,sterilizovaná kukurica,olej, rezne z krkovičky, mletá č. paprika, cesnak, soľ, vegeta, horčica, pivo

POSTUP PRÍPRAVY

Mäso naklepeme osolíme a potrieme olejom, v ktorom sme rozmiešali č. papriku. Dáme do misky , premiešame s narezanou cibuľou a necháme uležať.Na plátky narezanú a na hrebene rozrezanú slaninu opečieme na hlbokej (wok)panvici do ružova pridáme porezanú zeleninu, všetko trochu podusíme a navrch poukladáme naložené mäso.Pridáme cesnak a povrchu polejeme horčicou. Dochutíme vegetou, soľou a korením. Všetko zalejeme pivom a dusíme do mäkka. Podávame s hranolkami,ryžou alebo čiernym chlebom. Ja to občas robím v rímskom hrnci.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zasypané rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

4rezne,4 plátky šunky,150g slaninky, 2 väčšie cibule,100g strúhanky,100g strúhaného syra, horčica, sojovka, worcester, maslo, soľ, mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekáčika poukladáme naklepané rezne, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou.Na každý kúsok mäsa položíme plátok šunky, plátok slaninky a posypeme nadrobno pokrájanou cibuľou.Strúhanku a syr zmiešame,mäso pokvapkáme omáčkami a zasypeme syrovou zmesou. Navrch dáme kúsky masla, podlejeme horúcou vodou a dáme piecť.Ako príloha je vhodné zemiakové pyré.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Jarmila V. (Božolé) ID 30389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.7.2008, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Plnené bravčové závitky



POTREBNÉ PRÍSADY

6 x *rezne z bravčového stehna , plnka : 60 g * masla , 100 g* šunky , 3 lyžice * sterilizovaného hrášku , 2 lyžice * šampionov , 2 až 3 * vajíčka ,petržl . vňať,------------------- 1 * cibuľa , 1 - 2 * strúčiky cesnaku , olej , cca 50 g postrúhaného syra , soľ , , mleté čierné korenie , vegeta----------na prílohu.: ZEMIAKY + ingrediencie , ktoré potrebujete na prípravu zem. kaše

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle opečieme šunku pokrájanú na malé kúsky pridáme hrášok , šampiony , trochu podusíme . Nakoniec pridáme rozšľahané vajíčka , posolíme , dáme petrž . vňať a miešame , kým zmes nezhustne .
Rezne natenko naklepeme , posolíme , okoreníme a potrieme horčicou,
Na okraj každého rezňa dáme vrstvu plnky , zvinieme ho a zopneme ihlou .
Závitky dáme do rajnice , v ktorej sme na oleji opražili nadrobno pokrájanú cibuľu . Podlejeme ich a dochutíme, vegetou , ku koncu pridáme roztlačený cesnak . Keď je mäso mäkké , tak ho preložíme na pekáč a dáme do trúby zapiecť ( na vrch pridáme postrúhaný syr ).
Príloha : zemiaková kaša
DOBRÚ CHUŤ!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.6.2011, 22:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Zemiakové knedlíky s údeným mäskom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg zemiakov uvarených v šupke, 1-2 lyžičky soli, 1 vajce, 80 g krupice, 200 g hrubej múky, údené mäsko cca 250 g
Ako príloha je vhodná dusená kyslá kapusta na sedliacky spôsob a opražená cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som robila 1. x a troška som sa bála, ako to dopadne. Gulky boli tak fantastické, že sme skoro od prežratia praskli. Je to síce prácny recept, ale stojí za to. A s kapustou a cibuľkou sú neprekonateľné.
Z kila zemiakov polovicu aj zamrazíte, lebo je ich dosť, tak na bežný obed stačí aj z polovičnej dávky.

Údené mäsko si pomelieme.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Tak, aby ich bolo cca 1 kg. Pridáme soľ, krupicu, hrubú múku, vajce a poriadne vypracujeme. Hmota sa nelepí, dobre sa s ňou pracuje. Rozdelíme na 3-4 bochníky, podľa toho, akú veľkú dosku máte. Dosku pomúčime, aj bochník z každej strany a vyvaľkáme do obdĺžnika. Narežeme na štvorce cca 7x7 cm, ale môžte aj menšie. Do stredu každého štvorčeka dáme primerané množstvo údeného mäska, rohy cesta spojíme a zagúľame poriadne do guličky.( Ja som mala pomocníčky - Peťku a Barču a veľmi ich to bavilo ). Z celej dávky ich vyjde neúrekom. Guľky hádžeme do vriacej, dobre osolenej vody. Po 2 minútach odporúčam ich jemne premiešať varechou, aby sa neprilepili ku dnu hrnca. Varia sa cca 10 minút, ale keď všetky vyplávu napovrch, dáme pozor a varíme ešte cca 3-4 minúty. Potom ich vyberieme deravou naberačkou, aby poriadne stiekla voda a môžme papkať. My sme ich mali s dusenou kyslou kapustou a opraženou cibuľkou.
Ak stihnem, pridám pár fotiek hotového produktu, fotiť som s tými špinavými rukami nestíhala 8).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Jana H. (bobenko) ID 2706 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 15.4.2013, 16:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Povidlová omáčka s údeným mäskom:)))



POTREBNÉ PRÍSADY

údené mäsko, knedlík, na omáčku: 1 balíček mandlí, 1 bal. hrozienok, 1 veľký slivkový lekvár/povidlo/, cca2 lyžice hl. múky, troška vody, soľ, 1 lyžička ml.škorice, príp. cukor na dochutenie, cca 2 lyžice masla

POSTUP PRÍPRAVY

viď. obrázkový postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alexandra R. (sasenka) ID 4403 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Gurmánske bravčové medailónky



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčová panenka * marináda Vitana pivná a slivková * olej * cibuľa * kečup * kapia * čerstvá uhorka * šampiňóny * kyslá smotana * chilli omáčka * tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Z bravčovej panenky narežeme medailóniky, jemne s rukou naklepeme a vložíme do marinády z piva a sušených sliviek (čím dlhšie tým lepšie). Prudko opečieme, vložíme do cibuľového základu, pridáme kečup, pokrájanú kapiu, čerstvú uhorku a šampiňóny. Trocha podusíme, zahustíme s kyslou smotanou do ktorej sme pridali chilli. Nakoniec pridáme na kocky pokrájaný syr, ale už nevaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.1.2008, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Gordon blue z bravčového mäsa



POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové karé * plátky šunky * plátky tvrdého syra * soľ * korenie * trojobal (hladká múka, vajíčka, strúhanka) * olej na vyprážanie * prílohy: hranolky, ryža

POSTUP PRÍPRAVY

...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 11.11.2012, 20:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 792 (zobrazuje sa 691-700)<< predošlé 1,.,65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75,.,80 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu