Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 822 návštěvníkov)
Dlho-dlho hľadaný recept na šišky
[ recept č. 5130 zo dňa 28.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 dl mlieka, štipka soli, 3 lyžice rumu, pardon umu :-))), 100 g masla, 8 žĺtkov, 3 kopcovité lyžice preosiateho prášk. cukru, 400 g polohrubej múky, 200 g hladkej múky, 1 sáčok droždia (dr. Oetker), vanilkový cukor, práškový cukor, olej na vyprážanie a lekvár na plnenie
POSTUP PRÍPRAVY
V živote som nejedla vynikajúcejšie šišky a ani nevidela krajšie cesto! Skúšala som už veľa receptov, ale vo všetkých bolo niečo, kvôli čomu som naďalej hľadala ten správny pomer surovín a našla som ho až teraz na jednej českej stránke. Už nehľadajte ani Vy, vyskúšajte tento recept!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Mám pekárničku Panasonic, kam sa sypú najprv suché prísady: droždie, múka, soľ, cukor. Maslo som nechala v mikrovlnke roztopiť a mlieko som doň prilievala za častého miešania tenkým prúdom, čím som získala požadovanú teplotu masla aj mlieka.Dala som aj rum, pardon um, 8 žĺtkov a zapla program cesto. Samozrejme sa riaďte pokynmi k Vašej pekárničke a dávajte suroviny v poradí aké máte v návode :-). Z bielkov môžete spraviť nejaké pekné snehové pečivo alebo pavlovu tortu atď....
Cesto je ako obláčik, ľahučké, jemné, výborne sa s ním pracuje.
Cesto zľahka premiesime a rozdelíme na dve časti. Každú vyvaľkáme na hrúbku asi tak do 1 cm. Môžu nám pomôcť naši šikovníci :-).
Okrúhlou formičkou vykrajujeme šišky, kladieme na čistú utierku - ja ju dávam nad umývačku riadu, ktorá mi kuchynskú dosku počas umývania nahreje a cesto mi krásne na teplej utierke podkysne.:-)
Keď sa nám šišky asi po pol hodinke nadvihli, urobíme prstami jamku, neprederavíme cesto.
Pečieme v horúcom oleji, najprv "deravou" stranou dolu, potom obrátime. Od sporáka sa nesmieme vzdialiť ani na minútku, pretože sú šišky hotové raz-dva.
Hotové potrasieme vo vanilkovo-práškovom cukre a do jamky nakopíme lekvár podľa chuti. Nejde mi odfotiť "prierez", ale cesto je tak nádherné, vzdušné, voňavé a fajnové, mňam :-))))! Na úvodnej fotke sa šišky robia tak, že cesto vaľkáme na tenšie,vykrajujeme šišky, necháme podkysnúť, na polovicu dávky dáme do stredu lekvár, okraje potrieme žĺtkom a pritlačíme ďaľšiu šišku :-). Pečieme v horúcom oleji. Mne viac chutia tie klasicky robené šišky, aj keď tá úvodná fotka je úhľadnejšia :-).....
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (3.5.2011, 12:00) |
Tieto šišky robím už asi 3x a zase musím povedať, že sú FANTASTICKÉ , z tejto dávky mi vyšlo 68 ks, ale vykrajovala som ich poldecákom Ľahulinké, vôbec nie mastné, proste mňaaaam... , spráskala som ich už asi 10ks.....vraj deťom k obedu, ale neviem koľko ich zostane . Šišky už jedine len takéto . Vďaka za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| Dada F. (džamka) ID 18807, mimibazar.sk/dzamka (3.5.2011, 12:00) |
Tieto šišky robím už asi 3x a zase musím povedať, že sú FANTASTICKÉ , z tejto dávky mi vyšlo 68 ks, ale vykrajovala som ich poldecákom Ľahulinké, vôbec nie mastné, proste mňaaaam... , spráskala som ich už asi 10ks.....vraj deťom k obedu, ale neviem koľko ich zostane . Šišky už jedine len takéto . Vďaka za receptík |
ODPOVEDAŤ |
| MARTINA K. (NICKA) ID 7210, mimibazar.sk/nicka (6.3.2011, 18:46) |
vynikajúci recept, šišky boli fantastické |
ODPOVEDAŤ |
| Lenka D. (ambrashop) ID 5027, mimibazar.sk/ambra221 (6.3.2011, 12:06) |
ahojte vodím tu veľa pozitívnych komentárov, len som nikde nenašla(nečítala som všetko) koľko šišiek vyjde z jednej dávky? dnes idem na to aj ja |
ODPOVEDAŤ |
| | Martina F. (mata3636) ID 133276 (6.3.2011, 12:07) |
veď podľa toho, aké veľké ich budeš vykrajovať čím menšie, tým viac |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lenka D. (ambrashop) ID 5027, mimibazar.sk/ambra221 (6.3.2011, 12:20) |
hmm...no tak to viem aj sama.....ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Mária P. (marika321) ID 184371 (5.3.2011, 12:34) |
|
ODPOVEDAŤ |
lýdia m. (noštek) ID 96081 (24.2.2011, 13:33) |
dala som len 6 žltkov, myslím že stačilo, sú nádherné a chutia vynikajúco, určite odporúčam. dala som veľkú panvicu a za 3 minúty boli hotové, sama som si dala hneď 6 |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana C. (ninka&tomáško) ID 157, mimibazar.sk/ninkatomasko (18.2.2011, 10:34) |
tak som sa po dlhom hladani receptu na šišky odhodlala spravit tieto, len tiež som dala len 6 vajec a čerstve droždie pretože to od Oetkara nemali u nas, cesto sa už miesi v pekrničke tak som zvedava ake budu, šišky idem robit druhy krat v živote tak dufam že odpadnu lepšie ako tie moje prve |
ODPOVEDAŤ |
| Slavka H. (Archaa) ID 84161 (11.2.2011, 12:32) |
Nika dakujem za super receptík, sisky robíme uz len podla tohto receptu , boli jednoducho úzasné a tu je http://slavka-archaa.blogspot.com/2011/02/jeden-fasiangovy-vikend.html |
ODPOVEDAŤ |
Luba T. (Arial) ID 142425 (upravené 9.2.2011, 10:34) |
DAKUJEM za recept na VYNIKAJUCE SISKY . Moje prve v zivote! Pomer polohrubej a hladkej muky 2:1 nema chybu! Ja som dala do cesta menej zltok a cukru - 6 zltok, 2 kopcove PL cukru) (pretoze som na internete citala, ze ak sa da vela zltkov a cukru, sisky sa pripaluju.) a nepripalovali sa mi! Mali krasnu svetlohnedu farbu, boli nadychane, no proste fantasticke . Robila som z cerstveho drozdia (1 kocka), bez pekarnicky, cesto som miesila rukou asi takych 10 minut (s cestom sa dobre pracovalo). Dokonca som skusila urobit 2 plnene s nutelou (pre mojho maskrtneho synatora) a nutela mi pri vyprazani vobec nevytiekla. Aj manzelovi a detom velmi chutili . Sisky boli makkucke aj na druhy den. |
ODPOVEDAŤ |
| Adrian K. (adrianko38) ID 173137 (7.2.2011, 18:29) |
no ja som to cesto neurobil na oleji,ale dal som ho do truby ako plnene lekvarom a upiekol som z neho buchty,ale neskutocne dobre |
ODPOVEDAŤ |
Lubomira E. (kelua) ID 98921 (30.1.2011, 18:05) |
vyborneeee |
ODPOVEDAŤ |
| Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (25.1.2011, 14:01) |
takže dnes vyskúšané a naozaj musím potvrdiť, že naozaj krajšie cestíčko na šišky som v živote nemala , o chuti nehovoriac , mäkulinké ako pena, všetkým odporúčam ho vyskúšať , namiesto 8 vajíčok som dala 6 a v pohode stačí , ďakujem za super receptík , určite som nerobila naposledy |
ODPOVEDAŤ |
Věra N. (Věra N.) ID 75068 (21.1.2011, 9:11) |
Původně mě zarazil počet žloutků, ale určitě to bude výborné. Určitě vyzkouším. |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana C. (zch) ID 21747, mimibazar.sk/zch (10.1.2011, 23:12) |
tak toto bude nas najblizsi zakusok |
ODPOVEDAŤ |
Anna B. (Anicka21) ID 177709 (4.1.2011, 11:38) |
ahhjkvghmk |
ODPOVEDAŤ |
Karol B. (karci77) ID 167912 (5.10.2010, 8:28) |
receptík som vyskúšal a som rád že som si vybral práve tento od Vás.Boli lahučké,lahodné a skúsil som aj tie plnené a dal som dnuka vanilkový puding.mňam...dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| claudia o. (claudi) ID 9131, mimibazar.sk/claudi (18.9.2010, 15:02) |
recept je fantastický!!!!!!!!!!!! šišky boli úžasne, vydržali chvíľu |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína Š. (buřtik) ID 81173 (2.6.2010, 22:43) |
Dnes som ich vyskusala.Boli bozskeeeeee |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 138 (zobrazuje sa 61-80) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >> |