Mirka M. (Myrca) ID 22115 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 186 návštěvníkov)
Torta pre moju mamku (mramorový korpus, oriešková plnka + banány, broskyne, čokoládová poleva)
[ recept č. 17879 zo dňa 12.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Mramorový korpus: 4 vajíčka * 240 g práškový cukor * 1 vanilkový cukor * 150 ml oleja * 100 ml vriaca voda * 250 g hladká múka * prášok do pečiva * 2 PL kakaa _____ Orechová plnka: 5 dcl mlieka * 2 zlaté klasy * 250 g masla * 2 PL kryštalový cukor * mleté orechy _____ Poleva: 250 ml smotany na šľahanie * 250 g čokolády _____ Okrem toho: ríbezľový lekvár * banány * broskyne
POSTUP PRÍPRAVY
Mramorový korpus - tých je tu veľa takže nebudem uvádzať pôvodcu. Oriešková plnka: od Magdalena L. (meggienka) ID 798 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2212 Čokoládová poleva: od Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
opakovanie je matkou múdrosti, takže poďme si zopakovať postup na mramorový korpus _____ bielka s polovicou cukru |
|
vyšľaháme |
|
žĺtka |
|
s vanilkovým a druhou polovicou práškového cukru |
|
vyšľaháme |
|
pridáme olej |
|
vriacu vodu |
|
múku s práškom do pečiva |
|
a zľahka vmiešame sneh |
|
tretinu cesta odoberieme a vmiešame kakao |
|
do stredu striedavo kladieme kôpky 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, 1 PL tmavé cesto, 2 PL svetlé cesto, .... až spotrebujeme obidve cestá |
|
upečieme, necháme vychladnúť, 2 x prekrojíme |
|
medzitým si uvaríme z mlieka, cukru a zlatých klasov hustý puding |
|
do mäkkého masla vmiešame puding a potom mleté orechy |
|
na podnos uložíme jednu časť, dole som dala tú čo bola hore |
|
natrela som ríbezľovým lekvárom |
|
časť plnky |
|
kolieska banánov, 2 väčšie som spotrebovala |
|
zakryla som ich tenkou vrstvou plnky |
|
stredná časť korpusu |
|
znova lekvár, časť plnky |
|
mesiačiky broskýň |
|
tie som sa tiež snažila zakryť plnkou |
|
tretia časť korpusu, je to vlastne spodok z korpusu, a znova plnka a uhladené, dala som to stuhnúť |
|
medzitým som urobila čokopolevu z týchto surovín |
|
poliatá torta, šup do chladničky stuhnúť a zajtra bude zdobenie, krájanie a degustovanie :)) |
|
ešte som dorobila kakaový krém na ozdobu, 2,5 dcl mlieka, zlatý klas, 2 KL cukru, vanilkový cukor, do horúceho som dala 2 KL kakaa a do vychladnutého polovicu malého masla, premixovala som to mixérom |
|
takto ozdobila |
|
plus ešte dozdobené šľahačkou |
|
iný pohľad :)) |
|
nakrájaná :) |
|
v reze |
|
ešte raz rez :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Gabriela J. (gabi1977) ID 1503 (22.4.2010, 15:25) |
chcem sa spytat... ta cokoladova poleva pekne stuhne ako ked sa robi cokolada s Cerou ? A akym sposobom sa zohrieva ? (nad parou, na priamom ohni... ) Dakujem za odpoved .-) |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.4.2010, 9:58) |
Nestuhne tak ako s Cerou, teda mne nestuhla, ale za to je to výhoda pri krájaní lebo sa neláme, ja som bola s tou polevou veľmi spokojná |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (3.4.2010, 20:19) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.4.2010, 10:00) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Eva M. (katynka23) ID 87946 (3.4.2010, 20:12) |
dakujem za obrázkový postup radosť piecť podla neho |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (24.4.2010, 9:59) |
|
ODPOVEDAŤ |
Blanka M. (beckovka) ID 122406 (12.11.2009, 18:46) |
Ta musela moc chutnat, korpus překrásný, perfektná poleva a super plnka. |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (12.11.2009, 22:01) |
Ďakujéééééém |
ODPOVEDAŤ |
Lili L. (lilinkaS) ID 44649 (11.11.2009, 20:19) |
tortička vyzerá krááásne kolko orechov ide do plnky? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (12.11.2009, 18:38) |
Ďakujem Ako som už aj Ivetke písala, tak som do mlynčeka hodila zo 4-5 hrstí |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (5.10.2009, 15:06) |
Mirka, tak tortička je hotová a myslím, že sa mi aj celkom podarila Spravila som poschodovú, len som trochu docapkala tú čoko polevu tak som tam dala ešte čoko lístočky a tu je moja tortička http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=599758 a tu je viac foto http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18628#diskuse Ďakujeeem za inšpiráciu |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.10.2009, 14:07) |
Že celkom veď je perfektná kráááásna, tie lístky na nej sú suprové |
ODPOVEDAŤ |
Mária S. (masha) ID 16086 (1.10.2009, 12:10) |
wooooooooou,to vyzera na poriadnu mňamku... buduci tyzden ma manzel 30-tku ...urcite ju vyskusam...dakujeeeem... |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (7.10.2009, 14:06) |
Super to som rada, verím, že sa podarí |
ODPOVEDAŤ |
| Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (28.9.2009, 9:17) |
ahooj Mirka, idem sa ešte pýtať na akú teplotu je asi vychladnutá tá čoko poleva a neroztápa sa ten krém keď polievaš tortu a polieva sa pomaly lyžicou alebo ako a ešte tie boky si ako polievala nebol potom aj podnos pod tortou od čoko polevy chcem ju pripraviť na piatok na oslavu tak dúfam, že sa mi vydaríí ďakujeeem |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (28.9.2009, 14:19) |
Júúúúj tak ja presne neviem teplotu Ono, tá poleva mi aj tak až tak veľmi nestuhla, nie je to také tvrdé ako čokoláda+Cera, teda aspoň ja som to také nemala, ale nejakú tú hodnú chvíľku som to premiešavala a chladila, do stredu na vrch som naliala a ja som to dokonca aj dlhým nožom zarovnala, na boky som liala lyžicou postupne aby to bolo celé poliate, trocha sa mi z tej polevy aj zvýšilo, a ja som pod tortu dala papiere, klasické biele, na niektorej fotke by ich malo byť vidieť, obliatu tortu som dala do chladničku stuhnúť a potom som tu čokopolevu pomaly od torty uvolnila a papiere vytiahla. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (28.9.2009, 16:15) |
Ďakujeeem a dám vedieť ako dopadla tá moja |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (28.9.2009, 19:58) |
Ivetka, nemáš za čo verím, že dopadne výborne |
ODPOVEDAŤ |
Eva K. (evekei) ID 31604 (27.9.2009, 20:46) |
vyzerá veľmi veľmi chutne a vzhľadom na ingrediencie to musí byť mňamka veliká si šikovnica |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (28.9.2009, 11:06) |
Ďakujem veľmi pekne Evka |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (27.9.2009, 10:01) |
Mirka, torta vyzerá veľmi chutne, za mesiac pečiem dcérke tortu a takéto niečo som dlho hľadala!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Miroslava K. (Mirkakrizi) ID 3365, mimibazar.sk/mirkakrizi (30.11.2009, 21:59) |
Tortičku som robila podľa tohto receptu, len namiesto broskýň som dala ananás a bola fantastická, každému veľmi chutila, ja som ešte každý korpus poliala šťavou z kompótu a bola neskutočne šťavnatá, fakt super recept vo štvrtok ju idem piecť zas, len urobím iba svetlé cesto a pre zmenu idem dať broskyne |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (27.9.2009, 20:42) |
Ďakujem pekne tak dúfam, že keď si vyberieš túto tak bude chutiť |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (26.9.2009, 22:21) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| hana h. (hankazk) ID 90615 (25.9.2009, 11:54) |
super |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (26.9.2009, 11:33) |
Ďakujeeeeem |
ODPOVEDAŤ |
| Darina B. (danda3) ID 104195 (23.9.2009, 22:06) |
Mirka, tortička je nádherná a ďakujem za postup na mramorové cesto, chcem ho niekedy vyskúšať, a nechcelo sa mi hľadať postup, skoro pri každej torte je napísané mramorové cesto, ale už nie postup. Prosím Ťa, ako sa Ti podarí prekrojiť tortu na dva razy, mne sa to nikdy nepodarilo ani na jeden krát, preto si pláty radšej upečiem na tri razy, lebo sa bojím prekrajovania a takto mám istotu, že budú rovnaké. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.9.2009, 19:11) |
Darinka, keď ti môžem aj ja poradiť, ja to robím tak, že si dokola nadrežem len asi do hlbky 1cm nožom celý korpus na dvoch miestach kde chcem mať tortu naplnenú, potom vezmem rybársky silon, vtiahnem ho do tých zárezov , prekrížim ho a potom už len ťahám tie konce od seba a ten silon mi krásne rovno prereže korpus a potom to isté urobím aj v druhom záreze , dôfam, že som to napísala zrozumiteľne a že ti to to pomôže |
ODPOVEDAŤ |
| | | Darina B. (danda3) ID 104195 (26.9.2009, 10:54) |
Jej, ďakujem Evka, ja to zrozumiteľne a určite vyskúšam, síce teraz torta nehrozí, všetky narodeniny sme už mali, najbližšie budem piecť tortu vo februári. Ja som tortu prekrajovala len raz a spravila som v strede dieru, takže odvtedy som si piekla koprusy radšej na 3x. Ešte raz ďakujem a pekný deň! |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (23.9.2009, 22:32) |
Ďakujem veľmi pekne no neviem, vždy sa toho bojím a preto to robím potom pomaly a dôsledne treba mať hlavne dlhý nožík aby prešiel cez celú tortu, teda aspoň mne je tak lepšie |
ODPOVEDAŤ |
| Eva T. (Evulqa) ID 33802 (23.9.2009, 20:19) |
Mirka, krásna torta perfektne ti vyšlo mramorovanie najbližšie už nebudem robiť marcipánovú , ale vyskúšam túto čokolpolevu |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (23.9.2009, 21:02) |
Ďakujem ta čokopoleva bola súúúúúúúper hlavne pri krájaní ma nesklamala |
ODPOVEDAŤ |
Dana S. (Paťko) ID 22027 (23.9.2009, 12:40) |
Mirka, robila som presne podla receptiku a vydarila sa . Vsetkym velmi chutila, vraj je lahodna a nie je moc kremova a sladka . Uz ju mam ulozenu pre pripad v oblubenych receptoch. Este raz dik za skvely recept |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (23.9.2009, 17:28) |
Suuuper teším sa, aj priateľova mamka tak povedala, že je dobré, že nie je taká presladená a že je jemná Danka, nemáš za čo, som rada, že si si vybrala túto tortičku a že sa vydarila a ešte viac že všetkým chutila |
ODPOVEDAŤ |
| Adriana S. (adrika280) ID 34442 (19.9.2009, 0:31) |
Mirka, podarila si perfektne. Je krasna v reze, len do nej zakusnut |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (19.9.2009, 22:27) |
Jooooj veru bola, bola ďakujem pekne |
ODPOVEDAŤ |
katarina z. (katjja) ID 79004 (17.9.2009, 22:21) |
ahoj chcem sa spytat aky priemer tortovej formy si mala dakujem,katka |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (18.9.2009, 9:41) |
24 cm |
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (viva041) ID 34768 (14.9.2009, 21:17) |
|
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (14.9.2009, 21:58) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Dana S. (Paťko) ID 22027 (14.9.2009, 20:05) |
je nadherna a urcite aj velmi chutna . Chcela by som ju skusit upiect tento tyzden pre synka k narodeninam. Mirka, chcela som sa ale opytat, kolko orechov sa dava do plnky a este, ci ste pouzili broskyne cerstve alebo zavarane. Dakujem za radu . |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (14.9.2009, 22:08) |
Ďakujem bola veľmi chutná, nie presladená a taká jemná (aspoň tak priateľova mamka povedala Orechy, no asi také 4-5 hrste som hodila do mlynčeka. To záleží od chute no, aby ich bolo cítiť. A broskyne zavárané áno, asi tri či štyri som nakrájala. Papa |
ODPOVEDAŤ |
| Martina P. (Mata406) ID 48300 (14.9.2009, 15:33) |
.. to je krásna tortička .. veľmi sa Ti vydarila Mirka .. aj chuťovo musela byť skvelá |
ODPOVEDAŤ |
| | Mirka M. (Myrca) ID 22115 (14.9.2009, 18:26) |
Ďakujem Maťka bola veru bola, mňam |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |