Maria P. (teleflex) ID 105501 |
|
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 28.3.2024 12:53 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke... trochu inak.
[ recept č. 59861 zo dňa 25.9.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g bravčového mäsa /najlepšie z pliecka/, 1/2 cibule, 2 PL nevarenej ryže /určite nie viac/, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 1 ČL mletej červenej papriky, 2 vajíčka, 60g ovsených vločiek /môžeme nahradiť sójovými vločkami/, hladká múka ♣♣♣ 1 pohár paradajkového pretlaku, 1/2 cibule, 5 guličiek nového korenia, 2 ks bobkového listu, soľ a cukor podľa chuti, 2 dl mlieka, 3PL hladkej múky, 1,25 l vody
POSTUP PRÍPRAVY
Vločky namočíme do trošky vody /stačí len toľko, aby boli ponorené/ a necháme napučať. Mäso spolu s cibuľou zomelieme, pridáme vajíčka, vločky, ryžu /nevaríme vopred, ona spolu s mäsom zmäkne/, ochutíme soľou, vegetou, ml.čiernym korením, ml. červenou paprikou a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke /potom sa nám nerozvaria a nerozpadnú/.
Do vody dáme koreniny, cibuľu, osolíme ju a necháme zovrieť. Vmiešame do nej paradajkový pretlak a do vriacej vhodíme pripravené guľky /mne vyšlo 15 kúskov/, stíšime a na miernom ohni varíme 30 minút. V mlieku rozmiešame hladkú múku, vlejeme do omáčky, osladíme podľa chuti a necháme prevrieť. Podávame s knedľou... |
| Katarína B. (katka 777) ID 129764 (4.4.2020, 6:43) |
dnes ich urobím |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.4.2020, 11:49) |
|
ODPOVEDAŤ |