Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 271 návštěvníkov)
Buchty na pare
[ recept č. 7646 zo dňa 1.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Kvások: 1 kocka čerstvého droždia, 2,5 dl mlieka, 2 PL cukru
Cesto: 1 kg polohrubej múky, 1/2 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli
Plnka: tuhší lekvár alebo marmeláda, môže byť aj nutella
POSTUP PRÍPRAVY
Z toho istého cesta robievam aj pečené buchty, ktoré mám uložené v receptoch, taktiež dukátové buchtičky. Aby ste nemuseli hľadať postup, tak ho pridávam aj sem.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou, nechám postáť aspoň 10 min. |
|
Roztopíme si kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu. |
|
Do väčšej misy preosejeme múku |
|
pridáme kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo, štipku soli, cukor. |
|
Bude to zo začiatku riedke |
|
miešame a stále to bude ešte redšie... nepridávajte žiadnu múku |
|
postupne to vymiešaním mení konzistenciu... |
|
jemne ešte posypeme múkou a dáme nakysnúť na cca 90 min. Stačí aj 3/4 hodinky, ak je veľmi čerstvé droždie. |
|
nakysnuté cesto |
|
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina, na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my. |
|
prevrátim, rozdelím na polovicu a polku vrátim do misy podkysnúť. |
|
Vyvaľkáme na hrúbku min. 0,5 cm, pokrájame na cca 7x7 cm (naparené sú akurát – nie je tam zbytočne veľa cesta) - a podávame na kocky plnku |
|
cesto zlepíme, |
|
vyváľame každú jednu v polohrubej múke |
|
a nechám ešte aspoň 5 min. podkysnúť. Kľudne aj dlhšie, ja ich nechávam kysnúť dovtedy, kým nenachystám všetky buchty a potom dávam napariť tie najskôr pripravené. |
|
tu ich už máme pekne nakysnuté |
|
Do hrnca dáme vodu, stačí do polovice, čistú utierku prichytím gumou alebo špagátom. Keď voda zovrie, uložím 4 buchty trošku od seba a prikryjem menším hrncom. Netreba ho odťahovať skôr, potom by Vám veľmi klesli. Nechať pariť 7-8 min. Buchty sa nelepia na utierku. |
|
Hotové môžeme poliať spraženým maslom, posypať mletým makom, kakaovým práškom zmiešaným s práškovým cukrom, či mletými orechami.... Sú jemné a výborné aj na druhý deň, stačí ich zakryté ohriať v mikrovlnke, alebo si ich nechajte zmraziť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 85 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
Lucia P. (Luzla1) ID 58386 (25.3.2014, 21:01) |
vyzerajú úžasne |
ODPOVEDAŤ |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (upravené 26.4.2014, 20:15) |
Od kedy som objavila tento recept už iný nerobím sú http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=906488 |
ODPOVEDAŤ |
Anna k. (aakk) ID 150734 (25.3.2014, 14:13) |
|
ODPOVEDAŤ |
Bibiána H. (***) ID 18116 (18.1.2014, 14:47) |
parádny receptík. Nadýchané suprové boli všetky! Ako náplň som dala tvaroh ochutený vanilkovým cukrom a citrónom+ k tomu malú kôpku sterilizovaných čučoriedok do každej. Nemajú chybu ...hrče za ušami |
ODPOVEDAŤ |
Silvia V. (silviavozarova1) ID 214000 (11.1.2014, 13:59) |
tak buchty sa nam akurat paria.....vynikajuci recept....super buchty,take jemne a lahke. ak by som este mohla nieco poradit tak len to ako dostat dnu ten lekvarik jednoduchšie. ja si vyvalkam to cesto rovnako ako vy tu,ale nekrajam ho na kocky ale dam lekvarik na polovicu cesta,take kvopky a potom to prikrijem druhou polovickou a vakrajujem poharikom ako medovnicky....je to rychlejsie dakujem za receptik od dnes uz len tento |
ODPOVEDAŤ |
Monika P. (moniqp) ID 74864 (10.9.2013, 14:01) |
Este som nerobila buchty na pare, ale urcite vyskusam a tak ako tu to je dopodrobna popisane, vyfotene, velmi chvalim |
ODPOVEDAŤ |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (11.7.2013, 1:19) |
mnaaaam |
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta S. (_nikush) ID 265318, mimibazar.sk/nikush (26.2.2013, 16:54) |
Ja mám tiež jeden skvelý recept na buchty.. Mali u nás veľký úspech, sú nadýchané a skvelé... Ale aj tento recept vyzerá chutne.. Ten môj je zo stránky http://tipnajedlo.sk/recepty/parene-buchty |
ODPOVEDAŤ |
| Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (26.2.2013, 11:58) |
Dnes som robila mojmu prazdninujúcemu . Buchty sú fantastické Vdaka za recept. |
ODPOVEDAŤ |
| Jarmila K. (Jarka112) ID 51607 (22.2.2013, 17:57) |
od dnes robím už len tieto buchty ...... s cestom sa dobre pracovalo,chutili výborné,všetci doma pochválili .....stihla som zopár schovať aj do mraziaku |
ODPOVEDAŤ |
Ivana M. (luckyyy) ID 257780 (21.2.2013, 16:55) |
...mnam mnam mnam ... su naozaj skvele... manzel povedal,ze lepsie buchty este nejedol , ja hovorim to iste Dakujeme za super recept |
ODPOVEDAŤ |
| Zuzana H. (Susan191) ID 190282 (2.2.2013, 7:59) |
včera som robila, mňamky.. ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana K. (Zuzana0203) ID 215594 (1.2.2013, 21:49) |
Spravila som a boli super aj na druhý deň , odteraz už len tieto, ďakujem za recept |
ODPOVEDAŤ |
| Zdenka A. (barborkadt) ID 112640, mimibazar.sk/barborkadt (25.1.2013, 20:41) |
Dnes som robila prvýkrát buchty na pare podľa vášho receptíku. Robila som z polovičnej dávky a v pekárničke, ale vydarili sa super. Dakujem za skvelý receptík, odteraz už iba domáce buchty na pare |
ODPOVEDAŤ |
Gertruda V. (Gerduška) ID 202878 (8.11.2012, 14:20) |
Vyskusane, vyyyyborne. Dakujem za recept !!! |
ODPOVEDAŤ |
| alena l. (atik1) ID 5100 (5.11.2012, 16:07) |
Fakt su supééééééér. A teraz už len |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 85 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |