končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 186 návštěvníkov) Kokosová roláda NEPEČENÁ[ recept č. 4913 zo dňa 14.4.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Viem, že mnohé poznáte tento recept na výbornú nepečenú roládu, ale možno niekoho inšpirujem k niečomu, čo síce jedol ale nikdy nerobil. Na tomto recepte nie je čo pokaziť, pretože to nemusí ani kysnúť ani sa piecť a ani len variť:) Tak hor sa na to: CESTO: 6 balíkov marína keksov, 200g práškového cukru, 5PL kakaa, 1dcl silnej tureckej kávy aj s "usadeninou":) a 1dcl rumu, na posypanie trochu kokosu. KRÉM: 200g origoš masla, 200g práškového cukru a 50g strúhaného kokosu. POSTUP PRÍPRAVY Postup veľmi jednoduchý, viď obrázkový postup... OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Na orechovom mlynčeku si pomelieme marína keksy, pridáme cukor, kakao a horúcu kávu aj s usadeninou a rukou zamiešame. POZOR: pomaličky a veľmi postupne pridávame rum, pretože cesto nemôže byť ani suché, ale nemôže sa ani lepiť na ruky - všetko závisí od toho, koľko rumu pridáte. Ak ste už pridali celé deci rumu a nechcete tam mať priveľa alkoholu, ale cesto ešte nemáte v jednom kuse, môžete pridávať ešte po troške teplej/horúcej vody. Môžete aj mlieko, ale to sa rýchlo kazí a v káve máte aj tak vodu... Maslo necháme zmäknúť a šupneme do väčšej nádoby (aby nám nenarobilo v kuchyni binec, keď ho budeme mixovať). Rozmixujeme. Pridáme cukor a ďalej mixujeme. Pridáme kokos a zamiešame. Takto nám vznikli dve masy, ktoré už musíme dať len dokopy - ale nezmiešať:) Na dosku si rozložíme mastný papier, nasypeme trochu kokosu a vyvaľkáme na ňom tmavú masu alá cesto:) Čo najrovnomernejšie na to rozotrieme mäkký krém (rovnomerne preto, aby ste nemali zbytky ani na okrajoch, lebo je škoda každého kúsku:))) A pomocou papiera postupne zrolujeme. Preložíme na nejaký podnos a šups s tým do chladničky na stuhnutie. Po 3-4 hodinách už môžeme krájať a...DOBRÚ CHUŤ! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |
Jana S. (Janka57) ID 42652 (15.4.2008, 8:09) |
vyzera dobre,musim vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
Jana S. (Janka57) ID 42652 (15.4.2008, 8:09) |
zera dobre, musim vyskusat |
ODPOVEDAŤ |
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.4.2008, 17:43) | |
tuto roladku bastim uz od svojich asi 5 rokov a to uz mam 33.Je vyyyyborna,pokazit sa da snad len ked namiesto marina keksov date piskoty,to uz nie je ono a oni hrozne vela nasiaknu. Keby ste to snad mali velmi mokre,pridajte od oka mlete orechy,oni si s tym poradia.My tam orechy davame stale,pride mi to aj chutnesie a chut kokosa sa nestrati. |
|
ODPOVEDAŤ |
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (15.4.2008, 10:40) | ||
Veru, aj my sme ju jedávali od detstva a ešte som sa jej neprejedla | ||
ODPOVEDAŤ |
katarina s. (katika28) ID 41069 (14.4.2008, 13:17) |
ODPOVEDAŤ |
Daniela H. (Češka) ID 23282 (14.4.2008, 13:11) | |
Ja to tiež robievam je to | |
ODPOVEDAŤ |
Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (14.4.2008, 12:29) | |
Veru, my ich práve takto tlačíme do hlavy | |
ODPOVEDAŤ |
Erika Dirdová (serafina) ID 16771 (14.4.2008, 12:17) | |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 47 (zobrazuje sa 41-47) | << predošlé 1, 2, 3 |