. .. .. .. .. .. .
. .

Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom - RECEPT 26649

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 58 návštěvníkov)


Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom


[ recept č. 26649 zo dňa  ]


Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom


POTREBNÉ PRÍSADY

1000 g polohrubej muky, 1 kocka drozdia, 400 ml teplej vody, 200 ml tepleho mlieka, 2 KL cukru, 200 ml oleja, 3 KL soli, vajicko na potretie*********** Plnka: 200 g Fety, mensi zvazok petrzlenovej vnate, 1 PL kyslej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkoch. Robila som iba z polovicnej davky a vyslo mi 14 stredne velkych zemliciek

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z mlieka, cukru a drozdia urobime kvasok. Doporucujem mierne poprasit mukou a zakryt tanierikom, aby sa kvasinky pekne aktivizovali:) cca 10 minut
do preosiatej osolenej muky pridame kvasok, potom teplu vodu, premiesame a nakoniec pridame olej a spracuvavame cesto. Na zaciatku to islo trochu tazsie, ale potom som si vybrala cesto na podlozku a riadne som ho miesila, ako klasicke cesto napr. na rezance
asi tak nejako. Cestoby samalo spracovavat na silikonovej podlozke, aby sa nepridavala muka. Mala by byt aj pomastena, ale ja som nemastila, nebolo potrebne. Velmi dobre sa pracovalo s cestom. Malo taku elasticku konzistenicu
urobime sulok a podelime na rovnake casti. Spracujem do bochnikov vo velkosti mensej zemlicky - kaiserky. Mne vyslo 14 kuskov z polovicnej davky
pripravime si plnku. Fetu pomrvime, pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat a kyslu smotanu
so smotanou opatrne, aby sme nemali velmi riedku plnku. Asi tak nejako:)
tak pokracujeme dalej so spracovanim cesta. Kazdy bochnicek vyvalkame na velkost cca o priemere 8-10 cm. Nemerala som ich presne. Rozvalkany kruh zarezeme na hlbku cca 3 cm na styroch miestach (zarezy oproti sebe)
do stredu kruhu (na miesto , ktore ostalo nezarezane) polozime plnku a jednu stvrtinu cesta uzatvorime okolo plnky. Vznikne akoby prvy lupen ruze. Nebojte sa cesto okolo tej plnky obtocit a konce spojit
urobime akoze dalsi lupen ruze . Pokracujem vzdy protilahlou castou cesta. Potom treti a ten posledny stvrty, konce trochu podlozime pod spodok, aby sa ruze neotvarali.
este jeden pohlad
hotova ruzicka
ruzicka zblizka
na skusku som urobila aj dve s makovou plnkou:) Bolo to dobre, ale nabuduce urobim iba so sladkymi plnkami, ale do kvasku pridam 2 PL cukru
nechame postat asi 15-20 min. na plechu. Pred pecenim potrieme rozslahanym vajickom. Ak potriete iba roslahanym zltkom, budu krajsie, cervensie, ale potom jedno zltko je malo, treba dve. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri 190 stupnoch cca 20 minut
upecene
detail zemlicky-ruzicky
xxx


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kvietková | Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom | Kofola muffiny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 51 (zobrazuje sa 41-51)<< predošlé 1, 2, 3
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (6.5.2010, 9:44)
mňam (pl) toto vyzerá úžasne (Y) a o super postupe u teba niet pochýb (Y) už aj ukladám a určite vyskúšam ^o) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:27)
Janette dakujem a s netrpezlivostou ockavam tvoje fotecky. Nech sa ti dari (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (6.5.2010, 9:42)
no to je kraaaaaaasne.Smekam. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:25)
Lubka dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana krajcovicova (truetka) ID 57113, mimibazar.sk/truetka (6.5.2010, 8:49)
:-owow...nadhera |:o) |:o) |:o)ukladam (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:25)
Zuzka dakujem a tesim sa (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (6.5.2010, 8:39)
Perfektná inšpirácia na úpravu (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:24)
Na upravu coho? *-) Petka som rada, ze som ta inspirovala (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Petra G. (Pat) ID 9688, mimibazar.sk/pat (upravené 8.5.2010, 8:54)
Na inú, konečnú úpravu tvaru aj klasických kysnutých koláčov (L)
ODPOVEDAŤ
Irena C. (Ira59) ID 148829 (6.5.2010, 8:29)
Sú nádherné, vyzerajú úžasne, len sa zahryznúť, určite tento víkend upečiem, ďakujem za ďalši zaujímavý receptík.
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:23)
Irenka, rado sa stalo. Tesim sa na fotecky. (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (6.5.2010, 8:23)
No,nadhera Adrika |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)super,ako chutovecka pre navstevu,a vyuzitelne aj na sladko (Y) (Y) (Y)no ,proste super Adrikin receptik (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:22)
Matka dakujem za pochvalu, ale ved ty tu nahadzujes take krasne recepty, na mnohe z nich sa chystam. To, co som uz vyskusala, tak ani jeden zatial nesklamal. A mas moj obdiv za tie prekrasne fotecky. Papa (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (7.5.2010, 7:36)
dakujem,Adrika (L) (L) (L) (L)takto sa aspon obdivujeme navzajom :-) :-) :-) :-) (L) (L) (L) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (6.5.2010, 8:00)
nádhera, veľmi ma tento receptík zaujal, určite vyskúšam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:19)
Ivka budem rada , ak ich skusis. Nech sa ti dari a hlavne chuti (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (6.5.2010, 7:53)
Adrika další úžasný receptík (clamp) (clamp) (clamp) lahodiaci oku a určite aj jazýčku (Y) (Y) (Y) šikulka (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:18)
Dakujem Martuska za pochvalu. Boli naozaj dobrucke. Take trochu ine cesto ako som zvyknuta, ale aj na druhy den boli makkucke (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana P. (Zuzana18) ID 612, mimibazar.sk/zuzana18 (6.5.2010, 7:32)
No tie vyzerajú úžasne, a určite aj chutia báječne. Recept je už vytlačený, takže už ho len zrealizovať. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:17)
Zuzka, verim, ze coskoro sa ti podari zrealizovat tieto zemlicky a hlavne, ze budes spokojna (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (6.5.2010, 7:15)
Aďuška...tie sú také prekrásne, že sa mi nechce veriť, že sú z "obyčajného" kysnutého cesta...ale viem, čo všetko Ty dokážeš svojimi šikovnými rukami vyčarovať - od motýlikov, cez Páví chvost až po Twister tortu... máš môj veľký neuhasínajúci obdiv, hlboko sa skláňam pred Tvojim kuchárskym a cukrárskym umením a fantáziou (L) a veľmi rada sa nechám inšpirovať Tvojimi receptami (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 23:10)
Mila Evka, dakujem za tvoje mile slovka. Iste, kazdy kladny ohlas velmi potesi. Evka ja si nemyslim, ze som az taka sikovna, ved keby som bola , tak kazda zemlicka je akoby ich jedna mater mala :), no ale nie je. Vies, Evka, nie je mojim cielom vkladat jeden recept za druhym. Naozaj sa snazim selektovat recepty a vkladat iba take, ktore su niecim zaujimave. Ci uz chutovo, vzhladovo, alebo jednoduchou pripravou. Ani jeden z receptov nie je z mojej hlavy. Ja ich iba posuvam dalej, a som velmi rada a potesena ak tie , ktore sa rozhodnem uverejnit oslovia aj niekoho ineho. Este raz dakujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Daniela J. (danielitta) ID 46554 (6.5.2010, 0:30)
Jej, to je pekne (clamp) tolko roznych tvarov sa da robit z cesta. Veeeeeeeeeelmi sa mi paci tato ruzicka. Urcite niekedy vyskusam s roznymi plnkami, Dakujem za inspiraciu. (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.5.2010, 22:58)
Danielka, som rada, ze som ta inspirovala. Budem rada, ked vlozis fotecky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 51 (zobrazuje sa 41-51)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu