. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit... - RECEPT 52882

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

OMÁČKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...


[ recept č. 52882 zo dňa  ]


*♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit...


POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie: 1 mrkva, kúsok zeleru, 3 stonky sedana (stopkový zeler), menšia cibuľa, 1 strúčik cesnaku, konzerva paradajok, paradajkový pretlak, soľ, cukor, mčk, oregano sušené, 2 čL múky, trocha oleja

POSTUP PRÍPRAVY

1) Na troche oleja speníme cibuľu pokrájanú nadrobno
2) Postrúhame (alebo pokrájame, ja som strúhala) mrkvu, zeler, sedano pokrájame na prúžky
3) Zeleninu šupneme k cibuli a trocha orestujeme. Pridáme soľ, mčk, oregano, cukor (neprehnať množstvá, dochutí sa vo finiši) Prikryjeme a len chvíľu dusíme.
4) Po chvíli pridáme pokrájané konzervované paradajky (ja som dala len 1/2 konzervy) a malý pretlak a ďalej dusíme pod pokrievkou. Môžeme doliať menšie množstvo vody.
5) Keď je zelenina dosť mäkká (čo je za chvíľu), pridáme zátrepku (asi pol deci vody + 2 čL múky- rozmiešame)
6) Povaríme 3 min. bez pokrievky (na stíšenom plyne).
7) Odstavenú omáčku dochutíme pretlačeným cesnakom, prípadne dosolíme alebo docukrujeme a čerstvo mleté čierne korenie. Môžeme pridať aj čerstvú posekanú bazalku.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Omáčka je pikantná, takže výborne sa hodila k obyčajnému varenému mäsu


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Makronky | *♥*Talianska paradajková omáčka*♥* inšpirácia z Apetit... | Hokaido prívarok s krabími fašírkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Petra J. (Petraja) ID 274339 (10.4.2013, 23:00)
Ďakujem (Y) (Y) ja som to podla vas robila a som to aj takto servírovala s mäskom a varenými zemiakmi ako na vašej fotke :-) a svokrovci ma tááák vychválili (flower) a muž (pusa) že aká som |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (11.4.2013, 10:05)
Nie je za čo :-) teším sa i ja (Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (20.3.2013, 15:12)
(Y) (Y) (Y)....vyzerá super. (L) Treba skúšať nové chute. :-)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (21.3.2013, 10:39)
Ďakujem, Zlatka (L) Presne to som si myslela i ja, a preto som omáčku skúsila, aj keď môj (cinky) frfľal... nakoniec chutila aj jemu :-)
(L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária S. (atsi) ID 264015 (20.3.2013, 14:22)
mňááááááám tekéto fajnovučké masíčko máme radi s všeliakými omáčkami a k tomu knedlík (jidlo) uplne najlepšejšie ,-) Pekne si dala tie zemáky , takto je to docela dietné (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.3.2013, 16:07)
(pl) (B)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (upravené 20.3.2013, 9:44)
:-) veru, pravdu máš... k tomuto jedlu sa pivo výborne hodí ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu