. .. .. .. .. .. .
. .

Balatónska špecialita - RECEPT 27374

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 48300 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 75 návštěvníkov)


Balatónska špecialita


[ recept č. 27374 zo dňa  ]


Balatónska špecialita


POTREBNÉ PRÍSADY

* 1 kg brav. masa / pliecko/ * 2 PL /riadne/ masť * 6 ks sterl. menšie uhorky * vačšia 1/2 veľkej čerstvej kapie * caa 200 ml plnotučná horčica * feferóny dľa chuti - alebo 2 ks malé chilli papričky * soľ * MČK * majoránka *

POSTUP PRÍPRAVY

- receptík vkladám vyslovene na žiadosť mojho brata, ktorý sa jej nikdy u nás nevie dojesť a stále zabudne ako sa to má správne pripravovať ... tak možno sa inšpiruje i niekto iný ....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

- v zásade - žiadne iné maso iba bravčové - najlepšie z pliecka, može byť i stehno, ale to je tvrdšie, tak ho tu nepoužívam ....... maso musí byť ešte trochu namrznuté keď ho idem krájať, to znamená, že ho vytiahnem z mrazničky, umyjem, prípadne odblaním, a trochu stopené krájam /poriadne nabrúseným nožom/ na úúúplne tenučké rezníky /caa 3-4 mm/ a potom rezančeky, tiež asi 3-4mmm .......... totižto, keby sa masko nechalo úplne rozmraziť, tak natenúčko ho nenakrájate a je to doležité, lebo jedlo patrí medzi minútky a treba, aby sa čo najrýchlejšie tepelne upravilo
- dopredu si pripravím uhorky a kápiu ... kápiu na menšie pásiky a uhorky nadrobno ... / kápia sa može použiť i sterilizovaná, ale s čerstvou je to naj /
- do veľkej, resp. hlavne čo najširšej panvice dám 2 poriadne PL masti /olej nie ... nie je tu vobec chutný/ a nechám na strednej teplote úúplne rozpáliť .... možete na skúšku vložiť kúsok maska, či je dostatočne .... musí byť úplne rozohriaty, lebo toto jedlo je za 5 min hotové
- vložím maso ... teplotu zvýšim na max /na teflónke sa to úplne naj robí/ .. a opekám - premiešavam, aby boli všetky póry masa uzatvorené
- vyzerá asi takto ... a v tomto momente pridám ....... /od začiatku opekania masa prešlo asi 2 min
nakrájanú kápiu a uhorky ............. / niekto dáva kápie i uhorkov oveľa viacej .. tu sa to už dá prisposobiť podľa seba/ - ja dávam tak ako uvádzam v recepte
- ochutím MČK a pridám buď nakrájané feferóny /podľa chuti/ - tie by tam mali ísť originál a jedlo by malo byť také pekne príjemne pálivé , alebo chilli papričky keď nie je nič iné .. tie dávam 2 - také malinkaté, je to potom jemne pikantné, aby to i dcéry jedli .... /tie už v tomto momente začali obiehať kuchyňu ... mamíííí čo to vonííí???
- masko je v priebehu 5-6 min hotové, ochutnám, je makučké, osolím / podľa seba / ... a odstavím z ohňa .............. / nepodlieva sa v žiadnom prípade vodou, nesolí sa dopredu, nezakrýva pokrievkou !! - maso by stvrdlo a potom by už nezostávalo nič iné iba ho už dodusiť a to už by nebola táto špecialita, ale nejaké dusené maso :)
-po odstavení z ohňa - počkám asi 1 min a primiešam horčicu ... vznikne nám neskutočne dobrá omajda .. do ktorej len ozaj chlebík namočiť ................ horčica sa primiešava preto až po vypnutí, lebo má tendenciu sa zraziť počas doby varenia /a to fakt mám odskúšané :)) / a tá úžasná omáčka by nevznikla
- a nakoniec poprášime majoránkou ... éto vsio ........ do tejto špeciality sa nepridávajú žiadné iné suroviny typu cesnak, cibuľa šampiňóny a pod, ... vlastne u nás v každej reštike sa považuje za veľmi vyhľadávané jedlo - tak snáď niekomu zachutí - kto to nepozná
a podávame s čerstvým chlebíkom, šalátom .. super je i ako náplň do zemiakovej placky.... prajem dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< pre ročné dievčatko | Balatónska špecialita | narodeninova >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35)<< predošlé 1, 2
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (26.5.2010, 15:05)
Dnes som to Martinka varila na obed .Delikatesa - skutocne. (Y) (Y) (Y) (Y)Urcite to budem robit castejsie (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.5.2010, 18:32)
Martuška - moooc ma tešíí |:o) |:o) |:o) Veľmi pekne ďakujem za skvelú správičku (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (26.5.2010, 15:02)
Fíha, ja síce na bravčové veľmi nie som, ale môj (cinky) si na tom určite zmlsne, možno mu urobím v sobotu na večeru (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.5.2010, 18:31)
,-) ,-) tak hádam aspoň (cinky) zachutí Mati (Y) (Y) (Y) - u nás to ľúbime všetci - i keď musím priznať, že ja tiež už pomenej používam bravčové masko - tu je mooc chutné (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (25.5.2010, 15:11)
Martinka vyskúšané - čistá báááááá 8o| 8o| 8o| 8o|seň!!!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y). Boh Ťa žehnaj [A] [A] [A] si zlatá, že si sem dala takúto mlsanicu (zajic) (zajic) (zajic). Už vidím ako bude mať môj (cinky) zarosené obočie od fajnoty ,-) ,-) ,-). ĎAKUJEM (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 25.5.2010, 17:48)
jeeej tak to si ma potešila Mirka (L) (L) (L) - vitaj v klube špecialitomaniakov (L) (L) (L) - u nás sa po nej len zapráši tiež (pl) (pl) (pl) (pl) som veľmi rada, že chutíííí (L) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (24.5.2010, 22:14)
Martinka, kvôli tomuto jedlu pôjdem asi kúpiť bravčovinu, čo som už strašne dávno neurobila, ale nedá mi to nevyskúšať...že sa mrazené mäso krája lepšie som prišla tiež tak, že ešte nebolo úplne odmrazené, ale ja som sa ponáhľala, tak som sa do toho pustila a bolo to super... (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 16:20)
zlatá ,-) ,-) [A] [A] - ja viem, že Ty bravčovinku vobec nemusíš .. ja robievam občas takúto zlatú výnimku, ale tá stojí za to (pl) (pl) (pl) tohoto sa vieme nenormálne prejesť ,-) ,-) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (mbroska) ID 49837, mimibazar.sk/mbroska (24.5.2010, 21:19)
Martinka toto isto vyskúšam - to je moja krvná skupina ,-) Už nech je zajtráááá 8o| 8o| 8o|
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 16:24)
,-) ,-) (L) (L) (L) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
martina p. (mauka) ID 8602, mimibazar.sk/mauka (24.5.2010, 16:31)
Martinka,ahooj (hello)no,nie som ani trosku prekvapena ,ze tvoji rodinni prislusnici k tebe tak radi chodia na obediky (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (upravené 25.5.2010, 16:24)
zlatá ,-) ,-) - Ďakujeem Maťka (L) (L) - a ja ich zasa rada uhostíím (kytara) (kytara) (kytara)
ODPOVEDAŤ
Liana R. (liaro) ID 62105 (24.5.2010, 15:34)
vyzera mnamka, same dobre veci tam iduuuuuuuuu (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.5.2010, 19:23)
Vďaka Lia (L) (L) - a chutíí veľmi :-p |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (24.5.2010, 1:48)
MŇÁM (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)toto jedlo milujéééém.... (Y) (Y) (Y) (Y)škoda ,že nie aj moja polovička (N),pre seba si to variť nebudem :-oU nás tomu hovoríme Jašter,podľa Hloh.reštaurácie.Ani neviem,či ešte funguje.Občas sme tam ako deti s našimi chodili na výlet :)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (24.5.2010, 15:06)
veru je to moooc (pl) (pl) (pl) - ešte chlalabožku u nás to má každý veľmi rád, tak to robievame (Y) (Y) (Y) Inak Jašter stále funguje a roia ju tam stále skvelú (pl) (pl) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (26.5.2010, 12:28)
díky,určite tam niekedy vybehneme.Občas chodíme do Saigonu na Vietnamskú... ,-)A je to tam na akej úrovni?Bo ten Saigon-na posedenie teda nieje *-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (26.5.2010, 12:32)
Silvika .. Jašter je v pohodke /dokonca i moj manžel tam priamo pracuje ,-) ,-)/ ... jeej a chodíte do Saigonu ? :-o :-o - veď to je takmer pred mojim nosom :-p - inak potvrdzujem, v Saigone super varia tieto ich jedlá, ale úroveň *-) *-) - v poslednom čase to riešime u nich tak, že si dáme jedlo rovno zabaliť a zbodneme doma (H) (H)
ODPOVEDAŤ
sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (26.5.2010, 14:52)
Super nápad (Y)My sa tam väčšinou zastavíme,keď ideme okolo....Potom na zmrzku...Jáj dala by som si (zajic)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (23.5.2010, 20:16)
Fúúha, toto vyskúšam. Takže z čerstvého mäsa nie? Aby som niečo nepototo ,-) Díky Maťka, za receptuš (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 20:27)
no Kristínka - čo povedať - skús :-) :-) :-) je to super (pl) (pl) (pl) ... masko čerstvé ee - treba ho dať najskor namraziť - aby sa dobre krájalo, lebo musí byť natenúčko a čerstvé tak nenakrájaš :-p - aspoň mne sa to teda nikdy tak nepodarilo +o( - iba čo som mala nervy nadranc ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.5.2010, 16:40)
určite vyskúšam, vyzerá výborne toto mäsko (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 19:51)
Ďakujem Ivetka (L) (L) (L) - toto masko zatiaľ každému chutilo kto ochutnal, tak hádam i Vás bude mať úspech |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Slavka H. (Archaa) ID 84161 (23.5.2010, 15:39)
:-) :-) (Y) (Y) (Y)tak balatonska specialita je specialitou asi aj dalej ako len na balatone ,-) ,-)a urcite ju vyskusam hlavne,ak tam idu uhorkyyyyyyyy :-) :-)mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam 8o| (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 19:50)
,-) ,-) asi hej Slávka (H) (H) - ja Ti ani neviem odkiaľ ten názov - ale poznám ho pod týmto a vlastne každý u nás, tak mu i zostal :-p |:o) |:o) |:o) .. a veru - prudko jedléé (pl) (pl) (pl) (pl) vyskúšaj niekedy (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (23.5.2010, 13:20)
Maťka, tak u Vás to je balatónska špecialita a v našej oblasti zas košovská špecialita ,-) Zrejme si to každý podľa svojho nazval :) U nás však bez kapie a zvykneme uhorky bud zomlieť alebo rozmixovať spolu s feferonkami... a ako Vy, tak aj my sa ideme za tým odtrhnúť, je to výborné (jidlo) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 14:28)
,-) ,-) no - hlavne, že chutí a to je doležité :-p (pl) (pl) (pl) a veru ako vravíš Monika - rýchlo hotové a ešte rýchlejšie zjedené (pl) (pl) (pl) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
jana š. (irra) ID 137049 (23.5.2010, 13:01)
Ja to tiež robievam roky a hovoríme tomu Hlohovecká špecialita, je to výborné a keď niekedy zostane mne sa zdá, že na druhý deň je to ešte lepšie také odležanejšie ale od Maťky sú všetky recepty výborné (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (Marta44) ID 19398 (23.5.2010, 19:58)
(Y) na Jašteri ju robili odjakživa, že? Je perfektná (H)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 20:28)
Martuš - moj (cinky) pracuje na Jašteri a robia ju tam ozaj super - jeden z mála podnikov, kde ju vedia ešte perfektne pripraviť :-) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 13:05)
inak to je svatá pravda - na druhý deň je ozaj lepšia (pl) (pl) - ja si ju tiež pripravujem deň dopredu ak má prísť návšteva alebo tak .. vtedy je úplne superská (pl) (pl) (pl) Ďakujem Jani za pochvalu (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (23.5.2010, 12:50)
Martinka super vyzera, urcite to vyskusam!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 12:55)
budem rada Martuška |:o) |:o) |:o) - u nás sa ide celá rodinka za tým "zadrhnúť" ... |:o) |:o) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (23.5.2010, 12:12)
:-p tak toto musi byt supeeer (Y) uz len pohar piva a idylka jak vysita (B) (pl) ,-)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 12:15)
,-) ,-) presne je (pl) (pl) - to je tá špecialitka čo som Ti raz spomínala, že ju raz nahodím - možno si už nepamatáš :-$ :-$ .. u nás je to v celom meste vyhľadávané jedlo - každý vie o čom je reč, keď sa povie balatónska špecialitka (L) (L) (L) a teraz som sa ozaj pekne natlačila ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Mária G. (maja.g) ID 16943 (23.5.2010, 12:43)
Martinka tej horčice tam ide tak veľa? :^) :-$ robievam to aj ja, ale nikdy to nebolo "ono" to naše "balatónske"...super, díky za receptík vyskúšam (pl) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (23.5.2010, 12:49)
Ahoj Majka (F) - áno - tej horčice ide veľa, nepísala som presne množstvo .. ale tie 2dcl to znesie určite, ja vždy už iba pridávam, pri ochutnávaní keď dokončujem :-) :-) - tam sa už dá prisposobiť chuť podľa seba, ale horčicou sa tu určite nešetrí (Y) (Y) (Y) - inak najlepšiu špecialitu som jedla ešte kedysi dávno ak vieš kde - na Bernoláčke dolu bola taká reštika, teraz je tam nejaký šenk alebo čo to je ..
ODPOVEDAŤ
Mária G. (maja.g) ID 16943 (25.5.2010, 13:37)
:-)jééj Martinka, čítaš mi myšlienky, keď sa spomenie špecialita, vždy sa mi vyjaví spomienka na presne túto reštiku (niekedy sa to volalo " u Baláža" ;)...chodili sme tam z roboty skoro pravidelne len kvôli tej špecialite... (pl) (pl) :-) :-)...ďakujem, zajtra idem nato. (Y) (Y) :-) :-) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.5.2010, 16:23)
jasne - "U Baláža" - úplne mi ten názov vyfúkol ,-) ,-) - chodievame na ňu teraz i na Jašter - i tam je fajná |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 35 (zobrazuje sa 21-35)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu