Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)
Dlho-dlho hľadaný recept na šišky
[ recept č. 5130 zo dňa 28.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie
POSTUP PRÍPRAVY
V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď....
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje.
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-).
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-)
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto.
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva.
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-).....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Martina Z. (mata198511) ID 20128 (20.3.2009, 21:38) |
tak tieto šišky sme mali aj my a sú fantastické nie tie premastené - olejové, tvrdé ... Toto je fakt super recept - len škoda, že sa tak rýchlo minuli |
ODPOVEDAŤ |
Karin P. (karinca) ID 87919 (19.3.2009, 14:43) |
Vynikajuci recept!!! Ja nie som sice velka kucharka, a vsetci frflu ked varim, ale tieto sisky dostali kazdeho!!! dakujeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (crysmile) ID 23978 (12.3.2009, 18:12) |
su výborné, vláčne, vyjde ich velmi vela z tohto cesta.. vsetkym odporucam a dakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (Monika82) ID 26418 (27.2.2009, 18:30) |
veeeeľmi pekne ďakujem za úžasný recept... sú úžasné, aj manžel chválil Ale niektoré mám v strede duté |
ODPOVEDAŤ |
| Marián N. (Cebord) ID 15243 (25.2.2009, 12:26) |
Díky krásne za inšpiráciu na dnešný obedík. Šišky sú super - trošku som si recept prispôsobila. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=11558 Doma som mala len klasické droždie a len 5 vajíčok... takže.. ešte raz díky. |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (15.2.2009, 17:07) |
akurát som dorobila šišky. Zo začiatku som si myslela, že sa mi nevydaria lebo cesto som mala veľmi riedke. Postupne som však pridávala múku a bolo to dobré. Moje šišky sú trošku tmavšie a do cesta som poridala ešte nastrúhanú citrónovú kôru a sú fantastické. |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (20.2.2009, 18:20) |
Tak s tou citrokôrou teda verím, že boli fantastické! |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta S. (yvett) ID 11052 (11.2.2009, 11:18) |
Aj ja som skúšala môžem potvrdiť, že sú výborné a veľmi chváli aj kolegyňa |
ODPOVEDAŤ |
| Ivana L. (ivus07) ID 10554 (10.2.2009, 22:18) |
|
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (1.2.2009, 17:08) |
Vcera som urobila tieto sisky, a uz niet po nich ani stopy. Su fakt fantasticke!!! Robila som ich z 2 vajicok a 2 zltkov. Z 2 bielkov som si na ne urobila penu. Ale chcela by som sa opytat, ci ide do nich naozaj este cely vanilinovy cukor. Ja som dala z neho len polovicu, a zdali sa mi byt sladke akurat, ze som ich ani necukrovala. Tieto sisky planujem urobit este aj teraz v tyzdni, ked maju taky uspech. Dakujem!!! Andrea |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 7:54) |
Som rada, že chutili ! Dávam celý vanilkový cukor a priznám sa, už dvakrát sa mi stalo, že som naň zabudla, ale aj bez neho je cesto eňoňuňo ! |
ODPOVEDAŤ |
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (1.2.2009, 17:08) |
Vcera som urobila tieto sisky, a uz niet po nich ani stopy. Su fakt fantasticke!!! Robila som ich z 2 vajicok a 2 zltkov. Z 2 bielkov som si na ne urobila penu. Ale chcela by som sa opytat, ci ide do nich naozaj este cely vanilinovy cukor. Ja som dala z neho len polovicu, a zdali sa mi byt sladke akurat, ze som ich ani necukrovala. Tieto sisky planujem urobit este aj teraz v tyzdni, ked maju taky uspech. Dakujem!!! Andrea |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka M. (enka.mi) ID 75947 (31.1.2009, 19:34) |
Dnes som vyskúšala tento recept a je fakt výborný. Cesto je nadýchané a výborne sa s ním pracuje. Odniesla som ochutnať svokre a dcére a veľmi im chutili. Ak chcete mať chutné šišky tak treba vyskúšať tento recept. Robila som ich v pekárni Moulinex XXL. |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (31.1.2009, 8:55) |
a robila ste to niektora klasicky a nie v pekarni? ja ju nemam... nemozem použiť radsej to zive drozdie ked to nebudem miesit v pekarni... ja som sisky este nikdz nerobila |
ODPOVEDAŤ |
| Jana T. (pralinkaaa) ID 102003 (21.3.2013, 14:06) |
ahoj prosim ťa našla som tvoju reakciu k receptu na šišky - tiež som ich nikdy nerobila a chcela by som vyskušať ale nemam pekareň, ako si ich nakoniec robila? dakujem moc. Jana |
ODPOVEDAŤ |
| | Mária P. (Mayka) ID 13577 (31.1.2009, 19:27) |
Poslusne hlasim . Moje prve sisky v zivote som zvladla. Su vazne chutne |
ODPOVEDAŤ |
| | | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (11.2.2009, 7:55) |
Som rada, že sa vydarili! |
ODPOVEDAŤ |
| Erika K. (ErikaKral) ID 69130, mimibazar.sk/erikakral (30.1.2009, 15:03) |
Tak dnes sme si dali, výborný recept !! Tiež som dala dve žĺtka a dve celé vajíčka. Úžasne sa s cestom pracuje. Podarilo sa mi ich urobit 56 a teraz ich je už len polovica |
ODPOVEDAŤ |
MONIKA S. (bida) ID 48648 (28.1.2009, 17:36) |
JA SOM DNES BIELKA POUZILA NA RYZOVY NAKYP MALA SOM ICH V CHLADNICKE TYZDEN V UZAVRETOM POHARI |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (28.1.2009, 17:07) |
Juj vyzeraju uzasne. Strasne lubim sisky. Vyskusam ich aj ked nemam pekarnicku snad sa podaria. Kolko ich vyjde z tohoto mnozstvaq muky atd.? a co ste spravili z bielkov? Rozlmyslala som ze spravim ryzovy nakyp alebo zemlovku so snehom Len neviem kolko tie bielka vydrzia v chladnicke. V jeden den tolko sladkeho by bol asi hriech... |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (28.1.2009, 18:02) |
Z tohoto množstva vyjde okolo 30 kusov, závisí to od veľkosti okrúhlej vykrajovačky. Bielka ja osobne vždy odložím do chladničky a hanba-nehanba, nikdy z nich nakoniec nič nevyčarím Páčil sa mi tip na pavlovu tortu, samozrejme nie v ten istý deň, to by tie kilá neudržal na uzde ani kôň - a aj ryžový nákyp je ! |
ODPOVEDAŤ |
| | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (28.1.2009, 17:22) |
bielky sa daju v pohode zamrazit |
ODPOVEDAŤ |
MONIKA S. (bida) ID 48648 (21.1.2009, 18:21) |
Dnes som robila sisky presne podla receptu a musim povedatze su vynikajúce ,zobrala som z nich aj švagrinej do nemocnice a tiez si ich nevedela vynachvalit,už ine ani nebudem skúšat,na buduce skusim dat dve žltka a dve vajička ako tu pisali mamičky ,uvidim či budu take chutne ako podla orginalu |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (22.1.2009, 19:21) |
Vyskúšajte kľudne, budete mať s čím porovnať. Potom dajte vedieť, budem rada! |
ODPOVEDAŤ |
| dagmar d. (dasuliatko) ID 67437 (21.1.2009, 16:39) |
Včera večer som ich robila.Z polovicnej dávky,pretože náš ocinko pracuje v zahraničí tak pre dcéru a mna viac než dosť.V živote som nejedla také šišky,sú úžasné!!! .Dakujem za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Martina K. (mata29) ID 10963, mimibazar.sk/mata29 (17.1.2009, 20:02) |
Niki, tieto šišky sú fantastické...my sme si z nich spravili "mc donutky" a potom sme ich namočili do čokoládky a nestačili sme sa ako rýchlo ubúdajú . Recept je fakt super!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.1.2009, 17:15) |
Tak tomu teda verím! |
ODPOVEDAŤ |
Miriam Š. (mime_c) ID 1209 (15.1.2009, 15:33) |
Vďaka tomuto receptu sa aj mne konečne podarilo vyrobiť skvelé šišky . Dala som do nich 2 celé vajcia a 2 žĺtky, tak, ako tu radili maminky podo mnou a sú úúúúžasnééé ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (15.1.2009, 19:19) |
Rado sa stalo , ďakujem za pochvalu! |
ODPOVEDAŤ |
Hana B. (Bedhann) ID 55326 (12.1.2009, 20:52) |
Niki, dneska jsem je vyzkoušela a jsou super Díky za recpet |
ODPOVEDAŤ |
| | Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (13.1.2009, 16:31) |
Som rada, že chutili ! |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 101-120) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |