. .. .. .. .. .. .
. .

Super KEBAB - ako ho robíme u nás doma - RECEPT 29967

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 114156 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 96 návštěvníkov)


Super KEBAB - ako ho robíme u nás doma


[ recept č. 29967 zo dňa  ]


Super KEBAB - ako ho robíme u nás doma


POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny pre cca 5 osôb:1 kg mäsa (možno použiť kuracie prsia, stehna, bravčové, morčacie, zajačie - čo komu chutí… nám najviac chutia kuracie vykostené stehná - sú šťavnaté, ale aj prsia sú fajn, len tie sú suchšie.) Koreniny - gyros, adžiga, solčanka (mám ju v krabičke od Podravky ,o), slnečnicový olej, smotana (alebo biely jogurt), majonéza, cesnak, petržlenová vnať, kapusta, cibuľa, rajčiny, uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo všetci milujeme, je naozaj famózne... Možno príprava vyzerá na prvý pohľad zložitá, ale opak je pravdou. Nemôže konkurovať originálu od tureckého kuchára, ale dovolím si tvrdiť, že mnohým na Slovensku podávaným kebabom smelo konkurovať môže :)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si suroviny na prípravu mäsa - mäso, koreniny, olej, solčanku.
Mäsko nakrájame na kúsky cca 1x1 cm, prípadne 1,5x1,5 cm.
Mäsko posypeme solčankou, gyros korením, adžigou a pokvapkáme olejom - ja to robievam vo vrstvách - nakrájam vrstvu mäsa, pokvapkám olejom, okorením, ovegetím a zasa dávam mäso a tak pokračujem až do konca, koreniny sú tak všade rovnako rozložené.
Na záver mäso s koreninami poriadne premiešame - ako ked robíme cesto a dáme ho odležať do chladničky. Ideálne je ho naložiť večer vopred, ak sa nedá doporučujem aspoň 4-6 hodín.
Deň vopred si zvyknem spraviť aj dressing. Pripravíme si suroviny, ktoré na dressing potrebujeme.
Do misy vyklopíme smotanu alebo biely jogurt. (Môj syn má na to zlepšovák - do dna kelímka spraví nožom malú dierku a smotana tak ľahko sama celá vylezie z kelímku - ak s tým má smotana problém, možno jej pomôcť jemným fúknutím do dierky). Pridáme 2-3 strúčiky pretlačeného cesnaku a na jemno nakrájanú petržlenovú vňať. Ochutíme solčankou...ak máte radi kyselší dresing, pokojne pridajte trošku šťavy z citróna.
Všetko spolu zmiešame a dresing je hotový. Odložíme ho do uzatvorenej nádoby (ja som ho dala do pohára od tatárskej omáčky) a dáme do chladničky. Tým pádom máme tú zložitejšiu časť prípravy kebabu za sebou. Mäsko aj dresing počkajú v chladničke na svoj čas :)
Na panvicu dáme trošku slnečnicového oleja (olej sme použili aj pri marinovaní mäsa, takže naozaj len trošku aby to nebolo príliš mastné). Keď bude rozpálená panvica, vykydneme do nej mäso a začneme smažiť. Misku, v ktorej bolo naložené mäso opláchneme troškou vody a pokojne to vylejeme do mäsa a smažíme.
Ak máte radi pikantné, pridajte chilli alebo ako ja - feferónovú pastu na južnom Slovensku známu ako Eros Pista, pomiešame a smažíme kým nebude mäso hotové.
Kým sa nám usmaží mäso, pripravíme si zeleninu.
Kapustu nakrájame na tenko, cibuľu na pásiky a spolu pomiešame - jemne osolíme. Uhorku nakrájame na kolieska. Paradajku na kocky.
Niekedy k tomuto jedlu robím zemiakové placky. Výborné je aj s pitou, alebo aj do žemle. Dnes sme kúpili arabský chlieb. (Foto z internetu)
Mäsko máme hotové, môžeme začať plniť arabský chlieb.
Rozrežieme si ho na dve polovice. Otvoríme jednu polovicu - vytvára kapsu - a plníme: ako prvé dávam kapustu.
...potom dáme dresing
...kolieska uhorky
...kúsky rajčiny
Na záver dáme mäso.
...a je to. Dobrú chuť. Pozor! Naozaj prudko návykové jedlo ! ,o)
...a varianta s hranolkami (ked sa minul arabský chlieb) - synova večera :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Taštičky z lístkového cesta plnené čokoládovou pomazánkou | Super KEBAB - ako ho robíme u nás doma | Výborné jednoduché cuketové placky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Katatína Š. (kikina58) ID 116764 (5.8.2010, 19:11)
Evka chutilo uzasne ,moja dcera sa nevedela dojest.Robila som to s hranolkami ,a bolo to vynikajuce .Dakujem za receptik (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.8.2010, 22:11)
Katuška veľmi sa teším, že Vám chutilo... môj syn sa tohto jedla tiež nikdy nevie dojesť, tak viem o čom píšeš ,-)
Dakujem za skvelú správu, naozaj si mi spravila radosť (F)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (3.8.2010, 19:08)
Evka (F) dakujem sa skvelu inspiraciu (Y) (Y) (Y) veeelmi sme si pochutili (hotdog) (hotdog) (hotdog)...dala som si tu namahu a urobila pita chlebiky :-$ uuuplne famooozne a este aj moje placky co robievam , lebo som si nebola ista ci sa mi pita chlebiky vydaria :-$... Na kebab som pouzila morcacie masko a 2 druhy gyros korenia , lebo tu adzigu som nezohnala ...este raz dakujem (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=723832
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (4.8.2010, 20:59)
Aluška, teeeda... vyzerá krásne Tvoj kebab, čo to tam na mna žmurklo? Tuším čierna olivka a vajíčko, že? Krásne si ho dotvorila... a naozaj ma veľmi potešila správa, že Vám chutilo, je to super pocit vedieť, že jedlo, ktoré rada pripravujem a radi ho jeme sa stane obľúbeným aj pre ďalších... (F)
... a máš môj obdiv, že si si trúfla na Martuškine pita chlebíky, tiež sa na ne chystám ale mala som obavy, ale už ich nemám až tak veľké, ked sa podarili tak krásne aj Tebe aj Maťke... (Y) Aluška, ešte raz vďaka. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katatína Š. (kikina58) ID 116764 (2.8.2010, 22:20)
Dakujem Evicka potom dam vediet ako chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Katatína Š. (kikina58) ID 116764 (2.8.2010, 18:51)
Evka dakujem urcite to spravim.Dnes som kupila gyros ale adzigu nemozem zohnat, neda sa to korenie nahradit inym? (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (2.8.2010, 19:01)
Ked nemáš adžigu, nevadí, použi len gyros korenie, aj to dá jedlu výbornú chuť... tiež som už robila aj bez adžigy, ked som nemala, neboj, aj bez nej to bude chutné... trošku iným spôsobom, ale tiež výbotné (L)
ODPOVEDAŤ
Katatína Š. (kikina58) ID 116764 (1.8.2010, 22:05)
Evicka prosim ta, ta majoneza ide do dressingu? (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.8.2010, 23:03)
Katuška, áno majonéza ide do dresingu. Zmiešaj majonézu (v tejto verzii som mala už len trošku, hádam zo 3 polievkové lyžice), potom som pridala len kyslú smotanu, prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vnať a dochutila solčankou a bolo to. Namiesto kyslej smotany niekedy dávam biely jogurt.
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (1.8.2010, 12:54)
Evička, tak dnes som robila k obedíku Tvoj kebab :-) :-) , dokonca som sa prekonala a 1x upiekla origoš pita chlebík - nech je to pravé orechové :-p Evička,... vynikajúce, mňam (pl) (pl) (pl) (pl) takto vyzeral moj http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=723054 .. karkulky boli unesené, že vraj lepšie ako kupované :-) :-) Ďakujem krásne za chutnučkú inšpiráciu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (1.8.2010, 13:14)
Martinka... bolo mi naozaj obrovským potešením že som raz aj ja mohla byť inšpiráciou pre Teba moju osobnú kráľovnú mimibazaru (clamp) ,-)
Ešte raz dakujem za super správu, že Vám kebab chutil (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana G. (sokolka) ID 66132 (31.7.2010, 16:49)
Evka, ja takéto jedlá milujem!!! Určite to v blízkej budúcnosti urobím!! (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 20:23)
Janka... teší ma, že Ta recept zaujal... určite vyskúšaj a daj vedieť ako chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
jana š. (irra) ID 137049 (31.7.2010, 14:59)
Evička ozaj je to super kebab, nevedeli sme sa dojesť, všetko sme zjedli výborné, neviem čo dám (cinky) jesť keď pride večer domov (Y)
ja som to dávala do žemle nemohla som ten arabský chlebik v tescu najsť, pri čom to predávajú ešte raz ďakujem za výborný receptík (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 20:25)
Janka, veľmi ma teší, že kebab Vám tak chutil (F) aj u nás vždy zmizne závratnou rýchlosťou, naozaj sa ho nevieme dojesť ,-)
Arabský chlieb u nás v Tescu majú tam, kde mávajú balené a krájané chlebíky.
Ale som presvedčená o tom, že to bolo výborné aj v žemli. Aj so zemiakovými plackami je to skvelé.
Dakujem za dobrú správu, že Vám to chutilo, naozaj si mi spravila veľkú radosť (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (31.7.2010, 11:39)
takkkk baby,,,,toto je hotova mnamkovicaaaaaaaaaaaaaa ^o) ^o) urcite to vyskusajteeeeevkia este raz dakujeme (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 20:29)
Miruška... mám veľkú radosť, že kebab chutil... a to že voní v celom bloku, je pravda, naozaj prevonia celé okolie činžiaka, ked som ho včera robila, syn už ked prichádzal z dvora vraj cítil vônu kebabu :-)
Ešte raz dakujem za super správu, naozaj sa teším, že Vám chutilo (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava A. (dzamia) ID 27374 (31.7.2010, 11:28)
ahoj evi...taaaaaaaaaaaaaaaak tvoj receptik ma veeelmi zaujal,preto som si vcera dala masko do pacu + dresing do chladnicky a uz sa to rob iiiii ,-) ,-)..aaaale co....arabsky nemali,preto som kupila tie velke b agetove rozky :-$ tak uvidime ako to bude chutit....vona v celom blokuuu ^o) urcite napisem ako chutilo :-) kebab lubimeeee |:o) (L) dakujem za skvely postup!!! (L) (F) (F) (F) [A]
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (31.7.2010, 9:28)
takýto obed by sa páčil aj mojim chlapom (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 9:43)
Dakujem za uznanie... určite vyskúšaj, neobanuješ, je to naozaj skvelá papanica (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
eva n. (maadonna34) ID 146579 (30.7.2010, 22:10)
ja som kebab jedla v slovinsku kde sa to bezne robi,z kuracieho masa,ale oni tam este pridavaju nakrajanu na mesiaciky cibulu,toto si tam este daj a uvidis,,ake to je dobre,
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 9:42)
Evka, cibuľa v tom je - vmiešaná do kapusty (L)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (30.7.2010, 20:23)
tak toto mam ozaj rada (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (31.7.2010, 9:44)
Lubka... ja tiež a u nás vlastne všetci, nevieme sa toho dojesť ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Ivona S. (Clairinka) ID 63368 (30.7.2010, 17:39)
toto vyzera uzasne (Y) , super nafoteny postup (Y), urcite vyskusam :-) (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 18:40)
Dakujem za uznanie, Ivonka (F)
Ked vyskúšaš, daj určite vedieť ako to dopadlo a či chutilo (L)
ODPOVEDAŤ
alije k. (alka36) ID 79302 (30.7.2010, 17:23)
wooow :-o super papanicko (hotdog) (hotdog) (hotdog) uurcite vyskusam (clamp)len musim pozhanat to korenie adzika nepoznam ho .. cela rodinka oblubujeme taketo pochutky , ked sa plni chlebik (hotdog) ja si sama peciem aj tortili a k tomu ochutene mlete masko , zeleninka a dip mnaaaam (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 18:42)
Alka, ak by som nedostala arabský chlieb, bola som pripravená piecť pity... ale našťastie v Tescu mali (medzi nami, nijak extra sa mi do pečenia pít nechcelo) ,-) Určite mi daj vedieť, ak budeš skúšať podľa tohto môjho receptu, ako sa podarilo a či chutilo, držím palce (L)
ODPOVEDAŤ
Mária C. (macsa) ID 27966 (30.7.2010, 16:12)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 16:29)
Dakujem za uznanie Maruška (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (30.7.2010, 15:56)
jeeej Evka, ja som teraz napchatá špenátom, ale toto by som ešte niekam napratala (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) mńam - milujem tooo 8o| 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 16:28)
Martinka... asi som to sem capla v nesprávnu hodinu, ked majú všetci plné brušká ,-)
Je to naozaj výborné jedlo... zvykneme si ho robievať aj v práci, hovoríme tomu "kebab party" a naozaj sa všetci nevieme doslova "dožrať". Určite niekedy vyskúšaj, oplatí sa (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (30.7.2010, 15:54)
(Y) akurat som sa najedla,ale poprosim si :-p vyzera fajnovucko, urcite niekedy spravime, ked mi v obchode brnkne do nosa arabsky chlebik ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 16:26)
Janielka, dnes sme síce mali arabský chlieb, ale výborné to je aj naplniť do žemle, alebo do zemiakovej, či cukinovej placky... vyskúšaj, stojí to za to, naozaj fajnova papanica (L)
ODPOVEDAŤ
jana š. (irra) ID 137049 (30.7.2010, 15:41)
Evka vyzerá to výborne,idem si vytiahnuť mäso ,aby som si ho ešte dnes naložila a chcem sa spýtať na ten arabský chlebík mávajú to aj v tescu (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 16:24)
Vačšinou kupujeme arabský chlieb v Bille, ale dnes ho nemali, ale v Tescu mali... takže v Tescu ho dostaneš (L)
Daj vedieť ako sa Ti kebab podarí, budem v očakávaní ... a držím palce (F)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (30.7.2010, 14:42)
evka prosim ta....solcanka a adžiga....kto to, co to? :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 15:14)
Kikuska... solčanka je zeleninové ochucovadlo pokrmov - niečo ako vegeta, či podravka, ale je s morskou soľou, má znížený obsah sodíka a neobsahuje glutamán sódny a syntetické farbivá. Chuť má výbornú. Názov Solčanka má podľa obce Solčany, nedaľeko Topoľčian, kde ju vyrábajú.
Adžiga alebo adžika je zmes korenia používaná v arménskej, gruzínskej a zakaukazskej kuchyni. Obsahuje: papriku, kôpor, koriander, zmes sušenej zeleniny, bazalku, majoránku, senovku grécku, saturejku, mätu piepornú, bobkový list, chilli.
Možno ju použiť na grilovanie, mäso, zeleninu, zemiaky, do gulášov, polievok... je naozaj výborná. Možno ju kúpiť v niektorých potravinách tam kde majú koreniny, ale aký výrobca ju dodáva, netuším. Ja ju zvyknem kupovať v obchodíku s čajmi a koreninami. Je fakt skvelá, dáva jedlu jedinečnú chuť. (L)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (30.7.2010, 15:28)
kupim aj jedno aj druhe....presvedcila si ma (L) a pochopitelne ukladam recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (30.7.2010, 16:23)
Teším sa, že Ta recept zaujal... a určite daj vedieť, ked budeš robiť, či a ako chutil... (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 41 (zobrazuje sa 21-40)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu