končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLKOVÝ CHLIEB vhodný aj pre delenú stravuPOTREBNÉ PRÍSADY tie isté suroviny ako je tu nižšie uvedené na Rýchlu škoricovú hrnčekovú bábovku bez vajec a mlieka len POSTUP JE INÝ. Chlieb je fantastický a ak sa hneď nezje tak dlho vydrží je veľmi vhodný keď človek niekam cestuje treba na dovolenku. POSTUP PRÍPRAVY recept som uviedla v obrázkovom postupe, foto aj recept je z knihy Recepty zo Života č.12 OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika Š. (monini) ID 245452 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Domáci chlieb bez mieseniaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 hrnčeky na čaj múka hladká T650 1/4 čajová lyžička droždie sušené 1 + 1/4 čajová lyžička soľ 1 + 1/2 hrnčeka voda POSTUP PRÍPRAVY Postup prípravy receptu Všetky suroviny dáme do misy a zamiešame len aby sa spojili, nemiesime !, aj keď to človeka pokúša. Vznikne vám taký maglajz a ak ste doteraz nepochybovali, tak teraz už určite. Misku zakryte potravinárskou fóliou, ozaj, misa nemusí byť nijako nadrozmerná, pretože masa sa asi zdvojnásobí. Potom skúste na tento polotovar zabudnúť na dlhých a teraz to príde 12 až 18 hodín. Ja som cesto urobila v sobotu večer o 18 hodine. Teraz vás bude štvať, že ste sa dali na pokus, lebo v mise sa nič nedialo, ani v noci. V nedeľu ráno si na chlieb spomeňte a tak o 8 hodine, keď sa už aj tí spaktoši zobudia, cesto vyklopíme na pracovnú dosku, dobre podsypeme múkou, napodiv cesto je hebké a trochu sa lepilo, pár krát len tak preložíme, necháme tak 15 minút oddýchnuť, potom sa naša nálada prudko zlepší, lebo vyzerá to ako normálne vykysnutý chlieb. Dokladám foto vykysnutého chlebu pred vložením do nádoby na dokysnutie, aby bolo jasné, ako má táto fáza vyzerať.Potom si pripravte utierku, dobre ju pomúčte a vytvarovaný bochník na ňu uložíme a prikryjeme ďalšou utierkou. No a teraz sa venujeme príprave obeda a na chlieb zase zanevrieme až na 2 hodiny. Pol hodinu pred uplynutím času tých dvoch hodín zapneme rúru na 230 stupňov a vložíme najlepšie liatinovú nádobu s vrchnákom, mohla by to byť aj napr. kameninová nádoba, ale podstatný je aj ten vrchnák. No a teraz prichádza najhorší okamih, ten nádejných chlieb musíte do tej horúcej otvorenej nádoby trafiť, podľa možnosti bez popálenín 3 stupňa, prikryť a pečieme zatvorené 30 minút, potom nádobu odokryjeme a teraz uz aj najhorším pochybovačom podskočí srdiečko, lebo ten pohľad stojí ta to. No a v tejto radosti prežijeme ešte 15 až 20 minút, ktoré náš báječný chlebík potrebuje na kôročku. Potom ho vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Janka K. (janka1972) ID 101841 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 10.12.2014, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
bezlepkový zemiakový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bezl. múky Mix B, 150-180g uvarených pretlačených zemiakov (pribl. 3 zemiaky, môže byť aj menej), 3PL oleja (slnečnicový), 1 vajce, 250ml vody, soľ, na kvások: 1/3 kvasníc Fala, 2KL cukru, deci vlažnej vody POSTUP PRÍPRAVY Základ receptu je podľa Schäru - Oscarove recepty (potato bread) :-) - pripravím si kvások (rozmiešam vo väčšom hrnčeku nasucho kvasnice s cukrom kým sa neroztečú, potom dolejem deci vlažnej vody a nechám postáť pribl. 5minút) - vo veľkej mise zmiešam múku a soľ - uvarené vychladnuté zemiaky na tanieri dôkladne roztlačím vidličkou, v múke ich rozmiešam - urobím niečo ako "múkovo-zemiakovú mrveničku", prípadné hrudky vidličkou (alebo prstami) rozpučím, - do zemiakovo múčnej zmesi postupne vmiešam kvások, vajce, olej a za hrnček vody - vymiesim vláčne cesto - dosypávam podľa potreby - aby bolo cesto jemné, mäkké a kompaktné skoro tak aby sa dalo chytiť do ruky.. - cesto vložím do formy (vyloženej papierom alebo naolejovanej), vrch uhladím a zároveň naolejujem prstami, nechám vykysnúť (pribl. 35min). Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Janka T. (takaJanka) ID 29118 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 12.12.2013, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
ChliebPOTREBNÉ PRÍSADY 220g ražnej múky chlebovej,110g pšeničnej múky chlebovej,2 čl rasce,polovica balenia sušeného droždia,1 čl soli,250 ml vody,1 čl octu,1/4 dcl slnečnicového oleja,prídávam aj za hrsť orechov POSTUP PRÍPRAVY Tento recept mám od mojej tety a je fantastický,cesto poriadne vymiesime,necháme kysnúť,kysne pomaly,nechávam asi tak 1-1.30h.,misku kisku nemám,potom nakysnuté cesto dáme na plech s papierom na pečenie a rúru zohrejeme na 250st.,pečieme 15 min na 250 st. a potom stíšime na 180 st. cca 40min,po upečení potrieme chceba vodou a necháme vychladnúť,dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Viera Š. (visi) ID 41265 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 11.10.2013, 10:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Voňavý tekvicový chlieb s čokoládou (Chocolate Pumpkin Bread)POTREBNÉ PRÍSADY 1 a 1/2 H (hrnček) špaldovej múky (alebo polohrubej) *1ČL sódy bikarbóny *štipka soli *1ČL škorice *1/4 ČL mletého muškátového orieška *1/4 ČL mletého zázvoru *1/2 H cukru *3/4 H tekvicového pyré (upečená roztlačená/rozmixovaná tekvica) *1/2 H oleja *2ČL instantnej kávy *2 vajcia *2/3 H teplej vody *100g Čokolády *1PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Tekvicové pyré si pripravíme tak, ze tekvicu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme a dáme piecť na 180C na asi 30 až 45 minút do mäkka. Potom vnútro vydlabeme a roztlačíme či rozmixujeme. *V jednej mise zmiešame suché ingrediencie-múku, sódu, soľ, koreniny a cukor. *V druhej vymiešame tekvicové pyré s olejom, primiešame po jednom vajíčka, kávu, teplú vodu a rum. *Do suchej zmesi nalejeme tekutú a nasekanú čokoládu, premiešame varechou - pozor aby sme cesto neprešľahali. Nalejeme do formy na chlebíček vystlanej papierom na pečenie a dáme do rúry na 180C (horkovzduch) na 50-60 minút . Chlebíček je vláčny, voňavý...mňam:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana S. (zunicka) ID 114201 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Semienkový bochník (chlieb)POTREBNÉ PRÍSADY na 1kg chlebíka treba: 480ml vody, 2 a pol PL repkového oleja, 2 a pol PL medu, 2čl soli, 200g hladkej múky, 230g žitnej múky (dala som špaldovú), 230g celozrnnej múky, 1 droždie, 100g ľanových semienok, 30g slnečnicových semienok, 20g celého maku POSTUP PRÍPRAVY Suroviny dávajte do pekárničky v poradí v akom vyžaduje váš typ a piecť treba v programe na celozrnný chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Domáci celozrnný chlieb inšpirovaný rožkami kristiny s. /niginy/POTREBNÉ PRÍSADY 400 g pšenično - ražnej múky, * 100 g celozrnnej ražnej múky, * 1 a pol ČL soli, * 2 ČL majoránky, * 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, * 1 ČL mletej rasce, * pol kocky droždia, * 1 ČL cukru, * asi 200-250 ml vlažnej vody, * 2 ČL octu, * 4 ČL olivového oleja, * 2 PL slnečnicových semienok / alebo rôzne iné,ľanové, tekvicové a pod. / odkaz na pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52796 Po skúsenostiach s rozličnými druhmi múky jednoznačne radím ruskovskú múku pšenično-ražnú....ostatné mi tak krásne nevykysli - dá sa kúpiť v Tescu . Chlieb sa dá samozrejme upiecť aj bez majoránky a cesnaku a dostaneme super chutný klasický celozrnný chlebík. POSTUP PRÍPRAVY Našla som tu nedávno fantastické celozrnné rožky od kristiny s. a keďže mi veľmi chutili a my sme rodinka skôr chlebová, po miernej úprave som vyskúšala upiecť chlieb. Je pečený v klasickej plynovej rúre, miesený obyčajným ručným hnetačom na cesto. Droždie rozmiešame vo vlažnej ocukrenej vode, múku a všetky ostatné prísady dáme do misky, prilejeme rozpustené droždie a poriadne vymiesime., kým sa cesto pekne neodliepa od misky. Vymiesené cesto poprášime múkou a necháme vykysnúť. Potom na doske vyváľame do tvaru bochníka / opatrne, aby sa príliš nezdusil / a vložíme do obdĺžnikovej formy , vyloženej papierom na pečenie.Necháme ešte podkysnúť cca 20 -30 minút - vizuálne by mal narásť na dvojnásobok pôvodného objemu. Potrieme ho mierne osolenou vodou /alebo ideálne porosíme rozprašovačom, kde sme naliali slanú vodu - chlebík tak zostane dokonale vytvarovaný a ani o milimeter neklesne / s vložíme do maximálne vyhriatej rúry asi na 15 minút. Do rúry súčasne s chlebom dáme aj plechovú nádobu s vodou.Za tých 15 minút by mal chlebík chytiť peknú zlatú farbu. Znova potrieme vodou a pečieme pri mierne zníženej teplote / o nejaké 2 - stupne / ďalších 25 - 30 minút Ja pečiem v starej plynovej rúre a pred dopečením cca 5 minút vyberiem hrnček s vodou z rúry a chlieb je krásne chrumkavý..Po upečení hneď vyklopíme a necháme na vzduchu voľne vychladnúť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 22.7.2013, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Kváskový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY ražný kvások, ražná múka, špaldová múka, voda, soľ, olivový olej, rasca POSTUP PRÍPRAVY Môj kvások má pár mesiacov, volá sa Roland, a pekne spinká v chladničke. Raz za tri – štyri dni ho pekne nakŕmim, a on rastie. Raz za týždeň ho už je dosť na to, aby mi upiekol chlebík. Takto vyzeral, keď som ho vybrala z chladničky. Vidíte tú vodičku na boku? Začína klesať, kvasinky spotrebovali všetku múku, treba ho dokŕmiť. Pridala som 2 lyžice múky, vodu. S kváskom pracujte vždy len s dreveným náradím, kov nemá rád. Tak som z neho 150 ml odliala do misy. Zbytok šiel spať do chladničky. Pridala som 300 ml vody a 100 g ražnej múky. Vonia, šumí, je plný bubliniek, čas na zamiesenie cesta. Pridala som dve lyžičky soli, dve lyžičky rasce, 0,5 dl olivového oleja, 150 g ražnej múky, 200 ml vody, premiesila varechou, a pridávala som ešte múku, koľko sa vstrebe, bolo to 250 g. To som už dávala špaldovú celozrnnú. V mise pod utierkou kyslo cesto 3 hodiny, až ho bola plná misa. V tejto fáze som už zapla rúru na 250 stupňov, v nej sa hneď hriala aj jánska misa s vrchnákom. Už som nestíhala fotiť. Dosku na cesto treba hodne hodne pomúčiť, vyklopiť cesto, pováľať v múke, cesto je mäkké až riedke, aby sme dostali z neho bochník, treba ho poprekladať, pováľať v múke, jemne – nie miesiť, treba s ním pracovať jemne, poskladať, koľko múky sa vstrebe, ale cesto má zostať stále veľmi mäkké, nie riedke. Riedko cesto nenarastie, husté má malé dierky. Bochníček som prevalila na papier na pečenie, takto ho ľahšie dostanem do horúcej misy. Vybrala som z rúry nahriatu veľmi !! horúcu misu, je to stres s ňou robiť, je fakt hrozne horúca. Papier s cestom šup do nej, rýchlo zakryť vrchnákom a rýchlo do rúry. 230 stupňov – asi 45 minút. Po 30 minútach chodím pozerať, ak je krásne narastený, popraskaný, má hnedastú a pozdvíhanú kôrku, je všetko v poriadku. Dám dole vrchnák a nechám ešte dopiecť 10 minút. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) denisa m. (mikino) ID 45660 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 2.10.2014, 21:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI RAŽNÝ CHLIEBPOTREBNÉ PRÍSADY ražná chlebová múka, pšeničná celozrnná múka, olej, voda, soľ, sušené droždie, rasca POSTUP PRÍPRAVY Do pekárničky som nalial 3,5 deci vlažnej vody, 2 lyžice panenského tekvicového oleja, 250 gramov ražnej chlebovej múky, 250 gramov pšeničnej celozrnnej múky, 2 lyžičky morskej soli, pol sáčika sušeného droždia a lyžicu celej rasce. Navolil som program Normal 750 gramový, polotmavý a o 3 hodiny už v kuchyni rozvoniaval chutný čerstvý domáci celozrnný chlieb. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 7.5.2014, 14:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
*♥* Americký chlieb *♥*POTREBNÉ PRÍSADY 370 ml teplej vody, 1/2 čL sušeného droždia, 1/2 čL kryšt. cukru, 20 g soli, chlebové korenie (ja som nemala, tak som dala po 1/2 čL - drvenej rasce, rozmarín, majorán, rímska rasca - ale môžete dať bylinky, aké chcete) , 600 g hladkej múky T650, (ja som pridala ešte asi 3 PL ražného kvásku, ktorý mal zatiaľ len 7 dní... ale toto nebolo v recepte) Na dochutenie sa dajú použiť aj iné prísady, ako napr. rôzne semienka, alebo oriešky, sušený cesnak či cibuľa. Taktiež môžete použiť zmes viacerých múk . Ja som si pri tomto chlebe chcela vyskúšať základný recept. Až teraz, po vyskúšaní, budem robiť dáke tie obmeny a experimenty s príchuťami. Ale tento základný bol bezvadný. POSTUP PRÍPRAVY 1) Zoberieme misu veľkosti, aby zmestila dvojnásobný objem cesta. 2) Do misy preosejeme odváženú múku a dáme ju nahriať do MW (1/2 min- stredný výkon) 3) Pridáme korenie, soľ a zamiešame 4) V strede urobíme priehlbinu a do nej nalejeme zohriatu vodu, pridáme kvasnice a cukor 5) Rukou zamiešame všetky suroviny, nemusíme hniesť, len ich dobre premiešame. 6) Misu zakryjeme vekom alebo fóliou, či utierkou a dáme kysnúť niekam na linku, kde misa nebude prekážať. Alebo ju môžeme dať do rúry, ak práve nejdeme piecť. Cesto takto necháme zabudnuté aspoň 15 hodín alebo kľudne aj dlhšie (18 hodín) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.4.2013, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 168 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,17 ďalšie >> |