. .. .. .. .. .. .
. .

Orechové žemličky - RECEPT 20704

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 61659 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Orechové žemličky


[ recept č. 20704 zo dňa  ]


Orechové žemličky


POTREBNÉ PRÍSADY

140g hladkej múky, 0,5 balíčka suš. droždia, 2 PL cukru, 1 ČL vanilkového cukru, štipka soli, 30g mletých (sekaných ) orechov, 50 ml sladkej smotany, 50ml mlieka, 25 g rozpusteného masla, vajíčko a mlieko na potretie žemličiek

POSTUP PRÍPRAVY

Môj orechový maratón sa končí... ale asi len pre dnešok :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

S uvedených surovín si vymiesime jemné cestíčko, necháme 40- 50 min.kysnúť (alebo podľa pohľadu na cestíčko). Potom cesto premiešame a rozdelíme na štyri rovnaké žemličky ktoré dáme na plech s papierom na pečenie. Teraz nadišiel čas zapnúť rúru na 190-200 stupňov (zatiaľ nám žemličky podkysnú). Žemličky pred pečením potrieme s rozšľahaným vajíčkom s mliekom a dáme piecť cca na 20 min (zabudla som sledovať tak musíte sami zbystriť pozornosť) Sú jemné a véééľmi chutné prajem dobrú chuť: :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Výborné cesto na pizzu | Orechové žemličky | Dobošová odo mňa pre mňa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (3.12.2009, 7:11)
Ahoj Andrea,
tak tieto žemličky nemajú chybu. Včera som ich spravila a musela som môjmu vyhrážať, že keď ich chce všetky zjesť, tak nebude mať na dnes. Tak si dal povedať a rýchlo som to odložila, lebo by to všetko (zajic)
Inak ja som ich nechala aj s miešaním kysnúť len nejakých 40 minút v pekárničke a potom som z nich hneď spravila žemličky a kým som si dokončila iné dobroty, tak mi krásne narástli.
A ak to niekto chce vyskúšať, odporúčam hneď z dvojitej dávky, to som mala takých 10 žemličiek, na celom plechu (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (3.12.2009, 20:34)
Ivanka som veľmi rada že vám chutia (radost)
Keď som ich ja robila tak som na ne zabudla a cesto mi prekyslo ale keď píšeš že stačí 40 min opravím to aj v postupe, ďakujem (L)
ODPOVEDAŤ
Ivana H. (aivanka) ID 67942 (4.12.2009, 7:35)
opravovať to podľa mňa netreba, to bolo skôr z toho dôvodu skrátené kysnutie, že som sa chcela zbaviť pekárničky a dosky a robiť ďalšie dobroty a tak som spravila dopredu tie bochníčky a potom to kyslo... ale koľko to netuším, pol hoďka to bola určite...
ale sú suprové... (Y)
ODPOVEDAŤ
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (30.11.2009, 1:50)
vyzeraju vyborne! :)

mam otazky: maslo- obycajne zivocisne? nechame 1,5 kysnut- jeden a pol hodiny? a staci normalne v kuchyni, ci to musi do chladnicky? dakujem :)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (30.11.2009, 13:30)
Ďakujem :-) a teraz k maslu , môže byť obyč alebo hera, a kysne to v kuchyni alebo hocikde ;-) ja som na cesto zabudla (3 hodky) tak mi až prekyslo ;-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu