Turecke ruzickove zemlicky plnene feta syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1000 g polohrubej muky, 1 kocka drozdia, 400 ml teplej vody, 200 ml tepleho mlieka, 2 KL cukru, 200 ml oleja, 3 KL soli, vajicko na potretie*********** Plnka: 200 g Fety, mensi zvazok petrzlenovej vnate, 1 PL kyslej smotany

POSTUP PŘÍPRAVY

v obrazkoch. Robila som iba z polovicnej davky a vyslo mi 14 stredne velkych zemliciek

z mlieka, cukru a drozdia urobime kvasok. Doporucujem mierne poprasit mukou a zakryt tanierikom, aby sa kvasinky pekne aktivizovali:) cca 10 minut
do preosiatej osolenej muky pridame kvasok, potom teplu vodu, premiesame a nakoniec pridame olej a spracuvavame cesto. Na zaciatku to islo trochu tazsie, ale potom som si vybrala cesto na podlozku a riadne som ho miesila, ako klasicke cesto napr. na rezance
asi tak nejako. Cestoby samalo spracovavat na silikonovej podlozke, aby sa nepridavala muka. Mala by byt aj pomastena, ale ja som nemastila, nebolo potrebne. Velmi dobre sa pracovalo s cestom. Malo taku elasticku konzistenicu
urobime sulok a podelime na rovnake casti. Spracujem do bochnikov vo velkosti mensej zemlicky - kaiserky. Mne vyslo 14 kuskov z polovicnej davky
pripravime si plnku. Fetu pomrvime, pridame nadrobno posekanu petrzlenovu vnat a kyslu smotanu
so smotanou opatrne, aby sme nemali velmi riedku plnku. Asi tak nejako:)
tak pokracujeme dalej so spracovanim cesta. Kazdy bochnicek vyvalkame na velkost cca o priemere 8-10 cm. Nemerala som ich presne. Rozvalkany kruh zarezeme na hlbku cca 3 cm na styroch miestach (zarezy oproti sebe)
do stredu kruhu (na miesto , ktore ostalo nezarezane) polozime plnku a jednu stvrtinu cesta uzatvorime okolo plnky. Vznikne akoby prvy lupen ruze. Nebojte sa cesto okolo tej plnky obtocit a konce spojit
urobime akoze dalsi lupen ruze . Pokracujem vzdy protilahlou castou cesta. Potom treti a ten posledny stvrty, konce trochu podlozime pod spodok, aby sa ruze neotvarali.
este jeden pohlad
hotova ruzicka
ruzicka zblizka
na skusku som urobila aj dve s makovou plnkou:) Bolo to dobre, ale nabuduce urobim iba so sladkymi plnkami, ale do kvasku pridam 2 PL cukru
nechame postat asi 15-20 min. na plechu. Pred pecenim potrieme rozslahanym vajickom. Ak potriete iba roslahanym zltkom, budu krajsie, cervensie, ale potom jedno zltko je malo, treba dve. Pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri 190 stupnoch cca 20 minut
upecene
detail zemlicky-ruzicky
xxx