. .. .. .. .. .. .
. .

Alsaská zemiaková panvica-to je fakt žranica! - RECEPT 2344

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 11458 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 274 návštěvníkov)


Alsaská zemiaková panvica-to je fakt žranica!


[ recept č. 2344 zo dňa  ]


Alsaská zemiaková panvica-to je fakt žranica!


POTREBNÉ PRÍSADY

500g zemiakov *500g bravč.pliecka*3 velké cibule*500ml Maggi Zlatého bujonu(z 1 kocky)*200ml bieleho vína*soľ*mleté čierne korenie*maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrazky.....Ja nedodržujem celkom postup....dávam všetkého viac......hlavne zemiakov a cibule......víno tiež vždy nedávam.....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

pliecko nakrájame na kocky...(dala som asi 800g)
zemiaky očistíme (dala som asi 1,5kg)
očistíme cibulu.....(ja jej dávam fakt hodne-čím viac tým lepšie-verte!)
nachystame aj korenie,sol,maslo,bujon....
pekáč vytrieme maslom....
pokrajame polovicu zemiakov na kolieska....posolíme,pokoreníme....
pridáme mäso...poslíme a pokoreníme....
pridáme cibulu pokrájanú na kolieska....posolíme a pokoreníme.....
vrchná vrstva-zemiaky.....posolíme a pokoreníme.....posejeme vločkami masla....
uvaríme bujon( 500ml vody+1 kocka )
bujon nalejeme na zemiaky....
pridáme víno (má to potom takú ráznejšiu chuť) ale nič sa nestane ked ho vynecháte (ostane viac na pitie!!!)....
zakryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 200*C 1,5-2 hodiny-posledných 15 minút nezakryté....
konečne hotové...
konečne na taniery...Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Koláčiky | Alsaská zemiaková panvica-to je fakt žranica! | Moje muffinové prvotiny-Ricottové muffinky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58)<< predošlé 1, 2, 3
Mária B. (Tortičkovo) ID 3358, mimibazar.sk/Tortickovo (8.3.2008, 21:25)
Výbornééé (Y) (Y) (Y) Velmi sme si na nich pochutili (jidlo) ani na veceru nam uz neostalo ;-) Ja som tam pridala aj pokrajanu slaninku :-) a vinko sme vynechali a bolo to uzasnéé (Y) Je to super jednoduche a rychle jedlo (Y) Urcite ho budem robit castejsie :-) :-) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Silvia V. (Siva) ID 27741, mimibazar.sk/siva (6.3.2008, 15:02)
Dobry den Ala, dakujem za dobry namet ako spestrit jedalny listok mojej rodiny /naozaj dobra papanica/ :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D prajem krasny den Silvia s rodinou
ODPOVEDAŤ
Denisa R. (denca13) ID 14351 (5.3.2008, 13:55)
Práve som to vytiahla z rúry a mňaaaaaam. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Nedala som tam víno, ale je to supeeer. ďakujem za recept (flower) (hello) (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (siuiamaxx) ID 619, mimibazar.sk/siuiamaxx (13.2.2008, 18:49)
uzasneeeee (Y) prave sme dovecerali (Y) a nevieme sa toho dojest ;-) ;-) :-$ (L) dakujeme (Y)
ODPOVEDAŤ
vlasta b. (31vlasta) ID 29816 (26.1.2008, 14:24)
Skvelý recept, ja ho vylepšujem tak, že pridám ešte nakrájanú slaninku a dostane to takú chuť ako živánka, my to voláme falošná živánka (F)
ODPOVEDAŤ
Lenka N. (lenka290) ID 12485 (4.1.2008, 21:33)
Ďakujem za skvelý receptík, manžel so synom si pochutnali (F) (F) (F)
ďakujem
ODPOVEDAŤ
Eva H. (EVA 33) ID 24479, mimibazar.sk/eva33 (1.1.2008, 22:26)
Mnamky, urcite vyskusam!! Super rychle, jednoduche!!! (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
lucia s. (luja1) ID 31142 (1.1.2008, 15:21)
pouzila a bolo to skvele (Y), len mi trosku korenia ubehlo (pst), ale dalo sa to zvladnut, muzik (jidlo) pochvalil.
ODPOVEDAŤ
lucia s. (luja1) ID 31142 (1.1.2008, 11:48)
mozem pouzit namiesto bieleho vinka cervene?
ODPOVEDAŤ
Andrea K. (Adka32) ID 2014, mimibazar.sk/adka (20.10.2007, 10:19)
.. to bola žranica (Y) (clamp)

Veľmi chutné - dobrý receptík - nenáročné - pridala som aj slaninku musím (clamp), keď už neviem kudy-kam, vždy si tu nalistujem receptíky a vždy niečo vykutrám, čo som ešte ne (zajic).

Tento receptík odporúčam (Y) (Y) (Y)

(F)
ODPOVEDAŤ
Gabi H. (gaha1) ID 4525 (13.10.2007, 23:01)
Alenka prosím Vás, ja mám len jednu otázku - to maso netreba vobec ani trošku vopred opiecť? Ale vyzerá to (Y).
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (14.10.2007, 12:07)
Gabika,nie.Dáva sa tam surové mäso presne ako je v postupe.Keď sa dodrží čas pečenia( 1,5-2h)-určite bude mäso mäkulinké!(ja nechávam až tie 2 h)Treba skúsiť-neobanujete! (wash)
Alena
ODPOVEDAŤ
Gabriela J. (gabi2) ID 19386 (13.10.2007, 14:33)
tak Alenka robievala som niečo podobné ale len v lete na grile v alobale, teraz som to navarila rodinke na sobotu lebo som išla do školy aby si mali čo zohriať a ohlasy boli úžasné vraj je to ešte lepšie ako francúzske zemiaky a tie milujeme. Robila som to s kuracím maskom lebo deti majú radi iba to a dala som aj trošku slaninky pre chuť fak to bolo úžasné
korenie som použila grilovacie s cesnakom ale ja mám už tínedžerov tak tí ľúbia trošku pikantnejšie ,
bol plný pekáč a na večeru už nezostalo. (6) a to som si myslela že budem mať navarené i na večer.
ďakujem za receptík (hello)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (13.10.2007, 18:18)
Gabika,veď vy ste z toho spravila úplne nový recept! (smich) No fantázii sa medze nekladú a hlavne,že chutilo! (jidlo)
Ja už francúzke zemiaky ani nerobievam :o)) Pa Alena
ODPOVEDAŤ
Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (10.10.2007, 12:51)
Baby, toto jedlo je fakt peeeerfektne, aj my sme ho uz robili a veru, nevedeli sme sa dojest ;-) (PL) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (11.10.2007, 21:21)
To ma fakt teší. :-)Vravela som,že je to žranica! (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (ninka&tomáško) ID 157, mimibazar.sk/ninkatomasko (9.10.2007, 19:49)
Baby ja som omylom kúpila stehno, myslýte že môžem použiť aj to? *-) Dokelu ja som lae kuchárka.
Zuzana
ODPOVEDAŤ
Zuzana C. (ninka&tomáško) ID 157, mimibazar.sk/ninkatomasko (10.10.2007, 12:00)
Taks om to dnes upiekla a musím povedať, že ozaj je to žranica ;-). Aj Ninke to dokonca chutilo. Mäso som dal stehno a slepačí bujón namiesto zlatého. Mňam mňam.
Zuzana
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (11.10.2007, 21:18)
Som rada ,že chutilo! :-P
ODPOVEDAŤ
Mária N. (Driverka) ID 4393, mimibazar.sk/driverka (27.9.2007, 21:11)
Vyzerá to výborne,zajtra upečiem. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Bušinka B. (Bušinka) ID 18787 (24.9.2007, 6:35)
My to tiež doma robievame, sem tam pridáme aj slaninku na kocočky. Robíme to bez vínka a bujónu. Je to skvelé a voláme to "živánska". Všetci toto jedlo milujeme, hoci patrí k tým "tučnejším", raz za čas je to lahôdka. Mňamky, doporučujem. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (24.9.2007, 17:14)
Živánsku robievame aj my. (jidlo)-lúbime.Alsaská panvica je niečo iné-je to také štavnatejšie(to ten bujon+cibula)
a víno treba vypiť !!! (D)
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (23.9.2007, 7:06)
tej cibule je v tomto jedle skutočne neúrekom ,ale vyzerá to chutne,ako vraví môj manžel,mäsom v jedle nič nepokazíš.... :-) (Y) (D) (jidlo) (flower)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.9.2007, 12:15)
(smich) (smich) (smich) typický chlap (smich) (smich) (smich) Ale to jedlo naozaj vyzerá super. Myslíte, že keď by som dala menej cibule, tak tým nepokazím nič?
Ja ju naozaj nemusím. 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Alena K. (EMALA) ID 11458 (23.9.2007, 14:35)
Lucka originál v recepte boli písané len 2-3cibule.Ja už tento recept robím niekoľko rokov takže je osvečený. (jidlo)Ak daš cibuky menej -nevadí-ona sa počas pečenia ,,skoro" stratí.Naše deti ju tiež odsúvajú na kraj taniera. (6)
ODPOVEDAŤ
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (23.9.2007, 14:47)
Tak skúsim s menej cibuľkou, ďakujem.Lucia (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Alexandra A. (Alexandra10) ID 11176 (22.9.2007, 23:06)
teda mnaaaaam to vyzera dobreeee (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 58 (zobrazuje sa 41-58)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu