Lívia C. (brouk) ID 18788 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 125 návštěvníkov)
Parížske rožky - cesto tak trochu inak
[ recept č. 44881 zo dňa 15.12.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g pomletých orechov 200g preosiateho práškového cukru 4 bielka ( nevyšľahané!!!!)
POSTUP PRÍPRAVY
ja viem, že je tu veľa receptov na parížske rožky, ale možno takýto recept na cesto tu nie je a niekomu sa zíde. My ho používame už roky a pôvodne je od jednej veľmi dobrej cukrárky. Takže všetky suroviny spolu zmiešame a necháme odstáť 24 hodín. Veľmi dôležité je, že BIELKA SA NEŠĽAHAJÚ. . Na druhý deň striekame rožky na vymastený papier a pomaličky pečieme. No a plnka, už kto ako chce a ako má rád. Naš recept je: 3 celé vajcia a 150g práškového cukru vymiešať nad parou. 250g masla, 50g cukru a kakao podľa chuti vymiešať a obe časti spolu premiešať. Pekný deń |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
| Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (15.12.2011, 19:40) |
najlepšie cestíčko na rohlíčky |
ODPOVEDAŤ |
| Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (15.12.2011, 18:15) |
suppeeeeeeeeeeeeeer pri kolkých stupňoch a ako dho sa pečuuuu?????????????????????chceme ich robiť cez vikend |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 18:42) |
rohlíčky sa skôr sušia ako pečú. Vo vyhriatej rúre na takých 150 stupňov. Ale ešte ma napadlo že, cukor je dobré asi preosiať. Práve som otvorila práškový cukor a je to jedna veľká hruda. Aby nebol problém so striekaním na papier a trubička sa neupchávala. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (15.12.2011, 19:21) |
a ako dlho ich sušíííš dakujéém |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 19:35) |
uf, neviem presne... treba sledovať. 10-15min. Ale keď sa začnú ,,odlupovať ,, od papiera sú hotové. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Lubomíra G. (buba29) ID 35472 (18.12.2011, 21:05) |
10-15min? Krupky,dupky,ja som dnes robila podla iného receptu a sušila som ich 2 hodiny |
ODPOVEDAŤ |
Petra S. (petapeta) ID 38492 (15.12.2011, 18:10) |
chcem sa spytat asi na akom stupni sa pecu |
ODPOVEDAŤ |
| Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (15.12.2011, 17:49) |
...vyzerá to zaujímavo ...už len to vyskúšať...doteraz som stále robila šľahané nad parou ... |
ODPOVEDAŤ |
Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (15.12.2011, 16:13) |
Prosim Vas a kolko z toho je asi kusov a to miesate len rukou aby sa bielky nevyslahali |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia C. (brouk) ID 18788 (upravené 15.12.2011, 18:43) |
premiešať varechou a nechať tak do druhého dńa. Tento rok som ich zatiaľ nerobila, ale my robíme také trošku menšie a mám pocit že takých 30ks z toho je. Ale to je len bajočko. |
ODPOVEDAŤ |
| | Tatiana M. (cukricek123) ID 29898 (15.12.2011, 16:38) |
Dakujem skusim ja robievam zo slahanych bielkoy a tie su krehucke skusim aj tieto ake su. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 16:41) |
treba vyskúšať a uvidíte.... nám veľmi chutia a hlavne veľmi dobre sa s tým robí a vôbec sa v trúbe neroztekajú. |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (15.12.2011, 15:11) |
Do toho cesta nejde vôbec múka? alebo to zaúradoval škriatok ? |
ODPOVEDAŤ |
| Lívia C. (brouk) ID 18788 (15.12.2011, 15:31) |
nie, nie žiadna múka. A sú ozaj rokmi odskúšané. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |