Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)
Famózny ananásový dezert s vanilkovým bezé***
[ recept č. 4914 zo dňa 14.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 väčší ananás * 2 mandarínky * 2 vajcia - rozdeliť na žĺtky a bielky * med * 2 vanilkové cukry * 2 PL bieleho rumu * OZDOBA: šľahačka * čokoládová poleva *
POSTUP PRÍPRAVY
Ahojte dievčence, ospravedlńujem sa, že som už dávnejšie nenahodila nový recept, nakoľko mám veľa aktivít, nestíham... ale každopádne každý recept doma nafotím a odkladám si ho v mojom archíve v počítači a potom zabudnem, ako som ho robila a hlavne kde som ho uložila :-))))))))) Takže sa pomaly pustím do nahadzovania receptov, a ak mi opäť nevyjde čas, tak niekedy nabudúce.... Tento recept som vymyslela pri pohľade na našu prázdnu chladničku, v ktorej som mala ananás, vajíčka, fľašu bieleho rumu a v komore nejaký vanilkový cukor.... dezert je naozaj vynikajúci, priam bravúrny!!!! Vyskúšajte!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Z ananásu skrojte zelenú časť, odkrojte hrubú kôrku, vyberte očká, |
![]() |
2. nakrájajte ho na štyri časti, |
![]() |
3. a drevitý stred vykrojte. |
![]() |
4. Ananás uložte do menšej zapekacej misky a pooblievajte bielym rumom. |
![]() |
5. Dva žĺtky vymiešajte do peny s vanilkovým cukrom. |
![]() |
6. na ananás poukladajte nakrájané mandarínky, nalejte med, |
![]() |
7. na ovocie dajte všetku penu zo žĺtkov a cukru, |
![]() |
8. vymiešajte tuhý sneh z dvoch bielkov a vanilkového cukru, |
![]() |
9. navrstvite ho na žĺtkovú penu a dajte zapiecť. |
![]() |
10. Nech ma zabijete, nespomeniem si, koľko som dezert zapekala. ale takých 15 minút pod alobalom a minútku na zapekaní zvrchu bez alobalu som ho "dobojovala" dozlata. Teplota cca 170 stupňov. Ananás pustí šťavu, zmäkne, šťava sa zmieša s rumom, medom a žĺtkom..... no dievčence, orgazmus zaručený :-))) |
![]() |
11. Na tanier našpricujte čokoládovú polevu, |
![]() |
12. položte jeden fantastický graciózny fenomenálny kúsok ananásového dezertu, |
![]() |
13. prelejte žĺtkovou omáčkou z jenskej misy, |
![]() |
14. nastriekajte šľahačku, pridajte ovocie a ozdobte čímkoľvek... Dobrú chuť!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Katarina M. (babyonroad) ID 54753, mimibazar.sk/katkarv (3.1.2009, 15:19) |
joj, toto uz musi byt jjjjakéééééééé dobre!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Petra K. (ibinecka) ID 58832 (9.11.2008, 16:20) |
Mňam, mňam práve sme dopapkali Suprový len nevyzeral tak dobre ako tvoj . Ale je ozaj famózny . Ďakujeme za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (14.4.2008, 12:44) |
Cicúšik môj zlatulinký teraz som sa najedla špenátika skoro prasknem ,ale z tohto dezertíka by som si aj dala nasadnem a už som aj tam na koštofku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (14.4.2008, 12:59) |
Miláčku, tak to musíš nakopnúť bicykel svetelnou rýchlosťou a veľmi veľmi sa ponáhľať pretože tento dezert som robila pred dvoma týždňami papa zlatko a teškám sa na Teba!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |