. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZELENINOVÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 449 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,45 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zemiaky s bryndzou..a šalátom



POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila väčších zemiakov, jedna bryndza, červená mletá paprika, slanina alebo moravské mäso, soľ, maslo na vymastenie zapekacej misy, na šalát: ľadový šalát, kukurica, uhorka, ocot, cukor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky uvaríme v šupke a v osolenej vode, keď vychladnú ošúpeme ich a prekrojíme na polovice, poukladáme ich do vymastenej zapekacej misy, na každú polku dáme kúsok bryndze poprášime mletou paprikou a navrch dáme slaninu alebo moravské mäso a zapekáme pri 200stupňoch kým sa bryndza nezapečie...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vidiecke rizoto s cícerom



POTREBNÉ PRÍSADY

ryža natural 400 g, biela fazuľa 150 g, cícer 100 g, zelený hrášok 100g, 2 mrkvy, 1-2 cibule, olej, petržlen. vňať, kôpor, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred namočenú fazuľu (12 hodín) a cícer (aj 24 hodín) zlejeme z vody, v ktorej sa namáčali. Najprv dáme do slanej vody variť cícer, potom ked začne mäknúť, pridáme fazuľu a dovaríme do makka. Medzitým si na oleji do sklovita opečieme jednu-dve posekané cibule, pridáme na menšiu kúsky pokrájanú mrkvu, opečieme, pridáme umytú ryžu, trochu popražíme a zalejeme dvojnásobným objemom vody. Posolíme, môžeme pridať aj polku zeleninového bujonu. Pred koncom ešte vložíme mrazený hrášok a petržlen. vňať. Dovaríme. Primiešame fazuľu s cícerom, dobre premiešame, pridáme posekaný/sušený kôpor podľa chuti. Na tanieri môžeme posypať strúhaným syrom.
Pre deti som odobrala zvlášť a do ostatnej časti som ešte primiešala na kúsky pokrájanú a na panvici na trochu oleji opečenú klobásku. dobrota!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 28.7.2013, 9:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

PREKLADANÁ ZELENINOVÁ ZMES



POTREBNÉ PRÍSADY

400g zemiakov,100g sterilizovanej zelenej fazulky,200g paradajok,200g hydinovych parkov,sol.Na smotanovu zmes:4vajcia,220g kyslej smotany,sol,mck.Na posypanie petrzlenova vnat

POSTUP PRÍPRAVY

Ocistene zemiaky pokrajame na kolieska,paradajky kratko naparime ,zbavime ich supky a nakrajame .Fazulku scedime a oplachneme,parky nakrajame na kolieska.Zapekaciu misu si potrieme olivovym olejom(alebo normalnym ci maslom)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (10) posledné: 20.10.2010, 15:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zeleninové rezníky s tekvicovým prívarkom



POTREBNÉ PRÍSADY

REZNÍKY. 1 kg kelu, 3 ks mrkvy, 200 g karfiolu, za 2 hrste šošovice, 1 cibuľa, 3 vajíčka, strúhanka 200 g, žemle/rožky 200 g, strúčik cesnaku, olej na vyprážanie. Z uvedeného množstva mi vyšlo asi 40 rezníkov. @@@@ PRÍVAROK: olej, 2 PL hladkej múky, 0,3 l mlieka, soľ, vegeta, mletá červ. paprika, 800 g tekvice, citr. šťava, kôpor

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme pokrájanú mrkvu, karfiol, počas varenia pridáme šošovicu, osolíme. V druhom hrnci som chvíľu povarila kel. Zeleninu pomixujeme. Zmiešame s pokrájanou cibuľou, pretlačeným cesnakom, vegetou, vajíčkami a navhlčenými rožkami, podľa potreby zahustíme strúhankou. v ostatnej strúhanke budeme obaľovať. Z masy tvarujeme guľky, obalíme v strúhanke a položíme do oleja. Trochu roztlačíme rukou/lyžicou do tvaru rezníka (asi 1cm hrubé). Tenšie sa mi pri vyprážaní rozpadli, sú jemné. Uspech budete mať zaručený, moje deti sa nevedeli dojesť.
@@@@@
Privarok. Očistenú tekvicu nahrubo nastrúhajte. Potom si pripravte bledú zápražku, zalejte ju studeným mliekom a osoľte, povarte do zhustnutia. Do takto pripraveného bešamelu vložte tekvicu, zamiešajte, podľa potreby pridajte mlieko/vodu, ale pozor, tekvica pustí dosť vody. Ovegetíme, popaprikujeme. môžete dať aj celú rascu, a samozrejme, kôpor. Varíme asi 10-15 minút, kým tekvica trochu nezmäkne. Citr. šťavu/ocot zvyknem pridať až ked prívarok trochu vychladne.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.12.2011, 9:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Zapekaná brokolica s kukuricou



POTREBNÉ PRÍSADY

Brokolica, kukurica, 1biely jogurt, 2 vajcia, 2 mäkké syry, plátkový syr alebo tvrdý strúhaný syr, soľ, korenie /pizzové, petržl.vňať.../

POSTUP PRÍPRAVY

Brokolicu rozoberieme na ružičky a uvaríme cca 10min. v slanej vode. Zapekaciu misu vytrieme olejom, naukladáme ružičky brokolice, nasypeme kukuricu, naukladáme mäkký syr pokrájaný na kúsočky. Jogurt vymiešame s vajíčkami,posolíme. Zalejeme brokolicu. Okoreníme podľa chute- pizzovým korením, petržl. vňaťou...Dáme do rozohriatej rúry na cca 30min pri 200st. Vyberieme,navrch naukladáme plátkový syr alebo strúhaný syr a dáme späť do rúry na 5-10min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Andrea P. (panda1977) ID 115385 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2011, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

voňavý a chutný bulgur so slaninkou a dusenou zeleninkou/šampiónmi, špenátom, paradajkami a zel. struky/



POTREBNÉ PRÍSADY

1 Hrnček /2 dcl/ bulgur, 2 H horúcej vody, 1 stredne veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, cca plátok slaniny podľa chuti, hrsť šampiónov, hrsť zelených strukov, 4 kocky mrazeného špenátu...soľ, vegeta, mčk 2na dochutenie, a 1 či 2 paradajky

POSTUP PRÍPRAVY

...chcem dať do pozornosti túto chutnú delikatesu, ktorá sa dá mlsať tak ako príloha ako v mojom prípade alebo ako aj hlavné jedlo....netreba sa báť odskúšať je to fantastické papaničko, ktoré sa nedá pokaziť a chutí báječné...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 11.4.2011, 13:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Ryžové rezance so zeleninou a tofu (vhodné do 90DD - škroby)



POTREBNÉ PRÍSADY

balík ryžových rezancov, 1 PL sezamový olej, mrkva, paprika - farebný mix, cibuľa, pór, 50 g húb Uchovec bazový alias Judášovo ucho, kapusta, tofu, Solčanka, kari korenie, sojová omáčka sladká, sojová omáčka Kikkoman (slaná), 1 PL kukuričný škrob, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Rezance si uvaríme presne podľa návodu :) Huby nalámeme na menšie kúsky a namočíme do studenej vody.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 31.8.2010, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Sendvičový nákyp so špenátom



POTREBNÉ PRÍSADY

10-12 plátkov sendviča (použila som celozrnný) * 1 balenie špenátových listov * 2 strúčiky cesnaku * 100g šunky * 140g fety (ja som dala iba Eidam) * 4-5 vajec * 1-1,5dcl mlieka * soľ * mčk * 2 žĺtky

POSTUP PRÍPRAVY

Lístky čerstvého špenátu naparíme a po vyychladnutí posekáme. (Ja som použila mrazený a podľa návodu uvarila.) Potom ho zmiešame s prelisovanými strúčikmi cesnaku a so 40g fety. Celé vajcia rozšľaháme, osolíme, okoreníme a prilejeme mlieko. Polovičnú časť sendviča namočíme do ochutených vajec a dáme ho do vymastenej zapekacej misy. Rozložíme ochutený špenát, plátky šunky a posypeme 50g fety. Prikryjeme druhou polovicou sendviča, ktorý tiež namočíme do ochutených vajec. Povrch posypeme zvyšným syrom, polejeme žĺtkami a dáme zapiecť do rúry (Nejak som si nevšimla v refcepte tie 2 žĺtky :) takže som to preliala tými ochutenými vajíčkami, v ktorých som namáčala sendvič).
5 porcií, 60 minút
zdroj: Báječná žena

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Iwka Š. (iwka151) ID 42822 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.8.2010, 10:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Musaka - absolútne dokonalá rokmi vycibrená verzia



POTREBNÉ PRÍSADY

2-3 väčšie baklažány, 2 veľké zemiaky, 500 g mletého mäsa (1/2 bravčové, 1/2 hovädzie), 1 väčšia cibuľa, 3-4 strúčiky cesnaku, 1 dl paradajkový pretlak, 2-3 zrelé paradajky, 100 g syra (ideálny je Parmezán, ale poslúži aj Eidam, maslo, olivový olej, mleté korenie, mletý kmín, škorica (1/2 čl), muškátový oriešok (1/2 čl), 1-2 bobkové listy, 50 g múky, 700 ml mlieka, 3 žltky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo milujem, ale kým som sa dopracovala k tejto verzii trvalo to celé roky (rozumej nakoľko to je dosť prácny recept, robím musaku maximálne 2x v roku :)) A môžem s čistým svedomím povedať, že táto musaka je takmer ako od rodeného Gréka :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (60) posledné: 20.7.2022, 14:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Paradajkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

100g surových zemiakov, 400 g uvarených zemiakov, 100 g múky, 2 ČL prášku do pečiva, 1 vajce, 50 -100 ml mlieka, 400 g paradajok, soľ, mčk, provensálske korenie, trochu masla na vymazanie pekáča a olivový olej, syr (eidam, mozarella)

POSTUP PRÍPRAVY

Surové a uvarené zemiaky postrúhame*Pridáme múku, prášok do pečova, vajce a mlieko podľa potreby*Ja pri bezlepkovej múke som mlieko vôbec nepoužila*Osolíme a vypracujeme hustejšie cesto*Cesto dáme na plech a spravíme vyšší okraj*Na cesto poukladáme pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme, pridáme provensálske korenie, pokvapkáme olivovým olejom*Vložíme do rúry na 20 min. pri teplote 180 stupňov*Potom koláč vyberieme, pridáme syr a opäť vložíme do rúry, kým sa syr nerozpustí.


Recept mám z časopisu Dobré jedlo.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 449 (zobrazuje sa 141-150)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,45 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu